Pyntad

Ikväll har jag blivit pyntad av min dotter, "synd" átt vi bara skulle ha en hemmakväll. Nästa gång jag ska ut på galej vet jag vem som ska få fixa mig =)
Mitt hjärta stannade för en stund.

Som SÅ många gånger tidigare hoppade Milia i soffan ikväll. Vi gör inget annat än säger åt henne men de hjälper liksom inte, hon bara fortsätter. Hon är som Nalle Puhs vän Tiger, studsig, hon hoppar och studsar för jämnan. Jag tror att hon lever för att hoppa och studsa.

De som kom att bli sista hoppat, för den gången, höll på att sluta riktigt illa och fick mitt hjärta att hoppa över några slag. Hon fick en väldig fart och skulle slänga sig mot ryggstödet men istället flög hon över och landade på huvudet/nacken ca en meter ner. Svårt att ge en bild av de men de såg rikitgt illa ut. I vanliga fall är jag väldigt lugn, skriker aldrig rakt ut utan behåller lugnet och visar inte henne att jag blir rädd men den här gången gick de inte, jag SKREK. Har nog aldrig varit så snabb heller, jag hade henne redan i famnen när jag hörde mamma säga -ta inte upp henne hon kan ha gjort illa nacken...

Den här gången gick de bra, som de oftast gör för dom små, hon blev nog mest rädd precis som jag. De som förvånar mig något så otroligt de är att barn verkar inte lära sig av sina "misstag". De här är inte första gången hon slår sig när hon hoppar i soffan men hon har ju inte slutat hoppa för de. Inte den här gången heller, jag tror de tog max 10 minuter så var hon tillbaka och hoppade igen. Skillnaden den här gången var att hon slutade på en gång vi sa till men varför ens prova? Vad är de dom inte förstår? Tror dom inte att de kan hända igen?  

Min puls är fortfarande något förhöjd.


Julklänning

Milia hittade förra årets julklänning i garderoben, hon har tydligen bara växt på längden...Gissa till vilken samling hon la den här klänning? Diskonnäning, de säger hon i och för sig om alla klänningar men de här var diskonnäningen med STORT D. 

Pumpkin


Milia tycker vår pumpalykta är väldigt fin och lyfter gärna på locket gång på gång, -kan jag ta in den mitt rum mamma? 

Med pumpan har vi halloween pyntat färdigt här hos oss, mer än så blir de inte. Kanske att man måste köpa hem lite godis i fall de kommer några allt för påhittiga små spöken och knackar på dörren den här helgen. 


Tända pumpalyktan = ta på morgonrocken.


Hellre hämta än lämna

De blev en lång arbetsdag för Mathias idag så jag tog och slutade lite tidigare för att hämta Milia på dagis. Jag tror att de här var andra, kanske tredje gången som jag hämtade henne. I vanliga fall är de jag som lämnar och Mathias hämtar, jag måste säga att de är betydligt roligare att hämta. Man möts av en glad tjej som slänger sig i famnen istället för att vända en ledsen tjej ryggen.


Påväg till dagis en av dom första dagarna, februari 2009.


Baka baka kaka

Mormor ville låna Milia en stund idag, morfar skulle bort så hon skulle vara själv. Hur mysigt är de att vara själv när man kan baka pepparkakor och rulla köttbullar med sitt 2-åriga barnbarn?! När jag och Mathias kom fick vi köttbullar och hemgjord potatismos till middag och efter maten blev de kaffe och nybakta pepparkakor. Hon är bra duktig att baka och laga mat vår lilla piga = )


Pippilotter precis som Pippi Jordbubb (Långstrump) har när hon bakar pepparkakor.Tack å tack mormor och Milia, de var väldigt gott!

Jul jul strålande jul

Jag älskar julen eller egentligen hela december, månaden då julen ska förberedas. Klapparna ska slås in, gläggkvällar ska avnjutas, Lucia, adventkalendern, öppesittarkväll med Bingolotto, avsmakning av julskinkan, baka och göra godis m.m. m.m.

