En underbar sommardag

Idag har varit en riktig sommardag och jag hoppas att solen och värmen är här för att stanna, gärna i några månader. Tänk om man visste att de skulle vara så här nu juni, juli, augusti och september, kanske inte lika varmt och soligt varje dag men nästan. Tyvärr kan de ju lika gärna vara sex grader nästa vecka, eller regna hela veckan, man för njuta de dagar som  är och de är precis vad vi gjort idag.

I förmiddags åkte vi ut och hälsade på G & M i deras sommarstuga.

     

Efter Milias siesta hoppade vi på cykeln och cyklade upp till mor och far för middag och tidigt morsdags firande.


Milia fick en drake av mig med favorien Nalle Phu på idag när vi var på affären, hon sprang fram och tillbaka på gräsmattan med draken släpandes efter sig. Den fi ck inte lätta från marken, när morbror sprang med den i luften sprutade tårarna... 

          
Tårttjuv??? Jag??? Näää


Berg flyttar in

Vi har precis sett säsongsavslutningen av Berg flyttar in, de måste vara ett av dom roligaste tv program som  finns, jag har skrattat mig till en hel del tårar senaste halvtimmen. I de här avsnittet flyttade Carina in hos Glenn Hysén, en katastrof i köket som inte klär i trikåer.


Bilden är lånad från www.expressen.se

Sandstrand

Milia här överlycklig och tycker att de är jätte roligt med grus- och sandhögarna om lossats på vår tomt. Hennes mamma, dvs jag, är inte fullt lika lycklig. Hon klättrar upp och åker kana ner, de spelar ingen roll hur mycket jag borstar av henne innan hon går in eller om jag tar av henne kläderna ute. De känns som att man ständigt går på en sandstrand här inne i vilket fall som helst.

De är inte på något sätt en nyhet med sand/grus/jord på vår tomt, hela tomten består av de men att de finns i högar är nytt. Jag hoppas att dom inte ligger kvar allt för länge för de innebär ännu mer sand/grus inne än när de bara ligger på marken. Idag när jag klädde av Milia hade hon så mycket sand i skorna så jag har svårt att förstå att hon fick plats fötterna. De kan jag i och för sig förså men när jag däremot kom till blöjan, som de rasade sand ur, såg de ut som att hon suttit blöt och naken direkt i sanden... För de första hur tar de sig in genom byxorna och in i blöjan? För de andra hur kan man gå omkring så?
Härligaste tyget

I helgen som var fick vi upp stänger och gardiner i tre av fem fönster och när symaskinen ändå  var framme passade jag på att sy en filt till Milia att ha i vagnen. Filten är dubbelsydd i ett helt fantastiskt mjukt och härligt tyg. Tygerna har jag köpt från en äldre dam och herre från södra Sverige (kommer inte ihåg vad företaget heter just nu) som väver dom själv. Jag gjorde filten rejält stor så att de går att stoppa om henne riktigt när de är lite kyligare. Ett matchande örngott till kudden ska också sys och ett sånt örngott måste jag nog sy till mig själv också.De flesta mössor som sätts på Milias huvud är också sydda i dessa tyger. Jag uptäckte dessa tyger i fjol när dom stod på en marknad här, jag hoppas dom kommer i år också, kanske finns de några nya fina färger...

     

Surrkuse

Milia är en riktig liten surrkuse just nu, hon härmar alla ord man säger, hon börjar bygga "meningar" med både två och tre ord. Hon pratar ofta för sig själv, går runt och bara surrar iband helt oförståligt men ibland alldeles klart och tydligt. Hon är mycket för namn, hon kan nog namnet på alla fröknar och barn på dagis, morfar heter inte längre morfar han heter Göran eller Öran. Hon säger fortfarande, oftast, mamma och pappa men även oss har hon börjat tilltala med namn. De gäller att vara på tå nu om man ska hinna med, tiden går så otroligt fort och utvecklingen lika så.

Nu är de helg för mig och lilla Vira blåtira, Mathias jobbar hela helgen så de blir bara vi två på dagarna. De har lovats väldigt fint väder så vi kommer väl att husera ute från att vi kliver upp tills vi går och läger oss. På lördag ska vi åka ut mot havet till kära G och hoppa studsmatta, Milia tror även att vi ska bada.


Tävling!

