Mmmmmmmmmmmmm

De lilla hjärtat sover i sängen och de stora i soffan, jag har njutit av att vara hemma med dom till max i eftermiddag och ikväll. Nu är väskan ompackad, i morgon kl. 05.30 hoppar jag på bussen norrut, vi ska iväg med jobbet så jag blir ifrån la f. 

Vi har haft en jätte trevlig helg i Stockholm, större delen av den skulle kunna beskrivas med OTROLIGT FANTASTISKT GOD MAT!!!!! Ett par veckor innan avresa föreslog S att vi skulle bestämma varsin restaurang att äta på, vi skulle hålla de hemligt för varandra. Detta dels för att slippa stå och vela, för att inte sluta på samma ställen som alltid och som en kul grej. Jag och G frångick dock detta och betämde tillsammans en restaurang till fredagkvällen eftersom vi ville bjuda S som nyss hade fyllt år. De blev libanesiskt, Cafe Corniche, och de var fantastiskt gott. Ingen av oss hade varit där tidigare, vi gick på de "recensioner" som finns på nätet och dom stämde väldigt bra.


Svårt att få med ett helt bord med massa smårätter men maten var absolut bättre än bilden =)

Igår hade S bokat in oss på en resturang som hette Story Kitchen, ingen av oss hade varit här heller. Jag kan inte direkt säga vad dom hade för meny mer än att den var otroligt, fantastiskt, helt underbart god, bland de absolut godaste jag har ätit i hela mitt liv. De är väldigt svårt att jämföra mat, de är så mycket som spelar in, ibland kan den enklaste måltiden hamna på topplistan pga omständigheterna.


För min del blev de grillade, vitlöks gratinerade jätte räkor med aioli och sallad till varmrätt och chokladfondue med färsk frukt till efterrätt.

När jag tänker efter känns det som att vi inte kan ha hunnit med något annat än att äta för förutom goda middagar har vi haft timlånga luncher och stressfria frukostar. Vi har dock hunnit med en hel del shóoping och annat också.

Nu väntar sängen

Nu ska jag efter en dags kurs och ett par timmar på stan hoppa ner i den mysiga hotellsängen och där ska jag ligga tills är dags att kliva upp för frukost i morgon. Hoppas de visas något bra på tv:n ikväll, ser ju aldrig på tv i vanliga fall så jag har inte en aning om tv-tablåns innehåll en torsdag.


Väskan är packad

Nu ska jag hoppa i säng, kl. 06.05 kommer taxin och hämtar mig imorgon. De börjar kännas ganska jobbigt att vara ifrån Milia i 3,5 dag, jag kommer att längta. Vi ska ringa till varandra har vi bestämt hon och jag, tänk att hon är så stor att man kan prata i med henne i telefon.  

Samtidigt som de känns jobbigt att åka ifrån familjen längtar jag väldigt till att få vara tre tjejer, tre kompisar, som bara har oss själva att tänka på i en hel helg. Äta gott och länge, i lugn och ro, hinna känna smaken och njuta. Bo på hotell, sova ut och äta hotellfrukost i tre dagar. Springa i affärer och känna och klämma utan att känna sig stressad av att en otålig sambo och/eller dotter vill där ifrån så fort de bara är möjligt.

De är bra att få längta ibland har jag hört.

Till mig?! Tack snälla mamma pappa

Idag hittade Milia en julklapp, jag tyckte att jag hade gömt den bra men inte tillräckligt tydligen. Hon sken som en sol när hon fick syn på den. Så fort hon vände ryggen till skyndade vi oss att gömma om den och försökte få henne att glömma. Nu vet vi i alla fall att hon gillar den klappen.

Först tänkte jag att de kanske är lika bra att slå in alla klappar så att de inte händer igen men de skulle inte spela någon roll. Hon skulle bli lika glad för ett inslaget paket, hon älskar att öppna paket, och skulle nog hinna "riva" upp de innan vi märker de.

