Läckra nyheter

Kikade in på Ikeas hemsida och hittade några läckra nyheter från IKEA PS.

IKEA PS SVARVA Bordslampa  IKEA PS SVARVA Golvlampa
Bilderna är lånade från www.ikea.se


Bokrean

I går tog jag mig tillslut tid att gå en snabbis på bokrean för att göra lite fynd, de var ganska utplockat bland barnböckerna men jag fick med mig några stycken i alla fall.

       

Bland annat köpte jag en JÄTTE STOR kartbok till Milia. När vi var i Thailand i fjol köpte vi massa små flaggor som vi tänkte att vi på något sätt skulle sätt upp/sätta in/sätta fast en för varje land som Milia besökt. När jag såg den här kartboken bestämde jag mig för att de var sätta in de skulle bli så nu ska jag bara leta fram flaggorna.     
1. Här i mellersta Sverige bor vi. 2. Här, i Thailand, har jag varit. 3. Hit, till Turkiet, ska jag till hösten.

Jag hoppas att Milias kartbok kommer att fyllas med många fler flaggor för resa är bland de bästa som finns.


Jag köpte en bok till mig själv också, vi får väl se hur många av dessa tusen man hinner avverka innan man dör. Förhoppningsvis blir de många, som sagt resa är bland de bästa som finns.

Tre veckor imorgon

Imorgon har vi bott i huset i tre veckor, i lika många veckor har vi varit utan tv. De är inget vi lagt ner speciellt mycket tid på att försöka åtgärda, de är ganska skönt att vara utan tv. Utan tv är de ingen risk att man sjunker ner i soffan och fastnar där och inte får någonting annat gjort. Vi är i vanliga fall inga tv-nördar heller så som sagt vi har inte saknat den så mycket men så idag började vi prata om att i alla fall fixa så att vi kan se 1:an, 2:an och 4:an, sagt och gjort. Precis lagom till säsongstarten, som mamma uppmärksammade oss om när dom var här på middag, fick vi tv:n eller sändningen att fungera.


Bild lånad från www.svt.se

Detta fantastiska program, roligt och underhållande, hur kunde jag missa att de hade säsongspremiär? Kanske för att vi inte haft någon tv och eftersom vi inte har haft någon tv har jag hoppat över tv-tablån i tidningen. Nu spelar de ju ingen roll om jag visste av premiären eller inte för jag såg den ju och jag tyckte att de var ett riktigt bra program den här gången. De är ju inte alla gånger de är jätte bra men oftast.

Som framgick av texten ovan så har vi haft middagsgäster, mamma, pappa och S som mamma och pappa är avlastningsfamilj åt. Milia är helt tokig i S, han har blivit som en storebror och han är så snäll med henne, dom leker så bra trots att de skiljer lite mer än 8 år mellan dom. När vi flyttade till huset började Milia ganska omgående och ofta prata om S, hon har gått runt och sagt S skola, (kommer) snart, mojon och visat allt hon och S ska göra tillsammans när han kommer. Den här helgen ska han då vara hos mor och far så så fort han kom gick dom ner till oss och de var en helt galet glad Milia som mötte honom i dörren, de gick inte att ta misste på lyckan hos henne. Dom har lekt och busat hela kvällen, Milia höll på att somna i bilen när vi var och handlade vid 16-tiden, den tröttheten var som bortblåst hela kvällen, hon somnade inte förrän halv tio när S hade gått "hem".

Dumle

Idag hade jag tänkt att Milia skulle få vara hemma, min sista föräldralediga dag innan jobbet drar igång till veckan. Så blev de inte, Milia hade ingen bra dagisdag igår så hennes inskolningsfröken tyckte att de kunde vara bra om hon kom en stund idag också och de är klart de kanske hade varit dumt att ha tre dagisfria dagar så här tidigt. Idag hade varit en mycket bättre dag, hon hade varit glad och lekt men efter lunchen hade hon blivit ledsen, hon var super trött. Jag hämtade henne när de var dags att sova så nu ligger hon ute i vagnen och sover här hemma.

 

Jag hade ju räknat med att ha henne hemma men nu blev de inte så så jag har passar på att baka och städa här hemma istället. De var ju så roligt att umgås med vår nya köksmaskin igår så jag tänkte att vi skulle bekanta oss lite mer så idag blev de kakor, Dumle-kakor. Jag hatar att göra kakor, chokladbollar m.m. i vanliga fall eftersom man måste knåda ihop smöret med övriga ingredienser, jag hatar att bli kladdig. Nu gjorde min kompis de åt mig så nu kommer de att bakas kakor lite oftare.Jag tycker att de är väldigt roligt att baka, jag bakar hellre än lagar mat, men vi i den här familjen brukar inte vara så duktig på att äta upp de jag bakar. Så till er som läser och vet var vi bor: Välkommen på fika! 

Förälskelse

Med dagens bullbak blev vår nya köksmaskin invigd och vilken fantastisk ny bekantskap de blev, jag tror att vi två kommer att mycket roligt tillsammans. Jag bara älskar den efter en enda bulldeg, den finaste och jämnaste bulldeg jag någonsin sett, på nästan ingen tid alls var två bulldegar knådade, rejält knådade.Mina bullar innehåller inget speciellt, dom är ingen smaksensation, de finns inget hemligt innehåll som gått i arv i flera
generationer, inget annat än de som står på mjölpaketet men de som är de är de mycket av, mycket smör, mycket socker och MYCKET kanel.

        

Anledningen till att jag gorde två degar var för att jag gjorde både vanliga bullar och mjölkfria bullar. Nästa gång de bakas bullar blir de bara mjölkfria bullar, man varken ser eller känner någon skillnad. Förra, tillika första, gången jag bakade mjölfria bullar (till Milias kalas) bakade jag på Profylac, degen blev jätte kletig och gick inte att jobba med så jag gjorde bara några bullar sen slängde jag degen. Den här gången bakade jag på solhavre och de märktes ingen skillnad på degen men jag tordes inte chansa, nu vet jag att jag inte behöver göra två olika degar. 

     


Ensam hemma

Idag är första dagen som jag har lämnat Milia på dagis utan att ha något jobb eller möte inbokat, de känns väldigt konstigt att bara vara hemma. Hon blir ju inte där hela dagen (fortfarande inskolning), jag ska hämta henne när hon har sovit när nu de blir, igår hade dom väckt dom henne kl. 14.30, i tisdags vaknade hon kl. 13.15. Man kanske ska njuta av den här dagen, av ensamtiden för nästa vecka behöver jag inte direkt fundera över vad jag ska göra när Milia är på dagis, då börjar allvaret, jobb 8-17 måndag-torsdag. 

Just nu sitter jag med en god kopp kaffe och väntar på att bulldegen ska jäsa färdigt, hoppas bara att jag hinner baka färdigt innan de är dags att hämta, jag har nämligen gjort en dubbelsats. Blev så väldigt sugen att baka igår när S hade med sig nybakta bullar till kaffet, mmmm.

