Strandpromenad

I går invigde jag, för egen del, den nya strandpromenaden/strövområdet som anlagts här nedanför oss. En härlig löptur efter vattnet. Idag blev de också en löptur men inte vid vatten utan i vatten, när jag kommit halvvägs började de spöregna.
 
  

Stora som hallon

De växer smultron stora som hallon i vårt lilla smultronland och goda är dom. My äter dom flesta men jag och Milia har hunnit smaka ett par vi också.
 
 

Delar säng med Barbie

Vi köpte med oss en Barbie docka till Milia från Göteborg. Hon verkar väldigt glad i den, förutom att hon lekt en hel del med den har hon också sovit med den sen vi kom hem. Hon tog till och med med sig den till vår säng i natt när hon tassade över :)
 
 

Kväll i lekparken

Jag och My var ute i lekparken sent (sent för My) i kväll. Hon har varit tjurig/busig vid nattning sen vi kom hem från Göteborg så idag tänkte jag att vi skulle hålla henne uppe lite längre och förhoppningsvis korta ner nattnings tiden. Med facit i hand så hjälpte de inte, hon var lika tjurig/busig ändå fast tröttare... Precis likadant har de varit när hon ska sova i vagnen mitt på dagen. Hon är jätte trött men vill inte sova. Om dom små ändå visste hur bra dom har de, hur skönt de är att sova. Tänk att få lägga sig en stund mitt på dagen :)
 
 
 
 

FANTASTISKT! MAGISKT! Så jäkla bra!

Kan inte somna trots alldeles för lite sömn senaste dagarna. Ligger och tänker tillbaka på gårdags kvällens magiska konsert, tänker igenom spellistan och önskar att få uppleva de igen. Han är helt otrolig, 62 år gammal, att han orkar?! Nästan 4 timmar (31 låtar) i fullt ös, inga pauser, inget prat, han levererar låt efter låt efter låt på bästa sätt. De här var nog den allra bästa konserten hittills även fast den första var något väldigt speciellt.
 
Vi har haft en toppen helg i Göteborg som avslutades med den magiska konserten igår. Resan hem idag var en lång väntan och längtan efter barnen. De var underbart att komma hem och få krama och pussa på dom. 
 
Vi fångades på bild, tillsammans, i Göteborg, de händer VÄLDIGT VÄLDIGT sällan (tack Lisa). De blev en ganska okej bild dessutom, de händer än mer sällan :)

Ush & fy vad jobbigt

Nu har vi precis lämnat barnen hos mormor och morfar. Ush och fy vad jobbigt :( har haft en klump i halsen hela dagen och tårarna som inte fick komma kom men i bilen så barnen såg inte. 
 
Inte förrän på söndag får vi krama om dom igen. Känns jätte länge men jag vet ju att de kommer att gå jätte fort. Nog för att de ska bli jätte kul att åka till Göteborg och gå på Bruce Springsteen men de är jobbigt att åka ifrån barnen. På tåget hem på söndag kommer jag förmodligen att längta ihjäl mig :)
 

Premiär

Ikväll blir de kräftpremiär hemma hos oss. Som jag LÄNGTAR! Kräftor, paj, ostar, kex mmmmmmmm

Middag

Ikväll har vi varit på middag hos gamla bekanta som nu är nya grannar. Klockan gick fort när vi satt och pratade gamla minnen, minnen så långt tillbaka som till mellanstadiet :) Mycket trevligt.

Nyfikna

En av mina äldsta (inte mätt i ålder utan i antal år vi känt varandra) har flyttat till hus. Flytlasset gick i går och vi blev direkt inbjuden på ett glas, grillat och så klart för att titta på huset. Vi hoppade på cyklarna och trampade iväg den korta biten :)
 
Vi blev jätte förvånade när vi gick husesyn, rum efter rum efter rum dök upp. Till slut frågade jag var alla rum kom ifrån för utifrån ser huset nämligen väldigt litet ut. De var fint och kommer bli ännu finare när dom har gjort de till sitt.
 
