Gott Nytt År

Årets sista dag är nu här vi vill önska alla som vi känner, alla våra vänner och alla andra ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni får en riktigt trevlig nyårsafton med god mat och trevligt sällskap.

Shopping av annat slag

Idag har vi (jag, Milia, S & R) och ALLA andra varit och handlat till årets sista dag, Vi började på ICA Maxi där de var väldigt mycket folk och vi, för barnens skull, körde runt alldeles för stora och klumpiga vagnar. Därefter ett besök på boa där de var så mycket folk att de knappt gick att röra sig och sen vidare till City Gross där de var alldeles lagom med folk. På parkeringen på City Gross stannade vi till vid en gubbe som på ett konstigt, väldigt konstigt, sätt lyckats få upp hela och då menar jag hela bilen i en snödriva. Han fick låna S telefon för att ringa efter hjälp, som de verkade hade han stått där ganska länge utan att en enda mäniska hade tagit sig tiden att stanna och fråga om han behövde hjälp. De är väl hemskt, hur stressad man än är och hur mycket man än har att göra måste man väl kunna stanna och erbjuda sin hjälp, de enda den stackars gubben med tårar efter kinderna behövde var ju att låna telefon.


Dom smidiga kundvagnarna på Maxi


Två vilda ungar i kundvagnen på City Gross

Efter dessa tre besök hade vi lyckats få ihop vår del av nyårsmiddagen, huvudrätten, samt dryck. Nästan hela dagen hade gått och vi hade bara ett stopp kvar, byta en skjorta till Mathias. Att man aldrig lär sig, varför måste man handla dagen innan, när alla andra gör de, man måste inte men man gör de alltid ändå. När man dessutom har två småtroll med sig tar de längre tid, in och ut i bilen, på och av med kläder, man måste se till att dom får mat m.m. Nu är ju dom här småtrollen så himla duktiga och snälla att ha med så jag klagar absolut inte men de tar längre tid.


Snälla och duktiga små troll

S bjöd in oss på julmiddag och hockey, de tackade vi inte nej till. Först tänkte jag julmat??? men sen smög sig suget på och de var väldigt gott. Småtrollen busade, busade, busade, lekte och bytte julklappar


Byter julklappar

Tack så hemskt mycket säger vi till S, H & R för en trevlig dag, en trevlig kväll och fina julklappar till Milia.

 

Shoppat

Nu ikväll har jag och Mathias varit iväg och öppnat upp plånboken. Vi har varit på IKEA och köpt garderober inklusive del av inredning, naturligtvis fanns ju inte allt vi skulle ha hemma, tillfälligt slut stod de, undra hur länge tillfälligt är? Vi köpte även handtag till skåp och lådor i köket, en liten hylla och lite annat smått och gott. Nu har vi en hel del montering framför oss, Mathias önskade att man kunde få hjälp med montering i stället för hemkörning. Jag däremot skulle hellre välja hemkörning med bärhjälp för fy f.n vad tungt de var.De kommer att bli många fler vändor till IKEA, dels för gardeobsinredningen som inte fanns men också för fler handtag till köket (fanns inte tillräckligt många hemma) och för ett skrivbord som också var slut. Förhoppningsvis kommer allt hem samtidigt och förhoppningsvis behöver vi inte ha släpvagn för detta.

Något som var väldigt bra var att för varje 500-ing man handlade för fick 50 kr att handla annat på IKEA, så vi fick med oss ett presentkort på 600 kr, de kan vi ju använda när vi ska köpa de som saknades.  Detta erbjudande gällde fra till den 11:e januari. 

Innan de bar iväg till IKEA var vi ner till huset och tog lite mått och där hade de hänt en del idag. Kaklet börjar ta plats i stora badrummet, de såg jätte bra ut. Efter en del strul verkar de nu som att dom har fått belysningen i fönsterbrädorna i varagsrummet att fungera.


Golvet (den svarta plattan) går upp på ena väggen i duschen.
Belysning i fönsterbrädorna i vardagsrummet (fönstren går nästan från golv till tak).

  

Vart är Milia???

Milia älskar att gömma sig, hon kryper in i ett litet hörn där hon knappt får plats. Sen sitter hon där och ropar Milia, Milia vilket betyder att man ska leta henne. Så här såg de ut för en lite stund sedan:Mathias är nere i huset och pysslar på, han har bland annat flytspacklat den sista lilla delen som saknar trägolv. Bara de är torrt ska golvet läggas där och de betyder att mycket annat kan göras klart också. Han har också varit iväg och köpt dom sista kakelplatorna som saknades till fönstret i lilla badrummet så nu kan de också göras färdigt.Jag och Milia har bara varit hemma hela dagen, på förmiddagen var vi ute och lekte i snön i de härliga vädret 9 minusgrader och sol.


Golv

Nu är golvet i lilla badrummet färdig lagt, de saknas bara några plattor i fönstret sen är det bara att foga. Mathias, Dan och pappa har varit där idag, Mathias har gjort klart i de stora badrummet så att de kan börja kaklas. Dan och pappa har gjort färdigt de sista fönsterfodret i vardagsrummet.  De har nog gjorts lite annat smått och gott också skulle jag tro.
Lördag

Idag har Mathias jobbat på sitt riktiga jobb, dvs där han har en anställning, så de har inte hänt något nere i huset. Imorgon blir de däremot en hel dag där nere, Dan och pappa ska också vara där så då händer det förhoppningsvis en hel del. Enligt Mathias är de inte långt kvar tills det är dags att börja flytta, LÄNGTAR!

Mathias sa precis -en hel dag utan att ha varit nere i huset... Jag tror att de kryper lite i hans kropp efter en sån dag.

Milia har inspekterat sitt rum

Idag åkte jag och Milia ner till huset dels för att hämta Mathias, dels för att se vad som hänt sedan sist. Milia fick se sitt rum som hon aldrig har sett de förut, med lite möbler, tapetserat och utan täckpapp på golvet. Ni skulle ha fått se leendet på hennes små läppar när hon såg den lilla möbeln och sängen. Hon sprang fram till soffan direkt och skulle upp, ännu gladre blev hon när hon upptäckte att hon kunde stå på soffan, titta ut genom fönstret och vinka till grannen som stod i köket, hej hej.