 

Bokrean fick vänta

Milias bokhylla behöver rensas ur och förnyas, många av böckerna är antingen sönderlästa och eller sönderätna... bokmal = ) Så igår hade jag då tänkt att åka på bokrean och försöka fynda lite böcker till henne och kanske någon till mig, vad jag nu ska med den till. Men bokrean fick vänta då vi fick möjlighet att umgås med och ha trevligt middagssällskap av våra grannar och vänner, de var väldigt länge sedan eftersom lilla R drabbades av en rejäl och ihållande magsjuka.


Allt som oftast är dom små vänner och leker bra men igår var de perioder när de var väldigt gnälligt (från Milias sida). De är nämligen så här, R är sju månader äldre än Milia, han började på dagis i höstas och med dagis starten kom de är MIN, MIN, MIN vare sig de var hans eller inte. De har lagt sig, han har inte alls samma behov av att "äga" saker, S tyckte att de var jobbigt och ursäktade sig, jag sa bara lungn snart ska Milia börja på dagis då blir hon likadan. Nu har Milia börjat på dagis och gissa vad? MIN, MIN, MIN är ett väldigt vanligt förekommande ord, nu är de hon som "äger" allt och R får inte så gärna låna hennes saker, de är inte så roligt men jag vet ju att de lägger sig.

Vad beror de på? Dom flesta barnen blir så, men varför? S hade en teori igår som jag tror stämmer väldigt bra, nått i stil med att dom på dagis inte känner att någonting är deras, dom rycker och knycker saker ifrån varandra m.m. så när dom kommer hem till sina saker då ska alla veta att de här är MITT.


Bilder på fixet i söndags

     
Locket av oljad massiv ek på toalettlådan i stora badrummet

     
Golvlist mellan klinker och trägolv i hallen     
Hyllan på Milias rum som fyllts med bland annat doppresenter

Idag har vi haft slutbesiktning av huset, de finns ju fortfarande sådant som är ofärdigt men de är sånt som vi ska göra själv och de omfattas inte av Garbo försäkringen. Besiktningsmannen tyckte att de var ett väldigt fint hus = ), han hade besiktiat ett likadant hus men där hade dom gjort köket enligt grundritningen, precis som vi tyckte han att de här blev en bättre lösning. Han hade inga invändningar förutom att barnsäkra lådor och skåp i köket, vi har de men inte fått upp de ännu.

Pyssel

Under eftermiddagen och kvällen har jag ägnat mig åt lite pyssel. Inget stort, inget avancerat men sånt som tillsammans med annat kanske kommer att göra de här till hemma istället för huset. Har kommit på mig själv att jag fortfarande ofta säger huset, vi har fixat i huset, vi ska åka hem till huset t.ex. istället för vi har fixat hemma, vi ska åka hem. De kommer väl, de har ju varit huset betydligt längre än vad de har varit hemma.


     
En ängel som var lite för guldig för att passa in här har med hjälp av lite spraylack blivit vit

     
Boholmen diskbaljor från Ikea har piffats upp med lite bokstäver i dekorplast


Jag har haft funderingar på både tavellister och svävande bokhyllor till kokböckerna i köket men vet fortfarande inte riktigt hur jag ska göra. Under tiden eller kanske för all framtid får bokstödet Skribent, som målats svart, från Ikea hålla kokböckerna på plats.


En av Milias urätna vällingburkar har fått blivit Milias pennburk

Lämnad

I morse var de då dags att lämna Milia på dagis för första gången. Till en början verkade det som att de skulle gå bra, jag sa att jag måste åka på jobbet en stund och att hon skulle få vara med barnen på dagis, hon svarade bara jaa. När jag sa att hon skulle ta med sig Puh (fick ta med sig honom idag för att känna lite trygghet) och gå till fönstret och vinka sa hon återigen bara jaa och började gå mot fönstret. En av fröknarna tog då upp henne och tänkte följa med henne till fönstret, de var då hon slog bakut, skrek mamma, började gråta och vred sig ur frökens famn och sprang tillbaka till mig. Fy vad svårt de var att hålla tillbaka tårarna då, ögonen var nära att svämma över av tårar men jag lyckades hålla mig till jag kom runt hörnet och hon inte såg mig längre. De var tur att jag skulle iväg och var upptagen för jag har nog inte klarat av att bara sitta hemma och vänta.

Efter mötet med jobbet ringde jag på dagis för att fråga om de gick bra och de gjorde de så dom tyckte inte att jag skulle komma. Hon fick stanna och äta lunch och sova också hämtade jag henne när hon vaknat så nu är vi hemma igen.  När vi satt i hallen och klädde på oss sa jag att hon skulle få gå på dagis imorgon igen då sken hon upp sa jaaa och mojon, kanske att hon tycker att de är helt okej att vara på dagis eller så förstår hon inte vad jag säger = ) I morgon ska jag lämna henne lite senare eftersom jag inte ska iväg förrän kl. 10 och hämta henne lite senare, efter mellis. När hon börjar på riktigt blir de efter mellis som vi kommer att hämta henne.

På beställning

Min bror ville att jag skulle sy en påse/väska till hans skoterverktyg. Jag har aldrig gjort någon, visste inte riktigt hur jag skulle göra men nu är den i alla fall gjord. Om jag får säga de själv så tycker jag att den blev ganska bra, vi får väl se vad han tycker.


Häftigt tyg va? ; )

       

Jag och Milia åkte upp till mamma/mormor och åt middag, symaskinen står fortfarande kvar hemma hos dom. Mathias som har gått och blivit sjuk fick en lugn och skön kväll ensam hemma, han sov när vi for, han sov när vi kom hem och jag vet inte ens om han har märkt att vi kommit hem. Sömn är den bästa medicinen!

Sista inskolningsdagen

Eftersom de blev avbrott i inskolningen förra veckan och de följdes av helg så tog vi en sista inskolningsdag idag. I morgon ska jag lämna henne direkt på morgonen eftersom jag måste iväg på jobb ett par timmar. Går de bra får hon vara kvar och äta lunsch, sova och äta mellis så hämtar jag henne efter de, skulle de inte gå bra så åker jag dit direkt efter jobbet.

Jag skulle tro att de är en ledsen liten tjej med tårar rullandes ner för kinderna som jag lämnar i morgon men förhoppningsvis går de över när jag är utom synhåll. Mest nervös är jag för att jag själv inte ska kunna hålla tårarna tillbaka, jag hoppas jag kan hålla tillbaka tills jag kommer ut. Hur ska hon kunna "tro" på de om inte jag gör de och står där och bälar. 

     
1. Idag skulle abolut Melle med på dagis. 2. Plockar undan efter lunchen, så duktig! 3. Tvättar händerna i mini handfatet, där skulle hon kunna stå hur länge som helst. 4. Ute och leker efter sovstunden med favoriten på dagis, hon sken upp som solen när hon såg henne idag. 


Matematik förberedande övningar. Milia fick testa de här i fredags och tyckte att de var jätte roligt, idag fick hon prova nästa svårighetsgrad.

