Väskan är packad

Imorgon åker jag iväg med jobbet och kommer hem först på söndag igen. I början av veckan tyckte jag att de kändes lite jobbigt att åka iväg, nära inpå utlandsresan, mycket att göra hemma, mycket att göra på jobbet. Nu känns de mycket bättre, längtar faktiskt, de ska bli riktigt roligt. Jag kommer dock att sakna mina älsklingar, den lilla och den stora, men när jag kommer hem är de två dagars arbete sen får vi två veckor tillsammans, 24 h, utan ett enda måste eller ska bara.
Kan inte sluta att tjata om denna resa, längtar så otroligt mycket, de ska bli sååå skönt.

Nu är de nog dags för sängen, om de nu är någon mening att lägga sig så här tidigt,.. Min sovtid är väldigt sällan innan kl. 01.30, dit är de 1,5 timme men man vet aldrig kanske somnar man tidigt för en gångs skull.

Efter regn kommer sol... om en vecka iaf

Regnet har öst ner större delen av dagen, vad passar då bättre än att spela en golftävling?

I mitten av juni anmälde jag mig till den årliga golftävlingen som anordnas på jobbet. Förhoppningen då var att jag skulle ha hunnit spela några rundor under sommaren med tanke på att jag dom senaste två åren knappt spelat någonting. En, en enda runda har jag hunnit med innan dagens. Med dom förutsättningarna hade jag inge större förhoppningar eller förväntningar på ett bra resultat men är ändå ganska nöjd, efter första nio i alla fall. Sista nio hålen ösregnade de hela tiden, de var VÄLDIGT blött.

Ungefär vid den här tiden om en vecka landar vi i Turkiet, där hoppas vi på regnfria dagar med mycket sol, de behöver vi. Regnet har vi fått nog av. Om jag skulle sammanfatta vädret sommaren 2009 sulle de räcka med ett ord: REGN

Nya fina cykeln

För några dagar sedan var Milia ute och premiärcyklade den fina cykeln hon fick i 2-års present. Hon fixar att ta några tramp framåt innan hon trycker pedalerna bakåt och de blir en tvärbroms. De kan bero på att de är precis att hon når ner med hela foten på pedalerna och ibland är de närmare bakåt än framåt. De dröjer nog inte länge tills hon kommer på tekniken och man får skrika BROMSA stup i ett.


Hur stor kan man bli när man får en cykel? De kändes iaf som att hon skulle ha fyllt mer än två när hon hoppade upp på den.

   


Tänk, snart cyklar dom väl i väg på egen hand...

Att göra/handla/packa

Att göra listan inför Turkiet är klar, att handla listan inför Turkiet är klar och att packa listan till Turkiet är klar, jag gillar listor : ) Nu är de bara att sätta igång att pricka av, de är bara 8 dagar till avresa och till helgen som kommer är jag bortrest med jobbet, de blev minus tre dagar i ett svep... 

Som jag längtar till nästa onsdag när vi sitter på planet mot två veckors total ledighet i solen och värmen. Samtidigt känner jag mig en aning stressad också, de är mycket som ska göras innan, de är mycket att göra på jobbet och dygnen tycks ha förlorat ett par timmar.

Imorgon är de dags att anlägga tomten och så gräsmatta, kanske är de dags att klippa när vi kommer hem ; )

Lekstugan

Har hört att ni är några som kikar in här lite då och då som gärna vill se bilder på lekstugan som Milia fick i present så här kommer de. 


Vitmålad precis som huset.

     

     



Ni är hemskt välkomna att komma och se den i verkligheten också, hon bjuder er mer än gärna på fika där inne.


Tack mormor!

Veckans två inledande dagar har snälla mormor varit hemma med Milia medan jag och Mathias har jobbat. Onsdag och torsdag är Mathias ledig och på fredag är jag ledig sen är de helg IGEN.

Dom verkar ha haft mysiga dagar här hemma mormor och Milia. De var roligt att titta i kameran och se lite av vad dom har haft för sig.


Idag var dom en tur till skogen för att plocka blåbär, hon visade stolt upp skörden för mig när jag kom hem.


Dom gjorde pannkaka till lunch och Milia fick knäcka äggen alldeles själv.