     

     

När hon hade sagt hej hej till grannen ungefär 30 gånger så hoppade hon upp i sängen, sprang fram och tillbaka och hoppade, LYCKA! Tillslut fick Mathias bära ut henne i bilen under vilda protester, hon ville inte åka därifrån. e känns ju skönt att hon vill vara där.Vad har hänt då? Jo väggarna i lilla barumet är så gott som färdig kaklade, de saknas några plattor för att kunna göra färdigt i fönstret. Golvet har påbörjats och de ser ut att bli väldigt bra.

Lådan till toaletten inklusive de inbyggda facket för toalettrullar är också färdig. Mathias gillar att bygga in saker och de är jag glad för, de blir väldigt snyggt.
Julmyset fortsätter

Jag ÄLSKAR julen, massa godsaker, fina paket med fint innehåll, trevligt sällskap vad mer kan man önska? Jo de var väl några till man önskade att ha i sällskapet men så är de. Alla kan inte vara samlade, tyvärr.

Milia tyckte jätte mycket om julmaten, de blev lite för mycket även på hennes tallrik, trodde jag, hon åt upp allting. Man har ju en förmåga att äta alldeles för mycket av den goda julmaten.


Milia trivdes som fisken i vattnet, hon älskar när de är mycket folk. Hon njöt verkligen och var så snäll hela kvällen, hon fick öppna några paket under kvällen innan tomten kom och de var hon nöjd med. När tomten kom vinkade hon glatt i fönstret men så fort han kom innanför dörren blev hon lite rädd och tyckte att det var bäst att hålla sig en bit ifrån. När han skulle gå vinkade hon och sa hej då samtidigt som hon grinade eftersom tomten kom lite för nära på slutet.

     
De fortsatte öppnas paket när tomten hade gått, han hade inte tid att dela ut alla paket, de var fler som skulle besökas. Sen blev de kaffe, ris a´la malta, kakor och godis. Det blev en ganska tidig kväll eller lagomt sen kväll kan man väl säga. Skönt att krypa upp i soffan en stund och se lite jul tv innan de var dags att hoppa i säng

        

Idag och ikväll fortsätter julmyset, Krille, Sofia och Melwin kommer idag och äter. Vi byter julklappar med dom idag, de är roligare att byta när man är tillsammans och för Milias del gör de absolut inget att det delas upp.   

Julen i bilder:

1. Finaste prinsessan tittar på tomteverkstan (mammas favorit och Milias tror jag. 2. Nya fina Bobux tofflor som hon döpte till Pippi, Långstrum alltså. Vet inte vad hon fick de ifrån. 3. Mys med farfar framför Kalle Anka,
       

1. Glögg och pepparkakor ute vid grillen när alla kom. 2. En del av all den goda julmaten. 3. Julgodis.
     

1. Milia i sin nya barbapappa pyjamas sitter i morfars knä och stoppar pengar i nya barbapappa sparbössan. 2. Milia har krypit ner i lådan med 5 myror är fler än 4 elefanter elefanterna på, jag tror att de var tänkt att hon skulle ha leksaker i den, inte sig själv. 3. Milia ute och leker i snön på julaftons förmiddagen. Vitt och 7 minusgrader, perfekt! 4. Milia lär sig bowla.
     

Milia leker med några av sina fina nya leksaker i nya fina kläder på juldagen.
       

TUSEN TACK FÖR ALLA FINA JULKLAPPAR!

De har inte skrivits något om huset på några dagar, man kan ju tro att det inte har hänt något eftersom de är jul. Så är de inte, Mathias är så duktig så han har varit där både igår och idag och jobbat. Idag var även Dan där. I morgon måste jag åka ner och titta vad som har hänt, tänkte även köra ner en del av de julklappar som Milia har fått, vi tänkte vänta med att montera upp de i huset, de är lite ont om plats här. 


GOD JUL till er alla!

Nu har klockan slagit tolv så nu är det faktiskt självaste julafton.

Uppesittarkväll

Vi har (som förmodligen många andra) traditionell uppesittarkväll med Bingolotto, avsmakning av julskinkan m.m. Bror, Sofia och Melwin kommer att inte fira jul med oss imorgon så dom kom ikväll istället. Vi har ätit god glöggryta och Ernst Kir........ goda saffranspannkaka till efterrätt.

Min moster och "morbror" ville också träffa Melwin och lämna över julklappar till honom så dom kom också förbi och hälsade på.

Moster fick ha båda småtrollen i famnen, där Melwin är där är Milia,


Milia och Melwin fick öppna varsin tidig julklapp från mormor och morfar.
     

Sen fick Melwin öppna en klapp från Milia och Milia fick öppna en från Melwin.

Melwin fick en liten leksak och Milia fick den här super söta tröjan som Sofias mamma har stickat. Hon verkade väldigt nöjd och gick med den utanpå pyjamasen.

Sista julgodiset

Idag gjorde jag årets sista julgodis, knäck och kola. Att koka knäck är som ett lotteri, de är en hårfin skillnad på koktiden för att få för mjuk knäck, för hård knäck och perfekt knäck. Den här gången blev de perfekt knäck men då var formarna mindre perfekt, dom släpper inte från knäcken så de är bara till att slänga hela satsen. Vi får se om de blir ett nytt kok imorgon, knäck måste man ju ha. I vanliga fall gör jag den alltid kvällen innan, samtidigt som skinkan griljeras, men med en liten i huset som man vill hinna ha maximal kvällen innan mys med tänkte jag att allt skulle vara klart imorgon, men men, de blir inte alltid som man tänkt sig. Kolan blev i alla fall bra och är nu inslagen i smörpapper.

     

De blev en sen kväll även ikväll, pyret var inte så sugen på att sova och så här såg de ut kl. 22.50. Hon provade min tröja och ville att mormor skulle sjunga PIppi Långstrump, hon tyckte väl själv att hon såg ut som Pippi...?

