Tredagarsfeber

Med all sannolikhet är de tredagarsfeber My har. Nu ikväll har febern sjunkit och har ersatts med blekt röda utslag på magen och ryggen.


Mysfika

De viktigaste för Milia när vi åker till Birsta eller till stan är att fika inte att få/köpa saker. De är inte ofta hon ber om att få saker i butikerna, gör hon de är de inget problem att säga nej. Fika däremot frågar hon alltid om.

Nu var de länge sedan vi tog oss tid att fika så därför bestämde jag att hon och jag skulle åka iväg i eftermiddag och göra de. Bara hon och jag, eller vi bjöd med mormor också, och fika när hon ville och inte när de passar för allt annat. De blev en mysig kvällsfika på Charm.


Hoppas på frisk liten

I morgon väntar en heldag på jobbet för min del. Mamma har tagit mormorledigt och ska vara hemma med Milia och My. Jag hoppas att My vaknar feberfri och pigg imorgon. Naturligtvis för hennes egen skull men också för att de skulle underlätta för mormor att vara hemma med friska barn.


Pepparkakshus

Jag och Milia har gjort årets pepparkakshus nu ikväll. Vi köper alltid en färdig byggsats, de är tillräckligt mycket jobb med en sådan så att göra egna delar kommer inte på frågan.I pepparkakshuset bor fyra snögubbar. Vi får se hur länge dom är fyra, dom är nämligen gjord av choklad och ser väldigt god ut :)


Liten sjukling

Jag hade glömt bort hur jobbigt de är med sjuk bebis. Inte speciellt jobbigt för mig men för den lilla.

My har 40 graders feber och jag tycker så synd om henne. Hon vill så gärna busa och leka, hon gör några tappra försök men orkar inte. Hon vill vara nära nära hela tiden något man är lite ovan vid, mitt i eländet njuter jag faktiskt lite.


Liten mysig sjukling i pappas famn.


Adventskalender

Precis som i fjol har Milia fått en adventskalender bestående av fyra stycken paket. Ett paket för varje advent så idag öppnades de första.

 

     

1-års present

Lilla kusin E fick en delvis egentillverkad present av oss idag.

Kakfat i tre våningar med virkade bakverk. Ni får gissa vad som är egentillverkat och vad som är köpt ;)   

Memory

Jag och Milia spelar Memory, hon börjar bli riktigt duktig. Jag får anstränga mig för att inte förlora allt för stort.


1-års kalas

Idag står lilla kusin E:s 1-års kalas på agendan. Mathias jobbar så jag hade tänkt åka själv med barnen men nu har My fått feber och är inte alls pigg. Vi väntar på Mathias och delar på oss, jag och Milia åker på kalas, My och Mathias kurerar hemma.


Jag ser de snöar...

jag ser de snöar de var väl roligt hurra. Nu är de vinter, nu är de vinter (kan vi väl hoppas) de var väl roligt hurra :)


1:a advent

Vi äter frukost och bordet på lyser de första ljuset i adventsljusstaken. Att de ska vara fyra veckor kvar till jul känns overkligt, någon julkänsla har inte infunnit sig än. Gröna gräsmattor, ljumma vindar och 10 plusgrader förenklar ju inte för som känslorna att komma...


Lussebullar

Har precis bakat ut dubbel sats lussebullar :)

Lussebullar är mitt absolut godaste bakverk så de kommer att bli svårt att motstå en nygräddad bulle till kvällsfika...


Salong Wiklund/Stridh

Milia får håret klippt på salong Wiklund/Stridh och de är mycket hår som faller...


Tigghund

Milia äter smörgås, My står nedanför och tigger som en lite hund.


Dagen efter

Igår var de30-års fest för bästa S. En helt otroligt rolig fest, de var längesen jag hade så roligt.

Idag är de dagen efter med allt va de innebär :) De känns i hela kroppen att vi dansade till klockan 5 i morse :)


Snart är de klart

och de blir jätte bra :)

Tyvärr får jag inte till de här med telefonbilderna...


Monterar

My hjälper Mathias montera möbler på sitt rum. Dom är lite oense om vem som ska göra vad :)

Mathias tycker att My kan titta utan att röra, My tycker att hon ska få röra allt och gärna äta frigolit.

Nä de blev visst ingen bild min nya telefon tycks ta bilder som inte går att lägga in här...


Min pappa...

och Milia och Mys pappa fick Zlatan i farsdagspresent. Vi var inte dom enda som tyckte att de var en bra present, han var inte helt lätt att komma över :)


Tur att jag har sån karaktär och kan stå emot...

Eller så inte :)


Lördagsgympa

Jag tänkte försöka undanhålla för Milia att de är lördag idag och därmed gympa på skolan. Eftersom Mathias jobbar och de är precis när My ska sova har jag lite svårt att fixa de själv. Nu behövde jag varken undanhålla eller ljuga för grannarna var så snäll och erbjöd sig att ta med henne. Hon blev jätte glad när jag frågade om hon ville gå på gympa.


Fredagsmat

För många innebär fredagar mys med familjen. Många äter samma mat varje fredag, tacos och hemgjord pizza har jag hört ganska många nämna. I den här familjen har vi ingen speciell fredagsmat. Förra fredagen föreslog jag dock för mamma och pappa, efter att ha blivit bjudna på en fantastisk middag, att vi kunde tänka oss att äta de varje fredag ;) Vi fick ingen inbjudan idag så jag antar att dom inte nappade på min ide ;)

Istället blev de tacos här hemma. Milia dukade fram alla skålarna, tallrikar och bestick. Hon la fram bröd på tallrikarna och gjorde så fint :) Ibland kan hon våran lilla trotsiga 4-åring.


