Göteborg

I morgon eftermiddag styr vi bilen mot Göteborg för en liten minisemester. På fredag väntar bland annat U2 konsert för mig och Mathias och på lördag tänkte vi göra Universeum och Liseberg allihop. På vägen hem på söndag blir de en sväng till Ullared.
 
Bilderna är lånade via www.google.se

Jag kan nått som inte du kan


Milia kan nått som inte jag kan, titta i kors. Hur mycket jag än försöker kan jag inte, har aldrig kunnat. Jag kunde aldrig göra dom här riktigt roliga grimaserna som alla andra kunde.

Hallo

Milia har upptäckt att de finns hallo (hallon) på grannens buskar. Igår plockades de flitigt från grenarna som hänger över på vår tomt, dom kommer nog att vara helt ren om några dagar...


Premiärdopp

Vi köpte en pool, vi ställde upp den, vi fyllde den (med iskallt vatten) och sen har solen och värmen lyst med sin frånvaro. Men så idag tittade den fram igen, äntligen, vi åkte upp till mor och far (där poolen tår uppställd eftersom vi saknar gräsmatta) för ett premiärdopp. Milia doppade sig en snabbis, jag fegade ur, de iskalla vattnet hade bara blivit LITE mindre iskallt, inte så konstigt egentligen med tanke på senaste veckornas temperatur, vet inte vad jag tänkte med. De är väl för att man så gärna vill att de ska gå och bada, de är ju trots allt sommar...


Pappas jobb

Milia har varit och hälsat på pappa, momor och  morfar på jobbet idag och hon ville INTE åka därifrån.

  
De fanns en jätte stor whiteboard tavla som man kunde rita OCH sudda på.

     
Besök i stora frysen, 19 minusgrader, de blev en snabbis där inne.

     
Förutom whiteboard, frys, maskiner och en massa annat roligt finns de en hel del godsaker på pappas jobb också.
  

Vad gjorde man innan man hade barn?

Vi var bjuden till bror med familj, som för tillfället är inneboende hos svärföräldrarna, igår. Vi var totalt fyra par, vi "fyra" började umgås för några år sedan, då var de ingen av oss som hade barn nu har alla barn. Vi konstaterade att de är en viss skillnad på då och nu, vi satt nog inte ner allihop samtidigt vid mer än två tillfällen, alltid var de nån som var uppe och sprang; bytte blöja, matade, sövde, kollade så att de inte var några rackartyg på gång m.m. m.m. Va vi måste ha suttit in i fick barn...


Melle hade fått ett litet bollhav, de användes flitigt under gårdagen, roligast var naturligtvis att kasta ut bollarna på golvet.

Den minsta av dom fyra är bara 1,5 månad, den äldsta (Milia) fyller snart 2. Just nu är skillnad ganska stor men tänk om några år, då är 2 år ingenting.

Väskor

Väskor till mor och svärmor. Dom ville ha likadana båda två, ska dom umgås får dom väl prata ihop sig om vem som ska ha vilken sida utåt ; )
Vändbara tygväskor

Svart

Idag fortsatte jag att måla den svarta delen på huset och medan färgburken ändå var öppen passade jag på att byte färg på en sliten brun liten möbel.


Möbeln passar nu in mycket bättre.  

Tjuvtitt


Kalas

Min morbror  ha fyllt 45 år och igår firades detta med kalas, vi bjöds på god mat och tårta.

Hos familjen H finns både katt och hund. Milia är så nyfiken och intrsserad men samidigt så rädd. Hon blev skrämd av två små VÄLDIGT skälliga hundar för ett tag sedan och sen dess är alla djur, katt som hund som kanin läskiga i hennes ögon. De har blivit mycket bättre och förhoppningsvis försvinner räddslan med tiden,
En som däremot inte var de minsta rädd oh gärna ville klappa och känna var lillkusin.

     
De fanns en rolig lekpark hos A-Lo och Nonas som naturligtvis skulle testas.

Gummistövlar

Igår inhandlade jag ett par gummistövlar, de tycks vara de enda skor man behöver den här sommaren. Snart har de gått tre veckor av min semester och jag tror utan att ha räkna efter super noga att de har varit tre fina dagar. Dom tre dagarna satt vi inne mer eller mindre hela dagarna eftersom Milia var sjuk. Fortsätter de så här så gjorde jag ett väldigt bra köp igår då de dessutom var halva priset på gummisarna.


vissa har inget emot regnet... eller pölarna.