Jag börjar misstänka att hon vill vara vaken tills Mathias kommer hem på kvällarna, hon blir SÅ glad när han kommer hem.

Tävling

Hos http://madickensvarld.blogspot.com/ kan man tävla om den här fina tavlan fram till nyårsaftons natten, de gör jag.


Bild lånad från http://madickensvarld.blogspot.com

Gamla bilder

Jag fotar väldigt mycket, vet inte vem jag har ärvt de av. De är inte från min mor och far i alla fall, dom knäpper knappt ett kort men dom har en kamera. Jag har nu beslag tagit eller lånat den för de är en sån där liten lättsam som man kan ha i fickan, våran är lite stor och klumpig at ta med sig ut när man ska leka i snön till exempel. På kameran fanns det några gamla bilder, bland annat från när vi var i Thailand i mars/april.

Titta va pytteliten hon var vårat lilla troll, bara 7 månader. Som hon njöt av värmen och att få bada varje dag.Måndag

I morse hittade Milia sina, ganska väl gömda, armringar. Hon tog på sig dom, försökte blåsa upp dom och gick runt och sa ba (= bada). Kan de vara så att hon vet att det är måndag idag, bad måndag, varje vecka sedan i september har vi haft babysim på måndagar men nu är de slut. Kan de vara de hon menade? Att vi skulle åka och bada precis som vanligt. Ibland undrar man ju, dom tycks ju veta och förstå myket mer än vad man tror.

        

Dansar med rmringarna framför Mora Träsk


De fick bli en leka ute i snön måndag istället för en bad måndag. De kom riktigt mycket snö igår kväll/natt så nu är de vitt och fint igen.

     
Kvälls- /nattmänniska

Jag är väldigt kvällspigg och jag tror att vår dotter har ärvt de. Hon tycker ju inte om att sova över huvudtaget, de har hon aldrig gjort så jag tror att hon dessutom är morgonmänniska efter Mathias.

Så här såg de ut kl. 00.57 inatt, hon vaknade och var jätte pigg. Efter att ha försökt få henne att somna om utan resultat var de bara att kliva upp. Hon lekte, busade, läste, dansade, spelade bjällror, hon var helt enkelt hur pigg som helst. Efter lite mer än en timme gick vi och la oss alla tre igen, de var inte så populärt men efter en och en halv timme i sängen somnde hon tillslut. Hoppas att de inte upprepar sig inatt igen men de kanske är dags att gå och lägga sig för att få lite sömn i alla fall.

  

Kvällsbak

Nu har jag äntligen, efter att ha tänkt göra de flera gånger, bakat lussebullar. De skulle ha gjorts mycket tidigare men på något sett har tiden inte riktigt räckt till, de blev ju gjort innan jul i alla fall.  

Milia var uppe sent ikväll eftesom hon somnade i bilen på vägen hem från Sollefteå. Hon var vaken när jag höll på att baka ut och hon var så sugen att provsmaka men vi försökte få henne att förstå att de måste besöka ugnen först. De var bara de att hon somnade pricis när första plåten blev färdig.

På bilden ser ni en liten hand nere i vänster hörn, de är Milia som försöker nalla av ogräddade lussebullar.
 


Milia kan snart flytta in

Idag fick MIlia följa med mormor och morfar till min farmor och farfar i Sollefteå. Jag åkte ner till Mathias, Dan och Karina i huset. De känns som att vi fick ganska mycket gjort idag fast ändå inte. Igår kändes de som att vi inte alls fick så mycket gjort men fick ändå de, konstigt.

Milias rum är i alla fall helt klart nu, de står till och med lite möbler där inne. Vi har ställt dit de möbler som vi har lämnat in för målning och nu fått tillbaka. Sängen som jag fyndade på Blocket för 500 kr, soffan, bordet och stolarna som är efter mig, jag fick dom av min mormor när jag var liten för 25 år sedan, tallrikshyllan som vi fick av min moster och stolen som jag fyndade på loppis. Allt står nu där inne så fint, de ska bli så roligt att se när Milia kommer in för första gången.
 
       


Hyllan ska hängas upp på väggen

De har börjats sätta kakel i köket och jag tror att det kommer att bli riktigt bra.

De har målats (en fågel viskade att en trogen läsare efterlyste bild på fotografen, dvs jag så här kommer de. Inte för att de kanske syns att de är jag men de är en bild i alla fall och där jag är med).De har gjorts mer än detta idag också, bland annat tak- och golvlister och foder.

Bilder

Här kommer lite bilder på de som gjordes i torsdags kväll och igår som jag inte hade varit ner och tittat på och fotat.

Inbyggnadsugn och micro


Vinkyl


Kakel i lilla badrummet
Ställningen till den vägghängda toaletten i lilla badrummet

Tapetsering

Idag har Milia varit med mormor och morfar nästan hela dagen, dom har bland annat varit och tittat på morbror Krilles hockeymatch. Hon tyckte att de var jätte roligt och ännu bättre blev de väl när hon såg att kusin Melwin också var på heja heja heja.

Jag, Mathias, Dan och Karina har varit nere i huset. Vi (jag, Dan & Karina) har tapetserat Milias rum. Anledningen till att vi behövde vara tre är att vi har tapetserat på längden, våderna går från vägg till vägg istället för från golv till tak som man brukar göra. De blev ganska långa våder så de behövdes verkligen sex händer. Jag är väldigt nöjd, tycker att tapeten är super fin, min far däremot tycker att den är FRUKTANSVÄRT ful men de bryr vi oss inte om. Han har inte sett helheten än, i och för sig tror jag inte att han ändrar sig ändå.

     Mathias pysslade på i stora badrummet medan vi tapetserade. När tapeten var uppe satte jag och Karina golvlister i Milias rum, Dan och Mathias proveldade (premier) i kaminen och sen började dom lägga golv. Hela golvet i vardagsrummet var inte lagt sedan tidigare eftersom vi var tvungen att vänta på att klinkerplattorn i hallen var på plats först.

