Utmärkt

Nu är alla björkarna borta, riset är kört till tippen, björkarna (som så småninom ska bli till ved) ligger i en hög i ena hörnet av tomten. Mathias och Dan var där i måndags (23/6) och plockade ihop och körde iväg riset till tippen.

     

I tisdags (24/6) var "gubben" från Metria där och märkte, med pinnar, upp exakt vart huset och garaget ska stå. Naturligtvis blev man ju väldigt nyfiken på att se hur det blev men eftersom vi var på annan ort fick vi inte möjlighet att se det förrän igår (lördag).Om JAG ska vara helt ärlig så såg det väl kanske inte ut som jag hade tänkt mig men de gör de kanske inte när man bara ser pinnarna som sticker upp ur marken. Jag tyckte att tomten såg väldigt liten ut, tomten som såg ganska stor ut när björkarna var borta. Det såg ut som att det kommer att bli väldigt lite gräsmatta. Mathias var där och mätte och allting stämde så det är förmodligen bara en "synvilla". När plattan är gjuten kommer man förmodligen uppleva att den ser väldigt liten ut så då blir det tvärtom, en massa gräsmatta. När det väl är klart kommer det säkert att vara, precis som vi  tänkt oss, lagom med gräsmatta:)   

     

Nu är träden borta

Idag åkte Mathias och pappa ner till tomten för att ta ner de nio björkar som stog där. Det är inga jätte björkar men det krävdes motorsåg och två personer och det blir bra med ved till vintern och kanske även nästa vinter.

Tre stora björkar kommer att stå kvar då dessa tillhör en allé som går in till ett av två hus som var helt ensamma på ängen för många många år sedan.

        

     

Jag, Milia och mamma gick ner för att bjuda på lite fika och naturligtvis för att fotografera. Fotograferingen är ju min främsta uppgift i det här husbygget. Milia var väldigt intresserad och tyckte att de var otroligt spännande de dom höll på men. Tror faktiskt aldrig att jag har sett henne så lugn så länge.

      

Startskottet har gått

Idag påbörjade vi arbetet med/på tomten. Mathias och jag åkte ner, Mathias med röjtrimmer, skyddshjälm och hörselkåpor, jag med kameran, atbetet ska ju dokumenteras.

Mathias röjde undan de värsta just där huset kommer att stå, Metria kommer ju och ska markera ut exakt var huset ska placeras. De kan ju vara bra om de inte är en halv meter långt gräs eller rättare sagt ogräs där då.

De vi ska göra mer innan traktorn kommer och röjer riktigt är att ta ner de nio-tio björkar som står där nu, de blir bra ved i kaminen till vintern de.

     

Just de, naturligtvis måste ju även fotbollsmålen och "grillen" bort innan traktorn kommer.

Här ska vi bo

Idag var vi ner och knäppte lite före bilder på tomten, innan vi påbörjar röjnings- och markarbete. På tomten idag står det två fotbollsmål som vi måste ta bort, vilket känns lite tråkigt, framförallt idag när två små pojkar var där och spelade.

     

Tomten ligger i ett bostadsområde som för övrigt är uppbyggt i slutet av 80- och början av 90-talet. I området bor flera barn i Milias ålder, det finns en liten lekpark granne med tomten, en större lekpark ca 150 m från oss, ett dagis ca 200 m från oss, en skola ca 400 m bort. De är nära till fotbollsplaner, golfbana, havet och mycket mera. Låter det inte bra? Det tycker vi i alla fall.

Vår nya adress kommer att bli Havrevägen 3 


Visningshus i Umeå

I november var vi upp till Umeå för att titta på huset, där har man byggt upp ett Tenor enligt standard som visningshus. De var väldigt bra att få se huset i verkligheten även om det inte var exakt som vi ska ha det. Bland annat så har vi spegelvänt vårt hus, gjort om köket, öppnat upp mellan kök och vardagsrum. 

           

Som alla andra...

jaha då har vi precis som (nästan) alla andra startat en blogg.

Här har vi tänkt dokumentera, med bilder och text, resan genom vårt husbygge. En resa som förmodligen inte kommer att vara så lätt och problemfri alla gånger men förhoppningsvis är det värt det. Vi kanske inte kommer att inse det förrän det är helt klart och vi är inflyttade. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0