Ont i magen

Igår ringde dom från dagis och berättade att Milia hade bajsat fem gånger väldigt löst under dagen, hon var pigg och glad ändå. Mathias hämtade henne och under kvällen hemma blev de tre omgångar till så idag fick hon vara hemma med min mamma. När vi hämtade henne i eftermiddags var hon pigg och glad, hade ätit bra och inte en enda gång hade hon bajsat. Vi åkte som sagt på hemmakväll, väl där blev de två blöjbyten och sen tre till när vi kommit hem. Nu ikväll har hon sagt ont i magen vid ett flertal tillfällen, hon har vaknat, gnällt, vänt och vridit på sig. 

De är precis som att hon får magknip, sen kommer de ut en omgång och efter de försvinner knipet, vad kan de vara? Tror inte att de är vanlig diarré eller magsjuka. Hon har ju komjölksproteinallergi men hon har inte ätit mjölkprodukter varken hemma eller på dagis som skulle kunna vara orsak till magontet.  

Förutom ont i maen har hon ikväll sagt - kniven i magen mamma. What......????? Vad i hela världen har hon fått de ifrån? Vi har aldrig sagt något ens liknande, var tvungen att ringa mamma och fråga om hon sagt något men inte. De kanske är så att hon har svalt en kniv? Inte omöjligt faktiskt, hon stoppar allt i mun och de är både de ena och de andra som sväljs ner.

Vi får se hur de är imogon, fortsätter hon så här så får hon ju inte behålla något. Fast å andra sidan så länge hon är pigg och glad är de väl ingen fara men de är de där med magsmärtorna som inte känns så bra.

Hemmakväll

Varje tisdag eftermiddag, kl. 16-20, är de hemmakväll på de stora köpcentrat här i närheten. De innebär bland annat att barnen äter gratis i restaurangerna i sällskap av betalande vuxen, butikerna har erbjudanden, live musik och diverse andra jippon. Vi har aldrig besökt dessa hemmakvällar tidigare men idag var vi tvungen då Milias favoriter store Chris och racerbilen Rorri var där.Med tanke på hur tveksam hon var till Vings maskotar, Lollo & Bernie, i Turkiet till en början trodde vi inte att hon skulle våga sig fram till Chris och Rorri heller. Vi hade fel, hon stegade raka vägen fram till Chris, vinkade och sa hej hej på en halv meters avstånd, ingen kram men väldigt nära.

Vi hörs

Nu är hockeysäsongen i full gång och är väl så en bit in i mars/april för dom bästa lagen i elitserien och ytterliggare nån månad för NHL-lagen. Jag är inte speciellt intresserad, håller mig lagom uppdaterad via tidningen och sporten på tv:n, brukar se ett fåtal matcher live varje säsong.

För andra, eller ganska många på den här hockeytokiga lilla orten, är hockeyn en ganska stor del av tillvaron under den här perioden, till dom säger jag - Vi hörs till våren ;) Ska försöka lägga spelschemat på minne om jag skulle behöva nå dig/er =)

Officiell tabell

  Lag GP W T L OTW OTL GD (GF-GA) P
1 HV71 4 4 0 0 0 0 +9 (20-11) 12
2 Färjestad BK 4 3 0 1 0 0 +2 (10-8) 9
3 Luleå HF 3 2 0 1 0 0 +6 (11-5) 6
4 Frölunda HC 2 2 0 0 0 0 +4 (7-3) 6
5 Skellefteå AIK 3 2 0 1 0 0 +2 (7-5) 6
6 Södertälje SK 2 1 0 1 0 0 -5 (4-9) 3
7 Linköpings HC 4 1 0 3 0 0 -6 (6-12) 3
8 MODO Hockey 3 0 1 2 1 0 -3 (5-8) 2
9 Brynäs IF 2 0 1 1 0 0 -1 (2-3) 1
10 Djurgårdens IF 2 0 1 1 0 1 -2 (7-9) 1
11 Timrå IK 3 0 1 2 0 0 -3 (4-7) 1
12 Rögle BK 2 0 0 2 0 0 -3 (3-6) 0

Fyyyyyyyyyyyyy f.n

Sitter och tittar på Matakuten på TV4, de går rysningar längs ryggraden. På en vecka får barnen i sig 65 olika E-tillsatser genom skolmaten, på en vecka... De är inte okej att barn ska äta så mycket näringsfattig skit mat, hur kan de vara möjligt.

Heja Bert, Melker och dom andra! Hoppas de leder till förändring, vår dotter ska äta skolmat i 16 år till, fy. Undra hur många olika och hur många av varje av dess E-tillsatser hon kommer att få i sig.

På håll

ser gräsmattan väldigt grön, tät och fin uttittar man lite närmare är den ganska gles men i alla fall grön


Typiskt

För ett tag sedan bokade vi, jag och ett par kompisar, in en tjejhelg i Stockholm sista helgen i november, jätte mysigt.