Dom har degat och gjort ansiktsmasker.


Marknad

Innan kräftskivan i lördags var vi en sväng till den årliga marknaden. Över 300 knallar ställer upp sina bord med både de ena och de andra. Den enda knallen jag hade för avsikt att göra av med pengar på var tyvärr inte där i år. Men några påsar fick vi med oss hem ändå, korv till Mathias, nygräddat tunnbröd och en gåbort present (till kräftskivan).


Milia fick rida häst på barnmarknaden innan vi begav oss hemmåt. Från att ha varit toalt livrädd för djur till att rida häst, ett väldigt stort steg på vädigt kort tid.

Kalasfin

Idag var Milia kalasfin i nya super söta klänningen som hon fick av Krille, Sofia och Melwin i fredags. Den är så fin att jag nog kommer att rama in den när den är urväxt





Den superfina klänningen, som jag knappt tordes låta Milia ha på sig, kommer från My Cinnamongirl. Klänningen är uppsydd utifrån Sofias önskemål vad gäller färg och detaljer. Den går ju naurligtvis att tvätta men hon fick äta mat och tårta med förkläde på, ville ogärna se en mosad jordgubbe eller en halv chokladboll på klänningen.

Kalas nr 2

Idag var de då dags för de andra och sista kalaset för att fira Milias 2-års dag. De var vännerna som var inbjudna och Milia bjöd på lite mer barnvänlig mat i form av hamburgebuffé, tårta, saft, kaffe och kakor. Gästerna verkade nöjda och så även Milia som återigen fick en massa fina presenter. 


Efter att ha varit med när Cajsa gjorde tårtan i fredags gjorde jag idag en på egen hand och den blev jätte god. Så nu kan jag nog säga att jag kan göra tårta, tack C för de.

De har varit en intensiv kalashelg den är helgen, 2-års kalas i fredags, kräftskiva i lördags och 2-års kalas idag, imorgon är åter till vardagen igen med jobb för mig och Mathias. Milia däremot fortsätter sin ledighet, hon ska vara hemma med mormor, dom ska leka i stugan, dom ska hälsa på R, dom ska fika och laga mat. Hoppas mormor inte har planerat något annat för i så fall får hon nog ändra dom planerna.

        

Inget kalas utan tårta

Milias stora favorit är Nalle Puh så jag beställde en Puh tårta från ett närliggande tårtmakeri. Den var jätte god och jätte söt. Milia har pratat om tårta hela dagen, hon har öppnat kylskåpet flera gånger och varit SÅ sugen att pilla på tårtan, när hon väl fick tårta åt hon en tugga och sen var de bra...





Jag är jätte jätte dålig på att göra tårta, får liksom inte till de. De blir inget fel på utseendet men innehållet blir liksom inge gott, förmodligen har jag alldeles för lite fyllning. Som tur var slapp jag göra någon tårta eftersom min snälla svägerska, Cajsa, erbjöd sig att komma lite tidigare och sno ihop den andra tårtan och den blev JÄTTE god.

Innan tårtan bjöd vi på mat; citronmarinerad kall fläskfilé, kycklingspett, bulgursallad och tsatziki. Jag tror att gästerna var nöjd, eller ja kanske inte alla. Med den där kanske inte alla syftar jag på min far som verkligen ogillar citron i mat, men han åt i alla fall.

   

Kalas nr 1

Idag har de kalasats med familj och släkt, på söndag blir de med vännerna. De har öppnats presenter nästan hela dagen lång och hon har fått så mycket fina saker, TACK alla. 


De råder inget tvivel om hur många år hon fyller. TVÅ!


Imorse efter skönsång av mamma och pappa öppnades dom första presenterna, Pippihus med tillhörande figurer/dockor och möbler.