 
 

Jobbigt

De är jobbigt att åka cykel :)
 

Morgonsolen är

alldeles alldeles underbar. De blåser höst lika vindar idag men sitter man i lä är de jätte skönt. Skulle kanske behöva gå in, ta av oss sovkläderna och göra oss i ordning... Eller nä, vi har ju faktiskt ingen tid att passa. Njuter ett tag till :)

Två härliga dagar

Vi har haft två härliga dagar tillsammans hela familjen. Nu jobbar Mathias tre dagar innan vi är ledig allihop igen. De kanske är tur att vi inte är ledig tillsammans i fyra hela veckor, då kanske vi inte skulle ta till vara på dagarna och njuta lika mycket ;)
 
        
 
     
 
     
 
     

Motion

För tillfället blir de inte mycket motion för min del, knappt något alls faktiskt. Snart ska jag komma igång igen men tills dess räknar jag min cykelturen till affären och sen vidare till gårsbutiken DrömRum varje torsdag som veckans motion ;)
 
 
 

Himlabadet

Äntligen blev de en baddag igen. Dom duggar inte tätt den här sommaren så de gäller att ta vara på dom när dom väl kommer :)
 
 

Solsidan

Idag blev de frukost ute på solsidan, betydligt skönare än igår. Nästan för skönt, vi har suttit alldeles för länge :)
 
Smoothie ute i solen.

Hmmm

Kan inte bestämma mig för om jag är nöjd eller inte... Hade nog föreställt mig att de skulle bli mycket bättre. De blev inte dåligt men inte 100 bra heller. Dom får sitta där ett tag så ska jag känna efter.

Syr till inglasningen

Sitter på inglasningenoch syr till inglasningen. De som jag dragit mig för pga att de verkade så svårt och krångligt att få till visade sig inte alls vara så svårt & krångligt :) Nu har jag snart ett projekt mindre på min lista. Då kanske man kan lägga till något nytt :)
 

Fikaväskan är packad

för en dag på Norra berget med lek, cirkus och kanske circusskola för Milia. Vi får se om hon törs vara med.
 

Frukost ute

Är de sommar så är de, då hör de till att man äter frukost ute. Egentligen var de alldeles för kallt i skuggan i morse men som sagt är de sommar så är de. 

Sen middag ute i SOLEN :)

Sitter ute i solen och äter sen middag. Mathias spelar golftävling, My sover och  Milia äter (igen) med mig, vi delar sallad :) De är mysigt att bara vara hon och jag ibland :)

I solen på stan

Helt oväntat blev de en spontan tjejmiddag på stan =)

 


Varm choklad

Milia har frågat om hon kan få varm choklad typ varje dag senaste två veckorna. Jag tycker inte riktigt att de hör sommaren till att dricka varm choklad så hon har inte fått. Idag frågade hon igen och la till att de är ju faktiskt ganska kallt ute. Och ja de är ju faktiskt ganska kallt och grått och trist. Nu dricker hon varm choklad, i mitten av juli...

 


Vagnar

Jag vagnar My, Milia vagnar Elsa. Snart sover förhoppningsvis båda två :)

 


På väg

Sitter i bilen på väg hem igen efter en mycket trevlig helg. Regnet ÖSTE ner där vi åkte ifrån. Efter några kilometer var vägbanan torr, inget regn men väldigt mörkt på himlen. Vi håller tummarna att vi lämnar regnet bakom oss, att de inte följer efter oss hem, vi ska ju hem och klippa gräsmattan...


Lördagsmys

Lördagsmys med mini marshmallows i soffan framför V75 :)

 


Ö-vik

Grabbarna gör Veckefjärden och vi tjejer är precis hemkommen efter att ha gjort Örnsköldsviks stad. Strosat, shoppat och fikat.

 


På väg norrut

Inte så långt men ändå norrut.

 


Lycka för kaninerna

är att få en hel bukett nyplockade maskrosblad :)

 


Lycka för Milia

är bland annat att kasta vattenballonger :)

 


Lycka för My

är bland annat att få plaska i vattenpölarna :)

 


Äntligen

Nu är dom äntligen på gång dom efterlängtade egen odlade jordgubbarna.

