Karlsson Karlsson världens bästa KarlssonMilia fick två biljetter till Karlsson på taket i påskpresent av farmor och farfar. Hon valde at lämna pappa hemma och tog med kompisen R istället.

Vi bestämde att vi skulle äta middag på Ikea innan föreställningen, jag skulle sluta lite tidigare för att vi skulle hinna med de. Men som vanligt kom inte jag ifrån jobbet i tid så de blev en stressig middag, vi lyckades få barnen att avstå från glassen som ingår i maten, de hánns inte med. Fem minuter före start anlände vi Parken, vi hann med en snabbis till kiosken innan vi sjunk ner i stolarna.


Biljetterna i högsta hugg, glad, förväntansfull och ovetandes om vad som komma skall.Lokalen släktes ner och jag kände hur Milia kom närmare. Lillebror kom in, de gick bra, han sjöng en sång och Milia klappade händerna och satt inte lika tryckt mot mig längre. Karlssons propeller startade, Milia kom närmare och när han flög förbi utanför fönstret kom ett frågandes mammmaaaa.... När han sedan kom störtande in genom fönstret blev hon livrädd, tårarna kom och hon ville åka hem. Vi satt kvar en liten stund, hon tryckte ansiktet mot mig men var samtidigt lite nyfiken och kikade fram lite då och då. När Lillebrors ångmaskin "exploderade" var de färdigt, hon ville åka HEM. Vi lämnade S & R och gick ut till kiosken och fikade med farmor och farfar som jobbade istället.


Milia föredrog fika framför Karlsson, hon ville inte ens se föreställningen på TV:n som fanns i kafeterian.

Efter ett tag kom kusin S som också var där ut med pappa, dom två kostaterade att Karlsson inte var något för dom -Vi gillar inte Karlsson. R därmot tyckta att de var jätte bra och hade enligt uppgift somnat med den inköpta Karlsson "tavlan" =) Kul att de var nån som uppskattde biljetterna ;)


På väg hem, R glad och nöjd med förställningen, M glad och nöjd för att den var över. När vi gick ut genom dörren sa Milia - Jag gillar Karlsson. Skönt, då kanske de inte var så faligt i alla fall, hon kanske kommer över de.

Klara färdiga gå

står de på kartongen till stegräknaren. Har precis registrerat mig för att delta i Korpens stegtävlingen genom jobbet. Precis som i fjol är vi indelade i lag, den här gången är de dock bara steg som räknas, de går alltså inte att omvandla andra aktiviteter till steg vilket jag tror kan vara till min fördel =) Förra året var de första laget som stegade sig till Barcelona som vann. I år är de de lag som har flest steg mellan 27/4 till 6/6 som vinner. 

Kanske kan de här bidra till ökad mortion, tävlingsmänniska som man är så behöver man väl en tävling för att komma igång på riktigt. Extra plus för årets stegräknare som håller koll på kaloriförbrukningen också. sporrar ännu mer än att bara samla steg.


Jordgubbar

Vad jag kan minnas har jag aldrig bjudit på jorgubbstårta på min födelsedag, april är ju ingen bra månad för jordgubbar direkt. De var inte svenska jordgubbar men än dock röda fina färska jordgubbar som faktiskt smakade bra, luktade jordgubbar och inte kostade en förmögenhet.

Nu längtar vi till den svenska jordgubbssäsongen, som jag ska äta.


De saknas några ljus på tårtan, vi hade inte tillräckligt många hemma =)


De blommar

Kunde inte hålla mig längre, var så sugen att få fylla dom tomma utomhuskrukorna med lite blommor. Vi får se om dom klarar sig eller om de är för tidigt, penseer är ju frosttålig och ska klara några minusgrader så jag hoppas att dom överlever.

