Bilder

De här är bilder som Mathias tog i torsdags som jag inte har haft tid att lägg in för än nu. Bilderna är dessutom ganska in aktuella eftersom det har hänt en del de senaste två dagarna. Jag ska nog ta mig en tur net till huset nu och tiita, är så nyfiken.

     

     

  


Golv m.m.

Idag var de precis som igår tänkt att jag skulle vara nere i huset och måla men av olika anledningar blev det i så. Däremot är Mathias och Dan där, som vanligt, som tur är. Golvet i köket och vardagsrummet är snart färdiglagt, vitvarorna har kommit (väldigt sugen att se dom), målat är de och imorgon ska köket sättas upp. Längtar, längtar längtar, imogon måste vi ner och titta. Vi har ju inte varit ner på ett par dagar nu eftersom plutten har varit sjuk.

Sängen är hämtad

Nu har jag och pappa varit och hämtat sängen den var jätte fin så jag slog till direkt, endast 500 kr. Nu ska den bara få lite vitfärg innan den ska få stå på Milias rum.

I bilen på vägen hem fick vi ett telefonsamtal, vitvarorna kommer innan helgen dvs imorgon eller på fredag, SPÄNNANDE! Roligt att det heter vitvaror oavsett färg, i vårt fall är ju vitvarorna svart.

Mathias och Dan är just nu i huset och håller på att måla för fullt. Imorgon ska golvet börja läggas i kök och vardagsrum, SPÄNNANDE igen!

Det blev ingen

säng hämtad igår. Jag och Milia åker och hämtar den i eftermiddag i stället.

Det blev heller ingen målning för mig. Våran lilla plutt har blivit sjuk så jag tyckte att det var bättre att vara hemma med henne. Målat blev de ändå, Mathias var där hela dagen och Dan kom vid lunch och var kvar till kvällen. Dom har målat taket andra vändan, grundmålat köket och flytspacklat lite golv bland annat.

Vi får se om vi tar en tur ner idag och tittar hur taket blev, de är ju färdigt nu. Imorgon kanske jag kommer ner och kan måla lite, det beror på hur Milia mår, hoppas, hoppas, hoppas hon är bättre de är inge roligt när dom små är sjuk.

Lägenheten

Jag har inte tänkt någonting på vår lägenhet, inte saknat den de minsta som jag trodde att jag skulle göra eftersom vi trivdes så bra där. Men nu när plutten, som inte är helt frisk, somnade i sängen här brevid mig började jag kolla igenom lite bilder på datorn och hittade bilder som togs inför försäljningen, nu minns jag, nu saknar jag den lite. 

     

     

     Bara vi kommer in i huset så glömmer jag den nog igen...

 

Säng

Vi har hittat en säng till Milia på Blocket. Vi har sagt att vi ska ha den om det inte är några skador på den så i eftermiddag ska vi hämta den. Den ska målas vit innan den ska in på hennes rum, tror att den kommer att bli väldigt fin i vitt och den kommer att passa så bra med möbeln efter mig som vi också målat vit.


Bild lånad från www.blocket.se

Målning mm

Igår eftermiddag åkte jag, Milia och mamma ner till huset för att se hur det gick. Vi tog med oss lite fika till Mathias och pappa som var där och jobbade. På dagens agenda stod målning och någonting som gjordes på golvet för att sen kunna flytspacklas, kom inte ihåg vad det hette.

Tapeterna har kommit, det blir bara tapet i Milias rum och på "halvväggen" i hallen. Det verkade som att Milia var nöjd med tapet valet till hennes rum.Milia hade med sig hammaren idag också, precis som förra gången var det roligast att hamra på byggställningen. Det bara sjunger i öronen när hon gör det så för att skydda öronen på den som orsakade oljudet fick hon låna Mathias kåpor med musik i. Hon dansade och hammrade samtidigt.

 Paus med vätske påfyllning.Milias farmor och farfar kom också förbi huset, dom hade varit och handlat julklappar. Bland annat hade dom varit på den nya barnbutiken Toddler och på något sett hade dom kommit in på att vi hade varit där och köpt Micki bokstäver. Karina hade då sagt att en bokstav redan var borta så att vi var tvungen att komma in och köpa en ny, då frågade kassörskan om det var ett I och de var de ju. Bokstaven blev kvar i butiken, Karina fick med sig den så nu får Milia heta Milia igen och inte Mila.

Adventstävling hos Villa Hemmet

Denna fina adventsstjärna kan man vinna hos http://www.villahemmet.blogspot.com/

Barbapappa


Milia tycker väldigt mycket om Barbapappa figurerna (just nu i alla fall), jag tycker också att dom är fin, enkla figurer i fina färger. Jag blev därför så glad när jag hittade dessa fina wallies hos www.blacknwhite.dk. Nu tror jag att det (kanske) är avgjort, blir det  wallies/väggdekaler på Milias rum så blir det dom här. Jag tror att hon skulle bli jätte glad.

