Räknar ner

Den efterlängtade semestern närmar sig. Milia får sommarlov i fem veckor och lite till efter morgondagen. Jag jobbar den här veckan och tre dagar nästa vecka sen väntar 4 veckors semester för min del. VI LÄNGTAR!


När den här sommaren är över

gissar jag att vi kommer att ha blåst ca en miljon såpbubblor och kastat otaliga vattenballonger, de är de som är roligast just nu.


Glad Midsommar!


Planterat

Äntligen har jag planterat i blomlådorna som jag fick när jag fyllde år, i april, för äntligen har temperaturen kommit upp sig en bit även nattetid. De har inte känns så lockande att plantera när termometern har visat endast 2 grader om mornarna. Lite varemare än så vill nog västerna ha för att överleva.

Nu återstår att se om de är rätt färg på alla blommorna när dom slår ut. På två av fyra gick de inte att se vilken färg de kommer att bli men blir de fel så är jag välkomen att byta. Det tycker jag är service och skillnaden på att handla hos en liten blomsterbutik jämfört med en stor kedja.

Mätt och belåten

Vi har varit ute och ätit fantastiskt gott ikväll med gruppen på jobbet. Sommarens första men absolut inte sista besök.

Förrätt

Toast skagen med rökt lax och löjrom.

Varmrätt

Stekt rödingfilé med friterad kallröktlax, marinerad rödlök, kantareller, hummersås samt potatiskaka med citron och västerbottenost.

Efterrätt

Grillad sockerkaka med marinerade jordgubbar med vaniljsås. Vaniljpannacotta med hallloncremé.


Bröllop x 2

Jag har sett betydligt mer av de kungliga bröllopet än vad jag hade tänkt, TV:n har stått på sedan kl 14.30 så jag har sätt från och till hela dagen. 


Bild lånad från www.aftonbladet.se

Jag och Milia fick dessutom skåda ytterliggare ett bröllop när vi på förmiddagen åkte en sväng till Ikea. De var nämligen ett par som vigdes i entrén på Ikea och i restaurangen hade man dukat upp för bröllopsmiddag. Kändes aningen konstigt och högst oromantiskt, ljudnivån i resturangen påminner om en skolmatsal av de större slaget.

Tiden bara försvinner

Tiden går alldeles för fort och dygnets timmar räcker inte riktigt till just nu. Den senaste tiden har jag tillbringat mycket tid på jobbet men nu börjar de lugna ner sig och kanske hinner man med något på kvällarna igen.

Den lediga tiden har vi utnyttjat till fullo och vi har hunnit med en hel del:

Sommarfest på dagis med djurtema. Milia ville vara hund och vi hittade en "mask" på Ikea.Vi har varit på studentfirande.Grillkvällar.

Barnkalas, lilla Milla har fyllt 1 år. De bjöds på god tårta och massa gott fikabröd.

Barnensdag i söndags där Milia hann men att rida ponny, hoppa hoppborg, äta glass och få en ansiksmålning, en lila (vad annars) fjäril.   

Milia har blivit lycklig ägare till två små dvärgkaniner.
Whitney Houston

I tisdags åkte jag och mamma ner till Stockholm för att gå på konsert med Whitney Houston. När biljetterna släpptes sas de att hon var tillbaka på riktigt, samma gamla Whitney... Senaste tidens rapporter har sagt precis tvärtom, inställda konserter, utbuad på scenen, ett vrak m.m. De var helt utan förväntningar vi tog plats i globen, vi till och med sa att vi skulle gå om de var allt för dåligt. Men så dåligt var de faktiskt inte, de var inte jätte bra heller men vi gick inte tidigare och de var ingen som buade, de jublades och klappades, publiken verkade nöjd.

När jag lästa recensionen i på Aftonbladet.se i onsdags var de nästan som att läsa mina egna ord. De är inte jätte ofta man håller med recensenterna men den här gången höll jag med om så gott som allt.

Håkan Steen för Aftonbladet:

Whitney Houston brottas med rösten, dansen och tonerna – men hon har viljan

Nej det är inget vrak som står på scen i Globen.
Bara en artist som har varit med om mer än de flesta men verkligen vill bevisa att hon fortfarande kan.Det händer att Whitney Houston lyckas med det. I de stunderna är den här showen djupt rörande.

Det var närmast deprimerande att göra research inför den här konserten. Rapportering från de senaste turnéstoppen vittnade om en artist som förvandlats till ett kraxande vrak. Youtube-klippen talade samma språk.

Jag såg inte alls fram emot att se en av modern tids allra främsta sångerskor förnedra sig själv på en scen ännu en gång.

Dessbättre slipper jag det. Den Whitney Houston som möter Globen-publiken känns inte alls som den tragiska virrpanna vi läst om i sågningar från Köpenhamn och Stavanger.

Hon må sakna den ekvillibristiska röst som en gång på 80-talet fick oss att hoppa till när hon sjöng ”heat” i ”I wanna dance with somebody”. Houstons tidiga artisteri gick ju till stor del ut på det, soulpop snidad till perfektion på alla plan.