Förra året var de tänkt att vi skulle fira julen hemma hos oss, i vårt nya hus som skulle stå klart lagom till dess. Huset var inte klart, ganska långt ifrån faktiskt så de blev jul hemma hos mina föräldrar istället. I år finns inga hinder så i år blir de hemma hos oss och jag längtar redan. De blir första gången vi har jul hemma hos oss men inte sista hoppas jag.


Bild lånad via www.google.com

Ibland så smart, ibland SÅ osmart

Jag och S fick oss ett gott skratt på Drakborgen idag, vi skrattade åt våra barn som ibland är så lik sina fäder ; )Rasmus bad Milia om hjälp att komma upp i hoppborgen, M hjlpte honom genom att skjuta på honom i rumpan. När R var uppe ville M har hjälp, R hoppade ner och puttade upp M. Nu behövde R åter igen ha hjälp så M hoppade ner och puttade på, så höll dom på ett tag tills dess att dom kom på att den ena kunde dra den andra upp i armarana istället.Egentligen kunde båda två ta sig upp helt på egen hand, första gången var de av lahet dom ville ha hjälp av varandra. Andra gången var de nog för att dom tyckte att de var roligt, tredje, fjärde och femte gången var de nog för att vi tyckte att de var roligt. Dom är nog inte så dum ändå = )


Oplanerat

Jag gillar oplanerade, spontana besök men de är sällan vi får sådana besök, lika sällan som vi själv oplanerat och spontant besöker någon. Men i eftermiddag/ikväll, ganska sent kom vi på att vi skulle ta och hälsa på Milias kusiner, vi blev bjudna på god middag, vilket inte alls var meningen, och hade en trevlig kväll. Lite oplanerat, lite spontant men lika roligt och trevligt för de. Varför inte göra de oftare, varför ska allting vara planerat in i minsta detalj och långt i förväg? Blir de inte lite stressigare så?


Milia och Cajsa gör efterrätt, spontanswiss.


Utflykt till vattnet blev utflykt till Drakborgen

Våra grannar och vänner S & R frågade om vi skulle packa väskan med fika och cykla ner till havet för en liten mini-utflykt. Naturligtvis ville vi de men vädergudarna var inte med oss, de regnade och då blir de liksom inte lika mysigt. Vi beslutade oss istället för att göra ett besök på leklandet, Drakborgen, och de var ganska mysigt de med. En förmiddag, en vardag som idag är de otroligt lugnt där, dom flesta barnen är i Milia och Rasmus ålder eller yngre så dom kan klättra och leka utan att bli "överkörda". Vi, jag och S, kunde till och med sjunka ner i en soffa med varsinn kopp kaffe medan dom lekte.
Två tröttisar på väg hem efter några timmars intensivt lekande.


Maskeringstejpsproffs

Efter en trevlig tjejkväll på Fresks skulle jag nu nästan kunna titulera mig maskeringstejpsproffs men bara nästan, helt fullärd är jag inte. Synd bara att jag inte visste de jag vet idag innan vi maskerade alla fönster på huset, lät den sitta kvar lite för länge och nu har tejp/tejprester som inte går att få bort. Går går de väl men de blir inget lätt jobb och förmodligen medför de en massa mer jobb.

Nästa gång jag ska maskera, oavsett underlag, vet jag precis vilken tejp jag ska använda mig av.

8:e juni 2010!!!

I fredags ringde mamma hem två biljetter till Whitney Houstons konsert i Globen, Stockholm, den 8:e juni 2010. Senast hon var i Sverige, för 10 år sedan, när hon hade släppt albumet My Love is Your Love hade jag två biljetter på 11:e raden på 1:a parkett. Den gången gick jag inte eftersom jag inte fick med mig något sällskap, de ångrar jag fortfarande. Den här gången tänker jag absolut inte missa, de kanske är sista gången om de ska gå 10 år mellan gångerna. Förhoppningsvis gör de inte de, förhoppningsvis är hon tillbaka på riktigt nu och har lämnat dom senaste årens liv bakom sig...