Just nu kan man tävla om en fin sommarhatt till barnen hos Cajsa. Tävlingen i samarbete med Pirum Parum pågår till och med 31/5 så skynda dig om du vill ha chansen att vinna den fina hatten.


ny 1 PirumLogoPMS368payoff

Bilderna som får tala för helgen som var

Som vanligt tillbringades en hel del tid i lekparken

     

Både lunch och middag har intagits utomhus

     

En del arbete har utförts

     

   

Den hyfsat färdiga altanen/soldäcket invigdes, eftersom vi saknar utemöbel var Milia snäll och tog ut sina stolar

    

Milia testade sin nya baddräkt inför beach 200945 minuter

De kan vara tufft att vara hos mormor och morfar ibland. Just idag var de extra tufft för Milias del, efter 45 minuter såg hon ut så här:Ögat ser betydligt bättre ut på bilden än i verkligheten, svullnaden lägger sig lite för varje timme, färgen däremot mörknar och blir blåare för varje timme. Naturligtvis var de på inget sät varken mormor eller morfars fel att de blev så här. De var två små fötter som slog knut på varandra recis vid bron hemma hos momor och Öran.


Helgen i bilder

Nä, de blev ingen helgen i bilder, bilderna finns men de går inte att ladda upp dom på bloggen för tillfället.

För min och Milias del var de långhelg, onsdag-söndag, för Mathias var de en något kortare helg. Dan och Karina kom ut och bodde hos oss torsdag till lördag, Mathias och Dan pysslade på och fixade en hel del ute.

I lördags blev de middag hos mamma och papppa och på söndagen var de hemmafix under förmiddagen och sen kom bror med familj på middag.

De var helgen de, en kort summering utan bilder.


Färg

Vi har funderat fram och tillbaka över färg till huset, jag har väl varit klar rätt länge men Mathias har varit lite tveksam till mitt förslag. Jag vill ha vitt med vitt, samma vita färg överallt, runt fönster, knutbrädor och övrig fasad. De är alltså denna "idé" jag nu lyckats få med mig Mathias på. Nu, idag, har en ny "idé" kommit upp, den här behöver ingen av oss övertala den andra om, vi är rörande överens, så här blir de:

 Attityd
Bilden är lånad från: www.eksjohus.se

Vårt hus kommer från Myresjöhus, huset på bilden kommer från Eksjöhus men dom är väldigt lika så de är i princip så här de kommer att se ut. Vad tycks?

Jag blir SÅ j..la less

För ungefär en månad sedan skrev jag om vårt mobila bredband som gick söder helt plötsligt. Vi fick, tack vare goda kontakter, låna ett nytt under tiden vårt var på lagning. Förra veckan ringde dom och sa att de var klart så jag åkte dit för att byta in de vi fått låna. Tjejen i butiken sa att vi fått ett nytt eftersom de förra inte gick att laga, de tog alltså flera veckor att konstatera att de inte gick att laga... Varför kunde vi då inte få behålla de lånade som vi dessutom visste fungera? Nej, vi fick ett "nytt", de ny låg inte i en förpackning utan i en plastpåse... Brukar inte nya saker ligga i osprättade förpackningar? De gjorde i alla fall de första. Gissa om de nya modemet fungerar, NEJ, NEJ och åter NEJ.

1. Om vi inte fått låna ett skulle vi då varit utan i närmare en månad?
2. Varför får man inte ett nytt på en gång när dom själva säger att de högst ovanligt att dom går sönder, enligt mig är de då ett uppenbarl fel, eller?
3. Hur kan de ta närmare en månad att konstatera att de inte går att laga?
4. Eftersom vi ändå fick ett nytt varför kunde vi då inte behålla de vi hade?
5. Hur f.n kan man påstå att de är nytt när de inte ligger i en förpackning utan i plastpåse?

Med mera med mera,

Jag blir så j..vla less när saker inte fungerar, nya saker som ska fungerar. Nu måste vi återigen ringa, åka, lämna, hämta och de är ju precis vad man vill offra tid på för man har ju inget annat man hellre vill göra.

Nog om de men visst är de väl konstigt, men ofta är de väl så när man har med stora företag att göra, företag om helt enkelt skiter i mig och mitt lilla mobila bredband. Företag som inte bryr sig de minsta om jag klagar i massor.

