Problemlösaren

Här om kvällen ville Milia äta smörgås framför tv:n men jag sa åt henne att man sitter på stolen när man fikar.


Hon är inte dum den här tjejen =)

Jag skulle naturligtvis ha sagt vid bordet. De var liksom för sent när hon hade dragit stolen från köket, ställt den framför tv:n och satt och mumsade på sin smörgås, jag kunde bara inte.

Vi höll vad vi lovade

Vi lovade Milia att hon skulle få en resväska om hon var duktig och tog medicinen men de gick inte alls. Vi fick byta tabletterna mot flytande penicillin och ökade på mutan till både en resväska och pärlor. Första dagen vägrade hon men sen har de gått jätte bra, inte minsta protest.

Igår var sista dagen så precis som vi hade lovat styrde vi bilen mot leksaksaffären och köpte resväskan och pärlorna. De var en stol tjej som satte sig i bilen - jag är duktig ta mellicin mamma!


Nu kan vi pärla många timmar framöver. Mathias gjorde tummen upp för sorterade pärlor.
 

Hemgjord müsli

Jag kom över ett müslirecept i helgen så igår kväll tog jag cykeln upp till affären och köpte de som inte redan fanns hemma. I morse blev de fil och müsli med tuggmotstånd till frukost, den blev jätte god och känns väldigt nyttig.


Havregryn, honung, kanel, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor och russin. Nästa gång ska jag testa att blanda i torkad frukt.

  

Lördagsgodis

Milia fick en liten slant av mormor och morfar att köpa lördagsgodis för igår. Jag tog med mig Milia och R på en tur till affären, en tur på cirka 2,5 kilometer som Milia cyklade. Dom där små benen cyklade hela vägen till affären och hem, (med lite putthjälp av mamma i uppförsbackarna).


Duktiga tjejen påväg till affären. Jag valde att inte berätta mer än att vi skulle på affären och tänkte att jag kunde locka med lördagsgodiset om de behövdes men de gjorde de inte. Hon cyklade utan minsta lilla gnäll och de gjorde henne inte avskräckt för idag har hon cyklat som bara den =)


Betalt och klart. Väntar snällt medan övriga sällskapet gjorde sina affärer.


Redo för hemfrd med godispåsen i cykelkorgen. Stolt!


Äntligen hemma, äntligen får man smaka de välförtjänta lördagsgodiset!

Vad passar bättre en regning dag...

än att baka bullar? När man dessutom får dubbelt fikabesök passar de alldeles utmärkt.



Milia bakade egna småbullar och bjöd kusin vitamin på.




Tävling!

Nu är jag med och tävlar igen hos HUSnrNIO. Den här gången har man chans att vinna ett par jätte fina sommarsandaler från Vincent Shoe Store. Jag håller tummarna!!!

Ta chansen du också, ävlingen pågår tom 4:e juni.



Flytande

Idag blev jag tvungen att ringa läkaren och be honom skriva ut flytande penicillin till Milia. Efter en timmes grin och skrik imorse gav jag upp, de går bara inte att få i henne tabletterna.

Mathias åkte förbi apoteket på vägen hem från jobbet och nu ikväll skulle den första dosen i. Så fort jag kom med glaset till Milia, hade inte ens hunnit säga något, sa hon -jag vill INTE! och sprang iväg. Försökte på alla vis att övertala henne att de här var mycket godare men hon vägrade, försökte återigen muta henne med både en resväska OCH pärlor, men hon vägrade. De slutade med att jag fick hålla fast henne och spruta in penicillinet i munnen på henne liggandes. Gud vad de kändes bra, jätte bra verkligen, som ett jä..a övergrepp. Hon grinade, skrek, sparkade och förmodligen hatade mig. Nu återstår bara 9 dagar á 2 gånger, ytterliggare 18 tillfällen.

I morgon är de Mathias tur.

 
Vi saknar våran glada, busiga, hoppiga, surriga, springiga lilla tjej. De var ett tag sen hon var riktigt sig själv nu.


Polly Summer Edition

Blev tvungen att testa Leilas Pollymuffins utan kakao och med sommar Polly, jordgubb och smultron.




Den här gången blev jag tvungen att smaka själv också men jag tyckte inte att de var någon vidare hit. De blev alldeles för mycket, för stora och för söta. Mathias tyckte att dom var ännu godare än chokladmuffinsarna...


Kaxiga småtroll


Nu ska de inte sittas i gungan längre... Vi kan stå, vi är stor!!!

Hur gör man???

Hur F_N får man i en 3-åring penicillin? Två tabletter två gånger per dag, de är helt omöjligt. Hon sväljer dom inte hel, tuggar hon dom så blir de en fruktansvärd smak. En smak som tar över allt annat så de går inte att krossa ner i vällingen eller i filen eller något annat för den delen heller. Jag har lockat med allt, godis, glass, nya pärlor, en resväska, ingenting fungerar... Hur gör man??? Jag kan ju inte stoppa ner tabletterna i halsen på henne eller tvinga henne att svälja för de bara gör hon inte.