 


Husvakt

Vi har varit husvakt i snart 2 veckor. Tanken var att vi skulle klippa deras gräsmatta 2:a veckan men eftersom de har regnat mer eller mindre hela tiden har de inte blivit av. I fall de skulle råda några oklarheter huruvida de är gjort eller inte så sitter den här skylten på gräsmattan nu :) (Pennan svek mig så de blev lite kladdigt)

 


Tre våningar i blått

3-våningsfat i blått. Rymmer många kakor :)

 


Rotsjö gård

Vi har hälsat på djuren och fikat på mysiga Rotsjö gård. För mig som är en riktig ostälskare är valet lätt, ostbricka! Milia valde chokladboll och My fick en vaniljbulle som Milia och jag delade på :) Rotsjö gård är ett gårdsmejeri där dom tillverkar både ko- och getost. Dom har även egen marmelad som passar utmärkt till osten och hembakt tunnbröd. Och så klart är fikabrödet också hembakt.

 

 

 


Solälskare

De ska vara en blomma som älskar sol, ju mer sol ju fler och ju gladare (fullt utslagna) blommor. Mina är dock finare än någonsin just nu... Dom kanske har insett att solen inte är att lita på.

 


Vad gör man

åt den här klätterkusen... På två sekunder har hon klättrat upp på köksbordet och sitter och dricker vatten ur blomvasen... Usch fy och blä :(


Söta gulliga unge

Milia är inte kär i R säger hon men ritar så här gulligt ändå :) Lite små förtjust kanske :)


Hallon och mango

Fixade en hallon- och mangopaj till långväga främmande.


Vi bakar muffins

Eller jag och Milia bakar och My äter smet.


Disco

Vi hade disco här hemma i morse. Milia tig fram kläder till sig själv och My :)


Tvåvånings kakfat

Ta da! Dom två tallrikarna är nu ett tvåvånings kakfat med en ros i toppen som man kan bära i.


Pyssel på gång :)


Rensar

Rensar ur och sorterar i garderober. Super tråkigt men super nödvändigt.


Perfekta smoothie glas

Loppis fyndade glasen är jätte goda att dricka smoothie ur.

 


Vattenkrig

Vi hade vattenkrig idag trots de gråa trista vädret. Med varmt vatten i hinken och värme i luften gick de jätte bra, tom för mamman :)


Allt för sena kvällar

De är alldeles för sena kvällar för min del just nu. Jag är super pigg den här tiden och kan inte sova men de är inte bra för de blir alldeles för få timmar på sömnkontot. Tror jag måste börja gå och lägga mig före 22 för att de inte ska slå över till piggelin...


Läsa i solen

Köpte ett gäng tidningar med förhoppning om att få en minut eller två över för att sitta i solen och läsa. Men eftersom solen inte verkar ha några planer på att lysa den här veckan blir de kvällsläsning i soffan istället :)


Miss i planteringen

De blev en liten färgmiss i en av årets krukor. Hade samma plantering förra året men då matchade de betydligt bättre :) Blommorna var för sig är ju fina så jag får väl låtsas att de var så jag tänkte.


Igen och igen och igen

De är ju SÅ gott till grillat :)


Hur?

Milia hittade My i lekrummet sittandes på en kudde och mumsa päron. De gör absolut ingenting men hur fasiken har hon fått tag på de...?


Städar

My hjälper oss att städa ute på altanen.


Loppisfynd

Är super nöjd med fyndet jag gjorde på loppis i fredags. Snygga glas som passar både att dricka ur men som också är snygga att servera efterrätt i :)


Sommarens bästa (i mat väg :))

är utan tvekan Ceasarsallad till de grillade köttet/kycklingen/fisken.

 


Äckliga äckel

De finns ingenting jag tycker är så äckligt som grodor. Dom får mig att börja kall svettas, hjärtat att slå dubbelslag och paniken smyger sig på... Jag har fobi!

 

Igår tog bror och svägerska med sig Milia och Melwin för att fånga grodyngel. Dom har ynglen i en litet "akvarium" hos mor och far där dom ska växa till sig till grodor... K & S har sagt åt Milia att hon måste åka upp och mata dom varje dag eftersom hon bor närmast. Hur dom över huvud taget ens kan tro att vi kommer att göra de kan jag inte förstå... Inte en gång kommer jag att göra de. Jag önskar inget hellre än att dom dör. Inte ens för Milia och Melwins skull hoppas jag att ynglen blir till grodor.

 


Gatufesten igen

Vi gör ett besök på Gatufesten idag igen. Inget besök på tivolit idag tänkte jag men hon la huvudet på sne och fick som hon ville den äldre av dom två.