Vårmässa

Den här helgen går årets vårmässa av stapeln. Man har gjort ganska mycket reklam för mässan i tidningar och på tv den senaste tiden - inspiration/kom och inspireras är de ord som har använts mest. Skulle de vara första gången man ska besöka mässan skulle man kunna tro att den handlar om våren, inspiration, plantering, uterum, utemöbler, trädgård m.m. sånt man tycker hör våren till. Men så är de inte riktigt, de liknar vilken marknad som helst (kanske lite mer hem och trädgård men inte mycket), man kan köpa 10 par strumpor för 100 kr, hud- och hårvårds podukter, leksaker till husdjuren, försäljare från telefonoperatörer m.m. m.m. Jag och Milia tog i alla fall och åkte dit i går i hopp om åtminstone lite inspiration inför de som komma skall, altan bygge, anläggning av tomt m.m. och jag tror faktiskt att jag bestämt mig för vilken häck vi ska ha i och med mäss besöket.

De blev ett billigt besök. Vi hade inte med oss mycket mer än en massa reklambroschyrer, reklamtidningar och varsin chokladboll till eftermiddags kaffet när vi lämnade mässan.


De såg så otroligt gått ut där dom låg på tora fat i "fransmannens" stånd men de blev en liten besvikelse. Dom såg mycket godare ut än vad dom var, de var inte mycket mer än dess utseende som påminde om en chackladboll.

Mysig middag mitt i veckan

Jag har förmånen att ha väldigt fina vänner, två av dom bjöd ut mig på middag igår, födelsedags middag. Vi stannade kvar i staden efter jobbet och gick först för att ta ett glas och lite tilltugg för att senare gå vidare och äta middag. De slutade med att vi fick beslutsångest, vi betalde, gick vidare, kom tillbaka och åt även middagen där vi började kvällen (vi kom på att vi även i fjol gick dit när jag fyllde år, en tradition kanske =)) God mat, god dryck och underbart sällskap, en kanon födelsedag helt enkelt. En födelsedag som egentligen inte borde uppärksammas, ojämn och oviktig, men man ska ta alla tilfällen man kan att fira.  


De som göms i snö kommer upp i tö

Äntligen, äntligen, äntligen, vi kommer att tillbringa många timmar på/vid gungorna innan snön och vintern kommer tillbaka. Aningen ska jag be Mathias snickra ihop en bänk att sälla vid gungorna eller så kommer jag att ta med mig en tältstol :)


- Mamma nu är jag stortjej, nu kan jag gunga på stortjejegungan!!!


De slog mig att de igår faktiskt var den 18:e april och de gick att gräva i lekparken, precis som i fjol, vilket jag för ett par veckor sedan inte trodde skulle vara möjligt. Jag är glad att jag hade fel =)


Vi tillbringade hela gårdagen ute, solen var fantastiskt varm och härlig men de blåste storm. Började "röja" lite på tomten, bland annat rev vi den tillfälliga förvaringen till veden som byggdes i höstas innan snön kom, nu ska ett riktigt fråd/en bod byggas. Föruom de ska de byggas altan, planteras buskar, träd och häck (eller vad de nu blir), med andra ord har vi de vi gör även denna vår , sommar och höst. Ser vi till att bli klar med detta i år borde vi kunna, vid åtminstone några tillfällen, luta oss tillbaka i solstolen när vi är ledig nästa sommar.

Blomsterfröken

Precis som i fjol åker Fifi Blomsterfröken på turné genom Sverige och besöker Plantagens buiker. I lördags gjorde hon ett stopp här "hos oss", jag , Milia och mormor åkte för att träffa henne. Jag hade änkt passa på att köpa lite penseer och andra frosttåliga växter när vi ändå skulle dit men så blev de inte. Ute yrde snön och all inspiration och lust försvann, vem vill plantera blommor när de snöar...


Snö, regn och solsken om vart annat hela dagen, riktigt aprilväder.