Fotobok från Fuji

Jag har länge varit sugen på att göra en fototbok men de har liksom inte blivit av. Nu såg jag hos en bloggvän att man kunde få en gratis fotobok från Fuji direkt, nu finns de inte någon ursäkt längre.

De enda man måste göra för att få fotoboken är att skriva minst 100 ord om fooboken på sin blogg eller hemsida.

För att skapa sin personliga fotobok måste man ladda ner ett fotoboksprogram som finns gratis på fujis hemsida. Antingen designar man sin fotobok helt själv, med hjälp av programmet eller så låter man programmet göra hela jobbet. Fotoboken kan innehålla i princip hur många bilder som helst och man betsämmer själv hur och var dom ska placeras. Man kan välja att enbart ha bilder i boken eller lägga till text och effekter. Boken går att få med mjukt eller hårt omslag på vanligt papper eller på riktigt fotopapper.

När du gjort färdigt din fotobok dimper den ner i postlådan efter 10-14 dagar. De är betydligt fler dagar än 14 till jul så varför inte avklara årets julklappar i tid för en gångs skull. En fotobok är en perfekt present, en fotobok varar för alltid. Vilken mormor/farmor, morfar/farfar skulle inte bli glad över att få en fotobok med fina bilder på sina barn och barnbarn. Eller vilken vän/vännina över en fotobok med gamla minnen.

Gå in på www.fujidirekt.se/blogga för att läsa mer om erbjudandet. Gå in på http://www.fujidirekt.se/fotobok eller http://www.fujifilm-fotobok.se/ för att läsa mer om fotoboken.

På hårddisken eller i byrålådan sprider bilderna ingen glädje, nu ska här göras fotoböcker. 

Snor i höften

Ungefär samtidigt som Milia blev sjuk i förra veckan började hon också att halta. Jag har frågat om hon har ont i fonten, ont i knät men hon har bara sagt NEJ och inte verkat besvärad av de. I måndags när farmor och farfar var här tyckte dom att de såg ut som att de var höften som orsakade haltandet. Jag ringde vårdcentralen och vi fick tid igår kl. 10.30. Tyckte att vi för en gångs skull fick en bra tid med tanke på lunch och sovstund. Kl. 15.30 kom vi hem.

Läkaren på vc, som inte var någon barnläkare, trodde att de var så kallad snor i höften men ville ändå att vi skulle åka in till barnkliniken för säkerhetsskull. På barnkliniken gjordes en rejäl undersökning, blodprov, röntgen och ultraljud för att säkerställa att de inte var något annat än förkylningen som orsakat haltandet. De var de inte, de var snor i höften, dom kunde se att de fanns en svullnad/inflmation som tydligen är ganska vanligt att barn får i samband med förkylning. Barn kan tydligen ha snor överallt.

Efter fem timmar i händerna på läkare och sköterskor, utan riktig lunch och utan sömn var de en helt slut liten tjej som slocknade omedelbart i bilen hem. Vår väldigt klättriga, hoppiga, springiga snart två åriga tjej blev ordinerad att vila, att sitta still. What? Vadå still? Hon är två år och verkar leva för att sitta still så lite som möjligt. Hur pass still? Den första läkaren svarade STILL. Den andra svarade att vanlig lek var ingen fara men vi skulle försöka att inte utsätta/uppmuntra henne att "måsta" gå, springa och klättra mer än nödvändigt. Han menade på att hon hanterar den eventuella smärtan själv, har hon ont rör hon sig mindre, har hon inte ont kör hon på som vanligt. Jag kör på läkare nummer två, annars skulle vi måsta binda fast henne och de skulle inte kännas riktigt bra.

Nu ska de badas

Vi har köpt en pool i modell aningen större än dom här småpölarna som man köper en eller flera av varje år, som man fyller och tömmer x antal gånger varje sommar. Men eftersom vi inte har någon gräsmatta hemma utan något som mer liknar en glesväxt minidjungel så har vi ställt upp den hemma hos mor och far. Nästa sommar får den flytta hem.
Nu kommer jag inte undan med att -mamma är för stor, mamma få inte plats, de är bara Milia som an bada...

Poolen har reningsverk och överdrag/skydd som man får vara noga med att sätta på, dels för att hålla den ren från skräp men också för att ingen som inte är simkunnig ska ramla i när den är obevakad.

Ny kamera

Vi tog och införskaffade i en ny kamera här i veckan. Vår förra sjunger nog på sista versen och vi vill inte riskera att stå utan. Den gamla har verkligen varit värd pengarna, de har fotats otaliga bilden med den och vi har varit jätte nöjd med den.