Barbapapa familjen


Barbabelle & Barbouille


Barbapapa

Bilder: www.blacknwhite.dk

Toddler

De här har egentligen inget med vårt husbygge att göra men jag måste ändå få berätta om en jätte fin barnbutik som har öppnat på Storgtan 1 i Sundsvall. Den öppnade i torsdags och vi gjorde ett första besök där idag. Det fanns ganska mycket som skulle kunna få följa med oss hem men det är ju jul snart och tomten kanske också besöker Toddler om han får brist på tid och inte hinner tillverka allt i tomteverkstan.

Dom säljer både kläder, leksaker, barnrumsinredning, barnvagnar och bilbarnstolar. Dom hade mycke fina träleksaker från JaBaDaBaDo.

Ett födelsedagståg från just JaBaDaBaDo fick följa med oss hem, jag har kollat på detta ett tag men inte fått fingrarna ur och beställt det och nu slapp jag ju de. De är jätte fint att ha stående framme hela tiden men framförallt på kalas bordet. I varje vagn kan man sätta ett litet ljus och i vagnen längst bak sätter man födelsedags talet, siffrorna 1-6 får man med och jag tror inte att man använder det längre än till 6:e födelsedagen.  

Den söta lilla Barbapappa väskan fick Milia av mormor. Den har hon burit runt, packat i och ur ikväll, hon har även provat om det går bra att stå och hoppa på den. Än så länge är den hel, vi får väl se hur länge.

Jag köpte även träbokstäver från Micki som jag hade tänkt att hon ska ha på dörren till sitt rum. Dessvärre så saknas det redan en bokstav, vet inte vart den kan ha tagit vägen, den kanske blev kvar i butiken för här finns den inte.

 

Vi kommer absolut att besöka den här butiken igen, hoppas verkligen att det går bra för dom så att dom får finnas kvar länge.

  

Jobb

Idag har Mathias jobbat på sitt riktiga jobb så det blev ingen tid i huset förrän i eftermiddag och ikväll. Hans snälla far har dock varit där och jobbat ändå. Han har bland annat satt in ett fönster i garaget, spännande att se hur de blev. Mathias jobbar imorgon också så vi får se om det blir något mer gjort i huset den här veckan. Nästa vecka ser jag verkligen fram emot, ska bli kul att se vart vi är nästa helg, hoppas planen håller!!!

Målat (fredag 21/11)

Nu är taket i hallen, köket och vardagsrummet målat första vändan av två, det tog bara en timme och jag kommer inte ha det minsta ont i nacken. Det var nämligen Mathias och Dan som stog för takmålningen. Jag har slipat av väggarna som sen tidigare är grundmålade och har sen målat allrummet och kontoret med den rätta väggfärgen (S 0500 N). En del annat har gjorts idag också, en hel del städning och undanplockning. Vi har också tagit bort skyddsplaten i de utrymmen som ska kaklas. 

Det är knappt så att jag törs skriva det, knappt tänka de men jag gör det än då. Det är nämligen så här att planen är att vi nästa helg, om en vecka, ska sätta upp köket... Hoppas hoppas hoppas verkligen att den planen håller. I och med detta så ska vi förutom att ha ett kök nästa helg även ha golv i kök och vardagsrum och hall ett färdig målat kök, kan det vara möjligt??? Som jag har längtat till detta, tänk att få se hur köket ska se ut.

Som jag skrivit tidigare så var vi, för ganska precis ett år sedan, upp till Umeå och tittade på vårt hus blivande hus men vi har ritat om köket. Ingenting i vårt kök kommer att stämma överens med köket i visningshuset, därför ska det bli så spännande att få se hur det blir i verkligheten, de är ju lite svårt att se på en ritning.

Så här liten var Milia när vi var upp till Umeå och tittade på huset, kan inte fatta att det är ett år sedan, tiden går så fort.Milia och mormor hade varit ute och pysslat även denna gång och gjort så här fint utanför dörren.
Första köpet

Idag inhandlades den första nya möbeln till huset, vi har inte köpt en enda sak till huset förrän nu. Jag var på IKEA och fyndade en Expedit hylla för endast 199 kr, ett erbjudande för alla family medlemmar. Den ska stå i det som tillsvidare blir mitt sy- och hobbyrum.

EXPEDIT Hylla
Bild: http://www.ikea.se/

Vi har två Expedit hyllor sen tidigare, så nu har vi tre hyllor i tre olika storlekar. Det finns så mycket bra tillbehör till den här serien, bland annat ett skrivbord som vi tänkte införskaffa till den stora hyllan i kontoret.