Till skillnad mot i fjol tordes Milia gå fram till Fiffi och dessutom ge henne en kram. Precis som i fjol sa Fiffi inte ett enda ord under tiden vi var där, även om hon/han inte ser något i kostymen så borde hon ju i alla fall kunna prata åtminstone säga hej. De var en lite flicka som frågade varför Fifi inte säger något, de är klart barnen undrar. 

Skitiga dagisungar

Va lätt de måste vara att ha två barn, i alla fall om dom är jämn gamla och inte träffar varandra varje dag =)

Jag hämtade två skitiga barn på dagis idag, de var svårt att avgöra vem som var gladast över att se mig. Den ena överlcklig för att få följa med en kompis hem och den andra överlycklig för att få ta med en kompis hem efter dagis. Dom två har pysslat och lekt på egen hand hela dagen, jag har knappt märkt av dom som så länge jag inte gick in till den delen av huset som Milia anser vara sin, de syntes att de hade lekts (med ALLT). Dom har sysselsatt varandra och jag fick möjlighet att helgstäda, pyssla lite och göra iordningen middagen på egen hand.


Gullungarna ritar mellan lekarna.


14-barnsmamman

Ser en dokumentär om livet som ensamstående med 14 barn på TV4 just nu. 
Min enda reaktion ???????????????????????????????????????????????????????

Nadya. Foto: Eyeworks/TV4
 
Bild lånad från www.tv4.se

En dålig start på veckan

brukar kunna förfölja mig resten av veckan. Just den här måndagen startade väldigt dåligt, jag hade ett kundbesök inbokat kl. 8, 7 mil söderut. De flöt på bra på morgonen och vi var påväg i tid men när vi (jag och Milia) skulle gå ut till bilen hittade jag inte bilnyckeln som jag var helt säker på att jag hade lagt på byrån i hallen. Ringde lätt uppstressad till Mathias och frågade om han hade sett nycklen:

M: nä, jag tog den som låg på byrån.
A (arg): men de var ju min nyckel, vart är då din nyckel???
M vet inte... kanske i jackan jag hade igår.
A (lite argare): letar, letar, samtidigt som Milia står och ropar att bilen är hemma, bilen står ute. De finns ingen nyckel här...
M: nä, jag har båda två.
A (jätte arg): jaha och ska jag nu ta mig iväg (mild översättning)???
M: jag ordnar de.
A (super jätte arg eftersom han är så förbannat lugn när jag nästan kokar av ilska, vilke i och för sig kanske är bra): de måste gå FORT! (ännu mildare översättning)

Milia fortsätter att påpeka att bilen står där ute, hon pekar och ser jätte lycklig ut över sin upptäckt. Jag förklarar att pappa är en klantskalle som har tagit med sig båda nycklarna till bilen så att vi kan inte köra den.
Vi traskar till dagis, vilket absolut inte gör något eftersom de är en promenad på 200-300 meter, och lämnar huset olåst eftersom Mathias har båda dom nycklarna också. Jag går hem igen och väntar, väntar och väntar, tillslut (40 minuter) senare kommer pappa med nyckeln. Jag blir en timme sen till kundbesöket...

Hade de inte varit för att jag skulle köra så "långt" och skulle på ett kundbesök hade de inte gjort så mycket men naturligtvis måste de hända just en sån här dag.

Resten av veckan då? Den har faktiskt flytit på bra, de stannade vid en dålig dag den här gången.

På millimetern

För mig är de absolut ingen idé att hålla på att sy gardiner själv om man ska räkna den egna tiden. Men hittar man ingen färdig gardin som man vill ha så har man inte så många andra val än att sätta sig vid symaskinen.

En enkel, rak kappa med fyra sömmar skulle i min gardinaffär kosta en halv förmögenhet om jag skulla ta betalt för tiden. Jag kan inte (även om jag ibland skulle vilja) låta bli att vara på millimetern nogrann, de går bara inte, tro mig jag har provat.

