Minisim

På tisdagar minisimmar vi med Milia på nya fina Himlabadet i Sundsvall. Minisim är för 2-4 åringar dvs en fortsättning på babysimmet innan man får börja i vanliga simskolan.


Förbereder sig för att dyka ner på botten och hämta upp saker.

Milia älskar att bada och frågar flera gånger i veckan om de är tisdag och simskola.

Precis som med babysimmet så trodde inte jag att hon skulle lära sig så mycket som hon har gjort. Tänkte att de var ett sätt att verkligen komma iväg och bada och bibehålla vattenvanan. Jag hade fel (igen), hon har verkligen lärt sig, hon är så dukig.


Ryggsim med simfötter, utan armringar.

Poolen där vi simmar är uppvärmd till ca 32 grader så de är riktigt skönt.


Väntan, väntan, väntan

är ganska less på att vänta nu.

Söndagskvällar
Bilderna är lånade via www.google.se


Äntligen

blev vädret mildare och de var riktigt sköt att vara ute, solen sken och termometern visade bara 7 minusgrader. Vi åkte upp till mormor och morfar, där lillkusin hade sovit över, och lekte ute i dom gigantiska snöhögarna. 

 

Man kan ju undra om dessa snöhögar kommer att hinna tina undan innan nästa vinters första snö faller. Kolla bara snöhögen som Milia och kusin S lekte i hos farmor och farfar förra helgen, observera hustaket till höger i bild.


20 grader fel

De skedde inget underverk under natten, de hjälpte inte att jag hoppades, termometern visade minus 25 grader imorse när vi vaknade. Lite varmare blev de under dagen och solen sken men de var ändå för kallt för att vara ute någon längre stund.

Vad gör man då en lördag när M jobbar, de är för kallt för att slå ihjäl ett par timmar ute, man är för tjock, orörlig och trött för att orka sysselsätta en 3,5-åring hemma, inomhus, en hel dag... Åka till äventyrsbadet skulle ju vara roligt om de inte vore för de där med tjock, orörlig och trött. Drakborgen skulle ju vara ett annat alternativ som Milia skulle uppskatta men som passar den tjocka, orörliga och trötta ännu minde än äventyrsbadet. Som tur är kan man ju alltid åka till närmaste köpcentrum och fika, gott, mysigt och lagom ansträngande.Milia hann med lite shopping också


Just nu är de Tingeling och Askungen för hela slanten här hemma. Den här Tingelingliknande klänningen har hon spanat på ett tag och nu fick hon slå till, den har suttit på hela eftermiddagen och kvällen, den åkte tom på ovanpå pyjamasen.

Just nu

visar termometern minus 21,7 grader. Jag tror på underverk och hoppas att vi vaknar till minus 5 grader och sol imorgon. Skulle vilja tillbringa några timmar ute efter en vecka med väldigt mycket kyla.

Allra helst hade jag sett att vi kunde tillbringa dagen så här men de är att hoppas på lite för mycket =)


Bangtao Beach Thailand 101019

Gör ett försök

De har hänt en hel del sedan de senaste inlägget skrevs på denna blogg och jag har upptäckt vad tråkigt de är att inte längre kunna titta tillbaka i bloggen och se när saker och ting har hänt. Bloggen blev ju som en dagbok.

Jag har nu bestämt mig för att återuppliva bloggen. Hur länge den får leva låter jag vara osagt, vi får se om och hur länge de känns roligt.      

RSS 2.0