EXPEDIT Skrivbord
Bild: www.ikea.se

Taket

Idag var jag ner och tittade på taket, de blev jätte bra, supernöjd. Nu ska taket målas också, vi har dock inte fått färgen än, hoppas den kommer innan helgen. Tänk va roligt att få måla tak, ett väldigt högt tak, kommer förmodligen ha lite lagom ont i nacken dagen efter för att inte tala om två dagar efter, längtar.

Badkar

I lilla badrummet kommer vi att ha ett badkar.

Jag skulle vilja ha ett sånt här:

Oval 170
Bild: www.svedbergs.se

De är bara de att jag har trott att man måste ha blandaren på en pelare (som på bilden) och att man måste ha ett väldigt stort badrum för att kunna ha de här badkaret. Men igår köpte jag Plaza Interiör och där i ett hemma hos reportage hade familjen ett sådant här badkar i ett badrum som till formen och storleken var väldigt likt vårat. Där hade dom satt blandarn på väggen, detta innebär att vi skulle kunna ha ett sånt här om de inte vore för att de är VÄLDIGT dyrt vilket jag såg först nu, så då är det bara att glömma igen.   

Godkänd

Idag har sotaren inspekterat braskaminen och skorstenen, vi fick godkänt så nu är det bara börja elda. Blev lite förvånad att Mathias inte hade testat idag, han är ju aningens fascinerad av eld.

Idag blev taket i kök, hall och vardagsrum färdigt. Jag har inte varit ner idag så jag har inte sett det färdiga taket än, väldigt nyfiken.

Gipsat

Nu är alla, precis alla, väggar färdig gipsade så nu finns det en hel del att spackla och måla. Det blev ingen målning för mig idag utan istället har jag skruvat gipsskivor och lite annat.

Elektrikern har varit där idag så nu är väggen i hallen klar och Mathias har satt upp dom sista pottorna i köket och hallen som saknades.

Mathias och Dan har börjat med trätaket i vardagsrummet, de ser ut att bli riktigt bra. Dan tyckte att vi skulle överväga att inte måla det till en början eftersom det blev så bra men vi får se hur det blir med de.När jag kom hem hade Milia och mormor varit ute och åkt kälke, byggt snögubbe och snölykta. Milias första snögubbe och lykta någonsin, jätte fina var de och hon var ganska mallig. 

Jag har hittat stjärnor!

Väldigt fina hos http://www.vimsadekor.se/, tyvär stämmer inte färgerna med tapeten vi valt till Milias rum. De blir nog till att göra dom själv om vi ska ha några stjärnor.

         

Tallrikshylla

En sån här fin tallrikshylla skulle jag gärna ha i Milias rum, perfekt att ha böcker i. Den här finns hos www.systerlycklig.se. Den var ganska dyr, undra om inte kanske Ikea har någon liknande till en billigare penning, de måste jag kolla.


Jul

Tänk om vi ändå kunde få fira jul i vårt nya hus...

 
Snygg adventsljusstake från www.cosas.se som jag gärna skulle vara ägare till.Gipsplattor

Idag har Mathias och pappa satt upp ett till lager gipsplattor på den höga väggen i vardagsrummet/köket för att minimera spacklingen senare. Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det blir bra, egentligen så ska det ju inte sitta två lager gips eller behövas spacklas men dom som reste huset gjorde det inte riktigt bra, eller inte alls bra just där.

Jag, Milia och mamma tog med oss fika och åkte ner till huset. Idag hade Milia med sig sin egen hammare och borrmaskin och ville hjälpa pappa. De var roligast att hammra på ställningen, det blev så roligt ljud då (tyckte hon i alla fall).

Hur söt är inte den här borrmaskinen från Black & Decker, den ser precis ut som en riktig och har samma funktioner som en riktig. Milia är väldigt stolt över att ha en likadan som pappa.

Efter hårt arbete måste man ju fika lite. Titta vilka rödblommiga kinder, tecken på hårt arbete.

 

Idag kom brädorna till taket i vardagsrummet, köket och hallen. Vi fick också färgen till väggarna så imorgon (eller idag såg jag på klockan nu) ska nog jag ner och måla. Elektrikern kommer också så efter det kan vi slå igen väggen i hallen sen är det klart för spackling i hela mittendelen.


Garage

Idag har Mathias och Dan snickrat på garaget, nu har även den övre delen blivit inklädd i panel. Nu saknas det bara lite plåt, tre fönster och en dörr sen är det färdigt på utsidan.Mormor ville se hur det ser ut och hur långt vi har hunnit så vi tog Milia i vagnen när det var dags att sova och gick ner och tittade, fotade och fikade med snickarna.
 