     

Milia kom ner en sväng med mormor och morfar efter hockeyn och jag tror att hon tyckte om tapeten, mer än morfar i alla fall.

     

Just nu pågår julklappsinslagning här, jag tänkte att jag ska bli helt klar med de ikväll/natt innan jag går och lägger mig.


Mathias glömde

Idag har jag/vi inte varit ner till huset så jag har inga bilder att visa på micron och ugnen som nu sitter på plats eftersom Mathias glömde berätta för mig att dom satte dit de igår kväll. Hade jag vetat de hade jag kanske ansträngt mig lite mer för att ta mig ner...

Mathias och Dan har varit i huset hela dagen, dom har byggt toalådan till lilla badrummet så att kakelsättaren kunde börja kakla där idag, en vägg blev färdig. Varför toalåda? Jo vi kommer att ha vägghängda toaletter i båda badrummen och då måste man bygga ut en "låda" från väggen bland annat för att kunna fästa sitsen och för att kunna komma åt om de blir något fel.

Imorgon ska jag och Karina vara nere i huset och försöka hjälpa till, hoppas de finns något vi kan göra eller FÅR göra kanske jag ska säga. Milia ska vara med mormor, på eftermiddagen ska hon få följa med mormor och morfor och titta på morbror Krilles hockeymtch.


Dubbel lycka!

Idag har verkligen varit en lyckodag för Milias del. Först kom Milias bästa kompis Rasmus med mamma Sandra och åt lunch och lekte med oss ända fram till eftermiddagen. Milia hade knappt tid att sova något efter lunch, Rasmus sov ingenting. Dom här två har en förmåga att aldrig sova samtidigt, antingen sover dom inget alls eller så sover den ena mens den andra är vaken och när den första vaknar somnar den andra. Jag tror att dom inte unnar sina mammor en enda stund att vila öronen och bara sitta ner, ta de lungt och prata...Sandra och Rasmus körde potträning med Milia


På eftermiddagen kom Krille, Sofia och kusin Melwin, snart tre månader. Milia är väldigt väldigt väldigt förtjust i sin lilla kusin, hon blir helt till sig av lycka när hon ser honom även om de bara är på bild, naturligtvis är verkligheten bäst. Alla bebisar i tidniningar med mera heter nu Melwin, hennes nyaste docka döpte hon till Melwin på en gång. Hon är väldigt snäll och försiktig i närheten av honom, de ska pussas, kramas, klappas och tittas.

De blev ett litete bak även denna dag, pepparkaksmuffins. i fina juliga formar från Lagerhaus

Varför blir muffins som man bakar hemma aldrig så där härligt stora som dom man köper på café? Dom där som liksom svämmar över kanterna, dom som är som en hel lunch i och för sig. Dom här muffinsarna syns ju inte ens över kanten, men dom var god i alla fall.

Ännu en vända till Birsta

När Milia sov efter lunch åkte jag och Sofia ännu en vända till Birsta eftersom de inte riktigt ville sig igår. Nu hoppas jag verkligen att detta var sista gången före jul, för nu SKA ALLA julklappar vara klar. Efter jul och kanske till och med före kommer de förmodligen att bli en massa vändor till Birsta men då för husets räkning, de ser jag fram emot för de betyder att de närmar sig inflyttning...

På vägen hem från Birsta trippen, som tog alldeles för lång tid även idag, hämtade jag Mathias nere vid huset och passade då på att fota lite.

Utebelysning/fasadbelysning
Kylskåpet och frysen står på sin plats


Kakelplattorna till köket är hämtade


Fogat är de i groventrén och hallen
Foder runt innerdörrarna


Imorgon ryktas det om att Milias rum ska tapetseras, spännande.


Leilas rocky road och rullrån

Idag har de bakats julgodis och kakor, började morgonen med att göra en halv sats av Leilas rocky road.

Leilas rocky road
Bilden är lånad från www.recept.nu Foto: TV4

Ingredienser
600 g mörk kvalitetschoklad 70 % (Jag tog hälften 70 % och hälften marabou mjölkchoklad)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

    

När jag gjorde julgodis klädde Milia och mamma julgranen. Dom gick ut i garaget i bara pyjamas och gummistövlar för att hämta allt och när jag öppnade dörren åt dom drog mamma Milia på trehjulingen med pulkan fullastad med julgranskulor och annat efter sig. Milia var så duktig att hjälpa till, hon gav mormor en kula åt gången som hon kunde hänga i granen.

     

När granen var klädd var de dags att lägga alla klapparna under granen, Milia körde dom från gömstället i sin lära gå vagn, gav en och en till mormor att lägga under granen. Hon har varit väldigt stolt över vad hon har gjort idag, hon har pekat på granen och paketen och sagt Milia, nickat belåtet med huvudet och klappat händerna. Till min stora förvåning har inte rört varken granen, kulorna, glittret, ljusen eller paketen en ända gång, kanske beror på att hon fick vara med och hjälpa till hela tiden.Nu ikväll har de rullats rullrån, även då ville Milia hjälpa till, hon drog snabbt fram stolen till köksbänken upp och tog ett rån och provsmakade.Kaktjuv

Grötlunch

Idag har jag och Milia varit och ätit grötlunch på mitt jobb, väldigt gott. Riktig hemkokt risgrynsgröt, julskinka, ägg, hembakta (i vedspis) segkakor m.m. På jobbet hade dom tagit fram julgranen, de har inte vi gjort hemma och nu efter den här dagen är jag lite tveksam om vi verkligen ska göra de... Klart granen ska fram men de kommer att bli väldigt mycket ajaj, ajaj, aja. Hon var så nyfiken på kulorna, glittret och ljusen, de kliade i hennes små fingrar.

I huset har de hänt en hel del idag, elen är (nästan?) riktigt kopplad så nu kan vi tända alla lampor i taken och inte bara strålkastarna som måste riktas om så fort man ska gå till ett annat rum eller en annan del av rummet. Utebelysningen är tänd, våra blivande grannar och vänner har precis upplyst mig om att de ser väldigt bra ut. Har ju tyvär inte varit ner till huset idag och sett de själv därmed finns det heller inga bilder att visa.