Drakar

Idag har jag och Milia hälsat på på mitt jobb, de  var ett tag sen hon var där så hon var efterfrågad. Efter besöket mötte vi upp kära G på stan för lunch på mitt absoluta favorit ställe som har dom godaste salladerna jag någonsin ätit. På väg till restaurangen fick Milia syn på alla fina, färglada drakar som står utplacerade i innestaden så jag lovade henne att vi skulle titta närmare på dom efter lunchen så så fick de bli.

Vi hann inte med att hälsa och klappa på alla, ca 30, drakarna. Vi får ta resen en annan dag.


En av drakarna läser tidningen i badkaret. De var nog den Milia tyckte mest om.

 

Dom färgglada drakara är väldigt uppskattade, framförallt av alla barn som gärna klappar och klättrar på dom. Varje drake ägs av ett företag som låter en konstnär färgsätta och designa dom, en kombination av konst och reklam. Drakarna lyser upp runt om i innerstaden under sommar halvåret. Tjejerna bakom har verkligen lyckats med sin idé.


Helg

Jag och Milia har helg nu, egentligen är de halvdag imrogon med på grund av planeringsdag på dagis så är vi ledig. De blir en lång helg och de känns som att dom har duggat ganska tätt under våren. De är inget jag klagar på men vi har högsäsong på jobbet nu och de känns inte riktigt som att jag hinner med mig när de blir så här få arbetsdagar. En två dagars vecka är nästan ingen vecka och ännu mindre vecka blev när gårdagen "gick bort" i utbildning.

Nu njuter vi helgen och tar tag i jobbet på måndag igen. 


Med gasen i botten

Milia skulle få en "sparkbil" att ha ute av mormor och morfar, en sån Bobby Car eller liknande. Först hittades en men den verkade vara lite för liten för att hon skulle kunna använda den ett tag, då blev de prat om, originalet (tror jag), en Bobby Car. I dag kom  mormor och morfar ner med en stor låda och den innehöll inte en Bobby utan ett polis fordon av modell fyrhjuling. Jag tror, om jag får gissa, att min far till stor del ligger bakom valet. Den är nämligen el-driven, man sparkar inte man gasar, jag sa på en gång att inte kan väl hon köra en sån där, hon är för liten. Den monterades, hon hoppade på, hon körde iväg hur lätt som helst och hon var överlycklig. Den går som tur är i snigelfart så jag behöver inte oroa mig för att hon eller rättare sagt den sticker iväg.


Tack mormor och morfar!

Hon körde fram och tillbaka, fram och tillbaka, de var inge problem att gasa däremot fick hon inte riktigt till de med styrningen. Hon blev jätte sur när de tog stopp, mot tex en vägg, och fortsatte ändå trycka gasen i botten.

1 år och 9 månader "susar" hon fram på en fyrhjuling, vart ska de här sluta? Hon blir så bortskämd den här ungen från alla håll och kanter. Man kan ju vara bortskämd på olika sätt och blir hon bortskämd till sättet då blir de NEJ till alla som vill ge henne saker annat än när hon fyller år och i julklapp. Den rätten måste man väl ha som föräldrer? Jag vill inte ha någon bortskämd snorunge så de så. Så länge hon är tacksam för, är rädd om, och blir glad för allt hon får, vara sig de är en cykel eller en förpackning kritor, får hon vara lite bortskämd.

Söt liten pojke...

De händer, inte lika ofta nu som tidigare men de händer att Milia blir tagen för en liten kille. Tydligen är de väldigt viktigt att ha "rätt" färger på barn för att dom inte ska bli tagen för de andra könet. Nu råkar Milia ganska ofta ha "killiga" färger och kläder, de är liksom inte så praktiskt att vara i  lekparken iklädd kjol eller klänning. Dessutom råkar de vara så att jag gärna köper kläder i alla färger, såväl blått som rosa.

Även om hon ganska ofta ser ut som en busig liten pojkflicka kan hon också se ut som en sockersöt liten prinsessa.


Redo för kalas.

Mora Träsk - gör som träsket, rör på fläsket

I morgon ska jag och Milia sjunga och dansa till Mora Träsk, live. Undra om man törs sjunga och dansa ut lika mycket som till dvd:n här hemma...? Milia är ju för liten för att skämmas över mig i alla fall.Bilden är lånad från www.moratrask.se

Kalas

I eftermiddag/kväll har vi som jag skrev igår varit på kalas för lilla Signe som fyller 2 år. Vi blev bjuden på jätte god mat, grilat, och tårta. Barnen busade, lekte och hade roligt, Milia tyckte att de var så roligt att hon började stor tjuta när de var dags att åka hem, hon var inte riktigt färdig.


