Njuter

lunch ute i solen :) Omelett med skinka, tomat och ost. Smakar bättre än vad den gör sig på bild :)


Blingo

Någon som känner någon som nyss varit på ett Blingo-party? Någon som nyss sett och klämt och känt på deras kläder mm? Jag är nyfiken :)


Marabou Black

Marabous chokladkaka med saltlakrits är bland de godaste choklad jag ätit. Just nu anstränger jag mig för att på riktigt komma igång med träningen och dessutom tappa några kilon. Så att äta lakritschoklad nu och då är inget jag ska ägna mig åt.

Nu ligger de två 180 grams kakor i kylskåpet och väntar på bättre tider :) Varför kan man ju undra... På förpackningen står Limited Edition och idag har jag fått höra att de som finns i butikerna nu är de som finns kvar att tillgå. De finns inget mer av den hos Marabou. De kan bli så att saltlakritschokladen får bli en 200 grams kaka och bli en del av Marabous standard sortiment. De är inte säkert och de kan ta något år innan de blir så.

När jag kan börja unna mig en chokladbit eller två igen vill jag gärna att de ska vara av just den här. Därför ligger de just nu två på lager i vårt kylskåp :) Bäst före är inte förrän i december så de är bara att fylla på lagret.


Underbara väder

Efter sången blev vi kvar ute i de underbara vädret. Vi skottade efter nattens enligt mig väldigt onödiga snöande. De känns onödigt eftersom de sen blir plusgrader och sol så de enda de medför är att de måste skottas.

Milia åt lunch ute och sen fick vi trevligt fika sällskap av grannarna.


Babysång och pyssel

Milia vill garanterat följa med på Mys babysång igen. De var ordnat så att syskonen fick vara i öppna förskolans lokaler och leka och pyssla medan vi sjöng med dom små. När vi gick och fiskade efter visade Milia upp sitt pyssel, hon höll på att sy en duk.

Vi stannade kvar en stund efter fikar så att Milia fick göra klart och My fick leka. Gissa om hon var nöjd med sitt verk som hon hade SYTT med riktig nål :)
Nu är duken inslagen i fint papper, pappa ska få en tidig födelsedagspresent.


Stängt

Dagis är stängt idag, all förskolepersonal i hela kommunen ska på utbildning. Så idag får Milia följa med på Mys babysång. De första Milia frågade när jag berättade de var - Måste jag vara tyst då? Nä vi ska ju sjunga :)


På måndag

Hur många gånger har man inte sagt: - På måndag då ska jag ta mig i kragen. Börja träna och "sluta" äta. Jag säger de så gott som varje söndag...

Efter att, nästan helt själv, ha ätit upp den där fantastiskt goda 200 grams Marabou chokladkakan med saltlakrits. Och fikat en del på helgens kalas så blev även denna måndag en nystart. Nu är de noll tolerans igen.

Fantastiskt skönt är de iaf att inleda veckan med 1,5 timme boxning och känna att man kommer in på rätt spår direkt :)


Barbapapa mys

Milia gick in till My före mig i morse. När jag kom in såg de ut så här.


Cakepops

Testade att göra något nytt till dagens kalas. Cakepops; söta, barnvänliga små kladdkakeklubbor. Jag doppade kladdkakebollarna i Marabou mjölkchoklad och dekorerade dom med strösel och godis. De sägs att dom var goda och de var inte bara barn som tyckte de :)


 


Färdig kalasat

Nu är de färdig kalasat för de här gången. Våran lilla 1-åring har fått så mycket fina presenter. Leksaker, kläder, böcker och annat. Barbapapa i olika former och material har varit vanligt förekommande och väldigt uppskattat. Hon älskar Barbapapa med familj.

Hon har sätt något förvånad ut under dagen över all uppmärksamhet. Först för alla presenter som lagts till henne och sen när alla sjöng och tittade på henne.

