Idag är ingen vanlig dag

De är min mormors 77-års dag.

Jag och Milia köpte med oss blommor och åkte upp efter middagen. Kaffe/saft, tårta och sju sorters kakor :) Man MÅSTE äta av allt när man är hos mormor.

 


Ut igen

Vi blev tvungen att gå ut igen. Ungefär samtidigt som vi gick in kom solen och tittade fram riktigt. De såg så himla härligt ut så efter lunch och lite städning (solen gjorde att de såg fruktansvärt ut inne) klädde vi på oss igen. Den här gången fick My vara med, vaken, ute också.

 


Härliga tider

Vintern är bra härlig när den är så här. Tillräckligt mycket snö för att kunna åka pulka, 5 minusgrader och solen tittar nästan fram.

 


10 h

Gick och la mig rekordtidigt igår. Har sovit i 10 timmar men känner mig ändå trött. De är i och för sig inte 10 timmar ostörd sömn men ändå.


Miss i packningen

Lämnade hemmet för en heldag med kusinerna. En promenad till Sidsjöbacken för att åka pulka var planen. När vi kliver ut ur bilen kommer vi på att vi har glömt Milias overall hemma... Passande när vi ska vara ute hela dagen. Som tur är kusin S lika stor och hade en extra uppsättning som Milia fick låna.

 


Älskar paket

Milia tycker att de är precis lika roligt att ge presenter som att få presenter. Hon är precis lika nyfiken på innehållet i båda fallen också. Även fast hon oftast vet vad som gömmer sig i paketet när hon ska ge.

 


Hon är helt galen

Hon är helt vild i badkaret, hon står upp, slänger sig och far runt som en galning. Hon har druckit så mycket vatten så snart är de tomt i karet. Respekt för vatten... vad är de undrar My.


Presentjakt

På väg ut på presentjakt. Trodde jag visste vad vi skulle köpa men efter nya tips igår blir nog inte de.


Vårterminen är igång

Nu är alla aktiviteter den här terminen igång. Sitter just nu på DW där den andra Discokidz kursen för Milia har kickat igång.

Under våren kommer Milia att ha två aktiviteter per vecka, gympa på söndagar och dans på torsdagar. Skulle gärna velat anmäla henne till simskola men de känns som att de blir alldeles för mycket med tre aktiviteter. Dels för henne men också för oss övriga tre som kanske också vill aktivera oss emellanåt.


Tankeläsare

Jag börjar tro att My är tankeläsare. Jag har misstänkte de ett tag och nu är jag rätt säker på att de är så.

När jag tänker att jag ska få en massa gjort (som idag) medan hon sover hinner jag knappt in innan de är dags att gå ut och hämta henne igen.
När jag är borta, och inte kan få något gjort hemma, kan jag ofta i lugn och ro sitta och dricka kaffe i 2-3 timmar och hon snusar och sover...

Finns de fler som har tankeläsande barn? Eller finns de någon som har tips på hur man tänker utan att tänka så att dom kan läsa?

 


Så fort hon får chansen

De finns ett ställe dit My tar sig så fort hon får chansen. Längst in i hörnet, till armstödet på soffan. Kan ju tyckas konstigt, vad är de för kul med de... Jo där ligger nämligen laptopen, Milias Hello Kitty dator och alla tv-dosor. Himmelriket för en klåfingrig liten.

 


Favoritrummet

Igår när jag hämtade Milia på dagis höll hon till i målarateljen, favoritrummet. Jag skulle nog också gärna vara där om jag gick på dagis. Tre barn och en fröken som målade, tyst, lugnt och skönt :)

 


Ibland går de jätte bra

och ibland går de mindre bra. Oftast ramlar hon för att hon tycker att de är roligt att ramla inte för att hon har svårt att stå på benen...

 


Mys roligaste

Mys roligaste "lek" just nu är att tömma och plocka ur lådor, väskor, påsar och annat. Allra helst plockar hon ur och tömmer skötväskan.


 


Missmatcha

Milia kan de här med att missmatcha kläder. Kläderna jag hade lagt fram matchade alldeles för bra så hon bytte ut en del av plaggen...

 

 


Korpen

Träna med Korpen de är något som gamla, pensionärer, gör. Går med stavar i grupp, gympar och vattengympar mest för att träffas, umgås och prata skit inte så mycket för själva träningen ;)Trodde jag iaf.

Den här veckan och nästa har Korpen prova-på veckor. Inget jag hade uppmärksammat för 10 år sedan, innan barn och hus, när jag tränade både de ena och de andra.