Som ni kanske förstår är de just en rak, enkel kappa med fyra sömmar som jag har sytt. Jag har mätt, klippt, nålat, sytt, mätt, strukit, nålat, klipt, sytt, mätt, klippt, mätt, nålat, hängt upp, tagit ner, sytt osv osv. Inför sista sömmen hängde jag upp den, kände mig nöjd och sydde men ändå blev de inte riktigt bra. Den blev för lång, fattar inte att jag inte såg de när jag provhängde... så imorgon blir de till att göra om.


Vårfina färger

Jag har länge letat kuddar till soffan men har inte hittat en enda kudde som fallit mig i smaken. Eller jo de har jag väl egentligen men jag är inte beredd att betala hur mycket som helst för en kudde som ska pryda soffan och snart är nedkladdad av små barnfingrar.

Nu har jag i alla fall hittat fina kuddar till överkomligt pris, de låter sjukt men jag är jätte lycklig! När de gäller textilier så som kuddar, filtar, gardiner m.m. har jag väldigt svårt att hitta något som jag verkligen vill ha. Så när man väl gör de måste man väl kunna få känna lycka även fast de är något så oviktigt som en kudde :)


Tre likadana kuddar blev de, randig på den ena sidan och blommig på den andra. Kuddarna kommer från hemtex och finns även i blått och grönt.


 

Äntligen!

Efter veckor av grått trist väder lyste idag änligen solen, HELA dagen. Fantastisk underbart och vilken energi man får, man blir gladare, piggare, effektivare och mer där till, solen och ljuset är fantasiskt! Hoppas de håller i sig åtminstone några dagar så kanske snön försvinner ganska snabbt ändå.

Geggamoja

Milia fick en sen påskpresent av S som mamma och pappa är avlastningsfamilj åt. En mystisk rosa sand/lera som även fast man blandade den med vatten inte blev blöt, de gick verkligen inte att få den blöt. Milia som älskar att gegga var överlycklig, sand/lera och vatten innomhus som man fick blanda och gegga hur mycket man ville. När de var färdig geggat var de bara att sila sanden och lägga tillbaka den i burken.

Vi, eller jag, bestämde att sanden fick stanna hos mormor eftersom hon säger att barn ska gegga... Jag hatar att gegga/bli kladdig, jag geggade/kletade aldrig när jag var liten och jag tycker själv att de blev folk av mig ändå. Att göra tex chokladbollar är en mardröm men nu vet jag vem som ska få göra de i framtiden. M var ordentligt duktig på att knåda/kleta/gegga, är de inte konstigt eller kanske typiskt att man får världens geggiste unge?

Dagens "projekt"

blir att köpa nya gummistövlar till Milia. Dom hon har nu är fodrade vilket är jätte bra på ett sett men mindre bra på ett annat. Fötterna hålls varma om inte stövlarna, som dom oftast blir, blir blöta innifrån. Hon lyckas fylla stövlarna med vatten, de tar sig in under galonstället och ner i stövlarna vilket i och för sig kanske inte är så konstigt när man sitter och/eller ligger i vattnet. De tar evigheter för fodret att torka så imorgon blir de gummistövlar utan foder med plats för tjocksockar istället.


Juli 2009, lika roligt med vattenpölar då som nu.

Idag kom den

ryggsäcken från Vincent som jag vann hos HUSnrNIO. Milias första kommentar var -den är inte rosa? Precis som jag trodde valde hon en rosa men den var tyvär slut så de fick bli en röd istället. Hon godtog förklaringen och tog glatt på sig den röda och verkade väldigt nöjd.   


1 år och bra precis 2 månader

tog de innan vi fick till ett badkarsköp. Vi har inte letat så flitigt då de inte har varit något absolut nödvändigt, när man väl har flyttat in är då så lätt hänt att de där ogjorde blir just ogjort. Men idag tog vi oss i kragen de var liksom på tiden, den där svarta diskbaljan börjar bli lite väl liten för Milia =)

Milia blev överlycklig...


Vi hann knappt ställa badkaret på plats förrän Milia satt i de.

men de slutade ändå med att hon satt i den lilla svarta baljan i badkaret.