Kort där efter anmälde jag mig till en kurs genom jobbet i Stockolm som visade sig vara tisdag till torsdag samma vecka. De sulle innebära nästan en vecka hemifrån vilket känns lite jobbigt men okej. Men inte nog med de, under tiden vi var bortrest fick vi veta att vi ska till Umeå måndag till tisdag genom jobbet veckan efter. De innebär precis en hel vecka hemifrån, är de inte typiskt. De är inte ofta eller i princip aldrig jag åker iväg, privat, utan familjen i mer än en dag och när man väl gör de då infaller allt annat också och resulterar i en hel vecka från familjen. 

Vi skulle kunna byta datum för tjejhelgen men nu har vi redan bokat och betalat tågbiljetterna och dom är inte ombokningsbara. Jag skulle kunna bortse från de för att slippa vara borta så länge utan M & M men jag skulle aldrig begära de av mina vänner.  

Storfiskarn

De fanns två saker som jag borde ha önskat mig å Milias vägnar när hon fyllde år. Varje gång någon frågade vad hon önskade sig gav jag samma svar - jag vet inte, kan inte komma på något speciellt. Glömde helt bort dom två saker jag egentligeb visste att hon skulle vilja ha, den ena är en kassaapparat, den andra ett fiskespel.

Nu fick hon en kassaapparat av snälla familjen A vilken används flitigt, hon betalar och betalar och betalar. Den kassan har snart haft fler lådöppningar än på IKEA en löningshelg.


Så fort hon får chansen så fiskar hon några omgångar. Här hos kusinerna M & S på M:S kalas förra helgen.

Städa städa varje fredag tycker jag är

inte så kul. Men just den här fredagen var de absolut nödvändigt då de inte lyfts ett finger i hemmet sen vi kom hem från utlandet. De har blivit sena kvällar på jobbet, man får känna på att man varit ledig i två veckor.

I vanliga fall vill jag ogärna att mina lediga fredagar ska gå ut på att städa, plocka, handla m.m. inför helgen. De är inte därför jag valt att jobba deltid, de är ju för att få vara hemma med Milia lite extra. Men som sagt den här fredagen var de absolut nödvändigt och nu är de gjort. Nu kan resten av helgen bara njutas, i ett nystädat hem med välfyllt kylskåp, fantastiskt!


GARTTIS! GRATTIS! x 2

Idag är ingen vanlig dag för idag är sötaste lill-kusin Melle och finaste Sofias födelsedag, hurra, hurra,hurra! Grattis! Grattis! Grattis!
Mor och son fyller år samma dag, ganska otroligt då de finns ytterligare 364 dagar att fylla år på =)


Långledigt

I fredags var de dags för Milia att gå på dagis igen efter 10 veckors sommarledigt. De gick öväntat bra att lämna henne, hon satt sig ner bredvid bästa R för att äta frukost och sa bara -hej då min mamma och vinkade.

När jag kom och hämtade henne på eftermiddagen började hon att storgråta och slängde sig i mina armar och sa mamma mom (kom), mamma mom (kom) nu, mamma mom (kom). Ungefär som att inte trodde att ja skulle komma tillbaka... Sen i fredags har hon varit ledig men så i morse var de dags igen. Redan hemma när hon förstod att vi skulle till dagis sa hon -inte dagis, följa med mamma jobbet. När de var dags att säga hej då på dagis kom tårarna, i floder, och de blev inte bättre när bästa kompisen inte var där idag. 

Även fast jag förstod att de skulle bli så här, hon har ju trots allt varit ledig och varit med oss i tio veckor, så är de jätte jobbigt. Vem vill se sitt barn så ledsen, vända dom ryggen och bara gå därifrån? Inte jag men jag måste. Nu vet jag, av erfarenhet sen i våras, vilket underlättar, att de kommer att gå över, de kommer att göra ont ett tag men de går över. 

Här är ditt liv

Har precis sett programet Här är ditt liv med Ingvar Oldsberg för första gången, bra lugnlördagsunderhållning som förmodligen kommer att ses av mig igen. Kvällens gäst var Sven-Göran, Svennis, Eriksson, intressant. 

Namngivning

Idag har vi varit på söta lilla Milla Linneas dop. Vi bjöds på en jätte fin dopcermoni med massa gott fika efter.

Vår presenten till dopbarnet blev en super fin tavla, 40 x 50 cm, från Isa Form. En present som togs emot med glädje.De var lite roligt att vi använt oss av samma band på vår present som låg på bordet vid fikat.
Bandet kommer från Lager Haus och fanns i ett par tre färger, jätte fint.


Grattis! Grattis!

Idag är ingen vanlig dag för idag är Milias stor-kusin Majas 5-års dag, hurra, hurra, hurra!Lycka igen!

Igår förmiddags när de var dags för oss att gå från poolen för att göra oss iordning för hemresa började Milia grina, hon ville inte åka hem Verige.


Ett sista hej då till Lollo och Bernie i väntan på bussen till flygplatsen.

När vi ca 7 timmar senare väl landade hemma var de bortglömt och lyckan var total. Bästa kompisen stog nämligen och väntade och tog emot oss på flygplatsen. Jag blev så rörd över att se dom två att de rullade ett par tårar ner för mina kinder.


Sötnosarna som blev så glad att dom inte riktigt visste om dom skulle kramas eller inte.