Idag gjorde Milia sitt första pärlarmband på dagis, hon var väldig stolt över sitt verk dessvärre lyckades hon förstöra de när vi kom hem. Jag har lagat de så ni kanske kan få en glimt av de här senare.

Fixardag

För ett par dagar sedan skrev jag (ännu) en lista på vad som var kvar att göra i huset, efter idag kan jag stryka ganska många punkter på den listan. Här har de fixats sen vi klev upp i morse tills för en stund sedan när de var dags för Milia att sova. Milias farmor och farfar kom ut vid lunch och har hjälpt oss hela dagen.

Vi har satt lister/foder runt dörrarna i badrummen, satt fast golvlisten mellan hallen och vardagsrummet, satt fast golvlister mellan allrummet och vardagsrummet samt vardagsrummet och lillhallen, plockat ur ytterliggare ett antal flyttkartonger (de finns fortfarande ouppackade kvar), stuvat om i flyttkartonger och burit upp på vinden, satt fast locket på toalettlådan, satt upp en hylla på Milias rum.

Golvet i tvättstugan är ÄNTLIGEN färdig lagt och ska fogas i morgon sen ska de målas och listas där inne innan vi kan flytta in tvättmaskin och torktumlare, ska bli så skönt att kunna tvätta men också att slippa ha allt stående i vardagsrummet.

I början av veckan kommer elektrikern och gör klart de sista, just nu kokar vi kaffe m.m. på golvet i hallen eftersom vi inte har något fungerande eluttag i köket, inte så roligt när man har en liten som springer omkring. Jag hade velat ha eluttagen och lysknapparna till underskåpsbelysningen under skåpen istället för "mitt" på kaklet men de blev något litet missförstånd så nu sitter de på väggen/kaklet. De går ju inte att göra så mycket åt de i efterhand men jag sa direkt att om dom ska sitta där ska de vara svarta uttag och knappar, kaklet är ju svart och då vill jag gärna inte ha vita uttag och knappar, dom behöver ju inte synas mer än nödvändigt. Svart var inget dom hade hemma så då blev de till att vänta.  

Nu ska jag se till att få stryka nån punkt från en annan lista.


Milia hjälpte pappa att kapa lister till badrummen

Siffermallar

Innan middag hos mamma och pappa åkte jag iväg för att köpa diverse små saker, bland annat en pärm till Milia som hon ska ha med sig på dagis. Den ska fyllas med bilder på henne, hennes familj och vänner, pärmarna står framme så att barnen om dom vill kan sätta sig och bläddra i sin pärm. Pärmen fylls sedan på med bilder från dagis, teckningar m.m.

Jag skulle även köpa siffermallar på Panduro, jag har sett dom flera gånger och jag har tänkt köpa dom lika många gånger men har inte gjort de. Nu när jag verkligen behövde dom fanns dom inte kvar, dom tar inte hem dom längre. Dom kunde göra en kundbeställning men då kan jag lika gärna beställa dom från hemsidan själv, då landar dom ju direkt i brevlådan annars måste jag hämta dom i butiken. De är så typiskt, jag hade tänkt göra klart ikväll och få upp de imorgon. 


Mathias hjälpte pappa att sätta upp en fondvägg i vardagsrummet, de blev super fint.

     


Tillbaka på dagis

I morse packade vi ryggsäcken och gick till dagis igen för den tredje, och egentligen sista, inskolningsdagen efter två dagar hemma med en light magsjuka. I tisdags var de lite gnälligt när vi var på dagis och nu i efterhand vet jag ju varför. Idag var allt mycket bättre, hon lämnade mig oftare och under längre stunder men kommer rätt vad de är på att hon måste titta så att jag inte har försvunnit. De blir nog annat sen, när man har sagt hej då och inte bara försvunnit, då vet hon att man inte finns där. Jag har alltid varit väldigt noga med att säga hej då även om jag bara ska ut en sväng, då uppstår inte den där "paniken" när hon upptäcker att man är "borta".

     
De är tur att vi har väldigt nära till dagis för de tar sin lilla tid att gå dit ändå. Ena stunden ska hon gå själv, nästa stund ska hon hålla i handen eller dra barnvagnen. Sen måste hon stanna vid varje gul, brun eller gul/brun fläck och säga blä ett par tre gånger och rätt vad de är hittar hon nån intressant snöklump som måste inspekteras på närmare håll. När jag börjar jobba blir de nog till att stoppa ner henne i vagnen och springa till dagis om vi ska hinna...

Alla barn som sover sover ute i vagnar, Milia är inte riktigt van vid att sova samtidigt som en massa barn är ute och leker alldeles intill så hon sover inte så länge. Ni som har hört 20-30 barn i åldern 3-6 år leka förstår nog varför, men hon vänjer sig säkert och när hon har varit på dagis från 07.30 iställer för som nu från 09.30 kommer hon nog sova ostört. Fördelen med att inte sova så länge är ju att man även hinner med att vara ute och leka med dom större barnen.

     

Milia har hittat en kompis, Thea snart 6 år eller de kanske är Thea som har hittat Milia. Hon tar väldigt gärna hand om Milia och hjälper henne, ibland kanske lite för mycket om man frågar Milia men allt som oftast tycker hon att de är roligt. När vi tittade på dagis till Milia så var de förutom läget väldigt avgörande att de var blandade åldersgrupper, dom små lär sig så mycket av dom större barnen samtidigt som dom stora också lär sig av dom små.

     

De är väldigt roligt att få vara med så här och se vad dom gör. I tisdags var de tre tjejer, 4-6 år som alla ville ta hand om och leka med Milia, dom lekte mamma, pappa, barn, en ganska vanligt förekommande lek. En pojke ville ansluta men flickorna ville inte ha någon till "familjemedlem", då utspelar sig följande:

Pojken till fröken: Dom säger att jag är dum, jag får inte vara med
Fröken till pojken: Varför säger dom att du är dum då? Har du varit dum?
Pojken till fröken: Nä, jag vill vara med och leka mamma, pappa, barn
Fröken till pojken: Ibland måste man låta andra barn leka i fred om dom vill de...
Pojken till fröken: Ja men om man leker mamma, pappa, barn måste de faktiskt finns en pappa och jag kan vara en pappa, jag är pojke...

Jag log väldigt stort inombords 

Ikväll har mamma och pappa varit här och käkat med oss, de blev S & H:s hemgjord pizza. Av tre möjliga fredagar i huset har de ätits pizza tre gånger, de verkar som att de blir till en fredags tradition här.


Energi

Jag fick sån energi till att göra saker idag, med saker menar jag sånt som är kvar att göra i huset, både stora och små. Men med en liten i huset får man dock inte så mycket gjort och helst inte när man behöver använda sig av skruvar, verktyg, färg m.m. Hon stoppar allt och då menar jag verkligen ALLT i munnen och hon är ju så snabb, de går inte att titta bort en sekund förrän hon är där och nyper en skruv eller sticker ner handen i färgen. Hon vill ju så gärna "hjälpa" till.