Kylskåp och frys sitter nu på plats. Golven i hallen och groventrén är fogade, hela golvet i groventrén är ju inte på plats ännu men den del som är de är nu fogad.

Kvällen blev allt annat än bra. Ingenting gick som de var tänkt, jag och Milia mötte upp Sofia i Birsta vid 16.30 efter att ha varit och hämtat kaklet till köket. Vi skulle lite snabbt avklara ett par ärenden som jag inte an gå in närmare på (de är snart jul). De gick inte snabbt och resultatet av ärendena blev inte alls som tänkt. Jag kände mig som en väldigt dålig mamma när Milia fick äta en korv på IKEA eftesom de inte gick så snabbt som planerat men lika glad var hon för de.


Kakel till köket

Dagen började med att jag och Milia packade in oss i bilen för att åka och titta på kakel till köket. Eftersom vi inte har så mycket tid att spela på fick jag börja med att fråga vilka kakel som inte är beställningsvaror. Hon visade några stycken och det slutade med att vi tog med oss tre olika hem, dels för att visa Mathias dels för att se färgerna mot vitvarorna. Vitvrorna är ju som jag sagt tidigare svart så alla tre kaklen är mörkgrå/svart och jag ville kolla att dom passade ihop med vitvarorna.

     

Efter kakelspaningen bar de av mot centrum för att inhandla den SISTA (skönt, färdig!) julklappen och äta lunch med vänner. Väl hemma igen blev de snabb middag sen ner till huset för att tillsammans med Mathias försöka bestämma vilket av kaklen vi ska ha. För Mathias gick de ena bort direkt, jag vet själv inte riktigt varför jag ens tog med mig de hem.  Vi besutade oss tillslut för den största av plattorna som mäter
33 x 60, de kommer att bli en hel del skärande, Mathias säger att de ska gå bra.

Läget i huset jst nu:

Diskmaskinen sitter på plats


Alla dörrkarmar sitter på plats i sovrumsdelen


Tre av fyra innerdörrar sitter på plats i sovrumsdelen


Golvplattorna i tvättstugan börjar komma på plats


Golvsocklarna i köket sitter på plats


De är säkert något mer som har hänt sedan sist men de var inget jag såg, de som inte syns märks inte...

Ikväll hade jag tänkt baka lite julgodis, de gick så där bra eftersom vårat lilla troll inte alls hade samma planer för kvällen som jag. Hon ville inte alls sova, är för övrigt vaken fortfarande (kl. 22.30). En sort har de blivit i alla fall och den smakar betydligt bättre än den ser ut. 
  
  

Babysim avslutning

Idag har Milia babysimmat för sista gången, hon är nu delfin och fick ett fint märke att sätta på diplomet. Hon är så duktig och hon tycker att de är så roligt, de är synd att de är slut. Nu måste vi verkligen ta oss iväg och bada på egen hand och träna på allt vi har fått lära oss så att hon och vi inte glömmer bort.
 
Idag har de simmats med armringar och simfötter, simfötter i storlek 22 förstå va gulligt de är. Till en början trodde inte jag att som skulle få lära sig så mycket, trodde mest att de handlade om att flyta runt och plaska lite. Så är de inte, dom får lära sig jätte mycket bra och får vatten vana. Bland annat har hon fått lära sig att vaje gång hon ska kliva i vattnet ska hon sätta händer på huvudet och vänta tills vi säger varsågod. De är jätte bra för nu har man en chans att se att dom är påväg ner i vattnet och inte bara hoppar i.Så här liten var hon när hon började på sin första (av fyra) babysim kurs, hon var på dagen 5 månader gammal. När hon var 7 månader åkte vi till Thailand och de var så skönt att se hur hon tyckte om och hur hon var i vattnet innan.


Jag tävlar igen

Nu är jag med och tävlar om denna fina vita medicinlåda i metall. Tävlingen pågår hos http://villahemmet.blogspot.com/ som för övrigt har en väldigt fin och inspirerande blogg.


Bild: http://villahemmet.blogspot.com

Hårigt

Mathias har knappt varit utanför husets väggar sen de kom för ca tre månader sen så varken han eller jag har tänkt så mycket på hans frisyr men vi konstaterade, båda två, idag att håret är väldigt långt eller högt och MÅSTE klippas innan jul.

Titta volymen, hoppas Milia får pappas hår, tror att en tjej uppskattar volymen och tjokleken mer än vad en kille gör. Jag skulle i alla fall vilja ha de här håret.


Ser ni den fina neongröna/turkosa färgen på väggarna, vi funderar på om vi ska ha väggarna så här och lämna tillbaka kaklet. Vi spar både tid och pengar, ska sova på saken i natt...


Huset i vinterkostym

Så här ser huset ut nu, i vacker vinterkostym.

           

 

Längtar väldigt mycket tills vi får flytta in, de närmar sig nu.

-7 grader och REGN

Efter gårdagens fina väder, -10 grader och sol, blev man lite deprimerad imorse när man vaknade till REGN och -7 grader, hur kan de vara möjligt? Regn och så många minus grader?!

Idag har vi (jag, Milia, mamma, svärmor och Sebbe) varit på babysångs avslutning i GA kyrkan. De är så fint, minikören och babysång grupperna sjunger och dansar varvat med en avslappnad lättsam gudstjänst. Fortsättningsgruppen, dvs Milias grupp sjung bland annat Himelen är nära när vi sjunger och alla mammor/pappor och barn spelade med maraccas.

De blev lite svårt att sitta still för de mindre barnen. Gudstjänsten varade bara i en timme men en timme är lååång tid för en liten tjej med mycke spring i benen. Hon fick låna farmors halsband och pilla med en stund.Mathias, Dan och pappa har varit nere i huset hela dagen, de har listats tak och golv och det har fodrats fönster. Innan Dan och Karina åkte hem åt vi middag tillsammans allihop hos mamma och pappa. Med andra ord vi har haft en mysig tredje advent, nu är det bara tio dagar kvar till julafton, snart nio.
Tävla

Nu är jag med och tävlar om dessa fina mått hos http://dalatorpet.blogspot.com/, tävla du med senast den 15/12.


