Äntligen!

Idag gjorde jag slag i saken och rensade ur och städade garderoben, sååå skönt att äntligen ha fått de gjort. Jag brukar ha lite svårt att göra mig av med kläder men nu hade jag bestämt mig att allt som inte använts sedan jag plockade in de i garderoben för nästan ett år sedan skulle veck. De finns ju dom som är i större behov av kläderna än vad jag är, de blev en stor kasse att lämna i närmaste klädinsamling.

Fynd!

På HM går de att göra riktiga fynd även fast de inte är rea eller vad sägs om den här söta klänningen för bara 98 kr.


Till och med idag har man som medlem dessutom 10 % rabatt så jag blev "tvungen" att beställa en i turkost också, 89 kr är ju nästan gratis.


Bilderna är lånade från www.hm.com


De gäller att passa på

När termometern "bara" visar minus 15 grader och solen skiner gäller de att passa på att vara ute. Är man bara riktigt klädd är de riktigt skönt och med sig in har man rosiga röda kinder.

Vi hann med både skidor, spark och kälke.



    

 



   

Varma fötter

Nu ska jag aldrig mer frysa om fötterna, ett par super varma, lekvänliga dock inte speciellt snygga stövlar har inhandlats.



Snygga eller inte huvudsaken är att fötterna är varma. Mathias har redan ett par och jag har länge tänkt köpa ett par men de har inte blivit av. De verkar ju vara mycket kvar av vintern och vi ett par fjällresor inbokad då de är absolut nödvändigt med varma skor, dessutom kan dom ju användas i många år framåt. 

Vi som hade tänkt

vara ute hela dagen och leka i all nysnö och försöka få undan en del snö som tillfälligt hamnat i högar där de inte ska vara högar. Men de verkar inte som att de finns några mellanting den här vintern, antingen är de snöstorm eller 19 grader kallt som idag. Imorgon hoppas vi på mildare väder så att vi kan vara ute ett tag i alla fall.

De fortsatte hela natten

och hela dagen idag. Kan inte minnas när vi hade så här mycket snö senast. När jag var liten tyckte jag i och för sig alltid att de var så här mycket snö men jag vet inte om de är helt sant.



Sanslöst mycket snö

och mer kommer de, hela tiden. De börjar närma sig 4 dm nu, sedan i förmiddags.


Efter middagen blev de snöskottning för hela familjen,

Premiär

Mathias kom hem med skidor till Milia i söndags, idag testades dom för första gången.


129 kr fattigare, 1 hårfön rikare

Nu har jag investerat i en hårfön, kan man kalla något som kostar 129 kr för invetsering? Jag menar de är ju inget som ökar i värde eller ens ger pengarna tillbaka om man skulle sälja den. Investering är nog fel, jag har inhandlat en hårfön och imorgon ska jag försöka få till en frisyr av mitt korta hår.

Jag köpte den absolut billigaste hårfönen som fanns, jag kanske bara använder de en gång vad vet man. Förmodligen finns de en anledning till att den var billigast, den lär väl inte vara av högsta kvalité men kan de skilja SÅ mycket mellan olika hårfönar? Vad gör en hårfön för 1 000 kr som en för 129 kr inte gör?


Dålig start på arbetsveckan

De började med att jag kom in på jobbet och upptäckte att jag hade glömt datorn hemma, suck... Ut i bilen igen för en resa på 4 mil tur och retur, kom inte igång förrän vid 10-tiden. Kl 12 dags för lunch, tillbaka kl 13. Kl 14.45 dags att stänga ner. Kl 15.20 tandläkarbesök, klar kl 16.10, ingen idé att åka tillbaka till jobbet.

Eftersom jag hade ett hål (SKIT, har inte haft de sen högstadiet eller kanske tom mellanstadiet) skulle ett återbesök bokas in. Kvinnan i receptionen frågade om jag ville komma redan kl. 8.30 imorgon. Hmm, nä jag måste jobba, nog för att jag var väldigt effektiv dom få timmar jag jobbade idag och de bara är jag som får lida för förlorad tid och jobba igen den. Nästa lediga tid var inte förrän i mitten av februari men den fick de bli.

Hoppas på en bättre dag imorgon, tog inte hem datorn ïdag så den kan jag iaf inte glömma.


Mutad

Nu är två tredjedelar av familjen nyklippt. De var inte lika mycket hår som föll från Milias huvud som från mitt, lite slitna toppar och lite av luggen som hängt ner i ögonen ett tag. Den tredje tredjedelen är också hyffsat nyklippt men de syns inte, han är bara riktigt nyklippt i typ två dagar. Mathias har otroligt mycket hår och de växer snabbt.


