Bröllopsdag

Idag (eller igår ser jag att klockan visar) firar min mor och far 26-årig bröllopsdag. De firade dom genom att bjuda med oss barn med familjer på middag ute på Vindhem. Mycket god mat intogs ute på verandan i underbart sommarväder.


Jätte god fisk- och skaldjurssoppa mättade bland annat jag magen med.


Kusinerna fick myror i brallorna efter maten och ville gå ner och känna på vattnet.


Mmmmmmmmmm!!!

Kräftpremiär!!!

Vi strålade samman med kusinerna M & S på Himlabadet igår förmiddag för en heldag. Först bad och sol och sen dagens höjdpunkt, årets första kräftskiva, ÄNTLIGEN!!!

Vi hade precis fått ordning på "lägret" när de började droppa från himmlen. Som tur var var de övergående och man blev knappt blöt av de få droppar som kom.


Parasollet mot solen fick bli paraply mot regnet. Dom som var mest rädd för att bli blöt av regnet var dom som redan var blöt av bad.När de såg ut som att de började dra ihop sig för mer regn efter flera timmars bad begav vi oss hem till kusinerna för att förbereda kräftpremiären. De kom en skur precis som vi trodde men efter regn kommer sol och de blev en helt fantastiskt fin sommarkväll. Kräftorna och allt annat gott kunde avnjutas ute.


Fullspäckat veckoslut

Ett fullspäckat veckoslut väntar oss, helt i min smak.

Ett par av dagarna kommer att innehålla bland annat de här =)


Framsteg

My:

Under veckan som varit har My snurrat från rygg till mage ett par gånger. Hon har sett lite förvånad ut när hon kommit runt och har nyfiket kollat sig omkring. Idag kom hon på tekniken på riktigt, imorse snurrade hon från rygg till mage och tillbaka på rygg otaliga gånger. Hon var nöjd med att ligga på mage ganska långa stunder. Under eftermiddagen låg hon återigen på filten och började omedelbart vända sig till mage men då tyckte hon inte att de var de minsta roligt och skulle minsann inte vända tillbaka till rygg själv. Hon la sig på magen och skrek, vi la tillbaka henne på rygg, hon la sig på mage och skrek och vi vände tillbaka, så höll vi på fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Milia:

För en tid sedan plockade vi bort stödhjulen från Milias cykel och monterade dit en "föräldrapinne". Vi har väl inte tränat så där jätte frekvent vilket kan vara EN anledning till att den där pinnen fortfarande sitter kvar. När Mathias har ränat med henne har han sagt att de inte är långt borta tills vi kan ta bort den. När jag har tränat med henne har jag tyckt precis tvärt om dvs att vi aldrig kommer att kunna ta bort pinnen och förmodligen måste sätta tillbaka stödhjulen.

Igår när vi var hemma hos mormor och morfar kom detta på tal varpå min far säger att de är fel på dom som försöker lära henne. -Ge mig 20 minuter så kan hon cykla sen. Visst, säkert... Vi bjöd hem dom på middag och föreslog efter maten att morfar och Milia skulle gå ut och cykla. De tar emot att säga att han hade rätt. De tog tre minuter sen släppte han pinnen och hon cyklade själv, vända efter vända efter vända. Hon fixar att starta själv men får inte riktigt till de när hon ska stanna, hon bromsar men glömmer att sätta ner fötterna. Nu ska vi träna på de sen kan pinnen plockas bort :)
Hon är SÅ lycklig och stolt! Nu ska hon önska sig en ny lite större cykel när hon fyller år.


Spontanmiddag

De blev en spontanmiddag och oplanerad invigning av altanen med grannarna ikväll. De är inte mycket kvar nu innan den inglasade delen av altanen är helt klar. Elektrikern ska komma och dra lite el och de ska piffas lite sen så.

Hon väcker Elsa

För några dagar sedan upptäckte My att hon kunde skrika, med väldigt ljus röst får hon fram ljud som ibland skär i öronen. Igår när jag och Milia var i köket låg My på mattan och lekte, hon "pratade" med leksakerna högt och länge. Tillslut blev väl Milia (som själv inte är så tystlåten) less och sa - men mamma hon väcker ju Elsa (dockan), hon måste prata med små boksäver (undra vart hon hört de...). Hon gick iväg och sa till My som då blev ännu gladare över sällskap och skrek då ännu högre.