Pyssel

På mellandagsrean ifjol passade jag på att köpa lite billigt julpyssel på Panduro. De har nu legat till sig ett tag för just då, direkt efter jul, var jag inte så sugen på att julpyssla.

10 st omålade små änglar

 

är nu målade och dom blev jätte söta. Dom ska få hänga i en liten mini gran inne på Milias rum.


Adventspynt

På torsdag åker jag till Stockholm och kommer hem först på söndag, först en dags utbildning och sen en tjejhelg med hotellmys, god mat, shopping och tjejsnack.

Eftersom jag blir borta hela helgen passade vi på att adventspynta lite igår, inte var de mycket som åkte fram men adventsljusen står på bordet i alla fall. Mathias och Milia måste ju kunna tända de först adventsljuset även fast inte jag är hemma.



Mathias har fått i uppdrag att fixa nya kontakter och krokar till julstjärnorna som ska hänga i fönstren och förhoppningsvis kanske vi får upp dom innan jag åker. I lägenheten hade vi bara vanliga kontakter och nu i huset ska de vara lampkontakter så vi har inte en enda stjärna som går att hänga upp för tillfället.

Hejdå =(

Äntligen har vi fått iväg den gamla soffan, Mathias kör iväge den just nu. När vi beställde den nya soffan skulle de ta 8 veckor att få hem den men den kom efter bara 3. Så när vi fick den hade vi inte hunnit göra ordning, tvätta m.m, och fåt iväg den gamla så nu har de stått tcå soffor i vardagsrummet i ett par veckor. De är två ganska stora soffor så de har ju tagit sin lilla plats men nu är har vi äntligen bara en igen.

Alla i familjen var inte lika glad över att bli av med soffan. De var sorgsna ögon när vi bar ut den i släpvagen -ska ni göra??? -inte ta min soffa! -jag sitta i den soffan! Tillslut kunde hon pussa och vinka hejdå till soffan, inte med glädje men inte allt för ledsen heller. Nu får hon bekanta sig med den nya soffan, soffan som hon i och för sig inte fick så där jätte bra kontakt med i början. De var nämligen den soffan hon dök på huvudet i från efter bara ett par dagar. Just nu sover hon i den så de kommer nog att gå bra att vara utan den gamla. 




Marknad

I morse låg jag kvar en stund och när jag vaknade och kom ut i vardagsrummet fick jag "panik", vad är klockan? Jag möttes av ljus, trodde att klockan var minst elva men tur nog var den bara 8.03, solen sken. Jag hade nsätan glömt hur de såg ut när solen sken och de är ljust ute efter att inte har sett de på ett par veckor.

Efter gympan for jag, Milia och mormor ut till ön och mötte upp lillkusin, Sofia och G för årets första julmarknad, mys. Vi tittade på fina handgjorda ting, fikade hembakt, åt korv och träffade tomten. En påse hembakt tunnbröd och sötaste lilla Madicken klänningen till Milia fick följa med oss hem.

  
Snälla tomten bjöd på skumtomtar och pepparkakor.



Jag har svårt att tro de även fast jag själv var med och upplevde de, årets första julmarknad alltså. Hur och när hände de liksom? Vart tog dom annars så långa månaderna oktober och november vägen? Stämmer de att de är första advent nästa helg? Vädret, 7 plusgrader och sol gör ju sitt till de också. Hade de varit 7 minusgrader och snö hade de varit lite lättare att förstå att december och julen närmar sig.


Gympa

Varje lördag klockan 10-11 ordnar spontanidorttsföreningen där vi bor gympa för alla barn i skolans gympasal. I förmiddags gick Milia och Mathias dit för att delta för första gången. Milia tyckte att de var jätte roligt, dom lekte lekar som under hökens vingar kom och tog sig igenom en hinderbana.


Redo för sitt livs första gympapass.