Lovar man att sitta still kan man få en klubba även fast de inte är lördag =)

Utelek

Efter två timmar ute i otroligt skönt väder fick vi ge upp och gå in, eller jag gav upp, Milia "råkade" kasta ett kilo snö i nacken på mig. Iskalla droppar rann ner för ryggen och hon höll på att skratta ihjäl sig, UNGE!






Milia har fått till tekniken att sparka spark nu, imorgon ska hon få testa något nytt. Mathias kom hem med ett par skidor till henne idag, vi får se hur de går.

Antingen var vi ensamma om att tycka vädret var härligt eller så hade folk annat för sig, vi såg nämligen inte till en enda människa på två timmar i ett bostadsområde men många barn. 

 


Ovant

Igår gav jag efter för rösten inom mig som sagt -klipp av dig håret, de går inte att göra något med de, du har de ju bara uppsatt i en tråkug toffs ändå.

De känns aningen ovant men också väldigt skönt, närmare 3 dm hår fick falla till golvet. De blev en rejäl hög där nedanför stolen hos frissan fast jag tycker att jag knappt hade något hår. De här var andra gången som jag gick till den här tjejen, jag var jätte nöjd första gången och så även den här gången. Hon gav tips på hur jag skulle föna, kamma och använda produkter för att få till frisyren, något jag verkligen behöver. De kanske är dags att köpa sig en hårfön nu...


Drakborgen - ett vadderat paradis

Klättra, klätra och klättra, krypa, hoppa i hoppborg, åka 77 (nästan iaf) olika kanor, åka elbilar, bygga lego, måla, ha bollkrig m.m. m.m. Efter några timmar kan man utan protester klä på sig och åka hem, bilen hinner knappt starta innan "snarkas" i baksätet. De tar på krafterna att vara i paradiset, både för stora och små, skulle gärna sluta ögonen själv en stund. 








Bästa danskläderna

Självklart ska bästa danskläderna fram när de är fredagsdisco, i höstas var de till idol nu till Let´s Dance. Milia föredrar disco framför styrdans men ibland kan man få lov till en riktig tryckare.


Tingel tangel från Turkiet.


Lätt på foten

Vi dansar ikapp med paren på TV4 här hemma. Vi skulle nog kunna klara oss kvar en vecka eller två om vi bönar och ber alla vi känner att ringa och rösta på oss ett par tre gånger =) 

Foto: Henrik Graan/TV4
Bild lånad från TV4.se

Packa ner mig, SNÄLLA!

Jag skulle SÅ gärna vilja packa väskan och dra till varmare breddgrader nu genast. Jag FRYSER, just idag mer än vanligt, jag behöver sol och värme och de lär ju dröja innan vi har de här.


 
5:e februari åker mor och far till Thailand, jag är bara LITE avundsjuk. Kan ni inte packa ner mig i en väska??? Ni behöver ju ändå inte så mycket kläder, de går ju att tvätta. SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA!!!


Vi må hon leva...

vi må hon leva, vi må hon leva uti hundrade år...

Grattis på födelsedagen svärmor/farmor/mamma.


Turkiet september 2009.

Tapeter

I lördags tog vi oss iväg för att titta på tapeter, ganska snabbt hade vi bestämt oss för två tapeter. Som tur (eller otur) beställde vi dom inte på plats utan tänkte ringa in betsällningen idag efter att ha mätt och räknat. Igår, söndag, ångrade jag mig, blev osäker på kökstapeten och vill nog helst ha den tapeten som jag fastnade för först till sovrummet. Tyckte dock att den var lite dyr och valde därför en annan men har man fastnat för något så är de svårt att släppa och nab blir inte riktigt nöjd med något annat. Vi får väl äta havregrynsgröt resten av månaden då ;)

Tacksamt

Idag på luchen passade jag på att köpa lite nya underkläder och annat (läs förbrukningsmaterial) till Milia. Trosor (de behövdes nu när hon slutat med blöjan =)), strumpor (vår tvättmaskin tycks äta strumpor, stora som små) och hårspännen (en dag på dagis sen är dom borta). 

De är ju så otroligt tacksamt att ge saker till en 2-åring. Milia blev överlycklig över den lilla påsen från en stor svensk klädkedja, hon provade alla trosorna och skulle absolut duscha med hårspännena -TACK snälla mamma!  


De är svettigt att städa






Elitseriematch

Milia har följt men mormor och morfar på hockey vid ett flertal tillfällen tidigare, dom har påstått att hon sitter som ett ljus matchen igenom, klappar händerna och hejar. Jag har haft lite svårt att tro att detta ska vara sant eftersom hon i pricip aldrig sitter still i mer än två minuter i sträck annars. Men de var sant, jag var i chock hela första perioden för utan att överdriva de minsta så har jag faktiskt ALDRIG sett henne sitta så still och vara så lugn. 