En alldeles egen riktig cykel kom inrullandes tillsammans med farmor och farfar (alltså cykeln rullade, inte farmor och farfar). Den ska testas ute imorgon, med hjälm. Måste dock kanske köpa en ny hjälm, man kan väl inte ha en röd hjälm till en rosa cykel? ; )


En hel låda/väska med mat, hon älskar att laga och bjuda på fika och mat så nu är ni alla välkommen till Milia på frukost, lunch, mellanmål och middag. Kul också att jag och Mathias får något att göra på kvällarna, vi kommer att plocka låtsasmat runtom i hela huset ; )



De var inte bara cykeln som kom rullandes utan också en lekstuga. Helt färdig; målad, inredd med kök, postlåda, gardiner och till och med en fasad flagga, mormor och morfar har lagt ner ett jätte jobb och den blev jätte fin. Har ni tur blir de här ni får fika/äta när Milia ska bjuda.

Förutom allt de här fick hon också jätte fina kläder, lego, bok, målarbok, kritor, cd-saga, städset och kastruller mm till lekstugan, pengar, hårspännen och snoddar. Hon är en bortskämd men tacksam liten unge.


Idag är ingen vanlig dag...

för idag är Milias 2-års dag! HURRA! HURRA! HURRA! Grattis till mammas & pappas älskling.



Om några timmar är de kalas för våran lilla älskling som har blivit så stor som 2 år. Kan inte fatta att de har gått två år sedan hon föddes, nu vill jag verkligen stoppa tiden ett tag.

Syskonträff

En gång varje år träffas vi med Mathias pappas släkt, dom kallar de syskonträff. Dom är sju syskon + respektive, barn + respektive och barnbarn, vi blir en del. Alla kunde inte vara med i lördags men om jag inte minns helt fel har jag för mig att dom sa att vi totalt är 48 st, ganska bra jobbat på 7 syskon.


Nr. 4 och 5 nerifrån eller 45 och 44 upp ifrån om man så vill.

Vidriga varelser

De finns inget jag tycker är så äckligt som grodor, dom är vidriga djur som ger mig tryck över bröstet, dom får ögonen att tåras och sprider en sorts panik i hela kroppen. De spelar ingen roll hur stor/liten dom är eller om dom är helt ofarlig, jag styr inte räddslan och de är svårt att få andra att förstå men jag avskyr dom som pesten. 

De är inte sällan man får höra -Grodor är ju inte farlig... spelar ingen roll och faktum är att världens farligaste djur är fakiskt en groda, i och för sig inte de grodor som bor här omkring men ändå.

Hur äcklig jag än tycker att dom är verkar de nu som att jag kanske måste byta åsikt. Dessa skyltar fanns att läsa på Universeum:

 





Jag som gärna hade sett att dessa vedervärdiga varelser hade utrotats.

Kontraster

Jag "skällde" på min bror för att vi fortfarande inte fått undervattens bilderna från Thailand (mars 2008) och skoterbilderna från Åkersjön (mars 2009). Ikäll kom han hit och la in dom på datorn, i en och samma mapp, snacka om kontraster.


Freedom Beach mars 2008. Bara 10 meter från stranden var de som att simma i ett akvarium.


Freedom Beach mars 2008. Litten plutt hittade en kompis på stranden eller kompisen hittade Milias leksaker. Själv hade hon en pinne och plastburk.


Åkersjön mars 2009.

Jag momme baka snart

(jag kommer tillbaka snart) satt Milia och sa närmare 100 gånger i bilen hem från stranden idag. Hon var inte så sugen på att åka hem men tillslut kunde hon säga hejdå badet, jag momme baka snart och följa med oss. Hon trivs på stranden, vid havet och de gör jag också synd bara att vi inte kunnat hänga där lite oftare under den här semestern.



     

 

De här är några av bilderna jag kommer att minnas när jag sitter på jobbet imorgon. Nu är semestern slut för denna gång.

Thai

Vi upplever att Milia är duktig att prata för sin ålder, hon pratar i meningar, hon gör sig förstådd för de mesta. Men de finns ett ord som används väldigt ofta, i alla möjliga sammanhang och som INGEN förstår. Ordet är thai, mamma thai, köttbullar thai, thai pappa, bada thai, thai thai, borsta tänder thai m.m. m.m. m.m.

Igår frågade jag vad hon hade fått för lunch av pappa? - Thai mat, de lät ju bra men de var inte thaimat som i thaimat utan samma thai som mormor thai. Skulle verkligen vilja veta vad detta ord betyder, om de ens betyder något eller om de bara har blivit en grej för henne att lägga till de till alla ord hon kan...