Jätte kul insiativ tycker jag, att dra igång en spontanidrottförening. Alla får vara med oavsett om man är kille eller tjej, 2 år, 5 år eller 12 år. De behövs, alldeles för många barn rör sig alldeles för lite, en timmes gymnastik i skolan är för många den enda fysiska aktiviteten.

Fredagsmys

Vi tog tag i dagen och mötte upp bror m. familj på stan för en mysig fredagsfika på Barista, där finns stans godaste kaffe.



   



De var otroligt länge sedan vi var på stan och kikade i affärer men de blev inget av de den här gången heller. Istället hälsade vi på på mitt jobb en sväng och sen bar de av hemmåt för att köra morfar/pappa till flyget. Mormor följde med oss och handlade och vidare hem till oss för middag.

Jag hade tänkt göra chevréostfyllda kycklingfileér med tillbehör men klockan blev mycket så vi köpte med oss kinamat istället. Kycklingen serveras i morgon istället.

Dags att ta tag i dagen

Ledig fredag för hela familjen, inget planerat så de har varit lungt tempo här på morgonen. Nu är de hög tid att ta tag i dagen, komma ur soffan, väcka Mathias som fått sovmorgon och hitta på något roligt. Samtidigt som jag tycker att de är skönt att ta de lungt när man är ledig, man stressar ju tillräckligt på vardagarna så får jag lite lätt panik när jag ser att klockan är snart 9 och vi fortfarande har nattkläderna på...

Inte den här gången

På väg hem från jobbet ikväll tog jag en omväg i hopp om att bli vaccinerad mot svininfluensan. Idag var första dagen för oss som inte ingår i någon riksgrupp att vaccinera oss. De var fler än jag som gärna ville ta den där sprutan, när jag kom var de ett par timmars väntetid. Jag vände i dörren, åkte hem och hoppas att vaccinet räcker till imorgon.

Mahias var där tidigare under dagen, han behövde bara vänta i 30 minuter och är nu mer vaccinerad.

Tid

Tänk om man kunde köpa tid, utöka dygnet med några timmar. Undra vad tiden skulle kosta per timme? Förmodligen skulle den vara ganska dyr OCH eftertraktad för jag är nog inte ensam om att vilja ha mer tid.

De enda jag tänker önska mig i julklapp är tid, vi får se om de är någon som kan uppfylla min önskning ;) Jag skulle behöva ett par timmar extra på jobbet och ett par tre timmar extra hemma...


Söndagsmiddag

Mamma och pappa ringde och frågade om dom fick bjuda ut oss på middag. Oturligt nog för Mathias hade han bestämt med sin far att dom skulle meka med bilen så han kunde inte följa med. Jag och Milia däremot hade ingen anledning att tacka nej. Milia bestämde sig redan innan för att hon skulle ha spaghetti och köttfärsås men ändrade sig efter att ha "sett menyn" till restaurangens specialite, amerikansk pizza. Jag stod fast vid mitt val sedan innan tacobufé och gott var de.

Pizzan som Milia fick in var stor nog att mätta min mage, en bit fick hon i sig i alla fall, resten fick vi med oss i en kartong hem.  



Glassen som kom in efter maten var inte så liten den heller men ska man dela med både kusin, morbror och  moster så måste den nästan vara den där storleken.


De är lycka när dom här två träffas.

Tack åter igen för maten!

Mysmorgon

De är grått och trist ute, de har knappt blivit ljust förrän de börjar bli mörkt igen. Vad passar bättre med en riktigt lugn, skön och lång mysmorgon/förmiddag. Vi har pysslat, byggt pussel, sett film, bakat med lera m.m. m.m. Pyjamasen och morgonrocken åkte inte av förrän de var dags att packa ner Milia i vagnen för sovstund. Ny ska jag krypa upp i soffan igen med en kopp kaffe och läsa en resetidning jag köpte för ett tag sedan man inte har hittat tid att läsa ännu. 