Nu är situationen lite annan. Jag vill komma igång och träna men tycker att de är för dyrt att köpa ett träningskort för flera tusen som kan nyttjas kanske 2 kvällar i veckan. Jag vill och måste träna i grupp, de ger mig så mycket mer. Jag är otroligt otränad just nu så all träning skulle ge effekt. Med den insikten fanns de liksom ingen ursäkt för att inte gå 400 meter till skolan och vara med på Korpens cirkelträning ikväll.

Och ja, jag hade fel om Korpens medlemmar. Jag var långt ifrån yngst och jag var långt ifrån äldst och egentligen vad spelar de för roll? Alla är
där för samma sak, för att träna, och man gör de på sitt sätt, individuellt fast i grupp. Jag kommer att lösa medlemskap och fortsätta träna med Korpen, de var jätte roligt :)


Jag älskar

 

 


Liten hjärteapa

Var sugen att lufta virknålen och sökte på nätet efter något nytt att virka. Hittade en jätte gullig liten hjärteapa hos Virkverket som jag gav mig på. Vet dock inte om min apa ser ut som en apa... Skulle kunna vara en mus eller råtta eller något helt annat djur.

 


Mys vrålåk

Nu har My sålt sitt vrålåk. Det har använts flitigt och uppskattats av alla som provåkt. Nu bor vrålåket hos en annan liten stjärna som alldeles säkert kommer att ha mycket roligt med de.Senaste tiden har hon inte varit så intresserad av att sitta i utan vill stå mot den och skjuta den framför sig. De kändes därför bättre att någon som vill använda den på de sätt den ska användas fick göra de. Vi blev en sak fattigare och en peng rikare :)
MQFETDKX

Tandläkaren

Idag har My varit hos tandläkaren för första gången. Hon satt så fint i stolen, gapade stort och lät tandläkaren titta och känna länge...

Nä så var de inte, de var bara en information om mjölktänder, tandborstning, matvanor, dolt socker mm.


Magsjuka på dagis

Imorse möttes vi av följande på anslagstavlan på dagis: Nu går de magsjuka.

Milia blir ledig resten av veckan. Finns ingen anledning att hon ska vara där och öka på risken att få magsjuka när jag ändå är hemma. De är aldrig roligt med magsjuka men de finns tillfällen som är bättre och sämre. Just nu är ett väldigt dåligt tillfälle.


Okladdig

My kladdar i princip aldrig med maten. Vi har inte ens haklapp på henne, de brukar inte behövas. På sin höjd att de blir lite mat som fastnar runt munnen.

Nu skrev jag ju i princip aldrig... Dom väldigt få gånger som de kommer på kläderna varför är de alltid när de är kombinationen vita kläder och tomatsås? Varför händer de inte när kläderna är svart eller när de är mat som inte ger fläckar?

 


Kul med storkusin

Med storkusin får man göra roliga saker.

 


Spelande giraff

Roligaste leksaken hos farmor och farfar är den spelande giraffen som man kan stå mot, gå runt och dansa till :)

 


Nu går de undan

Nu går de undan med gåvagnen och förbannad blir hon när de tar stopp. Vända kan hon inte så hon står och stampar tills någon gör de åt henne.

 


Inventering

My inventerar lådorna på sitt rum. Jag la alla leksaker i nedersta lådan och allt som hon inte ska leka med, än iaf, i dom två övre. Tänkte att de bara var den nedersta hon skulle komma att öppna...

 


Kreativ med maten

Hon brukar inte få "leka" med maten. Hon har egentligen aldrig kommit på att hon ska leka med och göra "konstverk" av maten förrän idag...

 


Härligt vinterväder

Promenad i härligt vinterväder.


Vemodigt

Idag lämnade vi ifrån oss babyskyddet (första bilbarnstolen) och babysittern till bekanta som väntar smått i början av februari. De kändes vemodigt, de blev så påtagligt att My har blivit stor, att de är slut på bebis tiden, hon fyller snart 1 år.

Ä de här sista gången? Är de slut på bebis nu? Förblir My den som är minst i familjen? De verkar så för nu gör vi oss av med allt eftersom My växer ur de. Visst skulle vi ändra oss senare står de ju inte och faller med att vi inte har kvar några bebissaker...

Något som jag var så säker på tidigare är jag inte alls lika säker på längre... Jag har de ganska jobbigt med att My börjar bli "stor" just nu. Att hon inte är någon liten bebis längre och att den här tiden har gått så fruktansvärt fort.


Efterlängtat återseende

Idag har vi haft besök av härliga familjen S/B. De var 2 1/2 år sedan vi sågs sist så de var efterlängtat att ses. De har varit många mil mellan oss dom senaste 5 åren men nu är de bara 10. Även fast de har varit så i några månader har vi inte lyckats få till en träff förrän nu, äntligen.