I eftermiddag har jag varit ner och skruvat lite i gipsplattorna, det blev bara en timme men det är bättre än ingenting.

Pottor

Igår satte Mathias och Dan upp pottor och förberedde för belysningen (spottarna) i vardagsrum, kök och hall. En hel del hål i taket blev de, närmare bestämt 20 st. Vi hade inte inte pottor så att det räckte, det kommer fler på tisdag med elektrikern och då är det bara att sätta upp dom för det övriga är klart.


Äntligen

Igår morse blev det en tur till kakelbutiken igen, denna gång var Mathias med, skönt. Nu har vi då äntligen beslutat oss för kakel och klinkers till lilla badrummet, stora badrummet, groventrén och hallen. Vi har medvetet valt att vänta med kakel till köket tills dess att köket sitter uppe. Vi tror att det blir lättare att hitta något när man ser vilka ytor som ska kaklas och vilken färg som passar in.

Efter lunch fick Milia vara med snälla Sandra och bästa kompisen Rasmus som bor ca 50 meter från vårt hus, blivande grannar. Jag och Mathias fick därmed möjlighet att tillbringa några timmar i huset båda två igen. Vi har mätt upp exakt åtgång av kakel och klinkers så idag går beställningen iväg. Jag skruvade fast en massa gipsskivor eller det var inte så många skivor men det är en massa skruv i varje skiva. En del annat blev det också gjort.

Milia hoppade nästan helt över att sova något så hon var inte världens lättaste att vara barnvakt till, gissar jag, så jag gick över till Sandra och Rasmus lite tidigare än planerat men dom hade haft väldigt kul och lekt jätte bra. Det blev en tidig kväll igår så jag har fått iväg mailet angående det trasiga köksskåpet, vi får väl se vart det leder.

Det händer ju en del när jag inte är där också:

Väggen i hallen
   

Väggen i duschen
Inbyggd förvaring i duschväggen

Färg, tapeter, kakel & klinkers

Idag blev det ingen tid i huset för min del, jag har sprungit hos diverse färghandlare och en butik som säljer kakel & klinkers Jag tillbringade två timmar i en butik med endast kakel och klinkers, de ni. Detta fick jag gjort/bestämt:

Har nu bestämt mig för den röd-, orange- och rosarandiga tapeten till Milias rum.
Har bestämt vilken brytning vi ska ha på den vita färgen som ska målas överallt där vi inte kommer att ha tapet.
Har hittat två tapet alternativ till väggen i hallen.
Har bestämt vilka kakelplattor vi ska ha i badrummen.
Har hittat två klinkers alternativ till stora badrummet.
Har hittat två klinkers alternativ till lilla badrummet.
Har hitat två klinkers alternativ till groventrén och entrén.

Det blir nog en vända till kakel butiken imorgon igen, då måste Mathias följa med och avgöra. Jag har så svårt att bestämma något utan att någon endaste person är med och tycker till. Då räknar jag inte med butikspersonalen för det ska ju vara ågon som jag känner och vet har ungefär samma smak som mig.

KitchenAid

Skulle gärna ha en sån här i mitt kök, den skulle få stå framme hela tiden.

KitchenAid Köksmaskin, Svart - Tillbehör på köpet!


Och en sån här:

KitchenAid Ultra Power Mixer, Svart

Skulle gärna vilja ha några formar från Nordic Ware också.

Kakform Locomotive, Nordic Ware Kakform Palace Royal, Nordic Ware Kakform Butterfly, Nordic Ware

Titta vilka fina bakverk man kan bjuda på då:


Bilder lånade från: www.inreda.com

Inget målande men mycket annat

Det blev ingen målning för mig idag. Som jag skrev tidigare så skulle det sprutisoleras idag och det syntes verkligen att dom had varit där när jag kom. En hel del av isoleringen låg nere på golvet så det var bara att börja sopa. Tänk om man kunde göra så själv, dra fram en massa, göra det roliga och sen bara åka därifrån så att någon annan får ta rätt på det tråkiga. Så fungerar inte mitt jobb i alla fall, varken hemma eller på kontoret.Efter städandet har det kottlats där vi vet att vi kommer att hänga tunga saker. Vi har märkt ut för bland annat en del belysning. Det låter som att vi inte har gjort så mycket men faktum är att jag tycker att vi fick ganska mycket gjort. Väggen mellan hallen och köket börjar ta form. Köket kändes genast större när väggen kom upp, konstigt att det känns större när man på sätt och vis förminskar en yta.Milia kom ner och hälsade på med mormor, morbror, moster och lilla kusin vitamin. Hon blev mäkta förvånad när hon såg att mamma var där och hammrade. Hon förknippar att hammra & spika med pappa, vi säger alltid det när hon frågar efter honom, då höjer hon handen och låtsas hammra. Jag åkte hem samtidigt som dom för att vara hemma och göra kväll med MIlia.