Bild: http://varthusbygge.blogspot.se

Mer än bara husbygge

Den här bloggen börjar mer och mer handla om mer än bara husbygget, de var väl kanske inte tanken men nu har de blivit så. Vi gör ju annat än bara bygger hus, Mathias bygger mycket hus, jag bygger hus indirekt och Milia bygger inge hus alls bortsett från att hon brukar var där nere och sopa och hammra lite. Jag och Milia gör med andra ord väldigt mycket annat än bygger hus. De har nästan varit lite svårt att inte skriva vad vi har gjort medan Mathias mfl har varit i huset, nu har de börjat smyga in lite inlägg om de utan att jag egentligen har tänkt på de.

Vi får väl se om det fortsätter att komma sådana inlägg, mest troligt gör det de.  

Dagen som gått

På förmiddagen var vi ute i de otroligt fina vädret, -13 grader, sol och en massa härlig snö. Vi (dvs jag, Milia & mormor) åkte kälke, vi åkte pulka, vi låg i snön, vi satt i snön, vi kastade snö, vi åt snö (eller Milia åt snö). Snöänglar


När Milia sov ute i vagnen passade jag på att slå in lite julklappar, jag älskar att slå in julklappar. De är lite lättare när Milia inte är med annars vill hon gärna hjälpa till genom att ta bort pappret från paketen och dra ut hela pappes- och bandrullen, de tar lite längre tid om man säger så.

Papper och band har jag köpt på Lagerhaus
På eftermiddagen var jag och en av mina allra närmaste vänner, som var lite sugen att se hur de ser ut i vekligheten, ner till huset och tittade. Mathias, Dan och pappa har varit där idag, dom hade bland annat satt tak- och golvlister. Golvet i hallen var nästan färdigt, de saknades en liten rad längst ut och fog.

Taklist


Golvlist


Klinker i hallen

13:e december

Lucia har varit här och sjungit för oss nu på morgonen, så söt.

Santa Lucia, santa lucia

 

Även lucior blir hungrig och måte få "mat" i magen


Mattor m.m.

Kul matta att ha i barnrummet, tänk att ha en alldeles egen hopphage.

Ullmatta Hoppahage

Bild: www.formodesign.com

Någon av dessa skulle vara fin på Milias rum, synd att de är så dyrt med mattor.

Ullmatta Tiny - Prinsessa  Ullmatta Tiny - Prinsessa rosa  Ullmatta Rally röd

Bilder: www.formodesign.com

Söt förvaring i tovad ull från Én Gry & Sif finns hos www.home-sweet-home.se

Hus 
Bild: www.home-sweet-home.se

Jag älskar vintern

när den är som den är nu. Det är alldeles vitt på backen och ännu mer är på väg ner. De har snöat hela dagen och de är så fint vitt, vitt, vitt. Nu får vi bara hopps att de får ligga kvar, helst resten av året, de låter länge men faktum är att de inte alls är så långt kvar av de här året.

Några som förmodligen inte bryr sig om huruvida snön ligger kvar eller inte är familjen Wislquist/Nylund som imorgon påbörjar sin resa till Indien och inte kommer hem förrän dagen innan de nya året. Lite avundsjuk är vi för även om jag precis har sagt att jag älskar vit vinter så älskar jag sol och värme ännu mer. Vi önskar er en trevlig resa, god jul och ett gott nytt år! Hur dom har de i Indien kan ni läsa här: http://wiselquist-nylund.blogspot.com


Golv i hallen

Imorgon ska det börja läggas klinkler, i hallen, spännande. De blir stora svart/grå plattor, 60 x 60 mäter dom. Jag var ner och lämnad kameran till Mahias, han skulle fota dom olika våtskiten i badrummen. I vilket fall som helst så fick jag se dom nya golvplattorna till groventrén, dom såg riktigt bra ut, jag såg nästan ingen skillnad mot dom som jag valde från början.

HallenGroventrén


Nu alla vänner som jag känner och inte känner

går de utmärkt att kommentera här i bloggen, så alla ni som har suttit och väntat på detta kan börja skriva. För alla er som inte har väntat på detta och inte vet hur man gör finns det under varje inlägg Kommentar, tryck på den så är det bara att skriva vad helst man känner.


Kakel & klinkers

Idag har Mathias och Dan varit iväg och hämtat de kakel och klinkers som vi beställde för några veckor sedan. De blev två svängar eftersom vi fick för lite kakel till lilla badrummet och klinkers till golvet i groventrén saknades helt. Jag tror att det ordnade säg med kaklet till badrummet men däremot till golvet i groventrén hade lagersaldot i systemet visat att det fanns hemma fast de INTE gjorde de. Dom skulle behöva göra en beställning nu och då kan vi tidigast få de i mellandagarna och de har inte vi tid att vänta på. De är nämligen så att golvet i groventrén är prio ett eftersom de är så mycket annat som är beroende av detta. Mathias fick välja ett nytt, med hjälp av mig på telefon (och vilken hjälp de är att bestämma kakel med någon på telefon). Han sa att de var väldigt likt de första vi hade valt, hoppas att de blir bra, de blir de säkert. 

Jag som har haft sån beslutsångest över kakel och klinkers, att de ska bli rätt, att ska bli bra, att de ska bli praktiskt, att ska bli snyggt med mera också blir de så här. När man äntligen hade hittat något som kändes bra, dessutom var de så här att den här plattan fastnade jag verkligen för och ville verkligen ha. Nog om detta, nu är de som de är. 

Fläkten

Idag var Mathias och hämtade fläkten som vi lade undan igår, eller rättare sagt som vi inte kunde betala igår eftersom dom hade fel på kortläsaren.