Milia och mamma thai eller thai mamma.

Kräftor

Om jag fick möjlighet att välja min sista måltid så skulle valet vara enkelt, KRÄFTOR, minst ett paket, två om de blir utan tillbehör. Jag är barnsligt förtjust i kräftor. Hittills i år har jag inte ätit en enda kräfta som tur är har vi kräftskiva inbokad två helger framöver. Årets premiär blir alltså först nästa helg, som jag längtar och som jag ska äta.


Sms bajsa

Mathias behövde besöka en toalett på central stationen i Gävle i onsdags. Inte helt oväntat kostade de pengar, 5 kr som i dom allra flesta fall men de vara bara de att de fanns ingenstans att stoppa den. Man var tvungen att sms sitt toabesök och de fick inte vara någon nödsituation för de tog tid. En bokstavs- och sifferkombination skulle skickas till ett nummer, tillbaka fick man en sifferkod som skulle knappas in för att dörren skulle låsas upp. Som sagt man får inte vara ute sista sekunden.



Jag tyckte att de var lite roligt, de kanske är ett vanligt förekommande sätt att betala toalettbesöket i alla städer utom den vi bor i.

Dagis

Eftersom jag börjar jobba på måndag är de dags för Milia att börja på dagis igen. De blir en mjukstart även för henne, tre veckor sedan två veckor ledigt igen. Dessutom kommer hon bara att gå två dagar i veckan nu efter sommarlovet. Hon blir hemma med Mathias måndag, tisdag varannan vecka och onsdag, torsdag varannan vecka och med mig på fredagar. Nu tänkte vi försöka lösa de så att hon inte behöver börja på dagis förrän vi kommer hem från utlandet i andra hälften av september. De blir så hattigt annars, hon hinner precis komma in i de innan de är dags att vara ledig igen, de handlar ju bara o sex dagar och dom flesta av dom är redan löst, hon får ett långt sommarlov.


Njuter

Jag njuter dom sista dagarna semester nu. På måndag är de tillbaka till verkligheten, kan inte fatta att de redan har gått fem veckor och att vi snart befinner oss i mitten av augusti och bra precis i mitten av denna månad fyller en alldeles speciell, underbar liten prinsessa två år, vår prinsessa. De pratas mycket om att fylla år nu, så fort hon ser en svenska flagga säger on grattis grattis (den som fyller år på dagis får ha en bordsflagga vid sig). Nästa vecka måste de bakas utav bara den, kan inte förstå varför jag inte gjort de lite tidigare. Jag har ju trots allt varit ledig i fem veckor och jag kan ju inte skylla på att vi hängt på stranden i de fina vädret för något sådant har vi inte haft.



De känns i alla fall väldigt skönt att de blir en mjukstart på jobbet, tre veckor sedan åker vi till varmare breddgrader i TVÅ veckor, underbart! Längtar, längtar, längtar!

Första havsdoppet

För de mesta brukar vädret vara lite finare ute vid havet. Idag var vädret hemma optimalt, vi packade väskorna och fyllde bilarna med allt möjligt, både ätligt och oätligt. När vi kom ut till havet såg man inte vattnet från stranden, en tjock tät dimma låg som ett vitt täcke över vattnet. De känns som att de är den turen jag har den här sommaren. Dimman lättade och solen sken från en klarblå himmel men bara i en timme eller två sen kom den tillbaka. Vi packade ihop oss och åkte hem till mor och far för bad i poolen istället.

Dom små brydde sig förvisso inte om vädret, dom tyckte att de var jätte roligt att vara på stranden, dom sprang upp och ner i vattnet, dom grävde och byggde sandslott.


Bilden är inte suddig eller oskarp pga kameran eller fotografen, de är dimman. Om man tittar riktigt noga kan man se en liten ö i bakrunden...?


Jämför ön på denna bild med bilden ovan... Som sagt dimman lättade.

Mera karusell och djur

Igår morse hoppade vi på tåget och åkte ett par timmar söderut närmare bestämt till Furuvik. Farmor och farfar tog med sig kusin Signe och åkte med dom också.

