Norrlands största trädgårdsmässa

Idag gjorde vi ett besök på trädgårdsmässan som i helgen hålls i ishallen här på hemmaplan. De fanns en hel del fint att titta på och inspireras av. Jag hade för avsikt att titta lite närmare på plant/träd/buskar/blommor och hade nog föreställt mig att jag skulle ha med mig något av de hem. Så blev de inte, de är inte optimalt att gå på trädgårdsmässa med barnvagn, man kommer inte in överallt och vart man är ställer vagnen så är den i vägen och man vill inte så gärna lämna den allt för långt ifrån sig.

Kanske ges de tillfälle att besöka mässan själv en sväng imorgon.

Arbetsmyra (sådan far, sådan dotter =))

Milia har jobbat hårt med häcken idag, hon har grävt, lastat och tömt skottkärran om och om igen. Hon tyckte nog att de var värt mödan när hon sedan fick ansvaret över vattenslangen när de var dags att sätta ner plantorna i jorden. Lyckan var total, vatten är liksom hennes grej.












  

Häck

Vi bestämde oss, efter mycket velande fram och tillbaka, för att sätta häck runt större delen av tomten. Efter att ha mätt och räknat lämnade vi in en beställning om 250 plantor.

Den här veckan har vi (väldigt lite jag och väldigt mycket Mathias) ägnat oss åt förberedelser inför leveransen som skulle vara idag. Som tur var ringde dom redan igår och meddelade att plantorna hade kommit. Tur på de sättet att vi hade Mathias föräldrar här igår så Mathias fick hjälp med planteringen. 210 av 250 plantor sitter nu på plats. De är inget vi hade klarat själv på den tiden med två barn hemma varav en som känt är väldigt liten. Dessutom har Mathias jobbat idag och jobbar hela helgen men de återstående 40 plantorna ska vi nog lyckas få ner någon kväll, imorgon förhoppningsvis. Vi håller tummarna för bättre väder än ikväll så att vi slipper göra de i spöregn.






Supersnabba bullar

Skrev av ett recept ur en veckotidning i helgen, så här stod de om bullarna:

Supersnabba bullar som fylls med två fina smakkompisar - ett oslagbart recept när du får oväntat besök.

De enda som stämmer i de var att de gick väldigt snabbt att baka "bullar". Mitt betyg blir långt ifrån godkänt, de är de äckligaste och fulaste jag någonsin har bakat. 


Dom blev finare på bild än i verkligheten då kan ni ju tänka er hur ful dom egentligen är. Hur aptitligt ser de ut med blåa bullar? Bullarna på bilden i tidningen var beydligt finare, bara hela fina blåbär som inte hade färgat av sig de minsta, inte vet jag hur dom lyckades med de. Jag följde receptet slaviskt.

Om de mot förmodan är någon som vill prova att baka dessa bullar får ni receptet här:

Hastbullar med mörk choklad och blåbär

12 bullar:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
100 g smör
1 ägg
2 del mjölk
Fyllning:
100 g hackad mörk choklad
2 dl blåbär
Pensling:
1 ägg
Garnering:
Pärlsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en bunke. Tillsätt smör, ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en ganska kladdig deg. Rör ner choklad och blåbär och fördela smeten i 12 formar. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i 10 minuter.


My skippar tutten

My tog tutten jätte bra i början, nu väljer hon fingrarna framför tutten. De får inte vara vilket/vilka fingrar som helst...


My 3 månader.

det ska vara långfingret och ringfingret på vänster hand. Hon brukar få kämpa ett tag innan hon får till de och kan bli ganska arg om tar för lång tid.

Cykeltur

Efter att lillasyster hade somnat hoppade jag och Milia på cykeln för en tur upp till "centrum" för att njuta en glass i solen. På vägen cyklade vi förbi mormor och morfar och bjöd med dom också. Morfar tackade nej, han höll på att riva ut de sista av köket. Mormor fick lov att ta en paus och föjde med.



Dessvärre hade dagens fina och lugna väder övergått i storm så de blev ganska kallt att sitta ute. Milia fick låna min tröja när vi cyklade hem, hon frös men hade hon fått besämma så hade hon cyklat iväg i ännu mindre kläder.

Små kusinerna


My och Elma babygymmar tillsammans. Sötnosar!

Underbara värme

Äntligen fick vi en hel dag med fint väder, soligt och varmt, de var ett tag sedan. Vi tog ledigt från hemmets alla sysslor och har tillbringat hela dagen i farmor och farfars sommarstuga.




Finns de bara vatten och sand/jord kan Milia roa sig hur länge som helst.


Milia, pappa och farfar på väg ut för att testa fiskelyckan.


My såg ut att njuta av att kunna ligga i öppen vagn utan en massa kläder.


Gillade att få komma upp ur vagnen och vara med också. Mycket nytt att titta på, ute är en helt ny värld för My...


Till Milias stora glädje kom kusinerna och gjorde oss sällskap till middagen.

Vi hann inte speciellt långt förrän vi hade två sovandes tjejer i bilen på väg hem, de tar på att vara ute hela dagen.

Sara My Ingrid

Igår var de dop för vår minsta lilla älskling, Sara My Ingrid. De blev inte som de brukar vara med sov- och mattider så efter halva dopet blev hon jätte trött och protesterade högt. My som annars är en riktig gladskit som för de mesta flinar med hela ansiktet överröstade prästen med sin pipa innan hon tillslut somnade och "missade slutet av dopet.  