Tjejkväll

Fick förfrågan om att följa med på tjejkväll på Fresks imorgon och tackade ja. Var precis in på deras hemsida och kollade vad som väntar: Några av leveranörerna kommer att finnas på plats och bland annat visa höstens tapetmode, man får också chans att provtapetsera. Dom bjuder på lättare förtäring och ett par butiker finnas på plats och visa sitt sortiment och inspirera. Kul! Jag ser verkligen fram emot kvällen och dessutom får jag tillfälle att kolla på tapeter som jag har sagt att jag ska göra ett tag nu.

Viking

Fick äntligen fingrarana ur och bytte Milias vinterskor idag, jag gick på tipset och tog ett par GoreTex från Viking. När vi ändå var i farten gjorde vi ett besök på KappAhl för att spana in den omtalade kollektionen, Vintage Stories, som släpptes igår. Mycket fint var de, både till mig och till Milia men de var bara Milia som fick med sig en påse hem idag.Viking: Hail GTX

Dom fanns i färgen ovan eller i lila och eftersom Milias overall är röd fick de bli "pojkfärgen". Bilden är lånad från www.brandos.se

Gina efter dig mamma

Jag ha gina (grina) efter dig på dagis idag mamma. Milias egna ord idag när jag kom hem från jobbet. Personalen på dagis säger att de går bra, vad ska man tro? Jag är inte helt säker på att Milia pratar sanning i alla fall, visst kan hon ha grinat efter mig och anledningarna kan vara många och inget speciellt. Jag oroar mig inte särskillt men barn kan säga saker med sådan övertygelse att man har svårt att inte tro dom.

Förra veckan t ex skulle dom ha disco på dagis. Discoskorna skulle absolut med, vi SKA ha dico mamma, måte ta me dicoskorna!!! Personalen tyckte i och för sig att de var en bra idé...


Discoskor inköpta i Turkiet av märket Puma. Jag som trodde att Puma bara gjorde sneakers... ; )

Trötter

Har precis vaknat, blir så "sur" när jag vaknar inne hos Milia och har sovit bort hela kvällen. Jag som alltid planerar att hinna göra en massa saker dom där timmarna på kvällen när Milia har somnat. Den här kvällen blev de ingenting, jag som hade tänkt ta reda på berget av ren tvätt i tvättstugan, hade ju verkligen sett fram emot de ; )

LappkuddeSpillbitarna blev till en gosig kudde. Funderade ett tag på att göra en filt men då har jag blivit tvungen att blanda i fler färger. Nästa gång ska de dock göras en större kudde, en till mig, kan inte tänka mig något skönare att sova på, såå mjuk.
Heja heja

Jag skickade med Milia 10 kronor på hockeyn så att hon skulle kunna köpa chokladlotter till mig. Hon fick klara instruktioner om vad hon skulle välja om hon vann och vann de gjorde hon. Precis som önskat, med lite hjälp av mormor antar jag, kom hon hem med 200 gram vanlig mjölkchoklad.

Milias iakttaelser från matchen: -dom var jätte dålig. -dom slogs isen, aja baja. -hjälmen ramla bonk i backen. Plus ett par andra väldigt viktiga och matchavgörande iaktagelser...

Tyst, tystare, hemma hos oss

De är så tyst sååå tyst här hemma just nu. Milia är på hockey med mormor, Mathias är och byter till vinterdäck på bilen, varken radion eller tv:n är på. Jag skulle inte vilja att de var så här tyst för jämnan men de är ganska skönt ibland.