Någon tårta ville hon minsann inte ha idag heller. Brysselkex däremot gillades mycket.

De var en helt slut liten prinsessa som somnade i pappas famn långt innan pyjamasen kommit på. De är jobbigt att fylla år och stå i centrum.


Snart kalas

Milia och Mathias är på gympa, My sover och jag förbereder för kalas. Kl. 14 kommer tjocka släkten för att fira My.


Kalas

Milia är bjuden på kompis kalas idag. Kl. 14 börjar de så snart hoppar vi i skorna och går bort.

Hon pysslade ihop ett kort till födelsedagsbarnet.



 


Härliga tider

Solen skiner men de blåser isvindar. Vad gör väl de när man kan sitta i lä och bara känna solens värmande strålar :)

Liten sover och stor leker. Hon har hittar en liten fläck geggamoja som har tinat fram, där kan hon sitta i LÄNGE.

 

 


Limited edition

Just nu och sen en tid tillbaka är de noll tolerans med godis för min del. Jag är ju i vanliga fall ingen godisråtta så de är inget större problem. Tills idag...

När jag stod i kassan var de någon som hade lagt ifrån sig en chokladkaka där den inte ska vara. De var inte vilken chokladkaka som helst. De vara Marabous limited edition Black. Marabou choklad med saltlakrits, jag kunde bara inte låta bli att lägga upp den på bandet bland mina varor.

Två ynka bitar saktlakritschoklad måste man väl få unna sig? Så blev de iaf. De kommer att bli jätte svårt att låta resten ligga kvar i kylen tills någon annan än jag ätit upp den...

 


Plock

Vi delar på ett fatt smått och gott innan middagen. Sånt här och smoothie skulle jag kunna leva på :)

 


Efterrätt

Är de fredag så är de. My fick efterrätt och då inte några skedar fruktpure utan ett våffelhjärta med lite chokladglass på. Hon gillade mycket :)

 


Stor liten Nasse

Både Milia och My hade velat ta med den jätte stora lilla Nassen hem :)

 


Trassel

 

 


Vinterns första

Äntligen tösnö och äntligen fick hon hjälp att göra vinterns första snögubbe, lycka! Dessvärre har gubben eller förlåt gumman lagt om kul sig redan :(

 


Tjocka släkten

På söndag blir de kalas för My med hela tjocka släkten. Igår hade vi ett litet minikalas, My skulle få blåsa ut sitt första tårtljus och smaka tårta för första gången.

Blåsa ut ljuset var inte de minsta intressant, hon ville bara känna på tårtan. Äta tårta var inte heller de minsta intressant, hon ville absolut inte smaka... Konstig unge :)

 


Sämre kan man ha de

Ett nöjt litet födelsedagsbarn sover i vagnen. Vi njuter påtåren i solen på altan :) Sämre än så här kan man ju ha de.


Idag är ingen vanlig dag

för de är älskade Mys födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!


Tiden går SÅ fort

Innan vi fick barn sa alla - Vänta tills ni får barn DÅ går tiden FORT. När vi hade fått Milia sa alla - Ta vara på tiden för den går SÅ fort, snart är hon stor. Ställde mig lite frågande till detta då tid är väl tid, den kan väl bara gå i ett tempo... Jag hade fel, 4,5 år har gått JÄTTE fort.

När vi väntade My sa alla att tiden kommer att gå ÄNNU fortare med nummer två. Kan de vara möjligt tänkte jag då? Ja de är möjligt, de är som att man snabbspolar hela tiden.

Imorgon fyller My 1 år och de året har gått fruktansvärt fort. Kan inte för mitt liv förstå var tiden har tagit vägen. Visst de är tudelat, på sätt och vis känns de som att hon alltid har varit hos oss. Men de känns också som att de var alldeles, alldeles nyss vi kom hem till Milia med en lilla syster, lilla My. En liten tjej som visade sig vara lugnet själv, nöjd med de mesta och allt som oftast med ett leende på läpparna. Nu en bestämd och lite tjurig tjej som testar och utforskar, klättrar men vill inte riktigt släppa taget och gå. Hon älskar sin stora syster (och de är ömsesidig kärlek) och vill gärna vara med henne hela tiden. Hon är en riktig go unge som gärna pussas och kramas.