Observera händerna.

För utom hockeyn blev vi bjudna på mat i restaurangen innan matchen. Milia hade inte riktigt ro att äta, de enda hon pratade om var att hon ville se heja heja hockey. I varje periodpaus gick man tillbaka till sitt bord i restaurangen, Milia ville bara tillbaka och se hockeyn, hon åt inte ens glassen i första pausen. Tydligen tycker hon att de är väldigt roligt att titta på hockey, som tur är gör hennes pappa, mormor och morfar de också. För min del räcker de med ett par matcher per säsong.


Läser matchprogrammet i restaurangen innan matchstart.

Äntligen!

- 3 grader! En prommis med kälken utan att behöva klä sig som en eskimo och inte de minsta frusen om tårna, I LIKE!


Milia drar gärna kälken själv, hon gick mer är halva vägen (strax över en kilometer) de tycker jag är ganska bra för en 2-åring.

Nu väntar barnkalas så de är hög tid att byta undeställ mot kalaskläder.

Vilken skithelg...

Jag vet att inte ens halva helgen har gått men på vissa plan är de en riktig skithelg.


Min "värsta" mardröm

Vi har två bilar, den ena är en RIKTIG skruttbil, en bil som Mathias bara åker till och från jobbet med. I tisdags var han och Milia ledig så jag erbjöd mig att ta den bilen, vilket jag inte gör så gärna, till jobbet eftersom dom var sugen på att åka iväg och bada.

De var väldigt kallt men bilen startade utan problem och gick utan problem tills dess att jag kom till den största korsningen i stan, korsningen där man svänger av E4:an in till stadskärnan. Med andra ord de är väldigt mycket trafik där en tisdagmorgon kl. 07.45. Ca 30 meter från rödljuset stannar bilen och går INTE att starta igen, min värsta mardröm är helt plötsligt verklighet. Jag ringer Mathias, jag är inte mitt allra gladaste jag kan jag villigt erkänna, och säger att han måste slänga sig i bilen NU, de skulle ta alldeles för lång tid innan han var där dock. Själva bilfärden tar bara 15 minuter men innan han fått på Milia kläder har de gått bra mycket mer än en kvart. Ringer pappa, han är där på 10 minuter. Sitter kvar i bilen, vägrar kliva ur, jag kan ändå inget göra. Jag har alltid sagt att händer något med bilen då lämnar jag den och går. Hade jag gjort de här hade jag förmodligen blivit överkörd av arga trafikanter som blev sen till jobbet.

För er som inte vet hur denna korsning ser ut så är de tre filer, via den vänstra och den mittersta filen fortsätter man på E4:an söderut och den högra filen, den enda filen som jag för övrigt blockerade, svänger av in mot stan.

Efter att ha suttit i bilen i en, enligt mig i den situationen, evighet kör en bil (den första bilen av ca 200) in framför mig. De kliver ut en kille som kommer fram till mig, eftersom jag vägrar kliva ur, och frågar om han ska bogsera mig till macken.

Jag: Tack men de behövs inte, jag har ringt efter hjälp och den är snart här.
Killen: Ja men du orsakar kö upp till kurvan (ca 500 meter)
Jag: Okej, jaha, ja de vore snällt om du ville göra de. (Jag hade förmodligen blivit röd i ansiktet om de inte vore så jä..a kallt. Kan jag få vakna upp nu, hemma i sängen och fortfarande ha de här som en mardröm).

 Jag hann inte säga att jag hade en lina förrän han hade kopplat på sin och vi var iväg. Livrädd att köra in i honom när han brosade satt jag på helspänn. Väl på macken klev jag nästan ur bilen, han hann före. Jag tackade så hemskt mycket för hjälpen och då kom frågan som han omöjligt kan ha trott att jag skulle haft ett svar på.

Killen: Vad är de för fel?
Jag: Öhhh.... Jag har inte en aning. (Egentligen ville jag svara -hur FAN ska jag veta de men eftersom han trots allt hade hjälpt mig kände jag att de var fel tonläge då). Tack så hemskt mycket för hjälpen!
Killen: Kanske en ispropp?
Jag: Öhhh... De är bara andra gången jag kör bilen, jag brukar köra en annan bil, så jag vet inte. (Vad har de med saken att göra?). Tack så hemskt mycket!