För ett tag sedan visade vi fläkten för min mamma, eller inte exakt den här fläkten men en liknande, och då frågade hon vart vi skulle ha den TV:n. Den ser inte ut som en traditionell fläkt om man säger så, jag har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker helt om den men jag litar på Mathias, han vill verkligen ha en sån här.


Bild: www.eico.dk

De finns ju dom som ser precis ut som en TV, se själv


Bild: www.eico.dk

Nere i huset är golvet i allrummet, efter idag, nästan helt färdigt. Det har pysslats lite i köket, förberedande av fläkt uppsättning m.m. Inga bilder på detta eftersom det inte blivit något besök idag, jag, Milia & mamma har varit och uppvaktat mina kusiner som fyller 20 år idag respektive 17 år den 17/12, stort grattis till dom.

Man kan ha nytta av bloggen

För ett tag sedan skrev jag att jag skulle vilja ha en tallrikshylla till Milias rum. Det finns att köpa nya men jag har tyckt att de är lite för dyra så jag tänkte att jag skulle kolla på Erikshjälpen och Fyndlagret, de har naturligtvis inte blivit gjort. Jag var med och bjöd på en på Tradera med den auktionen förlorade jag. Strax efter de kom min moster Yvonne och sa att hon hade sett på bloggen att jag var ute efter en tallrikshylla och gissa vad? Hon hade en uppe på vinden som hon hade tänkt göra sig av med så nu har vi fått den :) Tusen tack!

Den ska målas vit innan vi sätter upp den på Milias rumFör några månader sen

Tänk att för bara några månader sen såg de ut som nedan där det snart står ett färdigt hus nu. De har hänt en hel del sedan dess.Och för ett par månader sen såg de ut så här, när huset kom, otroligt. Man tycker att det har tagit SÅN tid men om man tänker efter så har de gått ganska fort sen huset kom.


Mathias har fyndat

Tyvär är det en butik här i stan som har gått i konkurs så idag påbörjade dom sin utförsäljning. Mathias åkte dit till öppnings dax. Han fyndade två svarta fatboy sittsäckar till priset av en samt en köksfläkt till halva priset. Fläkten ligger dock kvar i butiken eftersom dom hade problem med kortläsaren. Vi blev ombedda att komma tillbaka imorgon, inte så lägligt med kortläsar problem när man har utförsäljning.www.fatboysverige.se


Uppdatering

Jag och Milia åkte ner till huset med fika till arbetarna och för att titta vad som har hänt sen sist.

Diskbänken och alla bänkskivor är på plats  

Spishällen bara låg och väntade på att få komma på platsBarhängBadrummen är flytspacklade

  

Milia tog med sig sin egen sop idag så att hon kunde städa i kojorna. Tänk, snart finns inte hennes kojor mer, snart är dom full av prylar bakom stängda skåpdörrar.

     Här tror jag att vi kommer att få se Milia stå många gånger


Ännu en tävling

Nu är jag med och tävlar igen. Denna gång om en fin förbandslåda hos http://www.hemmahosalva.blogspot.com/
Ännu har jag inte vunnit någon tävling som jag har varit med i, hoppas hoppas hoppas jag vinner denna gång.Bild: www.hemmahosalva.blogspot.com

Testing, testing...

Kollar om det går att lämna kommentarer än. Men det fungerade inte.

Byggarbetarna vs. julbakerskorna

Som det verkar så hade byggarbetarna en bättre kväll än oss julbakerskor. Vi ska nu ha fått bänkar i köket och de ska ha blivit väldigt bra. Vi valde 4 cm tjocka massiva ek-skivor, de är så fint med levande material, de är ju lite mer jobb men de är de värt. Jag är bara LITE nyfiken. Imorgon åker jag till Stockholm över dagen och kommer hem sent på kvällen så inte förrän på onsdag kan jag åka ner och titta... hur ska detta gå?

Julbak

Medan Mathias och pappa är nere i huset och jobbar så har jag, Milia och mamma julbakat. Det har blivit pepparkakor och chokladkakor som såg beydligt godare ut på bilden i tidningen än i verkligheten. Det är inget för ögat men dom kanske är god ändå, jag har inte hunnit smaka ännu.

Bild och recept från tidningn Plaza Interiör nr 11 2008Resultatet, inte riktigt som på bilden eller vad tyker ni?Milia hon tyckte att det var godast att äta degen, tror faktiskt inte att det blev någon av hennes peppakakor som gräddades. De var lite provsmakat på alla hennes kakor, man kan ju inte grädda och bjuda på pepparkakor med "skotthål" i.

DegtjuvBaka, baka kaka

     

     

"Skottskadade" pepparkakorMunen full av pepparkaksdegMamma hon gjorde stora pepparkakshjärtan som hon ska ha hängandes i köksfönstret. Så här kommenterade hon sitt verk:
- Ja de ser ju ut som en femåring har gjort dom (självinsikt). Nu sitter dom i fönstret i alla fall.     

Summering: INGET LYCKAT JULBAK!
Bättre lycka nästa gång, om det blir någon nästa gång. De finns ju dom som inte gör annat än bakar och säljer kakor m.m.

Hoppas byggarbetarna haft en mer lyckad kväll än oss, vi har ju i alla fall haft roligt och skrattat. 

Kommentarer

Det är ju inte så många som läser bloggen men jag har ändå tyckt att det har varit lite tråkigt att det inte är någon som lämnar någon kommentar. Nu vet jag varför eller det kan bero på att det inte går att lämna kommentarer. Det ska gå men det är något fel så jag håller på att utreda det nu så snart kan för hoppningsvis alla ni som sitter och är ivrig att få lämna kommentarer att kunna göra det. 

En som följer bloggen dagligen är min farfar (och farmor tror jag), han ringde igår och sa att han tyckte att det var så roligt att gå in och läsa vad vi gör. Det känns ju extra roligt att kunna visa och berätta för dom som bor en bit bort och som man träffar och pratar med alldeles för sällan.