På den tiden vi köpte våran Olympus fanns de inte digitala systemkameror, nu finns de men de blev inte en sådan den här gången. Planen är att vi ska köpa en sådan inom snar framtid (hoppas jag), jag älskar verkligen att fota. För tillfället blev de en liten, smidig kamera och den har faktiskt suddat ut mina tvivel om att små kameror inte är tillräckligt bra.

Testade den lite idag och helt plötsligt känns de inte som att de är någon jätte brådska med den där systemkameran MEN jag skulle gärna vilja ha en sån "riktig" kamera ändå.     

Helt okeja bilder, tycker jag, med en relativt billig, liten kamera utan speciella funktioner och finesser. Dessutom funkar de att fota studsande barn, nägot vår förra kamera inte klarade av.


Glass i STOOORA lass

Efter middagen hos mor och far tog vi och cyklade till kiosken och köpte varsin mjukglass. Milia, som fick en "liten", tyckte precis som jag och övriga i sällskapet att de blev alldeles för mycket glass. Hon tog fingret och skrapade ner större delen av glassen på backen.


Den här "lilla" glassen skulle ha varit en nästan för stor normalglass och hennes skulle ha varit hälften om inte mindre enligt mitt tycke. Inte konstigt att vi i de här landet bara blir fetare och fetare.Vi andra tog efter Milia och gjorde likadant fast i papperskorgen då. De måste ha varit närmare en halv liter glass i våra "normalstrutar", usch och fy, ALLDELES för mycket.

De blir inte alltid som man tänkt sig

Igår kväll skulle hela lilla familjen ha åkt upp till familjen A i Ö-vik för att tillbringa helgen där. Men eftersom Milia blev sjuk och fortfarande var hängig igår bestämde jag mig för att stanna hemma och eventuellt åka upp idag istället. Milia är fortfarande inte pigg så vi är hemma och blir så hela helgen. Mathias åkte upp med min bror igår eftersom grabbarna hade bokat en golftid imorse så nu är vi utan sambo/pappa tills imorgon kväll.

Milia har inte alls varit sjuk mycket men dom gånger hon har blivit de är när vi har planerat att göra något, som den här helgen och som när vi skulle åka till fjälls i vintras. Är inte de typiskt?

I eftermiddag tog vi i alla fall och åkte upp till mor och far som har S i helgen. Trots att Milia inte är pigg så busade, lekte, och hoppade hon studsmatta med S, hon är väldigt förtjust i honom och han är jätte snäll mot henne. Han är trots allt kille och 10 år, hon är ju inte ens två. De var länge sedan dom träffades och S konstaterade glatt -Åååå hon kan ju prata jätte mycke nu, hon förstår allt jag säger va?


Feber

Idag är absolut finaste (och så gott som den enda fina) dagen på vår semester så här långt och vi sitter inne, Milia har nämligen feber. De verkar som att de är någon där ute som inte tycker att vi ska få njuta någon sol och värme på vår semester...


Solstrålen

Putteliten

Igår var vi och hälsade på/uppvaktade en lite tjej som kom till världen för en månad sedan. En super söt lien krabat, eller putteliten som Milia sa. Man glömmer väldigt väldigt fort, jag kan inte för mitt liv minnas att Milia har varit så väldigt liten men enligt fakta har hon tydligen de. När man fick sitt barn i famnen för första gången bara visste man hur man skulle hålla osv när man ska ta en så liten nu känns de jätte konstigt man vet inte alls hur man ska göra... Konstigt då man har mer erfarenhet vid de här laget.


Milia håller koll på den lilla som sover sött i vaggan. Hon var väldigt fascinerad över dom små små fötterna och händerna.

Farmor och farfar kom och hälsade på idag och farmor frågade Milia om hon också ville ha en bäbis, ett syskon? Milias svar var JAA, mammas svar vi får väl se.

"Ingen" återvändo

Nu kan vi inte ändra oss, den svarta färgen har börjat målas på.Självklart kan vi ändra oss men de krävs nog ett antal dragningar innan de svarta blir vitt. Nu är de inte så att jag funderar på att ändra mig ännu, de ser ut att bli bra men de är klart än... 


Nattugglor

Igår var vi bjuden till familjen W/N på middag och som alltid blev vi bjuden på väldigt god mat. Jag vill gärna ha recept på allt vi bjuds på men nu har jag slutat fråga eftersom C lagar mat på en höft, lite av de, en skvätt av de eller en nypa av de osv osv. Jag däremot måste ha "riktiga recept", en rågad msk av de, en del av de osv osv, annars går de inte.

