Kalas

När vi var i Mexico hade vi två födelsedags"barn" i sällskapet, Mathias och mamma fyllde båda jämnt när vi var där. Vilket vi så klart uppmärksammade men alla som vill fira var ju inte där. Så idag ska vi fira mamma riktigt med kalas/fest.


Hej

vinterland, vad gör du här???


Poänglös

Jag och Milia har dansat vals och cha-cha "tillsammans" med deltagarna i Let's Dance ikväll. Vi dansar hellre än bra kan jag väl säga. Vi hade nog gått poänglös om vi blivit bedömd av juryn. Kanske att vi skulle ha fått några poäng för att Milia är så söt :)


Lycka

Milia är nog världens lyckligaste idag. Hon har fått en DISCOKULA.


Mmmmmmmm

Vad är väl barnmat mot grillat kött, grillad halloumi, sparris och chili bearnaise?


Fredagsmys

My har fredagsmys i sin lilla fåtölj med en russinask framför Musses klubbhus.


Lugn och skön eftermiddag

My målar och Milia pärlar halsband. Vi har en lugn och skön fredag eftermiddag.


Hallon, mandarin, passion och choklad

Choklad +++++
Mandarin +

Passion och hallon kan vi inte bedömma än.

 


En dag på Drakborgen

De blev en Drakborgen-förmiddag idag. Bus och lek för hela slanten.

 

 


Värsta tiden

De här är den värsta tiden med småbarn tycker jag. Tiden när dom ska börja äta själv, när de blir geggigt och kletigt överallt. Jag OGILLAR gegg och klet.


Tittar på bilder och önskar att vi fortfarande var där
Middagen färdig?

Jag har jobbat även idag så Mathias fick stå för maten. Funderade just vad han skulle göra när han ringde och sa att vi äter på Ikea. Jag fick välja fritt från hela menyn :) Undra just om vi har några andra ärende på Ikea eller om de bara är middag och sen hem.


Gulliga ungar

My går fram till Milia och tar henne i handen. Hon vill dansa :) Dom står tillsammans framför stereon och diggar, jag blir lite våt i ögonen av att se dom :) Söta, gulliga, underbara barn.


Nervös helt i onödan

Första dagen på jobbet på över 1 år. Lätt nervös igår kväll, kommer jag att komma ihåg nått? Hur var de man gjorde de och de och de... Shit jag minns ingenting... När halva dagen hade gått kändes de definitivt inte som att jag hade varit därifrån i över 1 år tid. Jag minns, jag kan och de känns inte alls som att de var länge sedan jag var där. Inte längre än en vanlig semester ungefär. Och de är väl ungefär så fort jag tycker att tiden med My har gått också.


Förbereder

Tänkte fixa morgondagens middag nu. Mathias är i Tyskland och imorgon jobbar jag (1:a dagen på över 1 år, jag är lite nervös...) så jag tänkte att de kunde vara skönt att ha middagen "klar". Bara värma på och koka spaghetti :)


Korv på Ikea

Idag har My intagit sin allra första 5-kronors korv på Ikea. De lär inte vara den sista.


Snöfritt

Premiär i snöfri lekpark. De har hänt mycket under tiden vi varit i Mexico, de har blivit vår :)


Ställde väckarklocka

Ställde klockan på 7 i ett försök att få till de här med tidsomställningen. Väckte Milia och My strax före 8. Var nära att ge upp väcknings försöket, dom sov så hårt så hårt. Nu är vi uppe iaf, de känns som att de kan bli en lång dag.


Helt på egen hand

80 bitars pussel helt på egen hand. Duktiga tjejen :)

 

 


Gympa avslutning

Milia och Mathias har varit på terminsavslutning på gympan idag. De bjöds på fika till alla barn och delades ut diplom.


Vad gör hon vaken?

Klockan är ju strax efter 23... Återställning av tiden går inget vidare för minsta M. Hon har sovit sin eftermiddags sovning nu tycker hon.


Hjälpsam och trevlig

De finns dom som är hjälpsam, trevlig och förstående. Sen finns de också dom som är precis tvärtom. De finns dom som nästan suckar ljudligt och ser less ut när dom ser att dom blivit placerad två rader framför ett litet barn på planet. Att de lilla barnet i fråga allt som oftast har ett leende på läpparna och är glad har dom ingen aning om. Att hon inte skulle komma att ge ifrån sig så mycket som ett gnällig ljud på hela resan har dom inte heller en aning om. Att hon bara skulle komma att prata/jollra LITE innan hon långt tidigare än dom flesta ombord somnar och sover tills dess att de återstår 30 minuter av resan. De har har dom inte heller någon aning om. Hoppas alla suckandes ångrar sig.

