Grävning, byggel och avtäckning

Det händer grejer, nu syns inte ett spår av den tomt som vi köpte tidigare i år...

I torsdags (24/7) fortsatte grävningsarbetet, byggelen kopplades in och det förbereddes för plattan. Dvs all matjord skalades bort där hus- och garageplattan ska gjutas för att komma ner till sanden. Sanden ska sedan täckas med grovt grus köras över med paddan täckas med singel som  också körs över med paddan. Återkommer nog till detta senare.

        

El och tele

I onsdags (23/7) fortsatte grävnings arbetet. Arbetet för spill- och dagvatten gjordes klart samt att rör och kablar för el och tele grävdes ner.

        

Gravmaskinsföraren är väldigt nöjd med underlaget. Han har träffat på en enda sten under hela tiden och tycker att det är bland det finaste man kan gräva i.

Milia, "byggherren", följde också med till tomten och tittade så att allt blev rätt. Hon var väldigt intresserad av grävmaskinen och undrade hela tiden var pappa tog vägen när han gick ner i den två meter djupa "gropen".

     

Första "spad"taget

I tisdags (22/7) påbörjades markarbetet nera på tomten. Mathias, Dan och grävmaskinen med förare var där och tog ner den ruttna björken som tillhör den gamla allén och egetligen inte står på vår tomt samt började gräva.

          

Björken då, fick vi ta ner den? Jo då, vi ringde Timrå kommun och frågade om vi fick ta ner den eftersom den var så ful och det visade sig senare att den också var rutten. Vi fick köpa björken för 100 kronor, en symbolisk summa enbart för att kommunen ska kunna från skriva sig något ansvar i samband med fällning mm.

Som rubriken avslöjar så togs ju även det första "spad"taget i tisdags. Det var rör för inkommande- spill- och dagvatten som grävdes ner på ca 2 meters djup.


RSS 2.0