Surprice

De är roligt att ladda ner bilder från kameran när man inte har en aning om vad som finns på den.



I och för sig visste jag att de skulle göras peppakakehus men jag visste inte om de skulle finnas några bildbevis. De ser ut som att jag hade fel i mitt antagande igår, huset ser inte ut att sakna ett enda litet hörn.

Begagnade affärer

Vår första loppis är avklarad, affärerna gick väl så där om ni frågar oss, bra om ni frågar loppis veteranerna. Bra för oss hade varit ett tomt bord, inget att bära att ut i bilen igen. Men vi får nog vara nöjda, vi sålde nog trots allt mest av alla som stod där. Veteranerna var väldigt på och ville gärna att vi skulle stå nästa gång också, varför vet jag inte. Nästa gång är om två veckor och då är vi bortrest men jag tror inte vi hade stått även om vi varit hemma. De var kul (vi har skrattat en hel del) att prova på och få igen lite av pengarna på sakerna som änd bara ligger på vinden och skräpar. Skulle dock inte orka hålla på som de flesta andra där, packa upp och ner i kartonger, in i och ut ur bilen, köpa "skrot" för att sälja vidare på olika eller samma ställe helg efter helg.

De behöver dock inte innebära att de var första och sista gången, kanske dyker vi upp på någon loppis igen, vad vet man. Nästa gång de ska rensas kanske vi känner oss jätte sugna igen. 


Äntligen fredag!

Fredagar är disco, först värmer vi upp med Lollo och nalle Bernie disco på Milias rum, de följs upp av disco i vardagsrummet till Idol. För Milias del brukar dock inte Idol discot vara så länge, men en eller kanske två låtar hinner hon med innan de är dags att natta kudden.

Just ikväll vet jag inte om de blir något Idol disco för min del heller, jag har fulla bilen med "skrot" som ska prissättas till Loppisen imorgon. Hoppas hoppas hoppas att vi blir av med de mesta för jag är inte så sugen på att packa tillbaka de i bilen och abolut inte in i huset igen.

Mathias han jobbar hela helgen så Milia ska få vara med mormor och morfar imorgon när jag är på loppisen. Milia och mormor ska göra pepparkakshus. Blir väldigt intressant att se resultatet, skulle gissa att det kommer att saknas ett hörn lite här och där för Milia kommer inte att kunna låta bli att provsmaka.


Slut på veckan

Nu har jag och Milia helg, igen... eller Milia har egentligen haft helg sedan i tisdags. Imorgon blir de en tur till Drakborgen med lill-kusin, planen är att vi ska vara där kl. 10 när dom öppnar och förhoppningsvis hinner vi uträtta några ärenden innan de.




Rensar

Jag är i full gång med att rensa, på lördag ska jag och S stå på loppis och förhoppningsvis bli av med de vi släpar dit. De är första gången som jag tar våra saker till en loppmarknad men kanske inte den sista. Tidigare har vi slängt eller skänkt men jag har nu blivit helt emot att slänga saker, saker som de egentligen inte är något fel på bara de att jag/vi inte längre vill ha/ledsnat/har någon användning för dom. De svåra blir att prissätta sakerna, jag är inte ute efter att tjäna några stora pengar, vill gärna bli av med allt så att jag slipper släpa hem de igen.

Imrogon blir de nog en tur upp till mamma och pappa för att titta igenom deras gömmor, dom hävdar att jag har en hel del saker där uppe. Saker som dom gärna vill bli av med. Dessutom har dom själva en hel del saker som dom skulle kunna göra sig av med kanske jag plockar med mig lite av de också.

I morgon är en annan dag

Pågående samtal hemma hos oss just nu:

Milia -mamma du sova med mig.
Jag -men idag är de ju pappas ur.
Milia -vill ha dig mamma.
Jag -men när är de pappas tur då?
Milia -imorgon.
Jag -de sa du ju igår och dagen innan de ocså?
Milia -imorgon.
Jag -men då ÄR de pappas tur på riktigt imorgon!
Milia -DU sova med mig mamma.