Visst okej jag kan förstå om de finns dom som tycker att de är jobbigt att höra barnskrik. De finns ju dom som tycker att de mesta är jobbigt och irriterande. Men barn är barn. Värre är de väl med vuxna människor som inte kan bete sig, som pratar högt/skriker smäller och skramlar när planet dessutom är nedsläckt och merparten sover. Kallar på flygvärdinnan stup i kvarten och därmed får alldeles för mycket innanför västen. Att DOM kan yttra sig har jag inte minsta förståelse för.

Åter till dom andra, dom trevliga och hjälpsamma. För två av dom kom vi i kontakt med igår. Den första var killen som hade blivit placerad med oss på 4-raden i mitten. De visade sig nämligen när alla kommit in i planet att man inte fick sitta med barn under 2 år i mitten. Detta för att de inte finns några extra syrgasmasker där. Min undran är ju hur man kan boka in små barn där, dom har ju en egen biljett så de kommer ju inte som en överraskning att dom ska med. Flygvärdinnan informerade oss om att vi skulle behöva dela på oss. De hade väl varit okej på en kort flygning kanske men när de handlar om 12 timmar. Ingenting är förberett för att sitta på varsitt håll med varsitt barn. Leksaker, välling och mat/snacks låg i en och samma väska. Att fixa två måltider till sig själv och mata samtidigt, ta fram flaska och pulver, hämta varmvatten och blanda välling med en 1-åring i knät på ett plan är omöjligt. Kanske inte omöjligt men definitivt inget vi hade tänkt oss när vi bokade som en familj. Den här killen iaf var snäll och bytte plats så vi fick fyra säten och därmed fyra syrgasmasker. Tacksam och lättad! Längre bak var de samma problem och där vägrade dom första tillfrågade att byta...

Omplaceringen av resenärer var en bidragande orsak till att vi blev försenade. Förseningen gjorde så att vi med största sannolikhet inte skulle hinna med tåget. Vi bestämde oss för att vi tjejer skulle ta barn och handbagage och gå till tåget direkt. Killarna skulle ta resväskorna och försöka hinna med och om inte ta ett senare tåg eller hyra en bil. 2 minuter före utsatt tid kommer tåget, Mathias lika så. 2 minuter senare när tåget ska gå kommer bror. Vi frågar tågvärdinnan om de är möjligt att hålla tåget. Hon hade kunnat säga nej men istället säger hon: - Jag kan hålla de i 2 minuter men de är max annars blir de fel med växlingar och annat. När hon sätter nyckeln i dörren för att stänga kommer pappa ur hissan. Dom där 2 minuterna var precis vad som behövdes för att alla skulle hinna med.

Två snälla, hjälpsamma själar som gjorde vår resdag :)


Uppvaktad

Gulliga mormor kom ner och uppvaktade Mathias eftersom han var borta på födelsedagen. Att hon fick en present av oss från Mexico tyckte hon var helt fel och onödigt. De var väl inget att hon hade tagit hand om våra kaniner, vattnat blommorna och tagit in posten i två veckor...


Grönt är skönt

Usch va grått och trist de var att titta ut i morse när jag drog upp persiennen. Dom gröna sköna omgivningarna och dom svajande palmerna har varit en betydligt trevligare syn.


Tidsomställning

My har sovit i vår säng för första gången sen hon föddes. Väldigt mysigt :)

Anledning: 7 timmars tidsskillnad... Jag och Mathias satt uppe pigg trots väldigt lite sömn under resdagen. Kl 12 när vi tänkte gå och lägga oss vaknade båda barnen. Tillslut, efter att ha flyttat runt en del, somnade jag och My i vår säng och Mathias och Milia i Milias säng. Vi blev väckt av telefonen kvart i 10. Så länge hade jag inte tänkt att vi skulle sova...


Hängmatte häng

Sköna stunder i en gungande hängmatta i skuggan.


Stolta innehavare

Både jag och Mathias är nu mer stolta innehavare av ett Segway körkort ;) Området vi bodde på var enormt och utbudet av aktiviteter lika så. En av dom var en timmes Segway tur runt området, de var vi ju bara tvungen att testa :) Kul var de och väldigt lätt.