Födelsedags barnet.


De skiljer bara tre månader på dom här sötnosarna som för en gång skull stod still ett långt tag och lät sig fotograferas.


En glasspaus för de små.

Presenter

I kväll har här slagits in presenter, imorgon blir de 2-års kalas för Milias mellankusin Signe (grattis i förskott Ninne).  


COOOOL kille


Melwin hade fått nya coooola solglasögon att ha i sommar. Tuff kille!Milia ville gärna också prova och gärna behålla.


Dagens frisyr passar väldigt bra till brillorna ser jag nu..... : )

Miniutflykt

Lekparken där vi tillbringar ganska mycket av vår lediga tid ligger endast ca 30 meter (jag ät otroligt dålig på att uppskatta avstånd så de kan lika gärna vara 15 m eller 45 m?!) från vårt hus. Istället för att gå till den som vi alltid gör gjorde vi idag en liten miniutflykt till den stora lekparken som ligger ca 150 meter bort. 

Vi packade Milias lilla ryggsäck med saft och bullar, hoppade på cykeln och åkte iväg till, enligt Milia, STOOOR lekpark. Vi gungade, klättrade, åkte kana, grävde i sanden och tog en fika paus i de härliga vädret. De är så roligt att så lite kan göra ett litet barn så glad, hon har pratat om de vid ett flertal tillfällen idag. Pratar man om de som att de är något speciellt, att vi tar med fika, att vi ska ha mysigt m.m. m.m. då blir de speciellt och så länge de är så får man vara glad för de kommer att komma en dag när de inte spelar någon roll hur man lägger fram de.

       


Sommaren närmar sig

Nog för att den närmar sig men den känns ändå ganska avlägsen, de är inte någon direkt sommarvärme i luften ännu och årets första dopp känns VÄLDIGT långt borta. Den känns så långt bort att jag inte haft en tanke på badkläder i alla fall. 

Idag när vi var på köpcentrat gick vi in på Polarn O. Pyret eller rättare sagt Milia gick in, dom har ju nämligen ett lego bord i butiken. I alla fall så tog jag mig en titt på badkläderna och såg då att de fanns inte så där väldigt mycket kvar att välja på så jag frågade kassörskan om de kommer att komma hem mer men de skulle de inte göra. De som fanns var de som fanns?! Den 13:e maj är de alltså nästan slut på badkläder och de kommer inte att komma hem något mer, snacka om att man måste vara ute i god tid om man vill kunna välja från hela sortimentet...

Den är baddräkten hade jag gärna sett på henne i sommar men den var slut i hennes storlek.

BADDRÄKT

Vidare skulle hon behöva en ny badtröja till utlandssemestern i sepember men den fanns inte heller i hennes storlek. Just skyddskläderna ska dock finnas hemma året runt men kanske inte i säsongens färg men de spelar ju ingen roll om den är röd, blå eller som årets färg gul.

BADTRÖJA
Bilderna är lånade från www.polarnopyret.se

Nu såg jag att både baddräkten och badtröjan fanns i hennes storlek på hemsidan så jag kan ju beställa dom. Jag som inte ens hade tänkt på badkläder fick nu lite bråttom om hon ska ha något på kroppen i sommar. Baddräkt alt. badtrosor kan jag kanske (kanske för att de i de flesta andra butiker är så väldigt puttinuttiga baddräkter, gärna med volanger och rosetter i pastelliga färger, till de små badbrudar) hitta i någon annan butik med soltröjan/badtröjan ska köpas på PO.P för den vet jag av erfarenhet är väldigt bra och till bra pris. Dessutom var de ifjol, i alla fall, inte så lätt att hitta en långärmad tröja vilket jag gärna vill ha när de är si så där 30-40 grader i skuggan.  

Mallig

Gissa om Milia var stolt och mallig när hon spatsrade ut ur affären med dom här tuffa skorna på fötterna? En tom kartong fick lämnas till kassörskan för betalning för skorna skulle INTE tas av. På färden genom köpcentrat stannade hon till ett par gånger och visade stolt upp sina nya skor för mötande besökare.Allt är så mycket finare i miniatyr, tack famo & tata.