Efter att ha funderat på om de kanske inte skulle gå ändå kom jag fram till att de inte är någon idé att ens försöka, så jag sparade på energin och väntade tills Mathias kom hem. Han såg inte ut att ha fullt lika mycket energi som mig efter arbetsdagen men han vill ju precis som jag bli klar någon gång, snart.

Vi fick en del gjort under kvällen, bland annat gjorde vi klart med inredningen under diskbänken, målade ett bokstöd, kapade lister som ska ligga runt klinkerplattorna som ligger runt kaminen och en nivålist till hallen.

      

   

Snyggt från H&M Home

Har tittat på H&M:s kollektion för hemmet och där fanns de ju en del som skulle göra sig bra här hemma hos oss. Skulle bland annat vilja ha lite nya textilier till köket och de fanns en och annan kökshandduk, grytlapp m.m. m.m. som jag skulle kunna tänka mig.

 

Eller kanske man ska satsa på lite färg istället

 

De fanns mycket fint till fina priser så ta en titt om ni inte redan gjort de. Sängkläderna nedan tyckte jag såg väldigt fin ut men vi är absolut inte i behov av några sängkläder just nu, tyvär. Vet inte hur många ouppackade packet jag la in i garderoben nu när vi flyttade in, de var många i alla fall.

   

Samtliga bilder är lånade från www.hm.com/se/

Hemma

Vi är hemma idag också men vi är pigga och krya. Magontet försvann lika fort om de kom så imorgon ska vi fortsätta inskolningen. Sen får vi se hur de blir till veckan med inskolning/lämning, hur de går imorgon får avgöra. Skulle gissa att jag är med henne på måndag och provar lämna för första gången ett par timmar på tisdag.

  
Vi gick ut i de fina men kalla vädret en stund på förmiddagen och åkte kälke. De var verkligen skönt att komma ut en stund efter en heldag inne igår, jag har byggt upp ett behov av att vara ute varje dag under barnledigheten.

Nu lyser solen in här hos oss och göra att allt damm syns väldigt tydligt så jag ska passa på att städa medan Milia sover. De är fortfarande byggdamm, sågspån m.m. som kryper fram lite här och där och de är svårt att hålla rent överallt eftersom de fortfarande står så mycket saker i en del rum. Till veckan blir nog tvättstugan färdig och då försvinner tvättmaskinen och torkttumlaren från vardagsrummet, städskåpet från allrummet m.m. m.m. LÄNGTAR för då kan vi göra klart med tv-möbeln som just nu får ligga kvar i kartongerna. 

Inskolningen går inte vidare bra just nu...

Tredje inskolnings dagen blev ingen inskolningsdag, de blev en hemmadag med magsjuka för både min och Milias del . De kom ju väldigt lägligt med tanke på just inskolningen, ev kanske (mest troligt inte) vi kan gå dit igen på fredag men då blir de bara en dag och sen är de helg. Nästa vecka ska jag på jobbet tisdag och onsdag ett par timmar, då var tanken att jag skulle prova lämna henne själv men nu kanske inte alls de fungerar. Vi får väl se, de kanske blir till att börja om inskolningen till veckan och försöka pussla ihop de så att jag i alla fall kan åka iväg på jobb ett par timmar på tisdagen. 


Milia testade nya kontorsstolen i morse, hon var väldigt nöjd, den går ju att snurra. Hon har betydligt mer ork och energi än mig idag, dom blir ju vanligtvis inte lika sjuk som oss vuxna

TV-möbeln...

som förra veckan, enligt personalen, skulle komma in om tidigast två-tre månader kom in igår så idag blev de Ingvars mammas köttbullar till middag och sen en tur i varuhuset.

Blev väldigt glad när mobilen pep igår och jag kunde läsa att varan åter fanns i lager, då slapp vi fundera på om vi skulle ta in den gamla eller börja leta en annan möbel. Vänta i två-tre månader på att få klart i vardagsrummet var inget allternativ.

Lite annat smått och gott fick också förlja med hem, som alltid när man besöker Ikea.

Bland annat:

SKRUVSTA Arbetsstol
Stol till "kontoret", den fanns även i svart och i vitt skinn men vi tyckte att de skulle göra sig bra med lite mönster och färg i ett rum som i övrigt är helt vitt

KNÖS Skrivunderlägg                                       STÅTLIG Hyllplan
Skrivbordsunderlägg till                                Två hyllpan i ek som ska limmas ihop, 
köksbordet                                                   fräsas ur och bli lock till toalettlådan i

                                                                   stora badrummet

Bilderna är lånade från www.ikea.se


Första dagen avklarad

Så var då den första inskolningsdagen avklarad och de gick jätte bra. Milias inskolningsfröken tyckte att de gick över förväntan, de kanske dom säger till alla föräldrar men i vilket fall som helst kändes de bra.


På väg till första dagis dagen med ryggsäcken packad på ryggen.

       

Jag ska dock inte sticka under stolen med att min ögon var fyllda av tårar till bristnings gränsen, inte för att de på något sätt inte verkade bra, tvärt om. Vattnet som samlades och var nära att rinna över berodde på en blandning av att de på riktigt gick upp för mig hur lite tid, jämfört med senaste 1,5 året, jag kommer att få träffa min dotter, att se henne bekväm så snabbt, att se hur duktig hon är och hur snabbt hon lär sig. Duktig då tänker jag främst på när hon skulle ta en underlägg, välja en plats, hämta glas, bestick, tallrik och mat och bära tallriken full av mat till den plats hon valt själv. Efter maten plocka bort tallrik m.m. torka bordet och lägga tillbaka underlägget, de såg SÅ sött ut.  

     

Milias bästa kompis R går på samma dagis på samma avdelning som Milia. När vi kom stog han och vinkade i fönstret och kom springandes och mötte oss i hallen. R är i vanliga fall VÄLDIGT duktig att prata men när vi kom var han så till sig av glädje att han nästan stammade, han skulle hjälpa Milia att klä av sig, visa henna var skorna skulle stå och var hennes kläder skulle hänga, kärlek. Jag tror att de var tryggt för Milia att se att R där, någon hon kände igen och tycker om.

R var här hos oss ikväll och ännu en gång idag var de nära till tårar, se själv:


Hur gulligt är inte de här? (Bilden är inte arrangerad)

     


Dagis

Just nu packar vi dagisväskan, idag börjar inskolningen. Helt otroligt att denna dag redan är här, Milia ska börja på dagis, stora lilla tjejen. Jag har ett sånt där pirr i magen som man hade när man själv skulle gå till skolan första dagen efter sommarlovet. Nu håller jag tummarna för att de ska gå bra och att hon ska trivas med den nya tillvaron.


Lillplutten ska börja på dagis, var tog tiden vägen??? 


Egen stereo

Efter badet igår blev de en snabbis hem för att packa om Milias väska. Hon sov nämligen hos mormor och morfar eftersom vi skulle ut på galej med S och H.