Flätad

Milia bestämde tidigt att hon ville göra flätor i håret innan hemfärd från Mexico. Hon blev jätte fin och fick pärlor i form av blommor fastsydd i håret. Hon är VÄLDIGT nöjd själv :)

 


Inte den minsta hemlängtan

Vi har inte haft de minsta hemlängtan och hade gärna stannat några veckor till. Men när de väl är dags, vare sig man vill de eller inte, önskar man att de gick att knäppa med fingrarna och landa hemma på ett ögonblick. Man är inte lika positivt inställd till 24 timmars resande hem som dit. Som tur är har vi världens bästa små resenärer till sällskap. Dom har varit hur duktig som helst både på ut- och hemresa. Hem sov dom mest hela tiden och nu är min önskan att tidsomställningen också ska gå smidigt.

 

 


Etapp 1

Nu är vi incheckad för en natt på hotell, etapp 1 är avklarad och gick jätte bra. My sover här bredvid mig, Milia och Mathias är och äter ett kvällsmål.

Imorgon blir de tidig morgon. incheckning på Arlanda vid 6 och avresa mot Mexico vid 8. En HEL dag kommer vi att befinna oss i luften. Dagens tågresa är, till tiden räknad, bara en fjärdedel av morgondagens flygresa... Jag längtar till fredag morgon :)


Firar

Firar in semestern med salami/brie baguette och champagne på tåget :)


På väg

Nu får vi väl anse oss vara på väg. Även om vi precis bara har lämnat hemmet och har VÄLDIGT LÅNG resväg kvar så är vi iaf på väg. På väg mot sol, värme och bad :)


Tidsfördriv

Överraskningar, tidsfördriv, sysselsättning... 12,5 timme stillasittandes i ett flygplan då gäller de att sysselsätta dom små :)


Snart ett minne blott

Snart är alla dessa vinterkläder ett minne blott :) I alla fall för ett par veckor.


Packar och funderar

Plockar fram, packar i, funderar... Packar ur, lägger tillbaka, funderar igen... Aldrig har jag väl haft så svårt med packningen.


Tänk om de blev som man tänkt sig

iaf ibland...

Milia är hos kompis och leker, Mathias är och klipper sig och ska handla de sista inför resan. My skulle sova och jag skulle plocka fram och börja packa. My ville inte alls sova och vill inget annat än att jag ska bära på henne. Allting går genast mycket långsammare...


Sugen att prova något nytt

Jag tordes inte prova något helt nytt till Mys kalas så då fick de bli traditionella gräddtårtor. Morgondagens middagsgäster får istället bli dom första som provar. Nu har jag nämligen gjort min allra första sugerpaste tårta. Fyra våningar, tre olika fyllningar, lila och vit sugerpaste.

Den blev inte speciellt snygg men som sagt de är första gången. Hoppas den smakar desto bättre :)

 


Söndagssoppa

Fredagssoppan blev på grund av ändrade planer söndagssoppa istället. Den smakade jätte gott i nya soppgrytorna.

Grytorna är i stengods och tål bland annat ugn och diskmaskin. De finns i flera färger för bara 99 kr (finns även en mindre för 49 kr) hos Åhléns.


En alldeles egen skridskobana


Sover så gott

My sover gott i vagnen men snart måste hon upp. Vi är på väg till Milias gympa. Mathias jobbar så idag får My följa med.


Pizzeria M & S

Framtidens pizzabagare? Världens sötaste pizzabagare iaf :)


Tur att jag älskar att städa

De är ju så fantastiskt roligt, givande tidsfördriv, avslappnande och framför allt fyller de på enegidepåerna...


Ett kalas helt i min smak

Jag gillar att baka och greja till barnkalas men ska jag äta föredrar jag vuxenkalas :)


På stan

Varmkorv med bröd i den härliga vårsolen på stan.


Strålande sol

Lördag, strålande sol, - 3 grader, stormen har lagt sig men de är fortfarande skridskobana ute.

Dom två stora barnbarnen ska följa med mormor/farmor och morfar/farfar in till stan. Undra om inte jag och My ska åka in också, de var ju 100 år sedan sist.


Nu går hon

Balansen har hon haft länge och hon har länge gått efter möbler och annat. Men hon har varit alldeles för försiktig och feg för att släppa taget och gå utan stöd. Nu ikväll har de dock släppt, nu törs hon och många steg har de blivit. Hon är väldigt stolt


Snart dags för dans

 

 


Ändrade planer

Tanken för dagen var att Milia skulle vara ledig från dagis. Vi tänkte packa fikaväskan och åka till slalombacken. När vi kom på att de här är sista dagisdagen på tre veckor frågade vi Milia vad hon ville. Hon valde dagis och kompisarna :)


RSS 2.0