Leilas kokböcker har använts flitigt senaste tiden

När jag köpte Leilas nya bok frågade Mathias vad jag skulle med den till - du bakar ju aldrig något ur den "gamla" boken. Oftast blir de väl så att man bakar sådant som man bakat förut eller efter ett recept man fått av någon som man vet blir gott. Nu har jag provat tre recept ur Leilas böcker på mindre än en vecka så nu kan han inte säga något.

Frozen Cheescake i torsdags (ur nya boken).


Den smakade jag faktiskt av och den blev väldigt god.

Pollymuffins idag (ur 1:a boken).


Kan inte uttala mig eftersom jag inte smakade men dom som gjorde de sa att dom var jätte goda.

Många recept återstår och nästa gång får de nog bli något annat än ett bakverk, de finns recept på en massa bröd som ser otroligt gott ut för att inte tala om pizzorna. 

Utflykt

För ett par veckor sedan startade tisdagsutflykterna för Milia på dagis. Första gången var hon så uppspelt och ville så gärna visa ALLA vad hon hade med sig i sin matsäck när hon anlände dagis. Eftersom hon bara går på dagis varannan tisdag blir de långt mellan gångerna men i tisdags var de dags igen. Hon beställde utflyktsmacka (tunnbröd som ska rullas ihop) med både ost och skinka och två Maríekex, så fick de bli.

De blir mycket prat om utflykt och picknick dagarna efter dagisutflykten. I onsdags t ex kom hon på att hon skulle på utflykt när de var dags för kvällsmacka, utflykten ägde rum på vardagsrumsgolvet tillsammans med en present hon köpt till sin kusin men väldigt gärna skulle vilja behålla själv. Hon har redan sagt till mormor att hon önskar sig en sån när hon fyller år, de är ju bara tre månader kvar.


One more slice

I matbutiken i fredags kunde jag inte låta bli att lägga ner Leilas nya kokbok i kassen. Efter att ha bläddrat igenom den lite snabbt gick de bara inte att låta bli, den näsan hoppade ner i kassen av sig själv.



Idag provade jag de första receptet, coconut swirl brownies, de sägs att dom blev jätte god.


Drakparaden

Igår var de dags för drakarna, nya som gamla, att inta stadens gator och torg. Vi åkte in för att vara med på invigningen och se alla dom färgglada och fina drakarna som kommer att stå ute hela sommaren och en bra bit in på hösten innan dom plockas in och får tillbinga vintern inomhus.

De här är åttonde året som drakarna ställs ut och i år är de fler drakar än någonsin. Drakarna är väldigt uppskattade av alla barn, går man storgatan en vår/sommardag finns de inte en enda drake som inte har ett barn på ryggen.   

  

   



Efter att klättrat och suttit på i princip alla drakar fler än en gång bad Milia om att få ligga i vagnen. De tog inte många minuter innan hon sov, jag och mamma hann kika lite i butiker innan de var dags att väcka Milia igen för lunch. 

 
Stans godaste sallad!


Milia gick för laxfilé och kulpotatis, de såg inte fel ut de heller.

Så fort tallrikarna var tomma ville Milia hälsa på drakarna igen och så fick de bli innan vi begav oss hem igen. En lyckad dag med fint väder, god mat, glass och kaffe i solen. Vi kommer att hälsa på drakarna flera gånger i sommar.

Lekstugan har flyttat

När Milia fick lekstugan i present på sin 2-års dag i fjol hade vi inte gjort iordning tomten och sått gräs ännu. Lekstugan placerades därför precis intill huset, där altanen ska byggas och alltså inte skulle så något gräs, där har den nu stått sedan i augusti. Nu börjar de bli dags att bygga altanen och gräset grönskar så de var dags för lekstugan att flytta till sin permanenta plats.



Mathias ringde in lite bärkraft för att flytta stugan och nu står den på plats.


Pyssla med pärlor

Jag tycker att de är precis lika roligt, kanske lite roligare till och med, att lägga pärlplattor som Milia. Har ingenting emot att som i morse sitta en timma och pilla med dom små pärlorna =) Ser fram emot allt pysslande som vi, förhoppningsvis,  kommer att ägna oss åt genom åren.






Valborg

De blev en lugn Valborgsmässoafton i goda vänners lag, vi åt och drack gott och kl. 23 var de tyst och släckt. Någon majbrasa blev de inte för vår del. På båtklubben här i närheten skulle brasan tändas kl. 19 vilket är lite för sent för två små som varit på dagis halva dagen, busat hemma tillsammans den andra hälften och inte sovit en enda minut. Kl. 19.30 sov Milia, hon hann knappt lägga ner huvudet på kudden förrän hon sov, kort därefter sov R också.



Mathias jobbar den här helgen så hela helgen har varit lugn dessutom började Milia att kräkas igår så henne är de ingen vidare fart på. Ute blåser storm så de passar bra med en dag inne, vi ser film, bygger tågbana, lägger pärlplattor och ser lite mer film. Tror inte att de är någon magsjuka hon har åkt på, hon har bara kräktes bara två gånger igår och idag vill gärna äta och dricka även om de är lite åt gången. De är ingen annan som känner minsta symptom vilket också talar emot magsjukan, jag håller tummarna för att de förblir så så att jag inte har ropat hej för tidigt.  

RSS 2.0