Spill

Även fast de bara är en massa spillbitar så har jag haft väldigt svårt att slänga dom. Tycker alldesles för mycket om tyget för att kunna slänga de i soporna så jag har samlat dom i påse för man vet ju aldrig, man kan ju få användning av dom. En hel del spill har de blivit och nu har jag faktiskt kommit på ett sätt, vi får se om de blir lika bra som jag hoppas.
Kl. 05.15

ringer klockan imorgon och då ska de morgonpromeneras, nu är de dags att ta tag i de här med motion och hälsa på riktig. Bäst att omedelbart gå och natta kudden.

Vinterstövlar

Milia fick nya vinterstövlar av mormor och morfar för ett par veckor sedan. Vi var själva med och valde ut ett par, lätta, varma, lekvänliga och fina par. Tjejen som hjälpte oss var väl inte så där jätte hemma iaf inte vad gäller barnskor, dels så tyckte hon att dom skulla vara minst 2,5 cm längre en foten. De tyckte inte vi då de inte skulle behövas någon extra strumpa. 

I helgen var mormor och morfar med sitt andra barnbarn för att köpa stövlar, dom fastnade för samma par, den här gången passade kassörskan på att informera att stövlarna i fråga inte tål väta... Den informationen hade jag gärna tagit del av, valet hade INTE blivit detsamma då. De kan vara blött även vintertid och en 2-åring undviker inte de blöta även om man säger att man inte kan hoppa i vattenpölarna om man inte har gummistövlar.

Vi ska byta.

 

Föräldramöte

Ikväll har jag varit på mitt livs första föräldramöte som föräldrer (kan vara så att jag deltagit som något annat är föräldrer, kommer inte ihåg). De kändes ganska stort och väldigt vuxet, klirr i kassan vad gäller vuxenpoäng.  

Tyvär var de väl mest dystra punkter på agendan, dålig ekonomi, stopp med både de ena och de andra. Inget unikt för den här kommunen, tyvärr är de väl överlag så att förskolan och skolan, dvs våra barn och vår framtid inte är så högt prioriterade.

Gottegrisar

Tre små gottegris-kusiner på kalas hos farmor och farfar igår.


Äntligen!!!

När Milias kompis R fyllde 2 år i januari fick han bland annat en låda att förvara delar av sina leksaker i. När jag gjorde den passade jag också på att göra en till Milia, jag gjorde allt utom att sätta dit avdelarna och bokstäverna. Detta är nu alltså ca 8 månader sedan. Nu, i helgen, fick jag äntligen de sista gjort, lådan är klar och fylld med de den ska. Varför tog de sån tid? Ja inte vet jag...
Årets kanske sista cykeltur?!

Snart faller snön och cykeln får övervintra i garaget några månader.
Drakborgen

Vi tog och gjorde ett besök på Drakborgen igår förmiddag, de var länge sedan vi var där och lekte och busade. Kan tänka mig att besöken kommer att dugga lite tätare nu under vintern än vad de har gjort under våren och sommaren. Lillkusin Melle med familj var också, till Milias stora glädje, och busade på Drakborgen idag.

    

Efter att ha intagit lunch på Drakborgen åkte vi ut till farmor och farfar. Dom ville låna Milia en natt och de fick dom, vi passade på att gå ut och äta, gå på bio (Flickan som lekte med elden) och sov länge imorse. De var riktigt länge sedan jag vi var på bio, kan inte ens minnas vilken film de var. De var riktigt länge sedan vi sov länge också, skönt men samtidigt får jag lite panik över att ha sovit bort "hela" dagen.

Varannan vecka

Vi gillar torsdagkvällar varannan vecka lite mer än alla andra dagar, då väntar långhelg för HELA familjen, varannan helg är de bara helg för mig och Milia. Eftermiddagen/kvällen innan en helg eller ledighet är bland de skönaste, mysigaste, lugnaste som finns. 


Jag är stor nu

Efter dagis i måndags sa Milia något som jag önskade var desamma som att de från och med nu var okej att gå på dagis - mamma, jag är stor tjej nu, kan gå på dagis själv. Idag var de dags för dagis igen efter ledig tisdag och jag höll tummarna för att de skulle gå bra och de gjorde de. Hela morgonen var annorlunda jämfört med senaste tidens gå på dagis dagar.