Jag ville bara att han skulle åka så jag fick stänga dörren och låtsas att de aldrig hade hänt. Han verkade inte ha så bråttom till jobbet för han tog upp ytterliggare ett eventuellt fel som jag inte ens kommer ihåg. Tillslut, efter att jag sagt tack typ 30 gånger, hoppade han in i sin bil och åkte.

Strax därefter kom pappa som hade fått med sig min morbror, jag slapp alltså följa med och bogsera/bogseras utan kunde istället gå till jobbet som ligger 50 meter ifrån macken dit jag blev bogserad. TACK! TACK! TACK!

Väl på jobbet pratade jag med en av bästa G som fyllde år just denna dag, jag berättade vad som hade hänt och kunde faktiskt skratta åt de. De gjorde även hon, jag gjorde tydligen hennes dag, de var den bästa födelsedagspresent hon kunde få sa hon. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen =)

Behöver jag säga att jag ALDRIG mer kommer att köra den här bilen.

Kurragömma

Vi lekte kurragömma här hemma på kvällskvisten alla tre och gud så roligt de var. Mathias hittade på alldeles för bra gömställen, jag och Milia letade och letade och letade, vi kikade till och med ut efter att ha letat överallt. Tillslut hoppade han fram och fullkomligt skrämde livet ur mig, Milia höll på att skratta ihjäl sig. Hon och jag kom på ganska bra gömställen vi också men de är ju bara de att hon inte kan vara tyst, första gången var hon tyst länge men kunde inte hålla sig och började prata = avslöjade. Andra gången sa Mathias - vart kan Milia vara, och självklart ropade hon högt - jag är här = avslöjade igen. Kul hade vi i alla fall, många skratt blev de.

Längtar

efter sol, bad, värme, värme, värme och värme


Tapeter

Vi letar efter tapeter både till köket och till sovrummet. Jag har varit in på en miljon sidor (överdriver lite, men bara lite) som säljer tapeter och har inte hittat en enda tapet som känns så där YES, den ska vi ha. Om jag hittar någon som känns yes, eventuellt, kanske, den ska jag titta närmare på så kommer jag aldrig ihåg vad den hette eller vart jag hittade den. Jag lär mig aldrig, varje gång, efter att ha glömt, tänker jag att jag ska skriva upp namn och sida eller åtminstone lägga till sidan som favorit men gör de aldrig.

Jag tror att jag måste ut i butikerna, se tapeterna i verkligheten, för att kunna bestämma mig. Har man riktigt tur har dom den där YES-tapeten framme på rulle eller kanske till och med uppsatt för annars är de inte helt lätt att hitta något i butik heller. De finns ju lika många tapet"böcker" i butikerna, som de finns sidor som säljer tapeter på nätet, närmare en miljon. 


M

För väldigt väldigt (innan något M kom in i bilden) länge sedan köpte jag ett betong A på Ikea, nu med två M i familjen skulle jag VÄLDIGT gärna vilja ha ett M också. Bokstäverna har sedan länge utgått ur Ikeas soriment men de kanske finns någon där ute som sitter och trycker på ett M som dom kan tänka sig att vara utan?



Om inte får jag göra ett nytt försök att övertyga sambon om att i alla fall testa gjuta ett M. Han säger att gjutningen är inget problem, de är att få till en bra form. Jag tror han fixar de, han är ju värsta betongjutarproffset i mina ögon. 

Pink

Efter allt de röda är man nu sugen på lite vårigare ljusare färger. Just nu gillar jag rosa, en färg som jag aldrig har haft på någonting annat än ett fåtal klädplagg tidigare, ja om bortser från Milias rum då så klart. Jag hade hoppats på en tapet med rosa i i sovrummet men de har jag lagt ner, isället får de bli rosa detaljer.


Under uppbyggnad i sovrummet.


Rosa till de vita och svarta i badrummet.

Ordning och reda

Äntligen har vi hittat korgar att ha på hatthyllan för förvaring av vantar, mössor, halsdukar m.m m.m. De har länge varit en enda röra där man aldrig hittar de man ska ha, jag älskar ordning.



Förutom att de här underlättar rent praktiskt så är de ju SÅ mycket snyggare också. 

 

De rasar från taket

Hur är de möjligt att de kan bli så skräpigt på golvet på en dag? De måste rasa skräp och damm från taket, de finns ingen annan förklaring. Nu är de ny städat och fint IGEN (storstädade i fredags), vi får se hur länge de håller den här gången.

Myslördag i stan

Vi (jag, Milia och mamma/mormor) ortsbor tog oss en tur in till stan, en kort resa längs E4:an på ca 15 minuter. Vi gick på mysigt fik, ett ekologiskt fik som äntligen har bytt lokaler så att man faktiskt har chans att få en plats. Tidigare var lokalen väldigt liten för ett väldigt populärt ställe, de blev inte ens att man gick dit och tittade om de fanns lediga platser eftersom de sällan gjorde de.   





