Jäklar vad dom gräver

In under lekstugan ska dom, undra vad som är så spännande där?


Mandelflarns skålar

Mor och far kommer ner på middag idag. Då tänkte vi passa på att uppvakta pappa som fyller år på måndag men då är han i Turkiet.

Pappa ÄLSKAR mandelflarn/knäckflarn så jag tänkte överraska med de till efterrätt. De är ganska meckigt, dom får inte tas för tidigt då går dom sönder och inte för sent för då går de inte att forma. Jag fick i alla fall till fem skålar, dom blev inte snygg men förhoppningsvis smakar dom gott.


Yoghurt på egen hand

Så här fin blir man när man äter yoghurt helt på egen hand.


Vägrar mackor

Våra barn vägrar att äta mackor till frukost. De spelar ingen roll vilken sort de är, om de är ljust eller mörkt, färskt eller ofärskt. My suger av smöret och spottar ut mackan, Milia tar inte ens. 

Men om man som Milia idag äter fil med flingor, äggröra och vattmelon och till de dricker smoothie känns de som att de inte gör något. My hon har blivit en riktig smoothie galning så hon får i sig en hel del av de samt äggröra och vattenmelon. Hon klarar sig nog hon också :)


Funderar

Funderar på om jag och barnen ska göra en liten utflykt imorgon eller om vi bara ska vara hemma...

"I vår mysiga gårdsbutik hittar du härliga, vackra, fina och helt underbara inredningsdetaljer till hemmet och trädgården. Den gammaldags inredda butiken är fylld med omsorgsfullt utvalda varor, gammaldags godis, trädgårdsredskap, fröer, lökar mm.

På gården finns får, lamm, höns, ankor, kalkoner och kaniner att titta på."

De låter onekligen som att både jag och barnen skulle bli nöjda :)


Ett av alla

Passar på att påbörja ett av alla projekt medan My sover. Milia hjälper till, cyklar och hoppar studsmatta om vartannat.

Lådan är ett loppis fynd från förra sommaren.


Tar sig

Smultronplantorna ser ut att ta sig i år också :) Man skulle haft ungefär 1000 kvadrat med plantor så kanske man skulle få ihop till en smultronsmoothie. Hur gott skulle inte de vara.


Klättermusen

Milia satte sig vid köksbordet och ritade eftersom hon skulle rita med tuschpennor. Tuschpennor är ingenting som lilla syster ska använda men i de här huset sitter man inte säkert någonstans... Hon tar sig upp överallt.


Glädjande besked

Igår ringde dom från dagis och meddelade att My har fått plats på samma dagis, på samma avdelning som Milia. Ryktet har sagt att de skulle bli så men nu vet vi helt säkert :)

Tänk snart ska våran lilla plutt också bli en dagistjej, längtar faktiskt inte de minsta. De har gått alldeles för fort.


Eftermiddags utflykt

Vi gjorde en liten utflykt efter middagen. In till staden bar de av, där vi förutom de vi faktiskt skulle göra hann med både drakar och glass.

 

 


Mini golfaren

My är sugen att testa Milias golfklubbor. De kanske blir en liten golfare av henne så småningom, just nu blir de bara farliga vapen i hennes händer.


Egen odlade

Undra om vi kommer att få äta några egen odlade tomater i sommar? Vi väntar med spänning :)

 


Morsdag

Jag sa åt Mathias att inte köpa någon morsdagspresent från barnen till mig. Istället önskade jag mig att få gå på trädgårdsmässan SJÄLV. Och de fick jag :) Strosa runt och titta i lugn och ro, jag gick tom flera varv.

Av Milia fick jag en tidig morsdags present igår. Hon kunde inte hålla sig ända tills idag :)

 


Loreen

Smoothie, äggröra och Loreen på högsta volym. Den är SÅ bra, hon är SÅ bra och hon VANN!!! Äntligen vann rätt låt :)


Kosläpp

Idag var tänkt att vi skulle åka på kosläpp. Titta när korna kommer ut på grönbete i år, dricka mjölk och äta bullar. Men på grund av helvetets prickar (också kallat vattkoppor) blir vi hemma :(


Prickar från helvetet

Hade jag vetat de här hade Milia fått vaccin mot vattkoppor. Minuterna hon, och jag med för den delen, har sovit inatt är INTE många. Hon har somnat till i 2-3 minuter, vaknat och kliat järnet och grinat i 1 minut, somnat 2-3, kliat och grinat 1... Så har de hållit på HELA natten. Stackars liten, jag lider med henne och inget kan jag göra :(

Hoppas hoppas hoppas att den värsta klådan har lagt sig nu och hoppas hoppas hoppas att My klarar sig bättre.


Välkommen vattkoppor

De har under lång tid gått vattkoppor på dagis och jag har bara väntat på att Milia ska få de. Men de har inte kommit, jag har nästan "gett upp" och börjat tro att hon är immun. De är hon så klart inte, idag har de ploppat upp små koppor på bröstet och på ryggen. Än så länge är dom inte så många och verkar inte klia heller. Nu håller vi tummarna för att hon förblir ganska oberörd av de här. Vi håller också tummarna för att My får de de närmaste dagarna och inte om två veckor när Milia "färdig".

