Leilas american pancakes

I fredags hade vi trevlig playdate. Barnen lekte jätte bra både inne och ute så vi vuxna kunde sitta och dricka kaffe och prata massor :)

Till lunch hade F gjort Leilas american pancakes till barnen. Milia åt som bara den så idag när pappan var borta fick de bli sånna till middag. Hade dock ingen citron hemma så dom smakade mest bara salt. Inte alls lika goda som F:s... Får göra ett nytt försök med citron :)


Bus i lekparken

Lagom till Milia klarar sig själv vid gungorna börjar tiden med My där istället :)


Städar

Städar den glasade delen av altanen, kanske vi inviger den för i år ikväll.


Ostbågar

My har hittar mega stora ostbågs påsen som är kvar sen festen. Bara jag närmar mig springer hon och gömmer sig. Undra hur många försök jag har på mig innan vi har ostbågar i hela huset...


I väntan på att klockan ska slå 12

Försöker på alla sätt hålla mig vaken till klockan slår 12. Bara för att jag "måste" vara vaken har jag väldiga problem med de...

Har slagit ihjäl några minuter (eller ganska många eftersom de är över 3000 st) genom att titta på bilder i telefonen.

Bild 3183: <3

 


Så där ja

då var årets deklaration inskickad :)


Tisdags tradition

De börjar bli en tisdags tradition att åka till Gårdsbutiken efter babysången.

Den här gången provade vi något nytt, vi åt lunch och fikade :) Räkmacka med handskalade räkor och hemgjord majonäs gjord på beställning. Himmelskt god :)


Öppna förskolan

Passar på att leka en stund på öppna förskolan innan de är dags för babysång.


Efter bild

Jag ångrar att jag inte knäppte en efter bild på festlokalen. De såg långt ifrån ut som på bilden nedan när de precis var färdig dukat. De ska ju synas att de varit och de gjorde de verkligen. Och vilken fest, fy fasiken va kul vi hade.

Vi blev uppvaktad med massa fina presenter och tal. Många goda skratt fick vi oss och en och annan glädjetår rullade ner för kinden. Dagen efter kändes de i fötterna att vi dansat HELA :) Tack ALLA för en fantastisk fest!


Stora tjejen

Stora lilla tjejen sitter vid skrivbordet och ritar. Ska göra allt som syrran gör :)

Kolla in penngreppet. 14 månader och håller pennan riktigt :) Milia höll också pennan riktigt från första gången hon tog i en.


Inte så lite kaxig

Hon är inte så lite kaxig den lilla klätter apan.


Dukat för fest :))

Dukat och klart!


De är bra

men vänner som inte är lika velig och omständlig i köket som jag :) Stora delar av lördagens varmrätt är nu förberedd.


Testomgång

Prov bakar en omgång för att se om de duger.


Tidig present

Fick en tidig födelsedagspresent idag. Perfekt inför festen på lördag :)


Har glömt att berätta

Mathias hittade en ny kärlek när vi var i Mexico. Jätte söt och snäll tjej, jag förstår att han blev förtjust i henne. Jag känner mig faktiskt inte avundsjuk eller hotad trots att de var en riktig pingla.Jag blev faktiskt lite kär jag med :)De var en fantastisk upplevelse att få simma, klappa, pussa, dansa och leka med dessa fantastiska djur.

Milias ord

Milia använder ord som är icke ord, påhittade ord, som egentligen, när man hör dom, borde få vara ord. Riktiga ord som finns med i svenska ordboken. Betydelsen är så självklar, de behövs liksom ingen förklaring.

Eller vad sägs om tex:

Jag ska vagna My.
I stället för att för: Jag ska lägga ut My i vagnen och gunga den lite/gå en kort promenad.

Eller (sagt i provhytten när jag skulle testa en topp):

Mamma du ska väl inte ta av dig bröstkorgarna?
Istället för: Mamma du ska väl inte ta av dig BH:n?


Testar dansgolvet

My är och hjälper mamma och pappa att ställa i ordning för fest. Just nu testar hon dansgolvet. Dansar till Dancing in the dark i värsta dagsljuset :)


Ändrade om

i planerna. Stannar ute, hemma och grillar korv och krattar istället.


Så klart

att de skulle bli finväder idag när dagens aktiviteter var planerade till inomhus...

Men ett par timmar ute i solen hinner vi med.


Barbie

Milia leker med mina gamla Barbie-docker. De har inte hänt så himla mycket med henne på 25 år. Hon är precis lika smal och stor bystad nu som då.


Norra berget

Lek och lunch på Norra berget.


Mysfika

Mysfika på gårdsbutik. Hembakat dopp, kaffe med påtår och riktig saft i tillbringare i hemtrevlig miljö :)
Härliga tider

Vad härligt de är när man kan gå ut EFTER middagen och de fortfarande är ljust och soligt.


Hallonmuffins

Milia hade bakat hallonmuffins idag när jag kom hem från jobbet. Jag äter eller ska inte äta sånt men när Milia har bakat måste jag ju smaka.