Våran stora lilla tjej som redan blir 1 år. Tänk om man ändå kunde stanna tiden lite.


Glutenfria chokladbollar

Dom ser ut precis som "vanliga" chokladbollar och smakar precis som "vanliga" chokladbollar. Hade jag bara tänkt på de lite tidigare hade jag skippat dom vanliga och bara gjort glutenfria.

 


Vassbadare

Kämpat mig igenom 1,5 timme boxning ikväll. Jag höll räkningen på alla sit-ups den här gången, 225 st blev de. Fortsätter de så ska jag väl inte behöva bada i vassen i år igen :)


Perfekt med en hjälpreda :)

Milia ger My mellis medan jag fortsätter med bak och städ.

 


Vilket väderomslag

Från grå himmel och snöfall (perfekt för en dag inne med städ och bak) till klarblå himmel och strålande sol :)

Vi passade på att skotta när vi kom hem från dagis. Jäklar va tungt de var och ganska mycket snö har de kommit.

 


Inte riktigt i mål

Sista plåten bullar är precis uttagen ur ugnen och snickerskakan är uppskuren. Nu är de dags att klä på oss för att hämta Milia. Än återstår de en del men de är ju inte slut på dagen än :)

 


Dagens plan

Dagens plan är att hinna baka tre sorter, varav en är dubbel sats bullar, och städa hela huset. Med en 1-åring är de faktiskt en ganska svår uppgift :)


Give Hope

Köpte ett fint, fint på mer än ett sätt, armband för ynka 59 kr till mig själv idag. Av 59 kr går 20 kr till kampen mot barncancer.

Armbandet finns i flera olika färger och säljs på Ur & Penn.

 


Världens starkaste björn

Bamse var och hälsade på i Birsta huset idag. Milia passade på att kramas med den stora gosiga björnen. My ville hålla sig på lagom avstånd och såg väldigt förvånad/chockad/undrande ut :)

 


Hemmakväll

De blev Hemmakväll i Birsta för andra tisdagen i rad. Presenter till veckans två kalas stod på listan.

Café Charm fick stå för dagens middag.

 


Uppför trappan

Hon hade med sig favorit docka. De fanns ett helt rum med leksaker där en 3-årig tjej som inte var hemma bor. My tyckte inte de var i närheten lika roligt som trappen som leder upp till övervåningen. Den var JÄTTE kul.

 


Brunchdejt

Mysig brunchdejt hos L på Alnö.

 

 

 


Får vi följa med?

Med Filip & Fredrik i kanal 5. Många skratt blir de :)

Just nu har dom placerat ett glory hole med utsikt över Lapporten... De är inget fel på fantasin hos dessa två.


Lunch ute

 


Solen värmer

De känns verkligen som att våren är på väg. Solen värmer och de droppar från taken. Förmodligen kommer de väl ett bakslag, de är ju ändå bara februari.


Riktigt kaffe

Hos mormor får man riktigt kokkaffe i riktiga kaffekoppar.

 


Krya-på-påse

Vi köpte med oss lite feelgood grejer och åkte till mormor för att muntra upp henne lite. Hon har varit dålig ett tag och behöver lite omväxling i tillvaron.

 


Mera bak

Innan middagen tog vi och bakade ytterligare en sort till stundande kalas.

 


Rörisgympa

Är på Korpens rörisgympa med Milia i gympasalen på min gamla skola. Den känns mycket mindre än vad jag minns den.

 

 


Kaninmys

-Mamma visst älskar du mina kaniner? -De gör jag, jag vill alltid ha kvar dom, dom är så söta.