Milia själv blev jätte ledsen när jag sa att hon har fått vattkoppor. Hon grinade över att inte få gå på dagis och över att inte få vara med någon... Hon vet mer om vattkoppor, vad som gäller osv, än vad jag trodde. De har förmodligen pratats om de på dagis eftersom de är så många som haft de.


Ingen anledning

Lunchen är intagen så nu har jag inte längre någon anledning att sitta kvar ute i solen och göra ingenting... Om man inte kan räkna att fundera och planera i huvudet är att passa på att få saker gjort när My sover? De kan väl räknas? En liten stund till iaf :)


De bjuds inte på

någon lyxlunch här hemma idag direkt. En kopp kaffe och två hårdbröd. Men de faktum att de kan intas ute i solen i lugn och ro gör ändå att de känns väldigt lyxigt :)


Marksten

Ikväll roar vi oss med att lägga marksten eller Mathias lägger. Jag har bara befogenhet att köra skottkärran fram och tillbaka.


Klipper gräs

My hjälper Mathias att klippa gräset.


Ny lekpark

Utforskar en ny lekpark


Packlista

Av packlistan att döma kan de vara precis vad och var som helst...


19:e

När vi fyllde år fick vi den 19:e maj i present, någonting ska ske men vi vet inte vad... Vi vet inte vad vi ska ha på oss, vi vet inte vad vi ska ha med oss, vi vet inte var vi ska eller när vi kommer hem. Vi vet INGENTING. Den 19:e är imorgon och jag börjar bli riktigt stressad över att inte veta. Överraskningar är inte min grej helt enkelt.


Hur söt

kan ett par gummistövlar vara?

I storlek 20 är dom super söt :)


Jäklar va gott

De är inte ofta jag skryter över mig själv och definitivt inte när de gäller min matlagning. Men nu måste jag faktiskt få säga: jäklar vilken god getostlasange jag gjorde till middag idag :)


Regnigt och ruggigt

Hos oss brinner de värmeljus i mest hela huset mitt på dagen i maj... De gråa, trista, regniga, ruggiga vädret måste lysas upp lite.


Störtkruka

My gärna gå omkring med Milias cykelhjälm. Och de kanske är lika bra att hon har den så som hon klättrar och ramlar.


Första mjukglassen

Milia har en liten tradition tillsammans med mormor och morfar. Dom åker iväg med Mustangen och köper årets första mjukglass, igår var de dags.

Dom köpte med sig en glass till My också. Mys första mjukglass någonsin. Hon är inte så förtjust i glass, hon smakade lite sen var den jätte rolig att gegga med :)


Lekparkshäng

De är rätt skönt att bo granne med lekparken.


Matar kaninerna

Om My fortsätter mata kaninerna med gräs i samma takt som nu kommer dom att rulla fram snart. Hon har även testat om dom gillar bark, de gjorde dom inte :)


Blommor och stenar

Milia mötte mig med två blombuketter, My kom med en näve stenar :) Dom plockar olika ting mina barn.


God middag

Avslutade arbetsdagen med god middag och på stan med arbetskamrater. Mycket prat och många skratt :)


My gillar

att kaninerna har flyttat ner på marken, i lagom höjd för henne.


På väg

till kompis kalas. Lilla grannen T har fyllt 1.

 


Passa på

Mathias jobbar, Milia är som sagt med mormor och morfar och My sover. Jag tänkte passa på att göra något när jag är helt själv. Något annat än städa men de går liksom inte att låta bli så de blev städa även denna gång :(


Glass och drakar i stan

Stor kusinerna fick följa med mormor och morfar in till stan. Dom skulle äta glass och titta på drakarna som flyttade ut på gatorna igår.


Gräva

Från att ha varit lite fjantig för sand till nya favorit sysselsättningen att sitta i sanden och gräva.

Med en liten plastbit som spade har hon snart fyllt hela hinken.


För faster får man

När man är hos faster då får man hålla i och äta glasspinne själv och dricka bubbeldricka ur nappflaska, är de kalas så är de :) My gick stolt runt med flaskan och hade nog kunnat dricka hur mycket som helst om hon bara fått.

 

Lilla V:s dop

Efter dansavslutningen var de ju som sagt dop som stod på agendan. Ett jätte fint dop för lilla V och underbar sång som medförde blöta ögon för mamman igen :)

Efter dopet bjöds de på dopfika. Kolla in barnbordet som var uppdukat, gissa om de var stora och lyckliga ögon på barnen.
Piraten

På dansavslutningen idag skulle Milias grupp vara klädd som pirater. De var valfritt hur mycket pirat man valde att vara. Milia ville absolut ha klänning och hennes mamma var inte så sugen att betala 3 till 400 kr för en piratkostym så hon fick vara pirat light. Lika glad var hon för de och hon var SÅ duktig. Mammans ögon var inte torra :)


Hon hade lite problem att titta med ett öga så under dansen fick lappen sitta i pannan.


Sista anhalten för dagen

5 års kalas för kusin Signe.