     Hon hjälpte till en del också, mamma hade sopat för dåligt.Mathias och Göran blev kvar och fortsatte jobba med väggen i hallen och gipsa i köket. Mathias har gjort klart ramarna till högtalarna i vardagsrummet.

Köket och fönstren kom idag som det var sagt. Frid och fröjd, nästan, ett av köksskåpen var trasigt, suck nu blir det till att ringa och bråka om det. Troligtvis kommer det inte att synas men jag tycker inte att man ska få saker som inte är hundra procentiga när man betalar dyrt för det.   

     

   

Det händer grejer

Idag händer det en hel del, köket exkl. vitvaror kommer, vinden ska sprutisoleras och fönstren till garaget kommer. I eftermiddag ska jag ner och hjälpa till igen, gissar att jag får måla idag också. Milia ja hon får vara med mormor och bli lite bortskämd idag också.

Tips!

Om jag skulle haft tråkiga, fula, slitna innerdörrar hemma som jag är less på men inte orkar byta skulle jag sätta upp fondbilder (finns hos http://www.inreda.com/), kul detalj.

Till barnrummet:

Kids - Train (Färg), Fondbild för dörr - FÖRHANDSBOKA Kids - Train, Fondbild för dörr - FÖRHANDSBOKA 

Kids - Princess, Fondbild för dörr Kids - Riddare (Knight), Fondbild för dörr - FÖRHANDSBOKA

Till sovrummet:

Sleep - Pillow, Fondbild för dörr - FÖRHANDSBOKA

Till köket:

Kitchen - Whisk, Fondbild för dörr - FÖRHANDSBOKA Kitchen - Knife, Fondbild för dörr

Till klädkammaren:

Closet - Hanger, Fondbild för dörr - FÖRHANDSBOKA

Har hittat

fina fjärilar och blommor hos http://www.knoddenoknyttet.se/ 

Väggdekaler - Fjärilar

Väggdekaler - Blommor

Ett par timmar

Så där ja, nu har jag gjort några timmar nere i huset igen (senast var 12/9). Jag fick faktiskt lite gjort, har grundmålat hela allrummet, halva kontoret och lite andra små saker innan det var dags att åka hem till världens underbaraste lilla prinsessa.

Mathias och Göran har börjat med väggen i duschen, det var ett måste idag eftersom dom kommer och sprutisolerar vinden imorgon. Tidigare idag gjorde Mathias klart dragningarna för att kunna bygga in högtalarna.

Jag var så upptagen med att jobba på så jag glömde nästan bort att fotografera, ett kort på färdig målat allrum blev det.


Gråare än grått

Vilket tråkigt väder det är ute idag, mulet, grått och regn. När det är sånt här väder får jag alltid en längtan efter detta...


Freedom Beach Thailand. Bild: privat


Koh Koh Khao Thailand. Bild: privat


Koh Koh Hhao Thailand. Bild: privat

Först ska huset bli klart sen måste vi nog spara en hel del pengar innan detta blir aktuellt igen. Ikväll har jag fått i uppdrag att måla så Milia ska få vara med mormor, de har nog inte hon något emot.

Söndagsjobb

Igår tog vi oss i alla fall ner till huset jag och Milia. Mathias, Dan och Göran höll då på ute. Dom satte upp stegen på taket till skorstenen, sotaren kommer och inspekterar vilken dag som helst. Dom gjorde färdigt dräneringen och satte fast de sista av den nedre panelen på garaget.

Inne röjdes det för att göra plats för köket som kommer på tisdag. Det är inte färdigt för att sätta in köket ännu så vi var tvungen att göra iordningen ett rum där vi kan förvara det och där det är minst iväg så länge.

Mathias gjorde färdigt genomföringarna i väggen för högtalarna, vi kommer att bygga in ett sourandljud i väggarna i vardagsrummet. Det betyder att vi inte kommer att behöva ha några fula högtalare framme, synligt, det gör mig glad.

Garaget i nuläget, "hålen" väntar på fönster och dörr.

       

Två av de små sovrummen, Milias och gästrummet, är nu målade. Det blir ät köket får stå en tid.

     

Väggar och tak i allrummet är spacklade och färdiga att måla. Målaren var fsktiskt där igår, efter oss, trots söndag och målade taken.

  

Det var de här som rörmockaren gjorde härom dagen där han var där, genomföring av vatten i väggarna till badrummen.