Milia hjälpte till att hälla i dopvattnet och tända dopljuset. 


My älskar att bada så att få dopvatten på huvudet var inget problem.


Trött liten tjej som somnade mitt i all uppståndelse.


Sen lilla kusin E döptes i mars har Milia längtat till den här dagen. Ofta har hon frågat när My ska döpas, när ska jag få stå där framme, hjälpa till med vattnet, tända ljuset, öppna paketen och framförallt har hon längtat efter att få ta på sig dom nya kläderna. Hon var inte så lite glad när hon, ÄNTLIGEN, fick på sig dom igår.

Efter dopet bjöd vi på fika i bygdegården.




Fina och mycket goda tårtor. En (12 bitar) står orörd i kylskåpet och där blir den nog kvar om vi inte får besök som kan hjälpa oss att äta upp den.

Utanför bygdegården fanns en lekpark som uppskattades av dom lite äldre barnen som hade fikat klart på 5  minuter. De var mycket spring i benen efter att ha suttit still i kyrkan.



My vaknade till och var med en liten stund i bygdegården innan hon somnade igen. Igår kväll somnade hon kl. 18.20 och sov oavbrutet till kl. 06.00 i morse. De är jobbigt med dop och att vara festens mittpunkt.


Premiär

Årets första (och kanske sista) mjukglass har intagits. Är inte så där jätte förtjust i mjukglass men en måste man ju äta. Ungefär samtidigt som man har skedat av den sista strösseltäckta glassen är man mer än nöjd, då har man ju trots allt fått i sig väldigt mycket glass. Jag har då i alla fall inte hittat något ställe som serverar annat än jätte gigantiska mjukglassar. 


Sparar

Milia håller på att spara ut håret, framförallt luggen (hennes mamma vill kunna sätta upp allt hår för att minska strulet och tovorna). I söndags när vi var på kalas hos kusin S som fyllt 4 år fick hon prova en peruk som hade använts på en 70-tals fest kvällen innan och så här skulle hon kunna se ut i långt hår, dock men kort lugg:





Och så här skulle My kunna se ut med hår:



Vi låg nästan dubbelvikta av skratt, de blev ingen riktigt bra bild, hon såg fantastiskt rolig ut med peruken på.

Fina tavlor

Förra veckan fick jag hem två jätte fina tavlor som jag beställt från HUSnrNIO. Nu har ramar inhandlats från Ikea och tavlorna har kommit på plats, jag är mycket nöjd.





Förutom dessa tavlor gör hon en massa andra fina tavlor, sedan tidigare har vi en namn-/doptavla och en alfabetstavla här hemma. Kika in på hennes blogg HUSnrNIO.

Avslutning

Jag har inte varit med Milia på minisimmet sedan My föddes 23:e februari. Igår var de avslutning och de ville jag ju naturligtvis inte missa så vi åkte hela familjen. Oj oj oj vad hon hade lärt sig mycket sedan sist jag såg henne. 

Hon har nu fyllt sitt diplom med klistermärken och får inte gå minisim längre. På uppmaning av minisim läraren ska vi anmäla henne till kommunens intensivkurs i sommar, varje morgon i två veckors tid ska de simmas.




8:e och sista märket hade simläraren glömt så vi skulle få de senare.

Blåsfisken - Nu kan jag bubbla och blåsa ut under vattnet.

Krabban - Nu kan jag krypa och göra kullerbyttor på madrasser i vattnet.

Hajen - Nu kan jag simma med olika simhjälpmedel i rätt simläge.

Rockan - Nu kan jag ligga på rygg och flyta i 5 sekunder utan hjälp.

Krokodilen - Nu kan jag hoppa från kanten och vända tillbaka.

Bläckfisken - Nu kan jag ta upp saker från botten.

Pingvinen - Nu kan jag glida i ca 5 sekunder utan hjälpmedel.

Clownfisken - Nu kan jag simma 8 meter med bara simfenor.

Duktiga tjejen!

Gröna sköna maj...

Att de kom snöflingor lite då och då under dagen var ingenting jag brydde mig speciellt mycket om, de smälte ju så fort de landade på marken. Nu ikväll började de snö igen och håller på fortfarande så nu är inte gräset grönt längre utan de är vitt :( De är väl bra onödigt.


Lyxshake

I torsdags åkte jag och iväg och handlade när barnen hade somnat. Mathias hade önskemål om att jag skulle stanna till på Max på vägen hem, han hade lyssnat på radio i två dagar och hört reklam om deras nyhet, Lyxshake, och var sugen att prova den. Sagt och gjort, de blev en jordgubb och en choklad men de föll inte riktigt mig i smaken. Dom var alldeles för stor och mäktig, ca en halv liter mjukglass som mixats med frysta jordgubbar/choklad och toppats med grädde. Om de blir en nästa gång blir de en att dela på och definitivt en jordgubb.


Lugn och skön valborg

17.30 stod de i annonsen i tidningen så 17.30 var vi där för att titta på majbrasan. De såg ut att dröja en stund innan brasan skulle tändas så vi köpte brickor och gick motionsbingon, Milia var den enda som vann. När vi kom tillbaka såg de fortfarande inte ut att vara någon brasa på gång så vi frågade och den skulle inte tändas förrän kl. 19. Vi packade in oss i  bilen och åkte hem och åt efterrätt istället.


Motionsbingo med mormor.


My myste i vagnen.


Frozen Cheesecake

RSS 2.0