Playdate

Idag hade vi en dejt inbokad med barn och mammor från när Milia gick på babysång. Vi har inte träffats (bortsett från de gånger man springer på varandra på stan) sedan babysångsavslutningen i december 2008. De var jätte roligt att träffas igen och barnen hittade varandra och lekte jätte bra. Vi träffades i lekparken på Norraberget, barnen sprang runt och lekte och vi mammor kunde sitta och prata och uppdatera oss om vad som hänt sedan sist.En mycket rolig dag (Milia grinade tom, hon ville inte åka hem) som vi alla var överens om att göra om snart igen.

Vuxen

Milia provade mina skor i hallen idag.

Milia: - Mamma dom passar nästan. (Bara 10 storlekar fel)

Jag: - Gör dom?

Milia: - Ja mamma.

Hon kommer ut från hallen, slår händerna för munnen, ser ut som att löst ett världsproblem (ungefär) och säger:

Mamma jag håller på att bli vuxen.

Jag höll på att skratta ihjäl mig men lyckades hålla de inombords för att inte göra henne besviken.

Sötaste glasögonormen

Milia är förtjust i glasögon, inte solglasögon utan vanliga glasögon, och tar varje tillfälle att testa ett par.

I mormors glasögon:I farfars glasögon:


Om och om igen

Milia och hennes kompisar har fyllt lekstugan med ca 2 ton sand. Idag tänkte jag att jag skulle städa ur den riktigt så jag tog ut alla saker och tvättade/diskade dom, jag tog ut dammsugaren och dammsög upp all sand. De som återstod när jag i all hast blev tvungen att gå in med My var att ställa in allting i stugan igen. När jag satt inne med My hörde jag en hop med ungar utanför vårt hus och kom då på att jag glömde att tömma ut vattnet, de väldigt smutsiga vattnet. När jag kom ut igen hade ungarna doppat sopar med mera i vattnet och städat stugan med, golv, väggar och inredning var brun, sandig och gräsig... Dom hade även hittat tavelkritor och målat delar av inredningen med.

Bara att börja om... SUCK!

Tyvärr tog jag ingen förebild men kanske får ni se en städad efterbild, KANSKE för eventuellt bommar vi igen lekstugan ett tag framöver.

En bra avslutning på helgen

Vi avslutade helgen med lite kalas.

De är inte varje år man kan sitta ute och äta på min födelsedag, idag kunde man de och de var riktigt varmt och skönt. Hela helgen har bjudit på riktigt fint och varmt väder.


Mathias serverar bubblor.

Att förtära blev de allt-i-ett kyckling och jordgubbstårta, jag tror att alla gick hem mätta och belåtna :)
My 2 månader

My blev 2 månader idag, hon är en riktig glad skit som flinar mest hela tiden när hon är vaken. Hon älskar att se sig själv i spegeln och när man pratar med henne.

 
Go och glad.

Helgens höjdpunkter

Höjdpunkt nr. 1: Milia är kär. Familjen A ifrån Bjästa har varit på besök. I familjen A ingår R 13 år som Milia är vansinnigt förtjust i. Vi har knappt sett röken av henne dom här två dagarna, hon har varit med stor Rappe och har varit totalt ointresserad av oss andra. Idag ringde jag och frågade om hon ville komma hem (hon har sovit hos mormor och morfar i två dagar) en stund innan vi skulle upp till mormor och morfar igen på middag. Svaret var NEJ! De gick inte att locka henne med någonting.

Höjdpunkt nr. 2: Morfar och pappa monterade upp studsmattan hos mormor och morfar. De har hoppats en hel del.

     Vi ska ta fram och se om vi kan rädda våran sudsmatta eller om de blir till att köpa en ny. Vi hann inte ta undan den för vintern innan vi åkte till Thailand och under tiden vi var borta blåste de storm, studsmattan tog sig en flygtur och blev lite tilltryckt. Som tur var blev ingenting förstört av studsmattans flygtur, den har ju kunnat landa varsom helst...

Gömda "ägg"

Idag kom påskharen till Milia, han lämnade en karta som visade vart påskäggen gömde sig.De ena "ägget" innehöll något som var bättre än allt godis i världen... En Tingelingklänning, den åkte på direk.


Cyklande påskhare

Milia agerade cyklande påskhare i torsdags och delade ut ägg till bland annat dagisfröknarna.


Glad Påsk!


Utlånad

Vi har lånat ut vårat stora lilla hjärtegull till mormor och morfar idag, hon ska sova över hos dom. Jag kommer att sakna att hon kommer och väcker och upplyser mig om att de är morgon (oftast alldeles för tidigt) eftersom de är ljust ute :)

 


Idag är ingen vanlig dag

för de är faktiskt min födelsedag. Visst kan man väl få lov att gratulera sig själv?

Har fått fina blommor av bästa Bella.

Tur man har grannar in på knuten

Milia ringde till mormor i morse och frågade om inte hon och morfar kunde komma och hälsa på henne efter att hon varit på simskolan. Vilken mormor kan säga nej när en 3-åring ringer och frågar något sådant? Inte Milias mormor i alla fall så dom kom.