  

Milia ville gärna vara med på taket och hjälpa till, hon älskar ju att klättra.


Bokstäver

Har (med hjälp av Sofia) hittat nya bokstäver att ha på Milias rum, mycket finare än de tidigare om jag får säga. Tror även att det blir dessa bokstäver i hallen också. Tänkte att nu när jag hittade dom här som man kan bilda egna ord av kunde jag skriva välkommen isället för welcome men sidan (http://www.poshgraffiti.com/) är engelsk så det finns av naturliga själ inte åäö. Det får bli welcome.

Vita Old English 23 cm till Milias rum.Svarta Old English 12 cm till hallen.


Garage

Idag har det snickrats garage, panelen nertill är på plats både den stående och den liggande. Nu väntar vi bara på dörren, fönstrena och lite mer panel sen så. Jag var inte ner till huset idag så jag har inga bilder att visa på dagens jobb men imorgon måste det bli en tur dit ner.  


Målat

Idag har Mathias grundmålat Milias rum första vändan. Det blir nog en tur ner till huset imorgon för att se hur det blev. Är själv väldigt sugen att vara där nere och hjälpa till, nu börjar det ju bli sånt som jag känner att jag behärskar. Det kanske finns någon snäll själ som skulle vilja vara med Milia en dag så att jag kan vara där.

Idag var rörmockaren där och drog något... ja jag vet inte riktigt vad det var men det var bra i alla fall för det har stått still lite nu eftersom vi väntat på just det. 

Mera Milia

Den här söta växa sängen skulle jag gärna ha på Milias rum. www.inreda.comDen här skulle gärna få stå på hennes rum också.
  

Milias rum, fortsättning

Har hittat ännu fler väggdekorationer/wallies på http://www.favoritsaker.se/ som kan bli aktuell för Milias rum.

Mätsticka med djur i rött eller gult  

Väggdekoration Animal Tower, röd - Ferm Living   Väggdekoration Animal Tower, gul/orange - Ferm Living

Rött fågelträd eller turkosa fordon

Väggdekoration Bird Tree, röd - Ferm Living   Väggdekoration Rush Hour, turkos - Ferm Living

Röda eller svarta fjärilar

Väggdekoration Butterflies, röd - Ferm Living     Väggdekoration Butterflies, svart - Ferm Living

Röda, turkosa, dula eller gröna flugsvampar

Väggdekoration Mushroom, röd - Ferm Living   Väggdekoration Mushroom, ljusblå - Ferm Living

Väggdekoration Mushroom, gul/orange - Ferm Living   Väggdekoration Mushroom, ljusgrön - Ferm Living

Alla dessa är SÅ fina, skulle vilja ha allihop till Milias rum men då får vi nog stå över tapeten och bara ha vita väggar med wallies.

Jag tror att det kommer att bli fler inlägg om Milias rum, det finns även här alldeles för mycket att välja på. Fortsättning följer.

Välkommen

Den här skulle jag vilja ha innanför dörren i hallen. Trevligt välkomnande till alla gäster och väldigt fin också. Den finns även i vitt och kommer från http://www.parcourrier.se/. Det minns också lösa bokstäver så att man kan bilda egna ord, kanske Milia ska få Milia på sitt rum.

Kök

I köket blir det släta vita luckor från HTH (www.hth.se) och massiva ek-bänkskivor.

Svarta vitvaror från Husqvarna.Vad ska man ha för kakel? Stora plattor? Små plattor? Mörka? Ljusa?  Jag har surfat runt på en hel del sidor nu och tittat på inspirations bilder men har inte hittat någonting som jag har fastnat för. Vi måstenog rådfråga ett proffs.


Garagesnickring m.m.

Idag har Mathias och Dan börjat sätta upp panelen på garaget. Ena långsidan är färdig med den stående panelen, ovan- och nedanför fönstren kommer vi att ha liggnde panel precis som på huset, de är inte färdigt eftersom vi FORTFARANDE inte har fått fönstren. Ett av tre fönster har vi dock, de köpte vi av Mathias bror som dom fick över när dom byggde ut sitt hus tidigre i år.

Idag kom ytterligare en leverans, denna gång innehållandes badrumsinredning från Vedum. Nu MÅSTE vi verklign bestämma oss för vilket kakel och klinker vi vill ha. De är ju tänkt att när varje leverans kommer ska det vara dags att sätta upp/installera det. Till vårat försvar måste jag ju få säga att leveranserna fortfarande kommer utifrån att huset inte skulle ha varit försenat vilket de ju var.
  
Milias docka följa med ida och se sitt blivande hem, hon verkade nöjd.