Summering

De är hög tid att summera den faktiska kostnaden för vårt husbygge, nog för att de fortfarande kommer att tillkomma en hel del med tanke på att vi inte ens är nästan klar ute. I vilket fall så ska här räknas, de får bli en delsummering helt enkelt. Igår roade jag mig med att sortera upp alla kvitton och häfta fast dom på A4 ark för dom måste kopieras ganska omgående för de överhuvudtaget ska gå att utläsa vad vi köpt. Man skulle kunna tro att en del kvitton är flera år gammal men de är bara väldigt dålig kvalitet på dom...Jag känner lite pirr i magen för att ta reda på vad huset egenligen kostat... snart VET jag.

Egen tid

De pratas mycket och ofta om "egen tid" både bland föräldrar men också runt omkring föräldrar. Man MÅSTE ha egen tid, de är viktigt med egen tid osv osv osv. I går fick i alla fall jag en stor dos "egen tid", på förmiddagen spenderade jag flera timmar i köpcentrat för att uppdatera min garderob som inte uppdaterats på ett tag. Ofta blir de Milias garderob som uppdateras fast de inte behövs men nu hade jag fått ett presentkort när jag fyllde år med klara direktiv att jag skulle handla till mig själv och de gjorde jag.

På kvällen var jag utbjuden på restaurang av min vänner (också en födelsedags present), vi hade väldigt trevligt och vi fick i oss både god mat och dryck och en rejäl dos tjejprat. Efter middagen gick vi vidare till ett lungt ställe för ytterliggare tjejprat över några glas med flytande innehåll innan vi gick ut på krogen. Vi stängde nästan stället (jag tror dom stänger 3 iaf) eftersom de sedan innan var bestämt att vi skulle åka sista bussen hem kl. 02.45 och de blev bland de roligaste på hela kvällen. De låter som att vi inte hade speciellt roligt när bussresan var bland de roligaste men så var de absolut inte, vi hade en jätte trevlig kväll. De var länge  sedan jag var ut på krogen och jag kan säga att jag saknar INTE att springa ute var och varannan helg, en gång per år räcker långt men de där innan gör jag gärna oftare. 

Tomten börjar ta form

I fredags hände de grejer här hemma, svärmor och svärfar kom ut direkt på morgonen för att vara här och hjälpa oss hela dagen. Traktor med förare hade bokats in för att grovplanera tomten, dvs fördela ut jorden och plana ut den så långt de var möjligt. Vi behöver köpa till ytterliggare några lastbilar med fyll och matjord innan vi kan så något gräs och plantera buskar med mera. 

Tomten före:
     

Tomten efter:
     

Tomten blev för ögat så mycket större efter att alla högar jämnats med marken, innan tyckte jag att i knappt hade någon tomt men nu ser den ut att bli fullt tillräcklig.

Kusinerna, M & S, hade också ledig dag i fredags så dom kom och hälsade på och stannade för lek och lunchgrillning i lekparken. 

     

När traktorn var "färdig" började Mathias och Dan med soldäcket mot lekparken, dom gjorde färdigt själva ramen i fredgas och golvet skruvade Mathias dit igår. Nu ska de dit någon form av räcke och en trapp sen är däcket klart och altanen kan börja byggas.

     
Här lyser solen från tidig morgon till sen lunch. 

Inne har fotoväggen börjat ta form, spegeln som jag sprejade har kommit upp, Milias träblommor har fått färg och just nu håller Mathias på men tvättbänken i groventrén. Med bara några timmar kvar av helgen kan vi konstatera att de har varit en riktigt bra helg på fixa hemma fronten trots en dag gick bort.

     
Fotoväggen kommer att fyllas på eftersom tanken är att den ska gå från golv, eller bit ovanför golvet, till tak. Dom (2 stycken) lättskötta och odödliga träblommorna kommer att stå i Milias fönster, dom är köpt på Panduro och har målats med hobbylack.

En bra dag

Idag har  varit en riktigt bra dag vad gäller att få saker gjord. På jobbet blev mycket gjort idag och de som gjordes blev också helt färdigt, de är så skönt när man får skicka iväg, bocka av och se listan krympa om än bara för en liten stund.