Jag ser det snöar eller inte just nu

Det har kommit en hel del snö här idag och Mathias sa senast igår att vi måste skaffa en spade/snölasse ner till huset. Nu är det verkligen dax, jag var ner en sväng förut och det blev en hel del snö i skorna på vägen in till huset. Hoppas hoppas hoppas att den här snön får ligga kvar nu då, det är ju så himla fint ute nu. De brukar ju ganska ofta kunna regna dagen efter det har snöat så att de blir så där hemskt slaskigt och halt.

Milia var ute och skottade med morfar och pappa och fick åka snölasse, jätte jätte kul.     

När jag var ner till huset höll Mathias på att lägga golv och de här var första gången jag såg ett helt golv. Tidigare har dom alltid hunit lägga skyddspapp över golvet, de såg väldigt bra ut i alla fall.

Nu i eftermiddag/i kväll, när Mathias har hjälp, ska dom fortsätta med köket, spännande, kanske några av vitvarorna kommer på plats.

Tävling

Nu är jag med och tävlar igen. Den här fina köksvågen från http://www.blackwhite.dk/ kan man vinna hos http://www.inredningsgalen.blogspot.com/ Den skulle passa väldigt bra brevid julklappen som jag och Mathias köpt till oss själva.

Bilder: www.blackwhite.dk och www.inredningsgalen.blogspot.com

Fel kyl och frys

Idag upptäckte Mathias att vi hade fått fel kyl och frys levererad. Tre av fyra sidor var svarta och en sida var rostfri, Mathias trodde då att det var baksidan men efter en närmare titt idag så upptäckte han att det var framsidan. Vi har alltså fått en rostfri kyl och frys, jätte fina men inte de var inte de vi beställde. Det är redan löst, vi får nya nästa vecka, de var försäljaren som hade gjort fel.


Där i mellan

Mellan förmiddags besöket och eftermiddags besökt i huset har jag, Milia och mamma varit och uppvaktat min kära lillebror som fyller år idag. Stort GRATTIS till honom!Tyvärr glömde jag att fota tårtan innan den var halv äten men i vilket fall som helst så var den väldigt god, centertårta.
 


Efter kalaset fick Milia följa med morfar på heja-heja, dvs hockey Timrå-Rögle. Hon hade varit väldigt duktig och var mest intresserad av klacken, hon satt still i morfars knä hela matchen. Bara de att hon satt still betyder ju att hon tyckte att det var väldigt spännande och intressant. Timrå vann med 5-2, Timrå IK är dom bästa heja heja heja Timrå (Milias favorit ramsa).  


Lördag eftermiddag

Nu i eftermiddag när jag var ner såg det ut så här i köket:

     

     

     

Dessutom har vi nu mer fönsterbrädor och foder i några av fönstren, det blev väldigt bra. Det var pappa som gjorde det och han tycker själv att det VÄLDIGT VÄLDIGT bra.     


Lördag förmiddag

I förmiddags när jag var ner till huset en snabbis såg det ut så här i köket:

     

     

Golvvärmen på golvvärmen i båda badrummen är på plats. Är inte de lite konstigt? Vi har vattenburen golvvärme i hela huset och ända måste, eller måste och måste måste vi inte, men vi har lagt in elektrisk golvvärme i badrummen också. Detta eftersom den vatteburna golvvärmen inte går att ha på på sommaren så utan den elektriska skulle de bli kallt på klinkers golven och det finns risk att vattnet som blir kvar i duschen möglar. Vattnet torkar ju inte undan lika fort om det inte är någon värme i golvet. Jag förstår ju anledningen till varför vi lägger in den elektriska men jag tycker ända att det är lite konstigt att man ska behöva göra det, varför går det inte att styra den vattenburna, ha den på i vissa rum t ex?

Mediacentralen sitter också på plats nu


Torsdag

I torsdags var vi förbi huset en snabbis, jag var ju aningens nyfiken på vad som hade hänt under tiden jag var borta. Tyvär hade det ju inte hänt så mycket, helt förståligt, eftersom Mathias blev dålig när jag åkte.

Elektrikerna hade ju i alla fall varit där så lite lysknappar, kontakter och spottar har vi nu. Helt vanliga vita traditionella knappar och kontakter har vi valt. Det finns ju hur mycket som helst att välja på, olika färger, olika material, designade m.m. En hel del av dessa är betydligt finare än dom vi valde men det känns inte som att man vill lägga ut en "förmögenhet" på knappar och kontakter. Jag har aldrig tänkt på vad någon annna har för kontakter så jag tror inta att jag skulle ha tänkt - O vilka fina kontakter och lysknappar vi har, va glad jag är att vi betalade extra för att få just dom här...

  

Spottarna sitter nu i taket

Milias kojor stod kvar så hon kröp in i en direkt


Borta bra men hemma bäst

Det var några dagar sen det blev något skrivet här. Jag har varit bortrest, i jobbet, men är nu hemma igen. Trodde aldrig innan jag fick barn att man skulle kunna sakna dom så här mycket på bara två dagar i och för sig saknar jag ju henne efter bara ett par timmar. Hur ska det gå när man börjar jobba? Då ska jag vara ifrån henne hela dagarna... de kommer nog att gå de också.

De var ju inte bara ett par dagar sen jag träffade familjen utan också ett par dagar sen jag var ner till huset. Innan jag åkte, i söndags, var jag ner och då såg det ut så här. Spännande att se hur det ser ut nu, det blir nog en tur ner imorgon.

Färdig målade väggar och takVitvarornaEkgolv (här i klädkammaren)Köket är till viss del ställt på plats

     

Bänkskiva i massiv ek"Fönstret" mellan vardagsrum och allrum sitter på platsMilia tyckte att både dosan som man öppnar garageporten med och pappas laserpenna såg ut som telefoner så hon svaradeMilia sa koja, koja och kröp in och ut ur köksskåpen

     

Vi har klarat av det första blöjbytet i huset, nöden har ingen lag...Som ni ser på bilderna så blev inte köket färdigt under helgen, det var något som saknades bland annat. Det blev en hel del golv istället, i tre av fyra sovrum bland annat. Idag har elektrikern varit där och satt upp lite spottar, kontakter och lysknappar. 

RSS 2.0