Tradition

Igår avslutades årets Gatufest. Festen håller på i 6 dagar, de tre första dagarna, måndag till onsdag, är de gratis att besöka området. På onsdagen hålls invigningen och därefter, torsdag till lördag, måste man betala inträde för att komma in på området. De är under dessa dagar som artisterna uppträder.

De har blivit en liten radition att vi tillsammans med mina föräldrar och bror med familj går ut och äter på onsdagen. Vi äter inte i något av tälten utan bokar bord på någon av de närliggande restaurangerna. Maten i tälten brukar inte vara någon större smakupplevelse, den intas på papptallrik med plastbestick. I år blev de ett besök på Stadshuset, jätte bra mat, fantastiskt väder och en plats på uteserveringen. De finns inte så gott om uteserveringar i bra läge i den här staden och när man inte får boka ute är de svårt att hinna få en plats framförallt en under invigningen av Gatufesten när de 'är strålande sol.
Vi fick turas om att gå med dom två små till den väldigt lockande fontänen mitt emot uteserveringen.


Vi hann med en tur till de lilla tivolit också, de fanns inte så mycket för M & M att åka vilket i och för sig inte gjorde något, tycker inta att dessa kring resande tivoli ser så pålitliga ut alla gånger...


Premiär

Idag var de så äntligen dags för årets första dag på starnden, årets första havsdopp. Äntligen! De var inte speciellt varmt, inte så att man kan ligga i, Milia doppade sig, jag blötte ner mig upp till midjan.
Vänner påväg till lekparken.

Efter en skön dag i solen vid havet i gott sällskap var de en trött tjej som somnade i bilen på vägen hem och knappt gick att väcka. När hon väl vaknade konstaterade hon att vi hade haft en mysig utflykt :) 

I morgon är de jobb igen, likaså på onsdag och torsdag. Efter de väntar fyra veckors semester som förhoppningsvis innehåller massor av dagar likt denna.

RSS 2.0