Mycket erfarenhet i pipan

Men sång har som bekant aldrig handlat om att sätta toner utan att lyckas förmedla något. Och även om Whitney Houston i kväll verkligen får kämpa med sin röst mellan varven och lämna över en hel del av de svåraste passagerna till kören sitter det samtidigt en massa erfarenhet – väldigt bitter och jobbig sådan – i den där bitvis ganska hesa pipan. Och den gör sig bra inte minst i de mer vuxna låtarna från fjolårets lyckade comebackalbum ”I look to you”, eller i den väldigt jamaicanskt doftande versionen av 90-talsklassikern ”My love is your love”.

Bländande närvaro – ibland

Houston må waila lite omdömeslöst generöst mellan varven – som för att verkligen sjunga omkull alla skeptiker som haft massor av field days de senaste veckorna – och är kanske inte längre någon dansare men hon har fortfarande åtminstone emellanåt en rätt bländande scennärvaro. Särskilt påtaglig blir den när hon gör ”A song for you” till en gripande Michael Jackson-hyllning.

Håller tummarna

Icke desto mindre: en artist som Whitney Houston måste jämföras med sig själv. Hon hör till de största och mest begåvade någonsin. Och även om det blir en väldigt speciell, omhändertagande stämning i Globen av att publiken gör allt för att hon ska känna sig hemma och trygg går det inte att komma ifrån att stora artister – inte minst i den showtradition som den här amerikanskan kommer ifrån – ska man inte behöva sitta och hålla tummarna för i svårare sångpartier.

Whitney Houston har de facto varit starkare och stadigare på en scen än hon är i kväll.

Samtidigt har hon alldeles uppenbart bestämt sig för att visa oss att hon fortfarande kan.

Den viljan kommer hon oväntat långt med.

För 11 år sedan hade jag biljetter till hennes konsert i Stockholm, då var hon på toppen av son karriär och en av världens absolut bästa sångerskor, men kom inte iväg, vilket jag fortfarande kan få ångest över.


Längtar efter sol, bad och semester

Nästa lördag vid den här tiden var de tänkt att vi skulle ha befunnit hos här:


Blue Star Side Hill. Bild lånad från www.fritidsresor.se

De var tanken ända fram till början av maj när vi bestämde oss för att lite motvilligt boka av resan. Vi var ett stort sällskap som bokade resan tillsammans, i september i fjol,  och alla utom vi kommer att lyfta från Arlanda nästa lördag. De skulle ha varit så fantastiskt skönt att åka iväg till solen och värmen nu, äta massa god mat och vara LEDIG. Nu blev de inte så och jag kommer att ha de lite jobbigt nästa lördag när jag vet att dom är på väg, jag missunnar dom absolut inte men lite avundsjuk är jag. Som tur är har vi bokat en ny resa i oktober att se fram emot men dit vill man inte längta för mycket för när vi väl är där är sommaren slut.

Sunwing Resort & Spa Bangtao Beach
Sunwing Resort & Spa Bangtao Beach, Thailand. Bild lånad från www.ving.se


Snabbvisit hos släkten

I lördags följde jag, Milia och bror med familj med mamma och pappa till släkten i Sollefteå. Vi hann med både ett besök hos min farmor och farfar och min äldsta kusin. Han har en dotter som är precis ett år äldre än Milia, dom har bara träffats två gånger men har funnit varandra bra ändå.

T och hennes sorebror hade två söta små husdjur, varsin litet kanin. Vi har pratat om att skaffa kanin/kaniner, till att börja med tänkte vi hyra sommarkaniner sen får vi se. Nu fick vi chans att se om Milia överhuvudtaget visade något intresse. Till en början verkade hon inte speciellt intrsserad men efter en stund ville hon hålla i både Stampe och Sötnos. Hon tyckte att de var lite läskigt när dom rlörde på sig och luktade på henne.

Nu ska jag se om vi kunde få låna kaninbur av min moster och om jag hittar någon bra kaninuppfödare som hyr ut kaniner över sommaren men som man ändå kan få behålla om man vill de.

Svenska flaggans dag

Milia fick följa med mormor och morfar på nationaldagsfirande inne i stan igår. Hon hade haft en toppendag och var helt uppe i varv när jag hämtade henna. Hon hade hoppat hoppborg, stått på drakarna, gått balansgång, ätit strösselglass, viftat med flaggan, blåst såpbubblor och haft vattenkrig. Vattenkrig??? Tydligen var de någon som sprutade vatten med munnen så att hon blev alldeles blöt. En annan version var att statyerna i fontänen sprutade vatten, dock inte på Milia och hon hade inte blivit blöt...
Geggamojabilen

Förra fredagen gjöt vi plintarna till altanen. Mathias hade beställt hit en betongbil och D & K var här och hjälpte till, D med betongen och K med Milia, jag jobbade. Milia som i vanliga fall håller sig på avstånd från fordon och då framförallt stora fordon och nya människor var jätte nyfiken och ville vara med och hjälpa till. En hel lastbil full med geggamoja kan man ju bara inte missa.LYCKA!!!

Nu på fredag kommer balkarna till altanen och bygget kan börja och går förhoppningsvis i rasande fart =) Vi hoppas ju kunna sitta och njuta några dagar redan i år.

RSS 2.0