Gult

Huset ska som jag visat tidigare färgsättas enligt bilden nedan:

Attityd
Bilden är lånad från www.eksjohus.se

Idag påbörjades arbetet, ena kortsidan och halva den ena långsidan är nu vit. Vi är jätte nöjd med brytningen av den vita färgen och nu ser jag pirrigt fram emot att pensla på den svarta. De som hände när den vita färgen kom på plats, som jag inte alls blev så nöjd över, är att ytterdörrarna helt plötsligt såg gula ut. Ni vet så där antikgul som många vita möbler kan vara när man ställer de emot riktigt vita saker. Förhoppningsvis är de något man bara tänker på nu i början, de blev så väldigt markant och tydligt precis när de målats.


Skor

Jag älskar skor och skulle kunna köpa hur många par som helst om bara plånboken tillät de. Vår dotter verkar bli lik mig på åtminstone en punkt, hon gillar också skor. Alla hennes skor har namn, spring skorna, bing bing (bling bling) skorna, momor & Öran skorna m.fl.

Igår när vi skulle åka upp till mormor och morfar sa jag åt henne att hon kunde hämta några saker som hon ville ha med sig och stoppa i väskan. Gissa vad hon gör? Hon hämtar "alla" skorna och packar ner dom i sin lilla kylväska, - färdig nu. Ska du bara ha med dig skor? - Ja. Vill du inte ha med dig något mer? Efter en stunds funderande fick också Phu, vovven och Melle-dockan följa med.


Fyra par lyckades hon få ner.

När jag sedan packar upp väskan ser jag att hon även har slängt med ett par byxor, långärmad tröja och strumpor. Jag hade lagt ut de från en tidigare packning eftersom de inte skulle behövas den typen av kläder i går, men man vet aldrig med vädret ibland vänder de fort... Hon har väl sett hur mamma packar, för de mesta för att klara alla möjliga situationer i en vecka ungefär... ; )

Vilken värme

de är idag, var bara tvungen att söka upp skuggan och komma ifrån solen en stund. Dagar som dessa önskar man att man kunde ligga vid havet och ta ett dopp lite då och då men tyvär kommer inte värmen i vattnet lika fort som i luftan. Mila badar i poolen men den är lite för liten för att jag ska kunna doppa mig, får nog ta fram vattenslangen snart.

Ledig vardag

Har man ledig dag, i form av vardag, så blir de en del saker som måste passas på att göras. Oavsett om termometern är uppe och nosar på 30 grader, bilens klimatanläggning för tillfället bara sprutar ut varmluft och man vill inget hellre än att vara ute och njuta av solen och värmen. 

Kl. 9.30 - 10.30 föräldrasamtal på dagis.
Kl. 10.30 - 11.30 kort lekstund och ett par dopp i poolen med R.Kl. 11.30 - 12.00 lunch
Kl. 12.00 - 12.20 bilfärd i en ohyggligt varm bil och väldigt kort sovstund för Milia.
Kl. 12.30 - 13.00 bvc besök och vaccination för Milia som var jätteduktig och sa inte ett pip.
Kl. 13.00 - 13.30 bilfärd i en om möjligt ännu varmare bil samt stopp för att tanka.
Kl. 13.30 landar hos momor, Milia redo att busa och bada med kusin vitamin. Mamman redo att sitta på åskådarplats i skön stol och njuta barnene och solen.        


Nedräkningen har börjat

För varje solig dag nu känns de som att jag måste räkna bort en solig dag under min semester, för de kan väl omöjligt vara så här fint väder sex veckor framåt...? Man kan ju hoppas.

Nu är den här arbetsveckan slut och nästa vecka är den sista innan semestern så nu har nedräkningen börjat på riktigt. Jag kan inte påstå att något semesterlugn har infunnit sig, att tempot sakta men säkert trappas ner. De är snarare tvärtom, hur ska jag hinna med allt på nästa veckas 4 dagar, 28 timmar?

Hur ser då semesterplaneringen ut? Inte en aning, vi tar dagen som den kommer och hoppas på fint väder.


Test

Jag tog och gjorde som Cajsa, svarade på 41 frågor om min personlighet, de här blev resulatet:

Personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter ofta andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Vad tycker  ni, stämmer de?

Karriärer som skulle kunna passa:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterska, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistent, präst, kontorsansvarig, affärsinnehavare, ekonomibiträde, hammafru/hemmaman, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotikarie, medicintekniker.

En salig blandning av karriärer, är hemmafru/hemmaman en karriär?  Om man skulle böhöva/vilja söka nytt jobb  någon gång i framtiden så finns de en hel del att välja på... ; ) Tror ni att man kan lägga ill de här i CV:n?