Vad tror ni?

Ni som bor här i närheten vet ju hur de ser ut ute just nu.

Så här såg de ut i fjol:

18 april, Milia gräver i sandlådan, man kan skymta lite snö i bakgrunden på dom skuggiga platserna.


Just nu kan man knappt ta sig till lekparken. Hade inte Mathias kört upp en gång till grillplatsen med snöslungan så hade man definitivt inte kunnat de.

24 april, Milia påväg till lekparken i tunna kläder, av snön syns inte ett spår.25 april, Mathias grillar i lekparken i t-shirt.Vad tror ni ser de ut så här om 2-3 veckor? Jag har svårt att tro de men jag hoppas.

I fredags hos farmor och farfar, kolla snön i bakrunden, nog för att de är upplogad snö men ändå, de kommer att dröja evigheter innan den försvinner...


Många användningsområden

Ikeas diskbalja Boholmen används till allt annat än dikbalja här hemma, vi har 4-5 st och jag tycker att den är bra till mycket och dessutom snygg.

Badbalja eller egentligen förvaring till Milias dusch-/badleksakerna men de slutar alltid med att hon skumbadar i den. De är knappt hon får plats men lika glad är hon för de =)Förvaring m.m.


Lyckan var total

Mormor och morfar bor "granne" med en mataffär och på deras personalparkering blir de varje vår och vid ihärdigt regnande en enorm vattenpöl. Lyckan var total när Milia fick syn på pölen, hon lovade att inte sitta eller ligga i den då den är så djup, vatten skulle rinna in trots galonställ och gummistövlar.

Hon sprang och hoppade i en kvart sen kunde hon inte stå emot längre...


De ser inte ut som att de är en vattenpöl hon sitter i snarare i en sjö =)

Galon & gummistövlar

Om man har en liten som hoppar, sitter och ligger i vattenpölarna hjälps de inte att man, enligt försäljaren, har köpt en overall som de inte ska gå att bli blöt i. De enda som duger då är galon och gummistövlar.

De börjar lite oskyldigt...

och slutar med att hon simmar i vattenpölarna...Vi kommer nog att få se en hel del av de här framöver, de är mycket snö som ska smälta.


Påskmiddag

Jag, Mathias, Milia, mor och far åkte västerut idag till H:s Herrgård och avnjöt en fanstisk påskbuffé.

Dessertbordet såg också väldigt gott ut men som vanligt var de fullt och mer därtill i magen när de var dags för de.


Milia och morfar mätta och belåtna.

Tack mormor och morfar för idag!

Årets påskägg

från påskharen levererades i en cykelkorg och innehöll hårspännen och baddräkt, nu längtar vi tills den kommer till användning (utomhus).


Milias favoritfärg (inte mammans) och favoritfigur (inte mammans... men vad gör man inte?)

Premiär

Årets första cykeltur är för Milias del avklarad och de gick med en rasande fart. Aningen för fort eftersom de inte fanns någon hjälm att tillgå hos f & f men med en nervös mamma hack i häl, redo att ta emot (vilket inte behövdes), gick de bra.Imorgon ska vi se om Milia kan ha hjälmen från ifjol om inte blir de till att löpa och köpa omgående, de var någon som fått sak för att cykla idag =)

Sötaste påskkärringen påväg till

dagis, Blåkulla får vänta några år.


De var inget som helst problem att få sminka henn. Äntligen fick hon ju gräva i mammas sminkväska men hade hon få bestämma själv hade de blivit betydligt färggrannare än så här =)


Missen för dagen var att jag trodde att de var långa tights som hade inhandlats men när vi kommer hem upptäcker jag att de är trekvarts tights... Hon har allså gått med bara ben hela dagen, jag måste ha varit stressad imorse.


M hade med sig en liten påskpresent till dagisfröknarna.

Glad Påsk allesammans!

RSS 2.0