Jag svarade lite otydligt...


 


Undra vart ovädret tog vägen?

Just nu verkar de långt borta. 3 plusgrader, solen skiner igenom lite då och då, de droppar från taket och fåglarna kvittrar :) Underbart!!!

 

 


Nu är de slut på lugnet

Lilla bus har lärt sig klättra upp på soffan, har inte de minsta förstånd och ingen respekt för höjden... Hon har ingen aning om att man måste gå ner med fötterna först. Nu är de passa passa passa som gäller.


BODYGARD

Vilken film!!! Lite extra känslosam just idag.


Jag somnade men jag såg klart den sovandes :) Kan den utan och innan.


Whitney

Ser begravningen/ceremonin för Whitney Houston :( Direktsänd från New Hope Baptist Church, Newark.

Undra om pappa godtar att de inte blir någon hockey ikväll... Borde inte vara något problem. Hockey är de ju ändå typ 785 gånger per år, de här händer en endaste gång.


Vi bjöd in oss

Vi bjöd in oss på middag hos mamma och pappa idag. Vid 4 ringde mamma och frågade om nån av oss kunde komma och hämta dom. -Hämta? Vi är ju på väg upp till er... Som tur var innebar inte missförståndet att vi stod utan mat :)


Vi bakar

Vi har ju ett litet knyte som har blivit stor och snart fyller 1 år :)

 


Äpple & päron

Tärnar äpplen och päron som ska in i frysen och senare användas till smoothie. Måste börja variera mig lite, har druckit hallon och mango smoothie i princip varje morgon sedan i somras :)

 


My lagar mat med mamma

Nyvaken och ville inte alls sitta själv. Lösningen fick bli Bumbo stolen på bänken :) De går liksom inte att ha henne i famnen och försöka hacka lök och steka köttfärs samtidigt.

 


Alternativt

och kolhydratfritt snacks:

Parmesanchips


Orkidéer, liljor och tulpaner

är mina absoluta favorit blommor. Både liljor och tulpaner blev jag uppvaktad med igår. Jag är lyckligt lottad jag :)


Vårmundering

Köpte vårjacka och mössa till Milia igår. Nog för att de känns långt till våren men lika bra att passa på när man har 20 % rabatt. Till min stora glädje gillade Milia den turkosa så den gick de bli. Kul med något annat än rött och rosa :)


Babylekis på drakborgen


Långt bättre

måndagar än den här har vi haft. Delvis lystes den upp av trevligt besök men på de stora hela har de här varit en riktig bottendag :(


TRAGISKT!!!


Korv-, kaffe- och yoghurtpaus

efter vägen. Inte helt lätt att ha en vild 1-åring i knät och dessutom försöka få i henne en yoghurt.


De är alltid

finast väder när de är dags att åka hem. Nog för att vi har haft jätte tur med vädret hela helgen, ingenting att klaga på men nu är de som allra finast.

Sitter i bilen på väg hem, termometern visar - 1,5 grad och solen skiner från en blå himmel. Några timmar ute i fjälluften idag hade varit underbart.


Vilar en stund

Efter en förmiddag i slalombacken är nu lunchen i magen. Nu tar vi igen oss lite i stugan innan de är dags för en eftermiddag ute igen. Kälke, pulka, skoter, längdskidor och snölek väntar.

Termometern visar minus 1 grad, perfekt.




8 barn och 8 vuxna

de är lite pyssel men de går. Nu har alla fått i sig lunch och snart bär de av till slalombacken.








Packar, packar

och packar. Förmodligen packar jag som vanligt alldeles för mycket...


Kan behöva hjälp

Imorgon kan jag behöva hjälp att ta mig upp ur sängen. Idag gick de men de är ju alltid värre andra dagen...

Tränade boxning igår. De var ingen boxningspass på gymet utan riktig boxningsträning på boxningsklubben. Ush och fy vad jobbigt de var, på 1,5 timme hinner man med MÅNGA slag, armhävningar, sit-ups och annat.