Hon gick själv till sin hylla, tog av sig kläderna, hängde upp dom och gick iväg för att vinka utan Lollo och snutten som hon annars håller väldigt hårt i. När jag kom ut möttes jag av leendes tjej i fönstret som vinkade och gjorde slängpussar. Gissa om de var en glad och lättad mamma som åkte till jobbet i morse.


Milias ständiga följeslagare sen semestern i Turkiet är en miniatyr av Vings ena maskot, giraffen Lollo. Inte förrän sista kvällen (bilden) tog hon mod till sig och gav Lollo en kram.

Tack snälla

Milia är inne i en artighets period, hon säger tack snälla till allt. Tack snälla mamma tog fram mina kläder, tack snälla mamma fick sova vagnen, tack snälla mamma tog bort min bajsblöja m.m. Mitt hjärta ler hela tiden. Igår fick hon hjärtat att både le och smälta som en isglass i en kokhet bastu -tack snälla mamma kom hem, jag älskar dig snälla mamma, tack, tack =)

Tack snälla, goa unge.
 
På dop för någon helg sedan.

Olivträd

Någon som har erfarenhet av olivträd? Nu har våra stått och växt på sig över sommaren och spretar lite hit och dit. Bör/ska man klippa/beskära dom inför vintern  och hur gör man i så fall? Eller ska man bara låta dom vara? Skulle gärna beskära dom lite så att dom blir rundare.

Kanska ska ta och Googla lite.

Helt plötsligt

Vet inte vad som hände här nedanför, ett gammalt inlägg som jag aldrig publicerade poppade helt plötsligt upp... Jaja ni kan ju få ta del av de även fast de aldrig blev klart.

Då och nu

Den 2 september, samma dag som vi for utomlands, var de exakt ett år sedan vi fick huset.

Då, den 2 september 2008, såg de ut så här:Nu, eller den 2 september 2009, såg de ut så här:

Och sedan dess, under tiden vi varit borta, har de kommit upp gröna små strån på vår tomt. De är inte jätte mycket, vi kommer inte att behöva klippa något i år direkt men de är en början på en blivande gräsmatta i alla fall.

Orkeslös

Jag hade stora planer för den här dagen, listan över saker att göra var lång. Nu sitter jag i fåtöljen framför TV:n med datorn i knät och med en smula ångest över att knappt ha gjort någonting. Förutom de vanliga, dagliga sysslorna är en dubbel sats bullar och en tvättmaskin de enda jag gjort, 2 av typ 15 saker. Om jag tänker efter så tillhör tvätten de dagliga sysslorna så då blev de bara bullbaket.

Känner mig totalt orkeslös, skulle helst av allt legat på soffan, under filten med en hög bra filmer att se hela dagen. Filmer som man sett tusen gånger och som de inte gör något om man somnar ifrån en stund. Jag brukar sällan känna mig trött men idag är en sån dag, trött, orkeslös och med reducerat tålamod. De är tur att Milia har visat sig från sin bästa sida just idag.

Kanelbullens Dag

Sista plåten står i ugnen, de luktar ljuvligt gott. Jag ska avnjuta den första med en kopp kaffe i min ensamhet när de är dags för Milia att sova lunch, snart. Att baka bullar med en 2-åring tar på krafterna, i hennes sällskap blev de enorma bullar, typ hälften så många som de står på receptet. Ville bli klar så fort som möjligt, dels för att skona hennes mage från alltför mycket bulldeg men också för att inte behöva städa hela köket.

Uppdatering:


Jag hade fel

Under tiden vi byggde sa jag vid ett flertal tillfällen att vi inte skulle behöva köpa just någonting nytt vad gäller större möbler. Någon sa då, kan ha varit Mathias, -tror du verkligen att du kommer att vilja ha soffan här. Jag svarade självklart, den är ju jätte fin och dessutom relativt ny, den kan vi inte göra oss av med, den kommer att passa jätte bra här. Nu kan jag säga att de är den möbel som jag helst av allt skulle vilja byta ut, den möbel som passar absolut minst in här.