Jag hatar damm

De är helt fruktansvärt att vara hemma dagtid när solen lyser in. De är dammigt precis överallt, de trots att jag städade hela huset för två dagar sen. Vart kommer de ifrån och hur blir man av med de? Jag klara inte av att vara hemma och se de här och de verkar ju inte spela någon roll hur jag än gör för att bli av med de...


Önskelistan

Visst har hon gjort fint? :)


Vi pysslar

Milia gör en önskelista till tomten. Hon har klippt ut bilder ur leksakskatalogen och snart ska de klistras. Lite kul var de ju att hon klippte ut en av de saker vi tänkt köpa :)


Glad och lättad

Jag känner en så otrolig glädje och lättnad för någon annan idag. Sådana här besked har man ju fått glädjas åt ganska ofta de senaste åren men just den här gången är de förutom den vanliga glädjen en annan glädje också och framförallt lättnad.


Fullt hus

Idag har vi haft fulla huset med mammor och barn. Inte mindre än 7 mammor och 7 barn har vi varit. Vi har inte gått samma föräldragrupp, vi går inte på babysång eller babysim tillsammans. Vi jobbar tillsammans. Vi 7 är inte dom enda på jobbet som har fått barn de senaste 10 månaderna, alla hade inte möjlighet att komma.

De var många som undrade om de smittade när mage efter mage växte sig stor som en badboll :)


Så tyst så tyst

Mathias och barnen är bjudna på middag hos mamma och pappa. Jag väntar besök här hemma, vi blir några tjejer som ska fika och umgås :)

Just nu är jag helt själv och de är SÅ tyst, nästan skrämmande tyst. Jag tänkte ta fram dammsugaren men funderar på att låta bli och bara njuta av tystnaden och lugnet :)


Kundvagn

My har handlat i kundvagn för första gången och hon tyckte att de var jätte roligt :)


Halv åtta hos mig

De är hopplöst att försöka få Milia i säng före 8 om hon inte kommit i säng före halv 8. Idag hann vi inte så just nu sitter hon klistrad framför Halv 8 hos mig. Jag ska göra ett försök i reklampausen.


Tapet

Vi ska åka och kolla på/beställa tapet till Mys rum idag. Och de känns riktigt lyxigt för vi ska få åka själv, jag och Mathias, de hör inte till vanligheten. Vi kan kolla båda två samtidigt i lugn och ro :) M & M ska få vara med mormor och jag tror att dom är lika glad som slipper följa med


Besök

Vi har besök av B & G idag och när besöket bjuder på lunch måste man ju åtminstone ha något art bjuda på till kaffet. Vi slängde ihop Smartiesmuffins.


Rensat

Har precis rensat ur "godisskåpet", en ICA kassa fick åka i soporna den här gången. Godis blir liksom inte uppätet i den här familjen, vi köper men äter sällan. Godis är en färskvara så dom gånger Milia ska äta lördagsgodis köper vi nytt, att köpa är ju halva nöjet :)


My njuter

My njuter av att få ha hela lekrummet för sig själv. Hon får röra allt (nästan), dom stora dockorna är de mest lycka över.

Milia hon njuter förmodligen ännu mer, hon är nämligen hos storkusinerna SJÄLV, HELA DAGEN. Gissa om hon har längtat sedan vi bestämde de här i onsdags. Helst av allt ville hon stanna och sova över men eftersom de är söndag fungerar inte de. De får bli en annan gång.


Show

Milia showar för oss och nu börjar de faktiskt stå mig upp i halsen (hemska jag), funderar på vart öronpropparna ligger... Efter varje show ska jag intervjua henne, som efter uppträdandena idol, men nu efter 27:e intervjun har jag svårt hitta på något nytt...


Presentverkstan

håller öppet ett stund till, ungefär till midnatt :)

Imorgon väntar både 3- och 4-års kalas och innan de första ska vi hinna med barngympa med Milia, en fullspäckad lördag :)


Chokad

My har vaknat och ser helt chockad ut Somnade hemma, vaknar borta och möts av tre livliga barn.


Pepparkaksbak

Milia och Melle bakar pepparkakor men de blir ingenting att grädda... Alla deg är redan uppätna...


Jag som försöker tänka på kaloriintaget...

de verkar inte Sofia bry sig om :)


Kusinlek

Igår var vi hos storkusinerna och lekte. Milia & S lekte som vanligt jätte bra, man ser knappt till dom men hör att dom har roligt :)

Stora kusin M som ogärna får vara med i M & S lekar tog hand om My istället. Om de inte vore för bajsblöjorna skulle hon nog kunna tänka sig att vara barnvakt.


Höstlov

Milia har höstlov den här veckan. Förutom lov från dagis är de också lov från alla aktiviteter, både Milias och Mys, så då får man hitta på massa andra roliga aktiviteter.

Igår gjorde vi Björnstigen, idag ska vi leka med stor kusinerna och imorgon blir de lek med dom små kusinerna.        

     
 


Sabotören är i farten igen

Lilla syster eller lilla sabotören är i farten igen och Milia tycker att hon är jätte jobbig.


RSS 2.0