Nu har jag provat på träning i olika former senaste tiden. Och även fast jag stundtals undrade vad jag hade gett mig in på har jag bestämt mig för att de är boxning jag ska lägga min träningstid på. Allsidig och bra träning.

Fråga mig inte om de imorgon bara. Då har jag förmodligen träningsverken från helvetet och vill nog aldrig mer boxas :)


Åker solo hem

 

 


Skjutsar syrran till dagis

 

 


På't igen bara

 

 


Den lilla sabotören har varit i farten...

Jag tänkte inte dammsuga idag. De tyckte My var en dålig ide så hon såg till att jag blev tvungen. Dessutom var hon extra jävlig när hon valde den av dom två växterna som fortfarande levde och var fin. Den fula döda står så fint kvar på hyllan.

 


Bakar sockerkaka

Bakar fettfri sockerkaka. Fettet ersätts av vatten, den blir precis lika god ändå. Måste ju vara bättre med bara socker istället för både socker och fett...

 


Den här veckan går alldeles för fort

De känns som att den här veckan bara kommer att försvinna. Jag skulle vilja hinna med så mycket mer än vad jag kommer att göra.


Morgonstund har guld i mun

Mysigt med morgon :)


Premiär

för i år och i fjol och året innan de och året innan de. Kan inte komma ihåg när jag åkte skidor senast för träningens skull. Ett par turer, de senaste 4 åren, upp på fjället har de blivit men inget mer.

Jag blev iaf inte omkörd av annat än åkare med draghjälp och dom räknas inte. Skulle jag ha en hund framför mig skulle jag också åka mycket fortare :)

 


På väg till pulkbacken

 

 

 

 


Massor av mycket

En underbar helg med massa god mat, massa god dryck, massa fniss, massa skratt, massa tjejsnack, massa minusgrader och massa mer är nu till enda. Tillbaka i verkligheten igen, hemma med familjen. De är också underbart.

 


Jag hoppas

att My vaknar feberfri och pigg imorgon. Goa glada lilla hjärtat.


Lek & bus

Hela familjen är inne på Mys rum och leker och busar med en boll. Milia skrattar så att hon har svårt att hålla tätt, luften pyser ut hela tiden :) Jag skrattar så att tårarna sprutar. Mathias är jävligast och My är så chockad att hon inte har rört en min på 20 minuter. Hon sitter och tittar och undrar vad f.n de är som händer... Kul har vi.


Liten sjukling

Lilla hjärtat är sjuk. Nästan 40 graders feber och snorig. Hon är tapper, försöker sig tom på lite bus men orkar inte riktigt. De blir mycket mys i soffan.


Shopping

Egentid och shopping är två ganska vanligt förekommande ord på bloggar och på FB. Jag vill ju inte vara sämre, vill ju inte verka som att jag har ett tristare och fattigare liv än någon annan: Så idag tog jag mig lite egentid och for på lite lyxig shopping. En hel timme alldeles själv, bara jag och min plånbok. Jag har tyvärr inga bilder på min fashionabla shopping som blev hushållspapper, sköljmedel, tabort och shampoo till Milia :)

Egentid och shopping är inte så märkvärdigt och lyxigt som de låter alla gånger. Skulle kunna benämnas vardagsbestyr också :)


Livet som föräldraledig

Livet som föräldraledig är ganska enformigt. De dagar vi är hemma själv ser exakt likadana ut. De börjar i tvättstugan och slutar med dammsugaren, de som görs där emellan görs i exakt samma ordning varje gång. Imorgon tror jag att jag ska vara lite busig och prova en annan ordningen eller kanske tom något helt annat...

Nu låter de som att jag är negativ till de här livet, de är jag absolut INTE. Livet som föräldraledig är helt underbart men delvis lite enformigt :)


RSS 2.0