Jag var inte så sugen på att ta fram något fikabröd ur frysen så jag tog och bläddrade i Leilas kokbok efter något snabbt att baka. En sockerkaka fick de bli, en med kokostoscatäcke. När sockerkakan stod i ugnen och de var dags att röra ihop toscasmeten upptäcker jag att vi har slut på socker. Typiskt, jag kollade ju så att vi hade alla ingredienser dock inte att vi hade tillräckligt av dom... Tur man har nära till grannarna. 

  

Den blev väldigt god. Pappa, som var största anledningen till att de blev just en sån här, (han älskar tosca/knäck) sa så här -de var för mycket sockerkaka. Han hade nog velat ha en 10/90 fördelningen, 10 sockerkaka, 90 tosca. 

Besiktigad

Idag var de dags att besikta My. Hon skulle vägas, mätas och undersökas av läkare. Trots att jag flyttade henne sovandes från vagnen till bilbarnsstolen, sovandes från bilbarnsstolen till skötbordet och klädde av henne sovandes var hon så nöjd när hon vaknade på vågen och flinade genom hela undersökningen. Hon var mycket väl godkänd :) 


My snart 2 månader.

Hon är väldigt olik sin stora syster när de gäller de här. Milia skrek från de att man la henne på skötbordet på bvc och klädde av henne tills dess att man klätt på henne igen. Hon ville inte vägas, inte mätas och definitivt inte undersökas. De är tydligen ganska vanligt att de är så enligt bvc tanten.   

En tur till skogen

Igår blev de en tur till skogen för att plocka ris som skulle förgyllas med fjädrar i regnbågens alla färger eller ett par färger i alla fall. Eftersom jag har lite svårt för allt för många färger (även i påskriset) på samma gång fick de bli två krukor med ris ,med två olika färger i varje...Always openDe tackar vi för, speciellt idag. Efter en vecka i fjällen blir de en del att ta rätt på, en massa kläder, handdukar och sängkläder som ska tvättas. 5 maskiner och en massa plock senare och med ett kylskåp som ekar av tomhet var de skönt att bli bjuden på middag hos mor och far.

Vi konstaterade redan vid frukosten att de var VÄLDIGT tomt i kylskåpet, de fick bli kanelbullar och kaffe... Mataffären öppnar inte förrän kl. 10 på söndagar och vid de laget skulle man ju ha svält ihjäl efter att ha töjt ut magsäcken den senaste veckan.

På väg upp till toppen med pappa

Mathias tog på Milia selen sen begav dom sig upp mot toppen.
Härliga dagar

Både gårdagen och dagen idag har bjudit på härligt soligt väder. Igår höll vi till i skidbacken hela dagen, mycket slalom blir de för dom små, dom tycks aldrig bli trött.De blev tidig middag igår eftersom Milia och kusinerna skulle på disco i Hovdegubbens stuga. Kl. 17.30 låste dom dörren, inga föräldrar/vuxna var välkomna. Discot skulle hålla på till kl. 19 men strax efter halv ringde dom från stugan, de var två små tjejer som ville hem :)


Väntar på att bli insläppta på discot.

I morse blev de utflykt till Jaktstugan, några åkte kälke bakom vesslan, några tolkade bakom vesslan och ett par skidade hela vägen upp till stugan. Jag, My och K gjorde varken eller, vi stannade vid stugan och njöt av solen där.


Tuffa brudar i kälken bakom vesslan.

Efter en halvdag uppe på toppen kom dom ner och ville åka slalom. Dom är inte så lite kaxig dom små, idag räckte de inte med att hoppa av på halva vägen, de skulle åkas hela vägen upp i "stora" barnbacken och fort gick de ner i "branten". Vad blir de imorgon då???


Piff och puff, mitt i bilden, har precis klarat av branten.


Så här kul är de att åka slalom om man frågar Milia och Signe. Jag fattar inte hur dom orkar, upp och ner, upp och ner, små benen måste ju bli helt slut. Tillslut fick vi faktiskt säga till som att de räckte för idag.


My myser

Ni kanske undrar var hon är och vad hon gör hela dagarna. Hon är med och hon sover i vagnen, hon tycks gilla fjälluften för så bra som hon sover här brukar hon inte sova hemma.

Idag fångades hon faktiskt på bild ute och vaken :)
Fjällsemester

I söndags eftermiddag anlände vi Vemdalen. Eftermiddagen och kvällen gick åt till att inkvartera oss i stugan.

Igår tillbringade vi hela långa dagen utomhus, i och kring barnbacken där de åktes slalom och madrass. Vädret var bra mest hela dagen, vi fick ill och med några timmars sol i våra vinterbleka ansikten. Idag är vädret sämre, de är grått och har kommit både regn och snö. Förmiddagen har ändå tillbringats ute, Milia har åkt slalom ett par timmar och vi grillade och åt lunch ute innan vi gick in.


Transportbandet upp i lilla barnbacken.  


Inte så lite kaxig. Efter några åk upp och ner i lilla barnbacken tyckte Milia att de var dags att åka knapplift upp i den lite större barnbacken och de gick ju alldeles utmärkt.