     
Kusinerna Nylund

Dom två minsta trollen är riktiga nattugglor, kl. 22.30 åkte fiskespelet fram, Milia hade inte riktigt tålamod att vänta tills de nappade så hon plockade dom med fingrarna istället. Bristen på tålamod kan delvis ha berott på tiden, kort därefter tyckte hon att de var dags att åka hem. Trodde aldrig att jag skulle få höra min dotter säga att hon vill åka hem och sova ; )


Glass

Jag är absolut ingen glassälskare, vi har sällan glass hemma och de är ytters sällan jag känner mig sugen på glass. Men ibland, just nu, händer de och då måste man ju bara stilla suget. Som tur var kom jag på att jag för ett tag sedan hade köpt hem och glömt bort att den här stod i frysen:


En seeeg dag idag

Igår tog jag och S med oss barnen in till stan för att uppleva lite av festligheterna som har pågått där senaste veckan. Vi käkade lite lunch, åkte karuseller, "fiskade" och tittade på folk. Varken Milia eller R har någonsin suttit så still i vagnen, tror dom tyckte att de var lite spännande med allt folk och så mycket att titta på.När de var dags för pyren att sova åkte vi med en sen tidigare övernattningspackad bil ut till M & G:s sommarstuga. Vi hade en jätte trevlig dag/kväll med god mat, dålig insats av oss tjejer i kubb men en desto bättre instas i en hård fotbollsmatch mitt i natten. Killarna vill ha en returmatch, jag tror att de tog ganska hårt att förlora mot tjejer i kjol : )

De var iskallt i vattnet och blåste kyliga vindar när vi gick ner till havet idag så de blev inget bad för större delen av sällskapet, de fanns dock två dårar som trotsade kylan och doppade sig. Jag frös av att bara se på.

Nu väntar sängen för de blev en alldeles för sen natt inatt med för mycket av både de ena och de andra. 

Restaurang två gånger samma vecka

I fredags morsa packade jag och Milia in oss i bilen och åkte ut till farmor/svärmor som också har ledig dag på fredagar. Vi lämnade klarblå himmel för att åka mot gråmulen himmel, vi som hade planerat att åka och bada. Efter en timme klarande de dock upp så vi packade badväskan och åkte till en närliggande liten sjö.     

När Mathias och farfar jobbat färdigt blev de middag på fiskrestaurang nere vid havet. Tyvärr försvann ju värmen i fredags men är de sommar så är de och då ska man sitta ute, vi fick vira in oss i filtar.

     

Milia fick in en rejäl portion med köttbullar, gräddsås, hemgjord potatismos och rårörda lingon. Den satte hon i sig på bara ett par minuter och jag trodde att servitrisen skulle svimma när hon frågade om hon kunde få köpa fler köttbullar... Vill du ha mer köttbullar??? Hade hon varit tolv år hade kanske ingen förvånats men hon är inte ens två.

SEMESTER!!!

Idag gjordes sista arbetsdagen, nu väntar fem veckors semester, HÄRLIGT! Den 15:e juni gick jag på mental semester, de är brytdatumet för vår hektiska vår så att jobba i två veckor till har varit lite "jobbigt". När vädret dessutom har visat sig från sin allra bästa sida har de inte direkt underlättat. Väderprognosen för nästa vecka är 16-17 grader och regn... JIPPI, får hoppas på underverk och de kan väl omöjligt bli så i fem veckor framåt.

Just nu firas semestern med en stor skål härliga svenska jordgubbar i soffan!!!


Middag som middag

Igår blev vi utbjuden på restaurang av momor & Öran, Milia tyckte inte att de var så speciellt att äta middag på fin restaurang. Hon stod upp i stolen precis lika ofta som hon gör vid en vanlig korvstroganoff middag hemma. De som, till skillnad mot hemma, lockade henne att stå i stolen och försöka klättra ur var den jätte stora fontänen i parken utanför.

Efter en god middag med ett otåligt barn beslutade vi oss för att ta desserten ute på stan. De pågår festligheter i staden den här veckan så de var otroligt mycket folk i rörelse, vi gick aldrig in på området utan höll oss lite utanför och köpte lass.


När vi ÄNTLIGEN kom ut till fontänen började Milia ta av sig skorna, hon ville bada.


Mathias och Milia gick iväg för att köpa en Piggelin och kom ut med den här, lyckan var total.


Melle fick också smaka.

RSS 2.0