När vi kom till mormor och morfar fick Milia en present, hon fyllde ju faktiskt 1,5 år (undra hur länge man fyller månader och halvår?!), en alldeles egen stereo och Pippi skivor. Hon satte sig bredvid stereon och gungade i takt med musiken, hon såg väldigt stolt och nöjd ut. Nu kan hon spela musik och dansa på sitt rum, hon kanske ska få bjuda in lite kompisar på disco : )Jag var lite nervös över hur hon skulle reagera på att komma tillbaka till mormor och morfar så här snart och alla hennes/våra saker var borta. Men allt hade gått jätte bra, hon sov hela natten, hon var så tyst att pappa var tvungen att titta så att hon andades flera gånger under natten. De hör ju inte till vanligheten att hon sover utan att vakna en endaste gång och de vet ju dom som haft oss inneboende. 

Vi då? Vi hade en jätte trevlig kväll med många skratt. Jag som i vanliga fall knäpper jätte mycket kort lyckades bara knäppa ett enda kort och de var hemma hos S & R, när kvällen knappt börjat.


S hade gjort väldigt gott tilltugg till hockeyn innan vi åkte in till stan.

Familjebad

Igår förmiddag drog vi iväg till badhuset tillsammans med min bror och hans familj. På lördagar har dom familjebad dvs poolen är uppvärmd till ca 33-34 grader, väldigt skönt. Milia har gått fyra kurser babysim här, hon kände igen sig på en gång vi kom in i omklädningsrummet trots att vi inte har varit där sedan sista babysimmet i mitten av december. De var full FART från första stund, hon hoppade från kanten, hon klättrade upp och hoppade nog i närmare 100 gånger, hon åkte kana, simmade med armringar m.m. Som sagt de var full fart från att vi kom in i badhuset, de var en helt färdig liten unge som somnade omedelbart i bilen när vi skulle åka hem. 

     

     

Lilla Melwin som gjorde sitt premier bad i pool igår såg ut att tycka om de. Han kommer nog att gilla babysimmet lika mycket som storkusin.


 
Vi kommer att besöka badhuset snart igen, vi tänkte att vi ska försöka åka och bada åtminstone en gång i månaden fram över. Dels för att Milia tycker att de är så roligt men också för att hon inte ska glömma allt hon lärt sig på babysimmet. 


Internet

Nu har vi äntligen ett fungerande internet i huset. Man märker verkligen hur mycket man använder datorn och internet när man inte har någon/något. De är inte världens snabbaste uppkoppling men de fungerar i alla fall.

Vad har vi då gjort dom senaste internetlösa dagarna?

I onsdags var vi på 18 månaders kontroll med vaccination med Milia. Vaccinationerna har tidigare gått jätte bra, hon har inte sagt ett pip när dom stuckit henne. Den här gången var inte som tidigare gånger, hon skrek och grinade, krokodil tårarna strömmade ner för kinderna. Hon tyckte inte om doktorn och han blev inte mer populär när han var tvungen att ta en till spruta för att de blev något "fel", hon fick dubbel dos. De hjälpte inte ens att sköterskan blåste med såpbubblor.I torsdags blev vi bjudna på lunch hos våra grannar S & R, vi gick hem när de var dags för Milia att sova. De var nämligen R:s tur att vaccineras. Mamma kom efter jobbet och åt middag med oss och för att vara med Milia medan jag och Mathias for för att handla inredning m.m. till huset. Vi han med väldigt mycket så nu har vi att göra, de ska monteras och de ska sättas upp.

     
R och Milia fick hjälpa S att göra lunchen och de var så roligt att dom ville fortsätta laga mat efter maten. Varsin bunke, var sin visp och lite makaroner, dom har nog kunnat hållt på hur länge som helst.

Idag har Mathias och Milia varit ensamma hemma på förmiddagen, dom var ute och åkte kälke och gungade tills de var dags för lunch. Jag kom hem precis när Milia hade vaknat, jag hade köpt med mig lera hem så vi bakade lerbullar, lerbollar och gjorde lite lerdjur.

       
Hon var SÅ sugen att provsmaka.

Ikväll har Milias farmor och farfar varit här på middag, de blev hemgjord pizza. Jag har fått receptet på pizzadegen och tomatsåsen av S och de blir väldigt VÄLDIGT gott och de tror jag övriga i sällskapet också tyckte.

     

Vi har även fått en del gjort i huset sedan vi flyttade in men de finns fortfarande massor kvar att göra.

     

   
Vi har bland annat fått upp handdukskrokar, speglar, toalettrullshållare och toalettborste. Jag älskar att borsten sitter på väggen, ju mindre saker på golvet ju lättare att städa : )

Också har vi ju skålat i Champagne för att fira att vi ÄNTLIGEN har flyttat in.SKÅL!

Milia och pappa

Idag har Mathias varit hemma med Milia hela dagen, de var länge sedan dom två var bara dom, välbehövligt med andra ord. Jag tror att dom båda har längtat efter den här dagen, att få vara själv, de blir inte samma sak när jag är hemma. De blir nog så att jag både tar och får för mycket av ansvaret. 

Samtidigt som de var länge sedan dom var bara dom så var de länge sedan jag var ifrån Milia en hel dag också så nu längtar jag och ska skynda mig hem. Tänk snart är de här min vardag, vardag att inte få träffa henne på hela dagarna... Hur ska de gå, jag kommer att längta ihjäl mig. De är bara att passa på att njuta den här sista veckan, på måndag börjar inskolningen och om två veckor sitter jag på jobbet. 

TV-möbel

Vi har beslutat att tv-möbeln som vi hade i lägenheten inte ska få flytta in i huset. Mathias förberedde för en möbel från IKEA som ska hänga på väggen under tiden vi byggde. I går packade vi bilen och styrde mot just IKEA med förhoppningen att få med oss en sådan hem så att vi kan göra lite mer "färdigt". Naturligtvis gick de inte enligt planen, när vi kom dit stod de att varan var tillfälligt slut och att man skulle ta kontakt med personalen. Tillfälligt var ca 2-3 MÅNADER, man skulle göra om möbeln i just den vita färgen som vi ville ha, den nya skulle inte tas in förrän den gamla var helt slut överallt. Jag har absolut ingen lust att vänta i 2-3 månader på en tv-möbel då blir de ju aldrig "färdigt" här, antingen får den gamla flytta in eller så måste vi hitta en ny.

Innan vi åkte till Ikea hade vi besök av våra grannar S och R för första gången sedan vi flyttat in. De gick inte att ta miste på lyckan hos Milia när Rasmus stod i dörren, dom gick raka vägen in på hennes rum. När S frågade var hon sov pekade hon stolt på sin säng, sedan flytten sover hon nämligen i egen VANLIG säng i eget rum, de har gått jätte bra så här långt. Nu sover hon inte själv där inne, jag har valt att sova på en madrass på golvet till en början, jag vill vara nära om eller när hon vaknar mitt i natten så att hon inte blir rädd. Allt är nytt och de är en stor omställning för en liten människa.