Årets första dopp

Idag sprang Milia över till R och invigde sin nya baddräkt, årets första dopp är avklarat, för Milias del. När de gäller mitt första dopp kan de nog dröja till september i Turkiet, jag är en riktig badkruka när temperaturen understiger 25 grader. Vid 25 grader och uppåt kan jag bada hur ofta och hur länge som helst, tyvärr är de SÄLLAN de är den värmen i vattnet där vi bor. Visst de finns sjöar som kommer upp i de gradtalen men jag badar ogärna i sjöar, tycker att dom är lite läskig och känns smutsig, de ska vara havet.
VÄRME!

Idag har sommaren kommit till oss (igen), förhoppningsvis stannar den ett par månader den här gången.

Vi tog vara på dagen och höll oss utomhus från de att vi klev upp tills de var dags för Milia att natta kudden. Härligt!


Sillunch i lekparken.


Nyvaken sommarflicka väntar på att få åka till mormor och morfar på middag.


Till mormor och morfar kom också efterlängtat besök i lillkusin Melwin. Hon är SÅ kär i kusin vitamin.

     

I morgon är de måndag igen och en ny arbetsvecka väntar. Den här måndagen är näst sista måndagen innan jag går på fem härliga veckors semester, hoppas verkligen att värmen håller i sig till dess så att vi kan sola och bada hela dagarna...

Kasta sten

Efter  middgen hos D och K igår tog vi en promenad ner till vattnet för att kasta lite sten. Milia hade nog kunnat stå kvar fortfarande om hon hade fått, de var JÄTTE roligt att kasta sten, pinnar, kottar, ja allt hon kom över.     


Små grodorna, små grodorna

Trots den dystra väderprognosen drog vi iväg på traditionellt midsommar firande i Å-parken och vi slapp faktiskt regnet, vi fick till och med se en skymt av solen. Vi var där direkt när dom öppnade så vi hann med både fiskdamm, lotter och korv innan köerna ringlade sig lång. När stången rests anslöt jag och Milia till ringen för lite dans, vi hann vara med på Räven raskar över ängen, Små grodorna Små grisarna och vi äro musikanter innan Milia tyckte att vi skulle gå tillbaka till filten och fika.I fiskdammen fick man bland annat såpbubblor, väldigt uppskattat av Milia.Mormor hade gjort en fin krans till Milia och till vår stora förvåning ville hon ha den på sig, hela dagen dessutom.


Sötaste lilla midsommarflickan.

Senare blev de midsommarmiddag hos mamma och pappa med släkt och vänner och som vanligt åts de alldeles för mycket av de goda. Nytt för i år och något som måste införas som tradition var att vi stod över laxen, ett gemensamt beslut efter att sill-, sik, ägg-, räk-, m.m.buffén intagits. Ett mycket bra beslut då även tårta och paj stod på menyn. De känns som att man inte skulle behöva äta på en vecka efter en sådant intag men gissa vad nu ska jag gå och sätta mig till bords och äta igen, idag blir de grillat hos svärmor och svärfar.

Trevlig Midsommar!

På (den mest tillförlitliga) vädersajten, http://www.yr.no/, spås de inte bli någon fin midsommarafton i vår del av landet imorgon. Klänningen är nog bara att glömma istället får jag nog ta och rota fram långkalsonger, vinterjacka och mössa om vi ska dansa runt stången... : (

TREVLIG MIDSOMMAR!


Midsommarafton 2008


Jobbkväll

Efter lunch igår åkte vi iväg till en jätte fin konferensanläggning med jobbet. Efter ett par timmar i möte stod de tävlingar på schemat, de sköts med luftgevär, staplades klossar med minigrävare och kördes ett motorfordon som jag inte kommer ihåg vad de hette. De var oroligt roligt trots att vi bara slutade trea, näst sist. Efter tävlingarna bjöds de på en fantastisk viltbufé, jag åt som att jag aldrig hade sett mat tidigare och de var jag inte ensam om. Dessertbufén som följde var inte dålig den heller men som tur var fanns de inte plats för så mycket mer efter maten.

Förutom möte, tävlingar och middag var vi där för att tacka av vår receptionist, allas våran mamma, som går i pension nu i sommar. Hon uppvaktades med blommor, presenter och sång (en medarbetare på kontoret hade skrivit om Växeln hallå hallå hallå), tårkanalerna vädrades fitigt, både av skratt och "sorg". De känns konstigt att inte längre ska mötas av alltid så goa och glada G i receptionen som frågar hur de är med hennes barnbarn (Milia), alla våra barn är hennes barnbarn.

Jag tror inte att jag kommer att tycka att de känns jobbigt att gå i pension, att jag inte vet vad jag ska göra med tiden men de är nog lätt att säga nu när man har närmare 40 år kvar.