Kakel och klinker

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag på ett ungefär visste hur jag ville ha det i badrummen. Vita väggar och gråa golv. Nu har jag faktiskt hittat två inspirations bilder som stämmer ganska bra överens med hur jag skulle vilja ha det.

Lilla badrummet där vi faktiskt också kommer att ha ett badkar och som min sambo gärna vill kakla in precis som på bilden. Man ser inte så där jätte bra men det är i alla fall den här storleken och formen som jag vill ha på väggarna. Golvet, ja kanske med mindre fogar och en annna färg på fogen.

 RB


Stora badrummet. Plattorna (de vita) på väggarna är i storleken 33 x 60 och jag skulle vilja ha dom stående precis som på bilden. Här har dom lagt upp golvet på en del av väggen, snyggt. Vi kommer att få en sån där "påbyggnad" på ena väggen eftersom vi ska ha vägghängd toalett så de här kanske är ett alternativ. De här golvet ser väldigt snyggt ut, gillar när det är minimala fogar och fogarna går i samma färg som plattorna.  

Patagonia


Båda dessa bilder kommer från http://www.kakelspecialisten.se/. Varför har jag inte varit in på den här sidan tidigare?

Vi får se vad sambon säger, han vill väldigt gärna ha täljsten på golven i badrummen. De är jätte fint och det sägs att det är väldigt "mjukt" och skönt att gå på. Varför jag inte säger ja på en gång beror på priset, de är ganska dyrt.

 De här är ju också väldigt fint tillsammans med vit badrums inredning. http://www.konradssons.com/

  
och de här www.svenskakakel.seVad mycket snyggt man hittade nu då, helt plötsligt. Naturligtvis vill man ju se och känna på det i verkligheten men lite idéer har jag ju fått i alla fall.


Milias rum

Randigt är ju väldigt snygg och nu har jag hittat ett till alternativ till Milias rum. Fast ändå inte, den är nog lite för "vuxen" hon är ju trots allt bara 15 månader, hon ska ha ett gulligt, barnsligt rum.Den här tapeten fick jag syn på innan Milia föddes och då tänkte jag direkt att den här ska hon ha på sitt rum. Den är ju så gullig. Då visste jag inte att vi ganska omgående efter hennes födelse skulle bestämma oss för att bygga hus. Det som skulle bli hennes rum i lägenheten gjordes aldrig iordning till barnrum eftersom vi skulle sälja lägenheten ganska snart och tyckte att det var onödigt att göra om rummet. Nu känns hon lite för stor för den här tapeten, nästa barn kanske kan få den på sitt rum... Fördelen är ju att den passar både en pojke och en flicka.Båda dessa kommer från www.intrade.se


Man kan ju göra väldigt mycket roligt med wallies också om man inte hittar någon tapet eller som komplement till tapeten man hittar. Med wallies blir det lätt att förändra och lätt att förnya. Vill man så kan man ju faktiskt göra egna wallies också, det funderar jag på. Om det blir den rosa-, orange-, röd- och vitrandiga tapeten kanske det blir stjärnor i olika storlekar i samma färger... vi får se, har nämligen inte sett att det finns några stjärnor i dessa färger. Blir det däremot tapeten med stjärnor så blir de inte det. 

Dessa var ju annars ganska fina, enkla i fina färger. Dessa hittade jag på www.loppanopiraten.se (väggdekaler ColdCoffee).

Väggdekaler Cirklar

Om Milia själv får bestämma så skulle det nog bli Nalle Puh, hon älskar Puh. Varför skulle inte hon få bestämma? De är ju hennes rum, så kanske någon av dessa från www.barnlycka.se.

Nalle Puh Mätsticka  Nalle Puh och hans vänner dekaler

Vi får se.

Val, välja, valt

Ett helt nytt hus, ett helt nytt hus att inreda och färgsätta, ett helt nytt hus att göra till vårt hem. De är så många val som ska göras, val av sådant som jag inte alls tänkte på, såsom blandare, lister, kontakter, fönsterbrädor m.m. m.m. När vår husleverantör frågade - och vilka blandare vill ni ha? Blev mitt svar: Blandare? Vadå blandare? En blandare är väl bara en blandare?