Man funderar ju vad hon tänker, vad hon känner osv. Bara de att vi i snart nio månader har bott i storfamilj med mormor och morfar och nu helt plötsligt är de "bara" vi, vad tänker hon om de? När vi flyttade från lägenheten var hon så liten så då funderade jag inte så mycket, nu är hon "stor" och så medveten, då flyttade vi bara ifrån fyra väggar nu har vi flyttat ifrån två familjemedlemmar. Självklart tror jag att hon saknar mormor och morfar, vem gör inte de, men de verkar som att hon tar omställningen väldigt bra och trivs trots att de "bara" är vi. 

Kan fortfarande inte bjuda på några bilder. Bild uppdatering kommer så fort de är möjligt.


Bild uppdatering: Milia och bästa kompisen R myser, glad över att ÄNTLIGEN vara grannar.

Tusen miljoner TACK!!!

Som sagt, vi är långt ifrån färdig och vi kommer förmodligen att få mycket hjälp av många i fortsättningen också men vi skulle ändå vilja säga tack nu.

I och med att vi har flyttat in så är de på sätt och vis klart och de är många som på ett eller annat vis, mer eller mindre har varit/är delaktig och har gjort de möjligt. Vi har fått så mycke ovärderlig hjälp med allt, från de första beslutet som togs för ungefär 15 månader sedan till idag. Ni vet vilka ni är och vi hoppas att ni vet hur enormt tacksamma vi är för er hjälp, utan er hade de aldrig gått.

TUSEN TUSEN TUSEN TACK!!!

Fullt hus

Redan igår hade vi våra första "riktiga" besökare här och uppvaktad blev vi med både blommor, vin och presenter. De var min mor och far, min bror med sin lilla familj och en av mina bästa vänner som kom och besökte oss. Vi åt middag och skålade tillsammans allihop. Nu är både spisen, fläkten, ugnen och diskmaskinen invigd, förutom att en säkring gick så fungerade allt utan problem.

     
1. Milia var glad att alla sakerna fick flytta med ner till huset. Hon var inte så glad när vi packade ner allt, hon hängde sig i påsen när Mathias skulle bära ut den till bilen. 2. Har man flyttat till nytt hus är de fest och är de fest då får man sitta på bänken och välja vad man vill ur skålarna. 3. Man får även smaka kladdkaka, de roligast att gegga med den, inte så intressant att stoppa i munnen. 4. Sofia ville inte vara med på bild ; )

     
1. Kusinerna myser. 2. Bella och mamma. 3. Krille hjälper Milia att bygga tågbana, Krille tyckte att de var lite roligare än Milia.

Idag har Mathias mamma och pappa varit här och hjälpt oss med diverse saker. Karina hade gjort med sig middag och mamma och pappa som tog med sig Milia på hockey stannade kvar och åt med oss så vi har haft storfamiljs middag idag också. Fullt hus är underbart tycker jag, kanske inte alla dagar i veckan men gärna ofta.

     
De snöade konstant i två dygn så på söndag morgon tog Milia med sig sopskyffeln ut för att hjälpa mamma att skotta.

Jag har tyvär inte fått med mig sladden till kameran i flytten så jag kan inte bjuda på några bilder. 

Vi har flyttat

Igår skedde de, den stora dagen som vi så länge väntat på, dagen vi skulle få flytta in i vårt eget alldeles nybyggda hus!!! Kännslorna är många, de är båda helt underbart och fantastiskt men också lite jobbigt. Jobbigt för att allt till en början är så rörigt, man vet inte riktigt vart man har sakerna, man tycker inte att man får någon ordning, man vet inte vilken ordning man vill ha. Oj oj oj va de är synd om mig, vilka problem! Jag tycker inte de minsta synd om mig själv, de är ett angenämt "problem".

När vi satte oss ner igår kväll och verkligen kände efter så kändes de inte alls som att vi precis hade flyttat in de kändes som att vi har bott här jätte länge, konstigt. De kanske beror på att vi har varit här så mycket, under hela tiden, under hela bygget. De är ju inte som när vi köpte lägenheten, vi var på visning en eller två gånger, köpte den och flyttade inte in i den förrän fyra månader senare.

Vi är långt ifrån färdig men vi är en bra bit på väg. Blir man förresten färdig nån gång när man har hus?

     

Vem vill ha välling...

... när man kan få revbensspjällMedan jag stod och blandade välling tog pappa fram revbensspjäll och trots att han bar tallriken och hade ett skapligt försprång mot Milia så var hon först till tallriken ändå. Hon mumsade och åt som bara den samtidigt som hon gungade med till Let´s dance. Hon är inte alls lik mig vad gäller köttätande, jag är jätte fjantig och vill inte ha minsta gnutta fett medan hon bara tuggar och är de lite segt så tuggar hon lite extra eller sväljer otuggat...

Dusch

Nu sitter duschblandaren/termostaten på plats i lilla badrummet och en tillfällig slang med munstycke har skruvats på. En förutsättning för att vi ska kunna flytta in är vi ska kunna duscha, nu kan vi de så i helgen sker de. Imorgon eller på söndag sover vi första natten i huset, känns overkligt men helt fantastiskt att de äntligen är dags. Morgondagen kommer jag att ägna åt att köra ner sådana saker som vi måste ha om vi ska sova/bo i huset. Måste även åka och handla lite matvaror för just nu är de VÄLDIGT tomt i alla skåp, de finns ett kaffepaket och en låda chokladrutor i frysen som svärmor kom med idag. Hon är väldigt duktig på chokladrutor, så de TACKAR vi för!

     
1. Duschblandaren. 2 & 3. Första middagen i huset är avklarad, de blev köpt pizza. Vi hade att välja på de eller kaffe och chokladrutor ; )   

Fotoutmaning

Jag har fått en fotoutmaning av Cajsa. Här är reglerna:

- Gå in i mappen Mina bilder (eller My Pictures, eller var ni nu har era foton).
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.Sjätte bilden i min sjätte mapp är från september 2006. Jag hämtade min sambos brorsdotter på dagis den dagen och var barnvakt till henne under resten av eftermiddagen. De var en jätte fin dag så vi gick till lekparken, vi gungade, vi grävde och vi klättrade.

Jag skickar den här utmaningen vidare till några som jag tror har den ogjord:

Bella

Malin - Inspiration & Design

Lena - Lätt och lagom

HUS nr NIO

Johannisgirl

Hanna - Nytt läge


Mormorsruta

Jag har börjat virka lite smått, igen, de går i vågor, de gör allt mitt pysslande, och nu var de jätte länge sedan jag virkade så jag blev lite sugen. Det ska bli en filt till sängen i Milias rum, färgerna är dom samma som i tapeten eller så nära de gick att komma i alla fall. Jag tycker att de är jätte fint med mormorsrute-filtar och har gjort ett par tidigare men just den här filten kommer att bli en enda stor mormorsruta istället för många små.  


Kvälls- /tid över pyssel

Möblerat och möblerat om

I förmiddags kom min bror med familj ut och hälsade på, vi tog Melle i vagnen och Milia på kälken och gick ner till huset.