Milia och deras dotter S är lika gamla, dom sa hej till varandra och sen har dom lekt som att dom skulle känt varandra hela livet :) Så kul att dom fann varandra med desamma.

Tack så jätte mycket för idag! Nu måste vi ses oftare, de är ju bara 10 mil emellan.


Milia och My fick fina presenter av gästerna.


Gott med russin

My fick också ta del av Milias fångst i fiskedammen.


Väntar

Sitter och väntar på att dom ska ringa från dagis och säga att jag kan hämta Milia. Hon skulle egentligen vara ledig idag men när hon fick höra att de skulle vara julgransplundring och fiskedamm ville hon absolut gå. Jag hämtar henne direkt efter kuligheterna, de är tur vi har nära :)


Massa lek och bus

Att hälsa på draken i borgen kan vara riktigt roligt, även som vuxen, när de är som de var igår. Tyst, lungt och skönt :) Så kanske de inte ska vara på ett lekland men de är väldigt behagligt när de är så.


 


Barnsaker

Babybjörn bärsele, Bumbostol, Mumin mjukt babygym, Tummen musikmobil (att sätta på spjälsängen), hårt babygym, hoppgunga (fästs i dörrkarm) och snart också en gåstol/gåbil ska säljas. Allt är i gott skick.

Någon som är eller någon som känner någon som är intresserad?


Middagsgäster

Vi fick middagsgäster idag vilket alltid är trevligt. När gästerna dessutom kommer med råvarorna OCH tillagar dom är de helt underbart :) De enda jag behövde göra var att diska.

Tack för middagen!


Promenad avklarad

De var riktigt härligt att komma ut och röra på fläsket igen, de var länge sen sist. Var dock väldigt nära att stå över pga väldigt dåligt humör på morgonen. Arg, irriterad och allmänt sur, varför vet jag inte. De var tur jag inte stod över promenaden iaf för bu känns de bättre :)


Från vit till svart

Jag vill ha den vita Välkommen skylten i hallen svart i stället för vit. Ingen stor grej... Bara ta ner den spraya den svart och sätta upp den igen. Jag gick bet på att ta ner den, de går inte att ta ner den utan att förstöra den.

Bestämde mig för att måla den på plats, verkade inte som en så dum ide till en början men nu. Börjar ångra mig men nu är de för sent.


Testing testing


Drakborgen

Nu blir de bus och lek några timmar på Drakborgen. Om man är med och kryper, klättrar och springer borde man få räkna de som ett träningspass... Vi får se vem som är tröttast när vi lämnar borgen senare idag.


Kalas

Milia ska på kalas idag och hon är ganska uppspelt över de. Framförallt för att hon själv tycker att hon har köpt en SÅ bra present till kompisen. Hon tror att han kommer att bli SÅ glad så att han kommer att ge henne en bamsekram... Jag vill ju inte göra henne besviken men jag är rätt säker på att hon inte kommer att få någon. 5-åriga pojkar bamsekramar inte enda tjejen på kalaset inför dom andra pojkarna, eller har jag fel? Återstår att se :)


Fruktbegär

Milia verkar vara fast i ett fruktbegär för tillfället. Jag säger inte nej när hon ber om frukt, sen frukost har hon ätit en banan, två mandariner och en kiwi.

Att Milia äter frukt medför att också My äter en hel del frukt.


Urväxta kläder

De står en flyttkartong med kläder efter Milia på Mys rum. Storlek 86/92, dom ska tvätta, sorteras och läggas in i Mys garderob tills de är dags för henne att börja med den storleken.

Milia har snart provat alla kläder i kartongen. Klänningar blir tunikor eller linnen. Tights blir 3/4 tights. Byxor blir 3/4 byxor och tröjor har 3/4 arm. Om de inte vore för just de att allt blir kort så passar kläderna perfekt. De skiljer inte så mycket på Milias och Mys lår. Omkretsen på deras midjor skiljer sig inte heller så mycket :)


Smygtitta

De är så roligt att smygtitta på Milia och My som är inne i lekrummet och leker, dom är så jäkla gulliga :)


Göra om

Är så sugen att göra om lite här hemma. Inget stort bara flytta om lite, sätta upp, måla om, ta ner från vinden och flytta upp på vinden.

Måste dock vänta på att Mathias kommer hem för vissa saker och på att barnen sover för andra saker. Tyvärr är de ju så att suget kommer inte att vara detsamma ikväll vid 8-tiden när båda två har somnat...


De ska sluta "keeps finding me" nu


Äntligen utelek i snö

Igår kunde Milia äntligen gå ut och skotta lite snö igen. Hon och Mathias gick ut, jag och My blev kvar inne. De var dags för henne att äta och sova.