I stora barnbacken finns de roligare "hinder" att åka i och runt.Nu sitter vi i stugan, Milia och farmor spelar memory eller memrika som Milia kallar de, reglerna i memrika är inte riktigt samma som i memory :)


Premiär

Mathias och Milia åkte iväg och köpte en ny cykelhjälm till Milia idag. Den förra har hon haft sedan hon var 9 månader så den har gjort sitt nu.

Mellan snöstormen och regnskurarna hann vi ta fram och damma av cykeln och avklara årets första cykeltur.
Ståplatta

Vi har köpt en ståplatta till vagnen som Milia kan åka på när orken tar slut. Varje dag när jag hämtar henne på dagis frågor hon om plattan är med och varje gång har svaret varit nej. Vi har jätte nära till dagis så de är inte så att hon inte orkar gå utan de är nog mest för att de roligt att åka hon frågar.

Idag, eftersom de spöregnade och jag tänkte att promenaden hem skulle gå så fort som möjligt hakade jag på plattan. Men just eftersom de regnade frågade hon inte ens om plattan, de enda som fanns i hennes tankar var hur många vattenpölar hon skulle hinna hoppa i efter vägen. Promenaden gick väldigt fort ändå eftersom hon sprang från pöl till pöl och eftersom jag lockade med att vi hade en jätte stor pöl hemma räckte de med ett hopp i varje. 


På väg upp till mormor och morfar i lördags.

Första skorna

My blev inte utan, hon fick också ett par skor igår, hennes första par.


Pyttesmå super söta :)

Många skor blir de

När fötterna växer så att de knakar och man inte kan ha ett enda par skor sedan i höstas då blir de många nya par så fort de blir ny årstid.

Gummistövlar för de allra blötaste dagarna, en vårsko i gore-tex att ha när snön tinat bort och ett par tennisskor för vårens och försommarens torra och varma dagar.Jag skulle också behöva, eller snarare vilja, ha nya skor.

Dop

My ska döpas nu i vår. När Milia döptes hade hon samma dopklänning som jag hade när jag döptes, samma dopklänning som min bror och alla kusiner på mammas sida också har haft. De vore ju ganska självklart att även My döps i den. Men nu är de så att KappAhl har en jätte fin dopklänning i sin Vintage Stories-kollektion som släpps på fredag, den blir svår att motstå.


Bilden är lånad från www.kappahl.com

Nu ska jag natta kudden.

Sleeping beautys

Sitter i soffan med två små sovandes tjejer. Mathias är i Stockholm på utbildning så de fick bli som de blev med nattningen ikväll och då blev de så här. Ska snart lyfta över dom till sina sänger och även förpassa mig själv till sängs innan jag också sover i soffan. 

H2O + lera = geggamoja

Milia tycker så gott som alltid om att vara ute. Om de är som de är ute nu, blött och geggigt, då älskar hon att vara ute. Hon skulle nog kunna vara ute hur länge som helst om hon bara får leka med vatten och lera/gegga och slipper bli blöt igenom ytterkläderna.
Pyssel

Man hinner rätt mycket på en dag om man bara vill. Ser man till att vilja de där som inte är så himla roligt men som "måste" göras hinnar man dessutom med att sitta ute och njuta av den härliga vårsolen utan att ha dåligt samvete :)

Har man svårt att bara sitta och inte göra någonting kan man ju passa på att göra sådant som man annars, efter alla "måsten" har svårt att få tid till: Pyssel


Pysselstund i solen.


Randigt huvud

Så här skulle Milia sova i natt:

- Jag har randigt huvud.


Familjedag

Halva familjen, jag och Milia, kom oss iväg på familjedagen idag och vi hade jätte kul, Milia hade kul och då har jag kul. Hon åkte längdskidor och imponerade på mig, jag visste inte att hon var så duktig, riktiga spår gör väl sitt till antar jag :) Förutom skidor hann vi med pulka, stjärtlapp, snölek, lunch och fika innan regnet kom och vi begav oss hemåt för att hämta lillasyster hos mormor och morfar.

  Hur gick de då med My och flaskan. Den behövde aldrig användas, hon sov från de att vi for tills vi kom hem och en stund till efter de. Jag tror inte att de var så betungande för mormor och morfar att vara barnvakt :)

Vårmässa

Idag blev de ett snabbt besök på årets vårmässa. Mässan brukar gå av stapeln sista helgen i april men i år har den flyttats till första helgen. De verkade so att många utställare, som alltid brukar vara där, stod över i år pga att mässan tidigarelagts. De är ingen som står och säjer t ex penseer nu när de fortfarande är en meter snö kvar och termometern många nätter visar flera grader under noll.  

De var inte mycket som fick följe med oss hem men de som var de var ätbart. Bland annat chokladpraliner från Pralinhuset (www.chokladhotell.se).


Chokladpraliner med smak av champange, saltlakrits, kaffe, chili, mint m.m. De som avsmakats hittills har varit väldigt goda.


Popcorn var vad Milia önskade helst av allt på mässan så de fick de bli.

RSS 2.0