Jag har aldrig någonsin tänkt på vad folk har för blandare, de är ju bara en blandare och alla ser väl ut ungefär på samma sätt. Vi fick en internetadress som vi kunde gå in och titta på och det fanns ungefär 2 000 olika blandare att välja på. När alla dessa bortglömda val skulle göras var jag helt ärlig lite less, jag ville få iväg beställningen så att huset skulle komma någon gång. Vi hade ju redan gjort alla val, tyckte jag, kök (ritat om köket, ett par gånger), vitvaror, badrumsinredning, golv, inner- och ytterdörrar, kamin m.m. Till saken hör ju att vi drog igång det här ganska precis när vi fått en ny liten familjemedlem. Denna nya lilla familjemedlem som inte alls tyckte/tycker om att sova gjorde att vi inte fick så mycket tid att tillsammans sätta oss ner och fundera. Så när vi kom till dessa val (blandare) blev de att vi "bara tog något" för att bli klar och kunna skicka iväg beställningen. Jag tror inte att jag kommer att ångra att vi inte la ner mer tid på att välja t ex blandarna, tror inte att jag kommer att tänka så mycket på hur dom ser ut bara dom fungerar och de förutsätter jag när man betalar tusenlappar för dom. Nog om detta!

Nu är det i alla fall dax för nya val, de val vi inte gjorde i samband med beställningen av huset. Val av kakel och klinker, färger och tapeter m.m. Dessa val är ju betydligt roligare än val av blandare, men betydligt svårare. Det måste ju bli rätt, kakel och klinker i ett badrum byter man inte gärna för att man inte blev helt nöjd eller för att man är less på färgen. Så vad ska man välja? Jag tänker mig vitt på vägarna och grått (ganska mörk grå) på golven. Det känns som att det håller i längden, jag tror inte att man lessnar på vitt och grått. När det är så neutrala färger kan man ju istället ha färgglada handukar och annat.

Så då var de färdigt, eller? Vilken storlek ska vi ha på plattorna? Vilken nyans ska vi ha? Ska vi ha matta eller blanka? Det finns helt enkelt för mycket att välja på. Nog om detta.

I resterande huset blir det vita väggar. Vi tänkte att vi målar väggarna vita, bor en stund och känner efter vart vi eventuellt skulle vilja ha någon annna färg, tapet eller fondvägg. Det är så svårt att föreställa sig hur det kommer att bli och hur det ser ut med våra möbler så jag tror att det blir bäst så här. Vitt gäller hela huset förutom Milias rum, dit vill jag hitta någon färgglad tapet att antingen ha i hela rummet eller på en vägg. Det är ju ett barnrum, hon kan ju inte ha ett helt vitt rum.

När Mio släppte sin höstkatalog hittade jag tapeten med stort T till Milias rum. Efter att ha frågat nästan halva personal styrkan på Mio varuhuset blivit skickad både hit och dit fick jag tillslut veta att det inte var någon tapet utan ett tygstycke... NEJ! Hon som gav mig svaret, efter att ha ringt huvudkontoret, sa - det är ingen tapet, det är ett tygstycke som dom satt upp för fotograferingen och dom kom på i efterhand att det inte var så smart. Antagligen är det väl fler än jag som har efterlyst den tapeten.

Nu har jag i alla fall hittat några nya alternativ, bland annat två tapeter från Sandberg Tyg & Tapet: www.sandbergtapeter.comBåda dessa tycker jag är fin, de är roligt att det är flera olika färger då blir man inte så låst när man ska matcha gardiner, kuddar, möbler, mattor m.m.

Även dessa från www.midbec.se tyckte jag var fin. Finns även i andra färger.

Om det blir den övre tapeten med stjärnor skulle jag vilja ha den här mattan till.
Star från MIO, finns även i beige, svart och marinblå.

Star
www.mio.se

Skorsten

Idag har leverantören av vår kamin varit i huset och satt skorstenen på plats, dvs anslutit den till kaminen, gjort genomföringen genom taket och satt fast den på taket. När jag först såg det tänkte jag men herre gud, de ser ju ut som om den lika gärna skulle kunna sitta på någon industri fastighet. Men så började jag titta mig omkring och skorstenar ser ut så där, dom är så där otroligt långa.

Idag kommer det en leverans, panelen till garaget. Äntligen! Vi fick tag i exakt samma panel till garaget som till huset så de var värt att vänta.


Spackling

Idag har målaren varit i huset och fortsatt att spackla (han började förra veckan), det går undan. Jag som trodde att spacklingen skulle ta ganska lång tid, även för ett proffs. De blir nog så att han får måla väggar och tak också. Eventuellt grundmålar vi själva.

Ved att elda med i kaminen

Idag har Mathias, Dan och Karina varit nere vid huset, dom har kapat, kluvit och staplat ved. Vi tog ju ner en större björk och några små björkar i sommras innan vi påbörjade markarbetet, de är de björkarna som nu har blivit till lagom stora vedklabbar.

Jag och Milia gick ner och hälsade på dom och grillade lite korv till lunch. Varje söndag är det ett par av grannarna som brukar grilla och äta lunch ute vid den gemensama grillen i lekparken. Vi var med förra söndagen och så även denna söndag. Mycket trevligt initiativ! Fint väder fick vi även denna söndag.
RSS 2.0