 


Planer för dagen

När vi satt ute och åt frukost imorse funderade vi på vad vi skulle göra idag. My kom inte med så många förslag så jag och Milia bestämde Himlabadet även idag :) Men vi ångrade oss ganska snart. Bestämde oss istället för en förmiddag hemma och sen åka upp till mormor och bada efter lunch.

Gatufesten

Igår åkte vi in till stan för ett besök på Gatufesten som pågår hela den här veckan. Mor och far bjöd traditionsenligt på middag på Stadshuset. Efter god mat gick vi ner till tivolit, Milia och Melwin hade mest hela dagen pratat om vilka karuseller dom skulle åka, utan att ens veta vilka karuseller som fanns :) Tre åk helt på egen hand. Stolta, nöjda och glada. 
 
 
Om dagens höjdpunkt för My idag var vattenballonger var de här definitivt dagens höjdpunkt för My igår. Ni skulle sett minen, lyckan, förvåningen när den här tallriken ställdes framför henna :)
 
 
Och hödpunkten för Milia och Melle var definitivt karusellerna. Lycka!
 
 

Dagens höjdpunkt

för My var helt klart när hon precis innan läggdags fick kasta vattenballonger med Milia. Oj va hon skrattade och tyckte de var roligt, hon ville ha fler och fler.
 
Nu har vi två barn som ÄLSKAR att kasta vattenballonger, tur att de bara är en av dom som kan tjata än så länge :)
 
 
 

För få dagar som idag

Svensk sommar är alldeles alldeles underbar när den är som idag. Men tyvärr är de alldeles för få sådana dagar, varma dagar med strålande sol från klarblå himmel HELA dagen.
 
Uppdatering: Om de inte vore för dom där jä..a myggorna som dyker upp på kvällen så fort solen försvinner skulle svensk sommar vara alldeles alldeles alldeles underbar...
 
Vi fortsatte att njuta av den med middag ute på altanen, inte på den inglasade delen utan ute ute i solen :)
 
 
Fruktsallad med svenska jordgubbar och daimgrädde är en återkommande efterrätt hos oss. Enkelt och gott :)
 
 
 

En härlig dag

De blev en härlig dag i solen med massa bad. Nu åker vi hem och tänder grillen och fortsätter att njuta av solen.
 
 
 
 
 
 

Mot Himlabadet

med hopp om att solen lyser hela dagen. De är inte så vanligt att vi kan åka hela familjen, de är nämligen inte så ofta de är fint väder när Mathias är ledig. Men idag är de de :)

Eftermiddags dopp

Först ett eftermiddagsdopp i plaskpölen hemma och nu fika i solen. Ni ska se lyckan i Mys ögon, hon äter chokladboll för första gången :)

Norraberget

Idag leker, fikar och tittar vi på djuren på Norraberget. Vi har de mysigt värre :)
 
     
 
 

Juli - nu kommer väl sommaren

Viker sängkläder till Lotta på Liseberg med ett glas vitt. Firar med ett glas att de är juli, att vi badat för första gången i år (ute i Sverige), att de är sommar och att nu förhoppningsvis blir riktig sommar, att vi är ledig, att vi har världens underbaraste barn, att trappen till lilla altanen är klar, att vi är friska, att rabatten är klar för att planteras i, att vi är utbjuden på middag på onsdag och mycket mycket mer :) De finns hur mycket som helst man kan fira en helt vanlig måndag :)

Himlabadet

Badar, äter, badar, fikar, badar, äter glass och badar lite till på Himlabadet :)
 
 

Varan lilla älskling

Lilla ♥
 

Våran stora älskling

Stora ♥
 

Lillplasken

Idag tog vi fram och fyllde lillplasken. Den är inte stor och den rymmer inte mycket vatten men tillräckligt för att barnen ska bli överlycklig. Dom kan blöta sig och plaska lite.
 
My som inte alls tycker om att få vatten ovanför axlarna plaskade och skvätte som bara den. Hon brydde sig inte de minsta om att få vatten i ansiktet.
 
 
Jag hann inte ens fylla klart och få på My badkläderna förrän dom satt där :)
 
Efter mellis for vi upp till mormor och morfar och fortsatte att bada, mer vatten och dessutom bubblor.
 
 

Färska jordgubbar

Till frukost imorse drack vi som vanligt smoothie. Dagens smoothie, gjord på färska jordgubbar och lite lite mango för kylans skull, var nog den absolut godaste hittills.


RSS 2.0