Hemma har förutom dom vardagliga bestyren en del annat också blivit gjort, jag har planterat om växter, spejmålat en spegel och sprejmålat några ramar. Med tanke på att jag jobbar till kl. 17 och kl. nu "bara" är 22.30 så tycker jag att jag har hunnit ganska mycket för jag har ju dessutom lagat mat, ätit middag, badat Milia, tvättat, nattat Milia, duschat, plockat undan tvätt, hängt tvätt, vattnat blommorna och alldeles säkert något mer. Hmmm jag som säger att jag aldrig hinner någonting men när man ser de så här så hinner man faktiskt en hel del som man inte tänker på, man kanske inte ska vara så "hård" mot sig själv.

Tyvär glömde jag att fota spegeln innan jag sprejade den så ni kan inte få se någon före bild men en efter bild ska ni få se så fort den sitter på plats.

Mija, pappa lika

Milia är STOLT ägare av en likadan skottkärra som sin pappa.


De ser så sött ut när hennes lilla kärra står där bredvid den stora : )

En del saker tar VÄLDIGT lång tid

Efter några veckors velande fram och tillbaka, några veckors leveranstid, några veckor på butikens lager, några veckor i vårt garage och några timmars borrande, mätande och skruvande sitter nu äntligen duschdörren i stora badrummet på plats. De blev jätte snyggt trots att de, mot min vilja, blev en rökfärgad dörr.


Summering

Oj va jag har varit dålig på att skriva här senaste tiden men de har varit långhelg och långhelg betyder besök, besökare och en massa trevligheter som gör att bloggandet hamnar långt ner på listan.  

Här kommer i alla fall en summering av dom senaste dagarna för dom som är nyfiken på de (ja ser nämligen att de finns dom som är "nyfiken" och de skulle vara jätte roligt att veta vilka ni är):

På sista april bjöds de på middag hemma hos mor och far tillsammans med bror och hans lilla familj samt vänner till familjen som går under samlingsnamnet "finnarna" ; )

  
Milia och dom två yngsta flickorna i familjen P.

På vägen hem stannade vi till hos familjen S/N, bror med familj följde också med eftersom dom skulle sova hos oss. Vi hade med andra ord en trevlig valborgsmässoafton dock utan brasa, de får bli nästa år.

På fredagen vaknade vi till strålande sol så så fort vi var klar med morgonens bestyr klädde vi på oss och gick ut till lekparken, eller samlingsplatsen kanske man ska kalla den, och där blev vi kvar tills de var dags för middag.

     
1.Vagnen ska alltid med, den är perfekt att köra hinken och spaden i. 2. På väg upp till kanan som kan åkas hur många gånger som helst, lessnar aldrig. 3. Melle var i lekparken för första gången (tror jag) och han tittade med STORA ögon på barnen som sprang omkring.

Krille, Sofia och Melwin stannade kvar på grillmiddag. Mor, far och kära vän G kom också, senare under kvällen anslöt också familjen S/N. Ännu en trevlig dag och kväll.

På lördag förmiddag åkte jag och Milia iväg, dels för att inhandla lite växter men också för att träffa Fifi från Fifi och blomsterfröknarna. Milia ville INTE krama Fifi när hon skulle överlämna teckningen hon målat, hon ville bara klappa : )

     
1. Målar teckning till Fifi. 2. Tillslut, en halvtimme för sent, kom hon, sa inte ett ord, tog emot teckningar och sådde inte ett enda frö tillsammans med barnen (som de stod att hon skulle göra). 3. Resultatet av Milias inköp, hon köpte utomhus blommor och jag köpte inomhus växter.

Lördags kvällen tillbringade vi hemma, själv, med pizza och mys i soffan efter att ha ätit grillat till lunch och middag både torsdag och fredag.


Milia myser med lörda dodis i soffan.

Igår, söndag, stod de åter grillning på menyn, står man bara över en dag så är man sugen igen sen, då vi bjudit hem vänner på premiermiddag i huset. Och som vanligt, när man äter gott och har trevligt sällskap, blev de en trevlig kväll.

På hus fronten, har de trots långhelg, inte blivit mycket gjort. Mathias jobbade nämligen torsdag, lördag och söndag och jag, ensam med Milia, får inte mycket gjort men lite växter inhandlades ju som sagt och planterades om så nu grönskar de i alla fall här hemma. Snart är de helg igen, då är Mathias ledig och de är nästan men bara nästan så att jag hoppas att de inte blir så jätte bra väder så att vi kan få en massa gjort, både inne och ute. Ute kan man ju hålla på även om de är fint väder men de är SÅ himla svårt att vara inne när solen skiner och är man inte inne så blir de inget gjort inne.   

RSS 2.0