Efter en timmes lek med bästisen var de en helt färdig liten tjej som somnade i soffan med kläderna på och Lollo i ett hårt grepp medan jag gjorde välling.

Hemma igen

och längtar redan tillbaka. Vi har haft fantastiska veckor i Turkiet med massa minnen och bilder.


Med morgonpigg lien var vi först vid poolen fler än en gång.


Redo för tusenartonde eller kanske tusennittonde hoppet i poolen.


Goaste lill-killen.


Bjuder lill-kusin på glass på sranden, dom två har varit så gulliga och "lekt" jätte bra trots att skiljer ett år på dom. Ett år är ganska mycket när den äldsta är två.


Mina finaste har pusskalas i Antalya.


Mys på i sanden på stranden.
Finaste tjejen i väntan på sista minidiscot iförd inget mindre än diko nnäningen.


Sista doppet innan avresa till Sverige och kylan.

En bråkdel av alla underbara bilder vi har med oss hem. Nu ska jag försöka knåpa ihop och framkalla en eller kanske två fotoböcker av dessa bilder. Något att krypa upp i soffan med och bläddra i när de är som kallast och mörkast och sommaren känns allt för långt borta.

Väskorna är packade

Semestern lider mot sitt slut, kl. 12.00 (11.00 svensk tid) imorgon lämnar vi hotellet och kl. 18.50 beräknas vi landa på svensk mark. Som vanligt skulle jag vilja stanna längra, de har aldrig hänt att jag har längtat hem när jag varit utomlands, inte den här gången heller.

Nu väntar vardagen igen med allt vad de innebär, jobb, dagis, tvätt, matlagning, städning m.m. m.m. också börjar längtan till nästa resa.


Sötisarna delar på glass på starnden idag.

Antalya

Utan att ha räknat efter allt för noga så tror jag att de här är 15:e, kanske 16:e eller 17:e, gången jag är i Turkiet. Aldrig tidigare har vi haft dåligt väder när vi varit här, inte en enda dag, aldrig. I lördags regnade de oavbrutet, de  riktigt öste ner och himmlen är var så grå som den bara går.

Vad gör man på ett hotell i Turkiet när de regnar, när de dessutom är hotellbytardag dvs akivitetsfri dag, inga Lollo & Bernie aktiviteter, minilandet är stängt och lekparken "flyter"? Vi packade ihop en liten väska och hoppade på lokalbussen till provinshuvudstaden Antalya för shopping, inomhus, i gallerior.


Den annars så välbesökta lekparken på hotellet var öde den här dagen.

   
1. Lunch på McDonalds i Antalya. 2. Utanför gallerian väntandes på en taxi. 3. Mellis på bussen på vägen hem. Inga som helst problem att åka buss en timme när man har världens snällaste barn med sig.

Igår, söndag, vaknade vi till klarblå himmel och sol igen.


Lycka!!!

I söndags morse på väg till frukosten fick Milia syn på två välbekanta ansiken på andra sidan poolen. De var mormor och morfar, dom kom ner hit natten mellan lördag och söndag. Gissa om hon blev glad? Hon blev helt överlycklig och sen dess är de bara dom som gäller, hon ska vara där dom är. 

 

På onsdag åker vi hem och dom stannar tills på lördag, vi får se hur de går när vi ska vinka hej då...

2 månaders garanti

Idag gick Mathias och Krille till barberaren för att raka sig. Innan de var klart kom Mathias ut rakad, klippt, plockad (ögonbrynen) och eldad (håret i öron och näsa). Krille kom ut rakad, plockad och eldad. Jag kom ut med plockade ögonbryn och fri från ansiktshår jag inte ens visste att jag hade och Sofia kom ut med två flätor i håret. Inte precis vad vi hade tänkt oss.

Ögonbrynen plockar dom med en tunn tråd och de gjorde ont, de glömdes dock väldigt fort när dom började plocka hår på överläppen för de gjorde VÄLDIGT ont. Ont eller inte, resultatet blev jätte bra och dom lämnar två månaders garanti, håret ska inte växa ut på två månader...??? Även om de gör de så är väl chansen att någon reklamerar väldigt liten.
Hälsningar hem

Idag har Milia postat vykorten, vi får se om dom hinner hem före oss.
De här är livet!

Synd bara att de här livet tar slut om bara några dagar...

Fantastiskt underbart!

Semester!!!

Nu är de snart en vecka sedan vi landade på flygplatsen i Antalya, Turkiet. Som tur är stannar vi två veckor så vi har fortfarande många dagar kvar att njuta. Och njuter de gör vi, på dagarna hänger vi vid poolen eller på stranden och på kvällarna dansar vi på Lollo och Bernies minidisco.De här är verkligen semester, riktig semester, inga som helst "måsten", inget som ska passas på att göras, bara vara. De största "problemet" när man är utomlands brukar vara när och var man ska äta men inte ens de behöver vi fundera på. Vi har nämligen köpt till Sunwing Inclusive första veckan, frukost-, lunch- och middagsbuffe dukas upp varje dag.

RSS 2.0