My stod och tittade ut genom de lilla fönstret i dörren och grinade så fort Milia försvann ur sikte.Idag skyndade vi oss och gick ut innan hon blev trött och hungrig så hon också fick vara med.
'

Frisör

När Milia vill leka frisör går hon på pappa. De är mycket roligare att ha pappa i frisörsstolen än mamma :)


Fredagsmys eller lördagsgodis

Om jag måste välja mellan fredagsmys och lördagsgodis väljer jag definitivt fredagsmys. Idag blev de i och för sig lördagsgodis till fredagsmys :)


Funderar

Funderar på att göra något som jag normalt inte brukar göra. Många gånger skulle jag vilja men jag ids inte, definitivt inte för sådana här småsaker. Just den här gången blev jag så förbannat irriterad, de var liksom vid fel tillfälle de hände. Funderar inte längre, jag SKA.


Verkar gilla

My verkar gilla att sova i eget rum. Kl. 9.35 slog hon upp ögonen... Så kan hon ju inte fortsätta, då kommer vi aldrig att komma igång på dagarna. Till veckan är de dagis igen för Milia och hon börjar kl. 9 så lite tidigare får hon nog allt börja vakna :)

Bara för att jag säger de här kommer hon väl att börja vakna 05.00 VARJE morgon framöver...


Grejat & fejat

Vi har grejat och fejat hela dagen idag och jäklar va vi har fått mycket gjort. Känns otroligt skönt när man gör de grundligt, rensar, slänger, drar fram och flyttar på allt för att komma åt och städa riktigt. De tråkiga är att om några dagar känns de som att man skulle behöva göra allt igen... Inte slänga kanske men resten.


Vart är snön? Vart är vintern?

Så här såg de ut för ett år sedan, januari 2011.En viss skillnad mot hur de ser ut idag... Gröna gräsmattor, plusgrader och regn. När ska vintern komma? Kommer den att komma? Vi vill ju åka pulka och skidor både på längden och utför, göra snögubbar och ha snöbollskrig.

Sova i eget rum

My ska sova i sitt rum för första gången inatt... Håll tummarna för att de går bra :)

De känns lite vemodigt att flytta henne, de känns som att hon blir så stor... De är i och för sig inte bara en känsla, de är så. Hon blir stor och de får alldeles alldeles för fort, snart har vi ingen bebis i den här familjen längre.


Spanar

My spanar på Milia i lekparken. Länge länge stod hon och spanade och bankade på rutan.


Minidisco

Jag, Milia och My har minidisco på Milias rum, vi diggar till Lollo & Bernie. Oj vad de får mig att längta till en semester på något Sunwing hotell. Allra helst Sunwing Bangtao Beach i Thailand.


My och Milia

Jag vet att man inte ska jämföra barn men lite roligt är de att göra de ändå. Inte för att de har någon som helst betydelse utan för att de är roligt att se.

My är nu ca 10 1/2 månad. Hon väger 9790 gram och är 75 cm lång. Vid samma ålder vägde Milia 8700 gram och var 75,5 cm.

När Milia var 10,5 månader gick hon, stadigt. Ramlade sällan och slog sig sällan, hon var förståndig för att vara så tidig. De känns som att My har en bra bit kvar innan hon går iväg själv. Hon reser sig upp mot möbler och annat och går även runt dom. Men när man håller henne i händerna och går med henne är hon allt annat än stabil. Hon är lite feg och försiktig, tvärtemot Milia.

För egen del gör de inget om hon väntar ett par månader med att gå :)


Nu börjar julen ta sig ur vårt hus

Julen börjar så sakta att lämna vårt hus för den här gången. Först att åka ut eller rättare sagt åka i soporna var pepparkakshuset som Milia tog sig an igår.

Ikväll ska granen kläs av och kastas ut. Egentligen skulle jag gärna ha kvar granen ett litet tag till men eftersom den har torkat och är allt annat än vacker så får den åka ut. 

Ett bra slut och en bra början

Nyårsfirandet blev ett härligt avslut på 2011 och en bra början på 2012.

Vi kunde åka pulka trots att de knappt finns någon snö (nu finns de ingen efter en dags regnande). Vi grillade korv och drack varmchoklad.Kvällen och stora delar av natten tillbringade vi tillsammans med ett härligt gäng. Vi åt gott, drack gott, skrattade mycket, skålade in de nya året och avslutade kvällen med charader vilket ledde till ännu mera skratt. Barnen som var 10 stycken till antalet lekte och hade roligt hela kvällen, inte en enda gång blev de bråk eller tjafs trots att dom var så många.Mat och snacks hade vi delat upp, våran lott blev förrätten och jag tror att alla blev nöjda.


RSS 2.0