     

Mathias som var ledig idag också var redan där nere och pysslade. Milia flög raka vägen in på sitt rum och började laga mat, korv, hon verkar väldigt nöjd med den lilla spisen som tomten kom med.   

     
1. Milia gör korv i ugnen. 2. Tyckte att mamma hade monterat en perfekt koja. 3. Hittade min gamla studentmössa, tänk snart tar hon själv studenten. Så fort känns det som att tiden går ibland.

Krille skulle iväg så Sofia stannade kvar med oss. När Melle sov hjälptes vi åt att städa upp i allrummet, möblera och möblera om i Milias rum och i allrummet. Milias rum har nu möblerats om fyra eller fem gånger och vi har inte flyttat in än, vi kanske hinner med ett par gånger till ; )


Söta och glada kusinerna

Efter middagen åkte jag och Sofia iväg för att fynda utomhus krukor. Jag förstår att personalen inte är jätte trevlig och glad, butiken stängs och många blir utan jobb. Förmodligen tänker dom säkert att alla vi dumma j..lar som handlar där nu hade kunnat handla där tidigare så har dom sluppit gå i konkurs. Men jag tycker ändå att dom ska vilja bli av med grejerna, uppenbarligen vill man ju de efter som man annonserar om utförsäljning, och för att bli de kankse man kan vara lite hjälsam och lite lite lite trevlig.

Händelseförlopp i butiken:

Jag till kassörskan (efter att ha gått runt i butiken och letat personal): Hej, vi skulle behöva lite hjälp ute med (avbruten)
Kassörskan till mig (väldigt otrevlig i rösten): De finns en personal på golvet, ni får leta efter han men vi stänger om 15 minuter (egentligen 22) så ni får rappa på.

Vi letar och vi letar, hittar ingen så vi går ut igen och tittar om vi inte kan få ner krukorna själva. Svaret blev NEJ!

Vi går in får syn på en kille som jobbar där.

Jag till honom: Ursäkta, vi skulle vilja ha lite hjälp där ute, vi skulle vilja ha tre till (en fanns i markplan och stod på vår vagn) sådana här krukor men dom står väldigt högt upp.
Han till mig (otrevlig i tonen): Tyvär, vi har ingen truck den har gått sönder.
Jag till honom: Skulle man kunna få lägga undan (efter att ha sett flertalet lappar med namn och hämtdatum på) tre stycken och komma och hämta dom när ni har kunnat lyfta ner dom.
Han till mig (fortfarande otrevlig): De är ingen idé, trucken kommer inte att bli lagad på en och en halv vecka, minst (han går)

Vi går till kassan för att betala den kruka som vi hade på vagnen. När de är vår tur säger kassörskan -jag stänger här nu, ni får gå till den andra kassan. Kön vänder om och går till den andra kassan, vi hamnar sist...


Vi försökte verkligen på egen hand men krukorna hade dessutom frusit fast i pallen, de var omöjligt att få ner dom. 

Soffbord/vardagsrumsbord

Vi skulle behöva ett bord till soffan i vardagsrummet, de var bland annat de vi tittade efter när vi var på Mio tidigare idag. De här letandet har pågått mer eller mindre effektivt väldigt länge. Redan när vi bodde i lägenheten letade vi efter de rätta men hittade det aldrig, två "lådor" med lock från IKEA fick agera bord. Dom var obehndlade så jag började måla dom vit, den ena blev färdig den andra färdig till hälften och så såg de ut i nästan tre år. I lådorna var de ca en miljon hål så de var ett ganska besvärligt att måla så jag helt enkelt upp.

Idag när vi var på Mio så hittade jag ett som jag skulle kunna tänka mig men de var lite litet och Mathias tror att de är en tv-bänk. När jag kom hem kikade jag in hos Malin på http://inspirationsdesign.blogg.se/ och fick då syn på ett liknande bord fast mycke större och snyggare än de. Jag har alltså hitta bordet med stort B, de här bordet skulle jag så gärna vilja ha. Jag har ju inte sett bordet i verkligheten ännu så jag kanske inte ska ropa HEJ än.

 CANA
Bilden är lånad från www.em.com bordet heter Cana. Vill du se fler och lite bättre bilder kika in på http://inspirationsdesign.blogg.se

Huset och köpcentrat

Mathias ha varit ledig idag så han åkte ner till huset tidigt imorse, jag och Milia prommade när de var dags för henne att sova. De blev fler än ett par timmar i huset och ändå tycker jag att jag inte fick någonting gjort, man plockar lite här och plockar lite där men de blir inget resultat.

Nu har de i alla fall införskaffats lite mer garderobsinredning idag så imorgon kanske jag kan få undan några kartonger till. Jag, Milia och Mathias drog nämligen iväg för att kika på och inhandla lite grejer efter att Milia sovit och ätit mellis.

     
1. Första måltiden i huset är nu avklarad. 2. Upptäckte att om man står upp kan man spegla sig i ugnen och i micron (Observera den lilla toffsen, SÅ SÖTT). 3. Tittar efter vovvar och pippifåglar.

Först bar de iväg till staden för att titta på duschdörr, badkar och duschset, vi hade en hel hög med kataloger med oss ut så nu är de bara till att börja bläddra, de finns för mycket att välja på. Efter staden åkte vi tillbaka hemmåt men gjorde ett stopp i köpcentrat, där besöktes diverse olika butiker, bland annat IKEA och vi med oss en del ut genom dörrarna.

     
1. Paus i duschdörrs- och badkars letandet. 2. Vi tog en lånevagn men hon skulle INTE åka, hon skull köra. 3. I samma butik kunde man provsitta den här fina bilen, de blev fel håll men vad gör de. 4. I en annan butik kunde man bygga lego medan pappa tittade runt, mamma byggde också lego, ingen mamma butik.


Milia åkte gräsklippare med morfar i sommras men den här var mycket större och mycket tuffare. Hälsning till morfar; en sån här skulle du ha // Milia

Presenten

Som jag skrev i föregående inlägg sa har vår vän G varit här och hälsat på. Vi kunde då äntligen överlämna vår födelsedags present till henne, snart en månad för sent. Nu när den är överlämnad och öppnad tänkte jag visa va de var för fint jag hade beställt till henne, beställde även en till mig själv.Innehållet var en söt liten skyddsängel att hänga på halskedja. Dessa och mycket annat fint kan man beställa av Jennie med bloggen http://ljuvligating.blogspot.com Ta en titt, de är de verkligen värt.


Kyrkis

- 20,2 grader visade termometern imorse när vi klev upp. Vi hade planerat att åka på kyrkis och sedan gå en sväng stan, funderade länge på att stanna hemma och inte gå utanför dörren på hela dagen. Tillslut bestämde vi oss för att åka ändå, Milia tycker ju att de är så roligt och när vi kom ut efter kyrkis stod det bara - 8 grader på termometern så de blev en sväng på stan också. De kändes dock betydligt kallare än 8 minus, de har en förmåga att göra de inne i stan, vet inte om de beror på att de ofta blåser mer eller mindre från havet.

