Kommentera

Ni kanske är några som har upptäckt att det inte går att kommentera inläggen här i bloggen. Nu är det fixat så nu är det fritt fram att skriva en kommentar om man vill de. Alltid roligt att se vilka som har varit inne och vad ni tycker.


Glömde fota

Det uppdateras dåligt på den här sidan, det beror på att det pysslas eller sys ganska dåligt. Jag har precis gjort färdigt ett vuxen förkläde som Milias babysångfröken ska få i avslutningspresent. Det blir tyvär ingen bild då jag glömde att fota de, kom på de när jag hade slagit in de. 

De blev i alla fall i samma juliga tyg som de här:

 

Lite annat pyssel har jag haft för mig, bland annat så gick det ju lite tid till att göra Milias julkalender och ändå vart den inte riktigt som jag hade tänkt mig. Sen har det slagits in lite julklappar (bland de bästa jag vet), bakats och gjorts julgodis.
 
Ett paket för varje dag.

Förklädesklänningar

Två nya förklädesklänningar i vaxduk har det blivit.

  

  

Ännu en vändbar tygväska

Denna gång blev den svart med blommor, blad och fågel i olika färger på ena sidan och blå med vita blad på andra sidan. Precis som tidigare ett mindre fack på båda sidor.
Babyfilt

Det har blivit en till babyfilt i lyxfleece, denna gång i det svart/grå/bruna tyget med lite smalare kanter. Tyget är så otroligt mjukt och härligt.     

Paket på posten

Hämtade ut ett efterlängtat paket på posten idag, innehållandes massa fina härliga tyger. Ska genast sätta saxen i några av dom!


Förvaring, till vad man vill

Har sytt tre förvarings "påsar" i vaxduk. Man kan väl egentligen förvara precis vad som helst i dessa. Toalettartiklar, leksaker, pennor, ljus, ja vad som helst. Just dessa tänker jag ha vid skötbordet med blöjor och lite annat som hör till blöjbyten.

"Påsarna" går både att hänga och ha stående på en bänk eller dylikt. 

.

  

       

     

Två nya...

Två nya förklädesklänningar har det blivit, lite tuffare än de tidigare i svart och rött.
Fin till julbaket...

Två stycken förklädesklänningar i julfina färger att ha när det är dags att baka perpparkakor m.m.

     

     

Förklädesklänningar, mössor och väskor

Förklädesklänningar i vaxduk men liten ficka fram och knäppning i nacken, storlek 1-2 år.

En klänning men svarta och beiga cirklar
  

Två klänningar i grönt med kossor
  

Dubbelsydda mössor i mjukt tyg av super lvalité. Några av dessa färger har inte synts, i form av mössa, i bloggen tidigare. Milia har snart en mössa i varje färg, de är ju så fina färger. 

     

Vändbara tygväskor

Väska 1 och 2:
Alternativ 1
  
Alternativ 2
  

Väska 3 och 4:
Alternativ 1
  
Alternativ 2
  

Tyger

Igår var jag och hämtade ut ett paket på posten innehållandes massa fina tyger som jag hade beställt. Hittade de här tygerna när vi var på marknad i sommras, då köpte jag bara tre olika färger och dom är uppsydda nu. Som tur är har dom en hemsida där man kan beställa. Tygerna är SÅ mjuka och sköna.


Vändbara tygväskor

Nu har det sytts två nya vändbara tygväskor, en i blå/turkos & brunt och en i mörk grön & svart.
Babyfilt (i lyxfleece), förklädesklänningar och väska

Jag har blivit faster!!! Lite, lite för tidigt (tiden går ut den 6 oktober) men så välkommet. Torsdag den 25 augusti (på mammans födelsedag) är han född. Dom säger ju att det är plus/minus två veckor så egentligen kanske man inte ska säga att det är för tidigt.

Jag har inte sett underverket ännu eftersom dom fortfarande ligger inne och man får inte hälsa på. Förhoppningsvis får jag se honom imorgon. Även fast jag inte sett honom så gissar jag på att det är världens sötaste lilla prins.

Presenter är köpt sen en tid tillbaka men härom kvällen, när han var född, blev det en present till. Något som inte går att köpa i någon affär, något som är jag gjort själv (med mycket kärlek och lite ilska, ilska eftersom det inte gick riktigt som jag ville alla gånger). Det blev en jätte mjuk och mysig fleecefilt i glada färger och runt om blev det ett småprickigt bomullstyg. Enligt hemsidan där jag beställde tyget så skulle det vara lyxfleece och det var de verkligen, tyget är mönstrat på båda sidor oftast brukar ju avigan vara enfärgad. 

Filten mäter ungefär 100 x 75 cmKöpte även tyget i två andra färger. Av de rosa tyget blir det nog en filt till Milia.

Jag har också, på beställning, sytt två stycken förklädesklänningar och en vändbar tygväska i svart. Det som skiljer denna väska från tidigare väskor är att den går att knäppa ihop med tryckknappar.

Förklädesklänningarna är som tidigare sydd med en ficka fram på magen och knäpps med en tryckknapp i nacken.

         Lite mössor har också sytts men inga färger som inte sytts tidigare så de blir det inga bilder på.

Knytbyxor, klänning och en massa mössor

Skriver sällan, syr ofta. Det senaste som har sytts är:

Ett par knytbyxor i jeans med svarta extra långa muddar till Milia. Dom blev lite stora med hon växer väl i dom. Det kanske i låter så skönt med jeans men det är ett mjukt jeanstyg och sen är det ju rymliga byxor som inte sitter åt. 

     

En klänning i jeans (samma tyg som byxorna) med turkosa kantband och med en liten ficka på magen. Jag gjorde en liten sprund i nacken för att den skulle gå lätt att trä över huvudet. Tanken är att jag ska sy ett par turkosa tights som hon ska ha under klänningen.

     

Mössor i massor, randiga och enfärgade. Även dessa mössor är dubbelsydda.     

Väskor & mössa

Det var ett tag sedan jag srev något här men det betyder inte att jag inte har gjort något.

Har sytt två stycken vändbara tygväskor, en är såld. Jag vet bara inte vilken ännu eftersom hon ville bestämma sig först när båda var färdiga.

Väskan är sydd med ett mindre fack utanpå och inne i väskan.

Samma väskor som ovan ser ut så här om man vänder dom.Har också sytt en vändbar dagiskasse (heter så enligt mönstret). Denna är sydd i väldigt färgglada och lite barnsliga tyger just eftersom den heter dagiskasse. Det är tänkt att man ska bära hem smutsiga kläder m.m. hem från dagis. Naturligtvis går den ju att använda till annat också.

Har sytt en mössa i nytt jätte mjukt och härligt tyg till Milia, är lite svag för turkost just nu. Fick beställning av en bekant, hon ville ha en likadan till sin son. Så här ser den ut på:

        

Om

Min profilbild

RSS 2.0