De började inte så bra, när vi packade ur bilen upptäckte vi att vi lämnat skötväskan hemma, skötväskan med blöjor, ombyten och framförallt TUTTEN och SNUTTEN. De fanns inte tid att vända tillbaka så vi tänkte strunta i den men kom sen fram till att vi måste ha den så Mathias fick åka lite på chans. Kl. var då 07.45 och tåget skulle gå 08.11. Restiden är ca 15 minuter enkel resa och då får de inte vara allt för många och långa rödljus. Tur i oturen ser vi när vi kommer till spåret att tåget är försenat, de slutade med att vi blev 1 timme försenad.


Förväntansfulla småtroll med farfar.

          



     


Några karusekker hann de åkas innan de var tänkt att de små skulle sova. Den ena gjorde den andra vägrade.

     
Några av alla djuren vi fick se i djurparken. Milia tyckte bäst om aporna och killingarna som man fick klappa.





De blev en väldigt lyckad dag på Furuvik trots glömd skötväska och försenat tåg. Hem kom vi med en VÄLDIGT trött tjej som absolut skulle stå över sovningen efter lunch.

Från Universeum styrde vi stegen mot...



Och de var nog höjdpunkten på Milias Göteborg resa. När vi tittade på bilderna i eftermiddags sa hon åter igen; åka Kalle kanin, åka karusell äta karamell.

Favorit åken blev farfars bilar och kaninresan. Har man fått har vi suttit kvar varv efter varv i bilarna.





 


Hälsar på i kaninhuset med morfar.


Valde själv i kanin shopen och visst är hon väl söt som kaninprinsessa?

Milia och morfar tyckte att Milia skulle få göra en ansikts målning, vi övriga tre var tveksamma, trodde aldrig att hon skulle kunna sitta still eller ens hoppa upp i solen. Vi hade jätte fel, hon satt som ett ljus och bad hela tiden flickan att måla på munnen... : )


NÖJD liten kissekatt speglar sig. Vi fick absolut inte tvätta av henne på kvällen; näe MILIA KITTEKATT mamma.

Förutom alla karuseller finns de mycket att titta på på Liseberg, bland annat alla dom fina kaninerna som springer runt och spexar. Milia tittade som trollbunden på alla Kalle kaniner.

     

Längtar redan till nästa gång, jag tycker verkligen att de är jätte roligt med Liseberg och att åka karuseller men de är ännu roligare med barn och att se hur roligt dom tycker att de är, LYCKA!

Universeum

Lördagen inleddes med ett besök på Universeum. Milia tyckte att de var jätte spännande med alla djuren, bäst var Nicke Nyfiken (aporna) och dom små fiskarna. Så fort vi sa titta vilka stora fiskar Milia så sa hon se småfiskarna...



     



   
I akvariet syns en liten gul fisk som blev Milias favorit. Efter att ha tittat med morfar en stund hittade hon en pall att stå på. De som var så roligt var att hon klättrade upp och ner och flyttade på pallen hela tiden, hon följde efter den gula fisken, de var bara de att den hann flytta på sig lite fortare än henne : )

Milia åka karusell äta karamell snart

Så sa Milia igår morse när hon vaknade hemma i sin säng. Med andra ord verkar hon vara nöjd med helgen i Göteborg och vill göra de igen. Vore de inte för den väldigt långa bilresan skulle vi kunna göra de till helgen igen.

Vi satte oss i bilen vid 18-tiden på torsdagen, kl. 05 på fredagen var vi framme vid lägenheten där vi skulle bo. Efter några timmars sömn gjorde vi oss iordning, hoppade på spårvagnen och åkte in till centrum. Jag, Milia och mamma kikade i lite affärer, Mathias och pappa tog en pomenad och satte sig på Hard Rock Café.



Vi anslöt senare till Hard Rock för middag. Precis som på dom alla flesta ställen strömmade U2 ur högtalarna oavbrutet, man kom i stämning inför konserten.

och konserten var FANTASTISK!!! HÄFTIG!!! Vilken show, vilken scen, vilka tal och vilken låtlista, dom spelade alla låtar jag ville höra utom en, NÖJD!








Uppmaning från U2 till konsertbesökarna att hjälpa till.

RSS 2.0