Tankar

Fyller på energidepåerna innan vi stressar vidare till nästa anhalt.


Fullspäckad lördag

Dansavslutning för Milia kl. 11. Dop med efterföljande dopfika kl. 12. Kalas kl. 16. Om 1,5 timme lämnar vi hemmet och behöver inte fundera en sekund på hur vi ska fördriva den här lördagen :) Naturligtvis jobbar Mathias så de blir jag själv som få kuska runt med båda barnen.

Trevlig lördag alla, de ska vi ha :)


Monster

Världens gulligaste lilla monster :)


Gullig "historia"

De här sitter på väggen i väntrummet på BVC. Tycker att de är en väldigt gullig och bra historia.


1-års kontroll

Har varit på BVC till morgon. Bättre sent än aldrig var de dags för Mys 1-års kontroll och spruta. Hon hade dragit iväg rejält på längden.


Vårstädas

Till helgen ska lekstugan vårstädas, just nu är den full med leta, sand och annat skit. Om jag så mycket som ser att ett enda sandkorn eller en enda vattendroppe tas in efter de blir de lås på dörren.

 


Väska till Milia

Vi fick med oss en väska hem till Milia så nu har hon också gjort en.


Hjälper pappa

My hjälper, eller kanske stjälper, pappa med maten. Hon biter av småbitar från den råa potatisen och lägger tillbaka i kastrullen.

 


Arlas kosläpp

Har bokat plats till mig, Milia & My på Arlas kosläpp. Den 26:e maj åker vi och tittar när kossorna släpps ut på grönbete :)


Lilla konstnären

My gjorde eller ritade en väska på öppna förskolan idag. Alldeles själv har hon valt pennor och ritat. Hon var så söt när hon bar om kring dockan i den :)


På plats

Har fått fina stolen (som vi fick av bror med familj i present)på plats. En alldeles perfekt stol för vår lilla hall, den tar ingen plats.


Färska blommor

Vi har så mycket fina blommor hemma nu sen kalaset i fredags. Tänk om man kunde sprida ut och få en bukett i veckan alternativt konservera dom så att dom står LÄNGE :)


Playdate

De plingade till i telefonen i morse med fråga om vi ville leka. Vår dag var oplanerad så de ville vi gärna. Mysigt sällskap, innelek, utelek, pannkakslunch, kaffe i solen och nöjda och glada barn :)


Första cykelturen

My har åkt cykel för första gången och hon verkade gilla de.


Bungytrampolin

Milia testade att hoppa bungytrampolin på Vårmässan idag. Hon flög högt som bara den och skrattade oavbrutet. Jag skrattade också, så tårarna rann , de såg ju så roligt ut.

 


Ny fast gammal

Köpte en skohylla av en arbetskamrat, ett fynd för den ser ut som ny. Ända sedan vi köpte hatthyllan har de varit tänkt att vi ska köpa skohyllan också men de har inte blivit av.

Nu sitter de äntligen en på väggen iaf, ingenting på golvet som ska flyttas så fort de ska dammsugas. De gillar jag :)

 


Nya smoothiemaskinen

Invigde ny fina mixern i morse när jag gjorde smoothie. Vi två kommer nog att bli ett bra par i köket :) De var lycka och kärlek vi första ögonkastet. 

 


Mango

Ja vi gillar mango :)


Dubbelt så lång tid

Allting tar dubbelt så lång tid, om inte längre, när man städar utan rinnande vatten...

De är hemskt att jag klagar efter bara två dagar utan rinnande vatten. Tänk dom som aldrig har rinnande vatten. Eller rent vatten överhuvudtaget. Ska inte klaga något mer.


Gott med banan

tycker My som äter den med gaffel :)


Brist på vatten

Oj vad mycket man använder vatten till upptäcker man när man är utan. Vattnet är avstängt tills vidare pga akut vattenläcka... Man vet inte hur lång tid de kommer ta att fixa de...


60-års kalas

På fredag är dags igen, då är de 60-års kalas (30 + 30) här hemma för familj och släkt. Jag känner att fredag är lite för snart. Ligger inte alls till så som jag skulle vilja...

Invigning

Igår invigde vi altanen för i år :) Vi fick hålla öppet ett tag för att kunna sitta inne på den inglasade delen och äta middag. Solen låg på och värmde hela dagen :)
De känns

i mina händer att jag krattade igår. Hur dum får man vara och inte ha handskar på sig...

Klippt

Mathias klippte ner häcken igår. De måste ju göras men de är ju så tråkigt, de blev ingenting kvar...


Ett säkert vårtecken

På var och varannan gård står de en, även hos oss. Nu är hopp säsongen igång, studsmattan är framme.


Usch och fy

My ramlade av trehjulingen ute och slog ansiktet i stenplattorna :( Blodet sprutade. När vi hade fått stopp på de kunde vi konstatera att de "bara" var läppen som hade spruckit rejält. Imorgon blir de ändå till att ringa tandläkaren för dokumentation, för säkerhets skull. Stackars lilla hjärtat.


Strax innan olyckan. Super lycklig över att få sitta på cykeln.


RSS 2.0