När vi var klar i köket gick jag och satt mig med My. Milia bad mig då titta om Elsa fortfarande sov eller om hon hade vaknat. Så här såg de ut i vagnen:


Ett eget vrålåk

My har fått ett eget vrålåk och om ett par månader får man nog hålla i sig när hon kommer åkandes i den :)


Man skulle vara 2 personer och ha 10 armar ibland

Efter dagar av dåligt väder var de inte läga att stanna hemma från bad bara för att vi inte hade något sällskap. De är inte helt lätt att vara ensam vuxen med en 4-åring och en 5-månaders bebis. Att inte kunna vara i poolen med stora M för att lilla M inte ska bada (och för att mamman glömde bikinitrosorna hemma) innebär att stora M i princip bara får bada i poolen där vattnet går tilla knäna, hon får ju i alla fall bada.

Toalett-, mat- och glassbestyr går bra så länge lilla M är vaken och kan "hänga" på axeln men när hon sover och vagnen måste dras med till toaletten och kiosken då blir de omständigt.Nu blev de inte så omständigt, vi hade tur att träffa en väns vän som dessutom har en dotter som bara är ett år äldre än Milia och dom fann varandra jätte bra. Milia fick följa med dom och bada i stora poolen, hon fick följa med när dom skulle köpa glass och när vi behövde gå på toaletten kika dom till lilla M i vagnen. (Du sa ju att du läste ibland så tack snälla L :)) 

De är inte jobbigt att åka iväg med M & M själv för dom är världens snällaste att ha med men de är svårt. Man räcker inte till för båda, Milia vill bada, hoppa, leka och busa, My badar inte och måste hållas i skuggan. Nästa sommar kommer de att vara mycket enklare... eller??

Nöjd i vagnen.Nöjd på filten.


Tålamodsprövande montering

Regnet öste ner ute, My sov på soffan och Milia pysslade med dockorna då tog jag tag i monteringen av mamma och pappas lampa. Dom köpte lampan när vi var i Thailand i oktober, den var tänkt till köket efter att de renoverats. Nu är köket klart sen en tid tillbaka så de var hög tid för mig att göra de jag hade lovat.

30 sådana här ska pusslas ihop med hjälp av en beskrivning helt olik Ikeas beskrivningar for dummies och bli till snygg en lampa.

De här lampan består som sagt av 30 bitar och är långt ifrån den största, den består av 120 bitar och inget jag någonsin skulle ge mig på att montera.

Söndagsuflykt

Vädret var så där på morgonen/förmiddagen, M spelade golf och vi tjejer hade ingenting att göra så vi packade in oss i bilen och åkte på De blev inga fynd men vi var nöjd med utflykten ändå.

På gården utanför loppisen fick Milia syn på en inhägnad bur, hon stod och kikade ihopp om att de skulle komma ut en kaninen. Efter en stund kom den ut men de var ingen kanin utan en rosa liten gris.Lite längre ner i en hage stod två åsnor, först (på håll) trodde vi att de var ponnyhästar eller rättare sagt jag tog för givet att de var de. De är ju inte så ofta man ser åsnor i en hage hemma hos någon, inte här omkring i alla fall.

Kossor däremot ser man lite varstans.
Olik alla andra

Fick syn på en blomma i de lill trädet som skiljde sig från alla andra.

Milia tyckte den var finast av alla och såg lite besviken ut idag när hon såg att den hade stängt sig ( = vissnat).

Oj va skoj!

När man är hos lilla storkusin får man testa nya roliga saker.


Undra vad dom tänker...

Gröt

Idag introducerades My för "fast" föda. Hon fick sin allra första smakportion, mild havregröt från 4 månader. De verkade som att hon tyckte att de var helt okej, inga grimaser och de mesta stannade i munnen.
Furuvik

Igår morse packade vi in oss i bilen för en heldag på Furuvik tillsammans med familjen Lindström/Bouvin. Vi började med djurparken och vädret var nästan för bra, de var väldigt skönt när solen gick i moln.   


Jag föreslog att den lilla skulle kunna få bo i lekstugan, Milia tyckte att den skulle bo på hennes rum.Vi fick rapporter om att de var oväder med stort O hemma. Av de märkte vi ingenting just då och hade förhoppningar om att slippa de.