     
1. Dansar med dockan på sångstunden. 2. Åka kana är nog de roligaste på kyrkis, lika roligt de 41:a åket. Promenerandes på stan, mycke fönster att titta i.

Nu ikväll kom vår kära vän G och hälsade på och hon ville gärna åka ner till huset och titta så de blev en tur dit ner. Nu för tiden ser man sällan någon skillnad från gång till gång, de är små osynliga saker som görs nu. Lite silikon här, lite fog där, lite list här och lite trösklar där. 

I morgon däremot hoppas vi få upp en del saker som vi nu införskaffat, Mathias är ledig och Dan ska komma ut och hjälpa honom. Vi var nämligen och fyndade lite igår, ett av byggvaruhusen började sin utförsäljning (konkurs), de blev bland annat krokar till badrummen, speglar och hållare. Sen blev de även en massa saker som är tråkiga att köpa men ett måste att ha, då är de ju tur att man kan fynda de till ett lägre pris :-)  


Rensa

Jag håller på att rensa ur bland Milias leksaker och kläder, lika bra att göra de innan vi flyttar. De ska få följa med ner till huset men inte komma upp ur flyttkartongerna, de ska sparas till ett eventuellt.

Milia sover så jag ska inte bli långvarig vid datorn. De är svinkallt ute idag, -15 och dessutom blåser de så de känns som -20. Trots kylan ligger Milia ute i vagnen och sover, de har hon gjort hela vintern och hela förra vintern. Hon sover i en Voksi påse, de gör hon oavsett om de är -20 grader eller om de plusgrader. Är glad att mamma har jobbat på dagis, de var hon som hade kommit i kontakt med Voksi. Hon tyckte att de var de absolut bästa ett barn kan sova i, - så en sån ska ni ha. Jag håller med eller egentligen har jag inget att jämföra med men jag är väldigt nöjd i alla fall. Milia är alltid lagom varm när hon vaknar, skulle rekomendera den till alla som ska köpa åkpåse/mjuklift/sovpåse. Påsen kan användas från o-3 år och längre än så sover väl sällan barn i vagnen.


Idag sover hon i långärmad tröja, långkalsonger, strumpor, träningsoverall, stickade ullsockar, mössa och vantar, mer än så behövs inte när de är 15 grader kallt.

Såg på hemsidan http://www.voksi.com/ att de även fanns skinntossor, skinnvantar och skinnmössa, skulle gissa att dom är varm och gossig.

Black     Black     Black
Bilderna är lånade från www.voksi.com

 

Kitchen Aid

"Barbänken" i köket har fungerat som verktygsbänk/fikabord/allmän avlsatning ett tag men idag tog Mathias och röjde undan och vi kunde ta bort täckpappen. Jag hade inte sett den bänken i sin helhet förrän idag.I början av december köpte jag och Mathias en julklapp/tidig inflyttningspresent till oss själva. Idag när bänken blev städad kom den äntligen upp ur kartongen och den gjorde sig väldigt bra där på bänken i köket. Nu ska här bakas eller när vi har fyllt upp skafferiet ska här bakas.     

När mamma och pappa kom ner till huset så hade dom med sig en snygg termos. Mamma hade hört att vi var utan termos så hon tyckte att vi kunde ta den här av henne, hon använde de inte och tyckte att den passade bättre hos oss. Nu kan vi bjuda gästerna på väl degade bullar och servera kaffe ur snygg termos.

Hämtat Milia

Jag och Mathias har varit nere i huset hela dagen, vi fick en del gjort men de kändes som att de tog stopp på nått sätt. Stoppet beror absolut inte på att vi är färdig på något sätt men vi har liksom ingenting att plocka upp sakerna i/på. Vi saknar tv-bänk, bord i vardagsrummet, garderobsinredning,, inredning ill klädkammaren, hyllor och lite annat. Förhoppningsvis kanske vi kommer iväg och kan handla lite av de under veckan. Garderobsinredning är inget problem att handla men vardagsrums bord tex vill man ju hitta ett som man verkligen vill ha och de kan ju ta sin tid. 

Vi fick bland annat upp tallrikshyllan på Milias rum och jag är väldigt nöjd med resultatet.
 

     

Vid middags tid åkte vi ut till Mathias mamma för att äta och hämta Milia som har sovit där inatt. Vi var nämligen bjudna på hockey med Mathias jobb igår, dom var matchvärd så de bjöds även på trerätters middag och lite annat. Efter matchen gick vi till min mormor som fyllde år igår, GRATTIS, även där blev vi bjudna på trerätters, kände mig kanska proppfull när jag sjönk ner i soffan igår kväll. Dessvärre fick ju inte Milia följa med på kalaset, vi hade redan lovat farmor att få rå om henne över helgen, dessutom var de nästan sovdags för henne när hockeyn var slut så de hade inte varit någon idé att hämta henne för något kalas då.

Milia verkade ha haft de jätte bra hos farmor, inte för att jag hade trott något annat. Jag är väldigt glad att Milia är så glad i både sin farmor & farfar och mormor & morfar, inge problem att lämna henne med någon av dom.

     
1. Milia har en favorit nalle (som är större än henne) hos farmor & farfar, hon hade burit runt på den hela dagen och den hade sovit med henne i sängen inatt. 2. En annan favorit är trappen, tur att vi inte har någon trapp i huset... 3. Milia och farmor hade bakat sockerkaka som vi fick smaka efter middagen, jätte god.

Trevlig packa upp ur flyttkartonger kväll

Efter middagen igår åkte jag, Milia och Mathias ner till huset för att senare få besök av S, H och R samt S bror med familj som gärna ville hjälpa oss att packa upp. Jag och S packade upp, packade upp och packade upp, hur kan de vara möjligt att man har så mycket saker? Har svårt att tänka mig att allt kommer att komma till användning. Mathias och H fixade med lister lite här och där.

Barnen dom lekte, busade, lekte och busade lite till och tillslut tog orken tvärt slut så vi bäddade ner dom och fortsatte packa upp och lista. Kl. 01.00 tog även våran ork slut så vi släckte ner, låste dörren och gick "hem".  Vi är en bra bit på väg, efter en flaska vin, ett par öl och många skratt hade vi packat upp alla kökslådor och listat i hallen och runt pelaren, skönt.

     
1. Farfar har lärt Milia att klättra på stegar... 2. Fick tag i pappas snickarpenna och började genast rita på kartongerna på golvet. 3. Milia hade lite fredagsmys i soffan innan lekkamraterna kom. 4. Flytthjälp i ny uppackade och nydiskade glas : D

     
1. Lek och bus på Milias rum (dom åker båt om ni inte ser de). 2. Vi har utan att vi tänkt på de byggt en perfekt bänk i fönstren i vardagsrummet. 3. Tröttisar äter kvällsmacka.


Matias och H sätter lister lunt pelaren i taket.

De har aldrig varit så roligt att packa upp flyttkartonger som igår och de får vi tacka sällskapet för och TACK för all hjälp!

     

RSS 2.0