Okej okej, jag har ju så svårt att säga nej för de är ju så mysigt.


Lussebullar

Igår intogs årets första lussebulle, dock inte hembakt men goda ändå.



Ikväll blir de inga lussebullar men däremot en eller kanske två skivor hembakt bröd till kvällsfika. De är lyxigt värre att komma hem efter jobbet till dukat middagsbord och lukten av hembakt bröd. M & M dom kan dom.


Hela havet stormar...

I går var vi bjudna till vänner på middag, väldigt god middag. Med fem barn runt bordet blir de allt annat än lugnt, jag tror inte att vi satt ner allihop samtidigt vid ett enda tillfälle men vad gör de. Underbara barn och fler blir dom, för en del är andra på väg och för andra verkar de inte så långt borta i tanken. Med andra ord kommer de att dröja med lugna middagar och lika bra är väl de då vi blir fler och inte får plats runt bordet. De är ju perfekt att de alltid är någon eller några som är uppe och springer, de blir lite hela havet stormar, visst är de så den heter leken när man ska få tag i en ledig stol? 

När de var dags för desserten var de betydligt lugnare vid bordet och gott om plats, då sov fyra av dom fem små.


Milia hängde runt "bardisken" och åt av goda korvar och drack bubbeldricka innan maten, behöver jag säga att hon inte åt så bra sen... Mmmm jag tyck om korvar mamma.

Vi tjejer ska träffas i början av december för de årliga julbaket, i går bestämde vi att vi skulle göra de utan barn. I fjol gick de ganska bra att ha dom med men i år skulle jag gissa att vi inte skulle ha en enda lussekatt som inte är bränd, eller en enda knäckt som inte är stenhård om dom är med. Pappor och barn åker till leklandet istället och kommer förhoppningsvis hem till lagom gräddade lussekatter, lagom sega knäck och andra godsaker, längtar.

FAR, morFAR och farFAR

I fredags firade vi min pappa i förskott på pappadagen, i morse firade vi Mathias på pappadagen och i eftermiddag firade vi Mathias pappa på pappadagen. Många pappaor är dom som ska uppmärksammas lite extra denna dag. Vi har firat med paket, middagar, tårta och bakelser, alla fyller år säger Milia.

Vi såg de snöa, vi såg de snöa...


Igår morse när vi vaknade var marken täckt av vackert vit snö. De var inte mycket men så pass att gräsmattan var täckt. Milia blev överlycklig och ville ut på en gång.

I morse vaknade vi till regn och av snön syntes inte ett spår. Inte en enda snöflinga låg kvar, tråkigt, de blir ju så mycket ljusare och finare när snön kommer. I fjol hade vi en riktig vinter, mycket snö länge, inget slask och ingen halka. Oftast i den här delen av landet brukar vintern vara snö, regn, kyla och värme om vart annat, de kan man vara utan. Egentligen är jag ingen vinter människa om jag inte får vara i fjällen vill säga men hellre vinter med mycket snö än slask och halka.


Jag vet en i familjen som längtar efter mycket snö, snart. (Mars 2009)

Hängig

Idag fyller en liten tjej 1 år, igår skulle vi ha varit på hennes kalas men eftersom Milia inte var så pigg så fick vi stå över. I morse vaknade jag och var allt annat än pigg, tyvär är de här helt fel vecka att vara hemma från jobbet så de var bara att masa sig iväg. Dessutom tror jag att de är bättre chans till återhämtning och vila på jobbet än hemma med en 2-åring ;) som trots förkylning har en hel del energi.

Nu ska jag gå och natta kudden och hoppas att jag vaknar pigg, fräsch och full av energi imorgon.

RSS 2.0