Små kontorsråttor

är och hälsar på mormor på jobbet.


Planera och fundera

Planerar, funderar, planerar, funderar och funderar lite till... Hmmm


Äggröra,

smoothie och smörgås till frukost går hem hos alla. Även liten. Mycket godare än bebisgröten :)


Bläckfisk

My spelar bläckfiskspelet hos mormor och morfar. JÄTTE roligt!


Överraskning

Hämtade ut paket från Telia på posten idag. Paketet innehöll mer än vad jag visste om. Till Milias stora glädje.Tillsammans

Dom är så gullig när dom leker tillsammans :) Milia styr och ställer och far omkring som ett yrväder. My förstår ingenting men försöker hänga med. Ungefär samtidigt som hon kommer fram styr Milia mot nästa mål :) Att hon orkar med dom små stappliga benen.


Barbie

Milia har pratat mycket om Barbie, att hon skulle vilja ha en Barbie, en Barbie-kille och en Barbie-bil. Hon ska önska sig när hon fyller 5 men tycker att de är lite väl länge kvar. Fyller man i augusti och är fyra år då tycker man att man fyller sista av alla i hela världen.

Igår fick hon med sig två av mina gamla Barbies hem från mormor och morfar. Dom är hon inte så lite glad för, dom delade säng med henne i natt. Idag fick hon köpa en egen ny docka för pengarna hon fick i påskägget. Lyckan är total men de var svårt att välja :) De finns ju en uppsjö av dockor och tillbehör. Vi får väl se om Barbie intresset håller i sig ända tills hon fyller 5. Eller om dom tre hon har nu förblir hennes Barbie bestånd :)


Film på paddan

My ser film på paddan för första gången. Hon vänder, vrider och undrar hur hon ska få tag i dom färgglada fåglarna (RIO). Vart kommer ljudet ifrån? Och varför snurrar bilden? :) Hur mycket hon än vrider följer bilden med :)


Prydnadshyllan

Milia målade en delfin när vi var i Mexico. Att hon valde just en delfin bland allt som fanns att välja på kändes ganska självklart. Bara ett par dagar innan hade hon stått och sett riktiga delfiner göra konster i vattnet.

Nu ska den vackra delfinen upp på hyllan tillsammans med hennes konstverk från Thailand.


Påsktårta

Ica Maxi bjöd på tårta till efterrätt idag.

Både jag och Mathias fyller jämt i år och de uppmärksammas även av Ica. Från Ica Maxi fick vi tårta och tårtspade vilket vi passade på att hämta ut idag. Eftersom vi hämtade ut de just den här helgen blev de såklart en gul prinsesstårta. Perfekt som efterrätt till påskbordet.


Allt annat än planerat

Den här påsk helgen blev allt annat än vad som planerats. Efter att ha legat totalt utslagen i tre dagar fick vi tillslut lite påsk idag iaf. Efter mycket ansträngning tog vi oss, hela familjen, upp till mormor och morfar för påskmiddag. Jag hade gärna ätit mycket mer av allt de goda men lite är bättre än ingenting.

Dessvärre så ligger Mathias utslagen nu. Av andra krämpor än mig och förhoppningsvis går de över fortare.

Imorgon hoppas jag att alla vaknar pigga och krya så att vi kan göra något tillsammans en dag iaf.


Hängt och snurrat

Nu har jag och Milia hängt ägg och snurrat fjädrar både inne och ute.


På väg hem

från dagis stannade vi till i lekparken. Har en känsla att de blir många timmar där nu i vår, nu när de är två som gärna hänger där :)


Vet inte vart jag ska börja?

Någonstans måste de bli. Får köra Ole dole doff eller nått...


Påskpresent

Milia tog med en liten påskpresent till fröknarna på dagis idag.


Kan liksom inte sluta se

samtidigt som jag inte vet om jag orkar se mer.

Har precis sett 6:e avsnittet av 30 grader i februari på Svt Play. Nu återstår 4 avsnitt men jag vet inte om jag klara av att se något fler. Har ont i magen, på väldigt olika sett, för varenda karaktär i serien.


Påskpyssel

Fick med mig en hel påse från dagis idag med påskpyssel som Milia har gjort. Hemma fortsatte pysslandet så de blir mycket pynt hemma hos oss i år.


Påskris

Vi tog med oss mellis och gick till skogen för att plocka ris som ska fjäder kläs.


Mamma jag har tagit alla dina älsklings färger

Vilken tur att Milia har sett igenom mig, sett att jag egentligen gillar färg. Att min till 99 % svarta garderob inte alls är just svart för att jag inte gillar färg.

Idag gjorde hon ett armband till mig i, som hon själv sa, alla mina älsklings färger :)

 


Lycka

Lycka kan vara att få en helt ny lekkamrat. Att lekkamraten dessutom ska fylla hela 8 år gör ju att man (Milia) blir lite mallig och stolt :)


RSS 2.0