Förutom att fika hann vi med besök i diverse butiker också. Vi gjorde en del fynd bland annat ett som visade sig bli ett riktigt bra fynd. Jag hittade fina filtar till soffan , de visade sig vara halva priset på dom. När jag kom till kassan såg jag att de hade gått en tråd i den ena filten vilket skulle kunna, men troligtvis inte, leda till att den rismas upp. Tjejen i kassan sa att hon kunde rabattera dom ytterliggare, de slutade med att jag fick båda filtarna för 249 kr istället för 1 000 kr. En bra affär.

Sötaste sötsakerna

Milia fick en ask med sötsaker i julklapp av min moster med familj. Otroligt söta, välgjorda go´saker att fylla på kakfatet med.



Från och med måndag är de här de enda fikat/gosakererna jag får komma i närheten av. De har blivit alldeles för mycket go´fika, praliner, kola, ja sötsaker i allmänhet, under jul- och nyårshelgen. På måndag är de den berömda måndagen, den måndagen som har en förmåga att återkomma typ varje måndag, måndagen då man ska ta tag i sig själv; i extra kilona, i träningen, i kosten m.m. m.m.

Semlor

Mamma/mormor kom ner och bjöd oss på hemgjorda semlor efter maten. Dom var jätte goda men de var nog både den första och den sista för min del. Jag är inte så förtjust i grädde och inte i mandelmassa så semlor är inte riktigt min grej. De brukar bli en per år och jag är glad att de blev den här, lagom stor, lagom med mandelmassa, blandad mandelmassa, helt enkel så mycket godare en dom där stora köpta semlorna.



Tack för fikat!


Nu är julen slut, granen har åkt ut

Granen började se torr och ledsen ut så i onsdags åkte den ut. Den har inte barrat någonting, inte ens när vi plockade av den alla kulor och annat men den torkade. Jag hade gärna haft kvar den ett tag till, de är så mysigt när den står där och lyser och den var så fin. Som tur är är de bara 11 månader tills vi får ta in en ny gran att pynta ;)


KALLT!!!

Aldrig har jag åkt till jobbet i täckbyxor, kofta, fleecetröja, dunjacka m.m. m.m. men när termometern visade -24,2 grader i morse var de bara att klä på sig. Jag tror att bilen surnade till när jag tvingade ut den på vägarna, den lät väldigt stelfrusen och kall. Den hade nog precis som jag velat stanna hemma idag, inte rört sig ur fläcken.

Till helgen blir de mildare så kanske kan man ta sig ut och till och med tillbringa frivillig tid ute, i den här kylan går man inte ut mer än nödvändigt.


Grattis Masmus

Igår firade vi Milias bästa kompis R som fyllde 3 år, GRATTIS GRATTIS. Tyvär blev han inte så där jätte glad över Milias present, han hade redan fått en exakt likadan ;). 

 

Tack för gott fika!


Sju sorters kakor

Jag och Milia tog oss en promenad i snöstormen, med snön piskandes i ansiket traskade vi upp till min mormor för lie fika. Hos mormor får man rikigt kokkaffe i riktiga kaffekoppar och sju sorters kakor att doppa, underbart gott!


Älva, prinsessa, kanin, pepparkaksgubbe...

kusinernas utklädningslåda var populär, de kläddes på och av, på och av. 



   




Perfekt sparkföre


Både jag och Milia är glad över att Milia har fått en spark, att sparka är bland de roligaste man kan göra på vintern. Min rygg skulle dock önska en något större spark men en liten spark är bättre än ingen spark alls.




Titta jag är snygg

Milia invigde sin nya fina klänning som hon fick av lillkusin i julklapp.



Precis som den hon fick när hon fyllde år kommer den här från My Cinnamongirl. Otroligt söta klänningar och hon tyckte själv att hon blev väldigt fin -titta jag är snygg mamma pappa!

2009-12-31, nyårsafton

Nyårsaftonen startade likt ifjol med en tur till kälkbacken, uppskattat av både barn och vuxna. 



   





Efter lite fika åkte alla hem till sig för att sedan återsamlades hemma hos oss senare på eftermiddagen. Åtta vuxna och fem barn var vi som åt god mat och firande in de nya året hemma hos oss, tyvär gick kvällen alldeles fort.


Gott Nytt År!!!

1:a januari 2010, nytt år nya möjligheter och inte ett enda nyårslöfte att bryta.

  


RSS 2.0