Den här soffan, Modern Living, från MIO däremot skulle passa in jätte bra:


Soffa

Plats för många, jag drömmer och önskar vidare.

Tävling!

Nu är jag med och tävlar om en rolig fyll-i-bok från Xenofilia. Tävling pågår tom 17/10 och för att vara med kan du klicka in dig HÄR!

Boken påminner om “babyns först år” & “mina vänner”. Du kan välja mellan vårt hus, lägenhet eller stuga.

boken-om-varthus
   boken-om-lagenheten 
boken-om-stugan

Kallt

De har varit riktigt kallt på mornarna några dagar nu, inget vi var riktigt förberedd på eftera att ganska nyss ha kommit hem från sol och värme.

Förra årets mössor är precis som de mycke annat i minsta laget så imorse tog jag och sydde en nya innan vi gav oss ut i kylan.


Jiiippiiiiii!!!!!

Igår kom Mathias mormor, mamma och pappa på besök. Ingrid (Mathias mormor) var bortrest när vi firade Milia så hon kom med födelsedagspresenter, den ena innehöll ett väldigt önskat fiskespel. De började fiskas på en gång, de var de första som åkte fram i morse. Vi har även kommit på henne flera gånger med att slå på de även fast hon inte har för avsikt att fiska, de ska bara vara på. Till vår stora glädje naturligtvis, de ger ju ifrån sig ett så härligt, varierande ljud.


Koncentrerad.

Självklart måste man ju ta reda på sin fångst så imorse efter fisketuren tog hon alla fiskarna, stoppade ner dom i hennes lilla mixer och gjorde fisksoppa. Påhittigt värre, tyckte jag.

Följa med mamma jobbet

är något som Milia säger ofta, varje morgon senaste tiden faktiskt. Jag har trott att de är för att hon inte vill gå på dagis men idag tror jag att den egentliga anledningen kom fram.

Innan sommaren var hon med mig en kort stund en eftermiddag, hon fick då en pepparkaka medan hon väntade. Idag kom vi in på jobb när mamma/mormor var här, hon frågade Milia vad mamma gör på jobbet? Perpparkakor, äter pepparkakor. Där ser man, de är alltså de hon tror att jag gör på jobbet hela dagarna. När jag sliter som ett djur tror hon att jag äter pepparkakor. När jag jobbar sena kvällar då tror hon att jag inte har hunnit äta tillräckligt med pepparkakor under dagen. De är alltså därför hon så gärna vill följa med mig på jobbet =)

När vi frågade vad pappa gör på jobbet då svarade hon -grejar. Jasså minsann han grejar han och jag äter pepparkakor. I själva verket är de ju Mathias som har tillgång till en massa pepparkakor på jobbet.


Milia iförd discoklänning, ala mammas scarf, väntandes på att discot (Idol) skulle börja tidigare ikväll. De är disco för hela slanten för den här lilla damen nu.

Utflykt till skogen

Milia och Mathias gjorde en liten utflykt till skogen härom dagen. När jag frågade Milia vad dom hade gjort svarade hon -ätit apelsin, jätte kallt. Så upplevde och minns hon den utflykten...

 Nästa gång får vi ta med något värmande att förtära och ett par vantar så kanske hon minns annat från utflykten.

Höstplantering

Mathias tog och plockade bort sommarblommorna ur krukorna i lördags medans jag for och inhandlade nya växter att plantera. De blev ljung, de var inget annat som tilltalade mig för den korta stunden som är kvar innan de är vinter. Har inget brinnande intresse för växter/blommor/buskar direkt men jag skulle inte vilja vara utan heller.
Valet föll på tvåfärgad ljung. Blev väldigt fint när man planterade "ihop" dom.

RSS 2.0