Bild lånad från www.st.nu

Efter djurparken var de dags för lunch och därefter tänkte vi åka lite karuseller. Strax efter att vi kommit in under tak i restaurangen bröt ovädret ut, de regnade isbitar, åskade och blixtrade som bara den.När vi hade lunchat färdigt hade de värsta av ovädret dragit förbi men de regnade fortfarande. Vi kunde bara inte säga till barnen att vi skulle åka hem utan att de hade fått åka karusell så vi fällde upp paraplyt och åkte ändå.

Planen var att åka hem efter karusellerna men efter regn kommer sol så vi blev kvar en stund till. Vi spelade, köpte glass och hälsade på inne hos fåren och getterna.


Milia vann lördagsgodis för resten av året :)
My var så klart också med. Hon satt i bärselen och tittade nyfiket så länge vädret tillät sen fick hon flytta ner i den skyddande vagnen.

Vi stannade och åt middag på vägen hem och efter de somnade tre av fyra i bilen, nöjda och trötta efter en heldag. 

Hand i hand

Kusinerna M & S på väg till sjön för ett eftermiddagsdopp.

En dag på stranden

Efter att ha badat i pool i två veckor var de idag dags att besöka stranden och premiärbada i havet. Milia badade, jag doppade tårna. Skulle tro att de inte blir något riktigt havsdopp för min del förrän vi kommer till Turkiet i september, jag badar mycket och gärna om de är minst 25 grader.

Ett konstaterande: de är ganska bekvämt att ligga med filten på gräsmatta jämfört med på sand, de är ganska bekvämt att dra vagnen på stenplattor när de är dags att söva istället för i sand, de är ganska bekvämt att ha nära till toaletter, de är ganska skönt att kunna bada med barnen i uppvärmd pool isället för i iskallt hav...


Mellanmål

Svalkande och gott mellanmål, mango- och passionsshake/smoothie.


Bumbo

My fick prova sitta i Bumbostolen för första gången idag. Hon blev jätte förvånad när hon fick syn på babygymmet från en sittande ställning. Jag har aldrig sett henne med så stora ögon tidigare, hon verkade gilla de.


Ett lånat smultronställe

I lördags åkte vi ut till M & M:s farmor och farfar i sommarstugan. Milia hittade ett litet smultronställe bland alla blommor så i väntan på att hennes egna smultron ska mogna mumsade hon på farmor och farfars. 

Förra gången vi var i stugan åkte Milia, Mathias och Dan ut för att fiska men de nappade inte så Milia var lite besviken. Den här gången var hon laddad till tänderna och hoppades att fiskarna inte låg och sov den här gången. På första försöket fick hon en abborre på kroken men så fort den kom upp ovanför vattenytan ville hon inte fiska mer. Den rörde sig alldeles för mycket där den hängde på kroken.


Gatufesten

Igår var de invigning av årets Gatufest. Det har blivit en tradition att på invigningsdagen åka in och äta, titta lite och gå en sväng på tivolit (för barnens skull). De här var fjärde året i rad som vi (mina föräldrar och min brors familj) gör detta och varje år har vi haft jätte fint väder, varje år har vi kunnat sitta på någon av stans uteserveringar. 


Milia valde laxspett, ett ganska otippat val då de fanns köttbullar med gräddsås men jag tror att hon var nöjd med sitt val. Hela spettet gick ner.Trots att jag var VÄLDIGT mätt och egentligen inte skulle fått ner en enda smula till blev jag bara tvungen att köpa en bägare med två kulor glass. De var inte vilken glass som helst.


Ben & Jerrys har en vagn uppställd under Gatufesten och då måste man ju passa på.

Ny vecka, nya simtag

Precis när Milia kommit igång och blivit varm i kläderna var de dags för helguppehåll. Igår var de dags att simma igen och att de har varit helg märktes inte, de gick jätte bra.
 

   

Första veckan avklarad

Nu är första simskoleveckan avklarad och Milia är varm i kläderna. Idag var hon med på alla övningar med ett leende på läpparna och undrade varför de inte är någon simskola imorgon. De är tur att hon har föräldrar som vet hur hon funkar och puschar på henne lite.

Vi har haft otroligt tur med vädret den här första veckan, de har varit varmt och soligt varje dag för utom idag. Idag var de nästan blötare på land än i poolen, inget paraply, inga regnkläder, jag var genomblöt...

RSS 2.0