Barhäng

Med tiden är de tänkt att vi ska inhandla barstolar till "köksön", då skulle jag mer än gärna se att de blir två eller kanske tre Kartell Spoon Stool. Dom passar tyvärr inte riktigt vår budget så vi skulle behöva vinna en slant alernativt spara väldigt länge, drömma kan man.

Spoon Stool

Spoon Stool
Bilderna är lånade från www.ambientedirect.com

Den skulle inte få flytta in

efter att den flyttat ut men nu bor den inne igen och den har körts otaliga gånger genom vardagsrummet idag. Den behövde laddas och den var inte speciellt smutsig till skillnad mot hur den skulle sett ut om den bott ute senaste dagarna så den blev kvar inne. Idag kom Milias kille på besök och ville naturligtvis köra moppepeden, dom har turats om att köra fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. "Motorljudet" surrar fortfarande i mitt huvud, undra om jag kommer att kunna somna inatt ; )
R fick ett matchställ (fotboll) av Milias mormor och morfar från Turkiet, de blev väldigt uppskattat.

Klippt

Igår fick jag ÄNTLIGEN fingrarna ur ... och beställde en klipptid, idag klippte jag mig. Är jätte nöjd, håret känns mycket tjockare och friskare. Jag trodde att jag skulle behöva raka av mig håret när jag frågade frisörskan hur långt jag måste ta av de för att bli av med de slitna. Hon svarade 2 cm och då kunde jag andas ut för mer än så hade jag planerat att klippa mig. Anledningen till att jag trodde att rakning var ända valet är att jag inte har klippt en ända millimeter sen, håll i er nu, november 2007.

Man skulle kunna tro att jag såg ut som trollmor eftersom jag inte klippt mig på 1 år och 7 månader men så är de inte. Frisörskan tyckte att håret var väldigt fint och kunde inte tro mig när jag sa november 2007. Jag använder sällan eller nästan aldrig några produkter i håret men däremot tvättar jag håret varje dag och de är inte med något kvalitets shampoo direkt.

De kommer inte att gå 1 år och 7 månader till nästa klippning, nu ska de klippas regelbundet, vad nu de är?

Arena/stadium

Japp, de var de kakan kom att föreställa, de syntes tydligare på medföljande bild där den garnerats än vad de gjorde i verkligheten. Arena eller inte god blev den i alla fall.
Gissa kakan???

De spöregnar här idag så vi blir inne och har passat på att baka lite. Vi har invigt sockerkaks formen vi fick av bror med familj i julklapp.

Gissa vad den kommer att föreställa när den är klar?
Tjurskalle

Igår sa jag till Milia att hon var en tjurskalle dels för att hon absolut skulle ha ett par alldeles för stora foppatofflor när vi skulle gå ut, hon snubblade och och tappade dom hela tiden. Dels för att hon tillslut lessnade själv och skulle ha varken strumpor eller skor vilket jag inte tyckte var så passande eftersom hon lekte i grushögarna på tomten. Tjuskalle!

När hon skulle sova för natten och jag ville ha en puss och kram säger hon - jurskalle, lägg sov. Är mamma en tjurskalle? Ja. Ska mamma lägga sig och sova? Ja. Jag höll på att skratta ihjäl mig, man måste passa sig för vad man säger nu.


De tar sig

Jag hade inte tänkt att plantera något i år eftersom de ser ut som de gör på vår tomt men nu har de börjat läggas marksten och de blev genast mycket finare utanför dörren. I fredags var jag och Milia iväg och köpe växter och igår planterade vi, krukor hade vi redan.
Moppepeden

Vi har dragit ut på att låta Milias moppeped flytta ut för när den väl har gjort de kommer den inte in igen. I går kom hon in och frågade -moppepeden ut? Och så fick de bli, nu bor den ute tills den får flytta in i garaget för vintern.


Den var ännu roligare att köra ute.

Billig shopping

I torsdags kom mor och far hem från en veckas semester i Turkiet med sig hade dom en massa fina saker till bland annat Milia. Turkiet är verkligen ett shopping paradis, de finns hur mycket som helst att handla, billigt, och de är väldigt bra kvalité. Naturligtvis finns de ju bättre och sämre grejer även där, man kan handla JÄTTE billigt och man kan handla billigt. Priset hänger oftast ihop med kvaliten.

I september åker vi själv till Turkiet, kan tänkas att de blir en del shopping då. Denna gång åker vi dock till Side som jag tror är lite sämre när de gäller just att shoppa, nu var de i och för sig länge sedan vi var där så de kan ju ha hänt en del. Om inte blir de nog en tur till Alanya någon av dagarna, jag har ju med mig en riktig shopping fantast som inte kommer att tacka nej till de. Längtar riktigt mycket nu, främst till solen och badet för här hemma verkar sommaren utebli.


Bland annat dom här vita/rosa godingarna i skinn fick följa med i resväskan.


När vi skulle iväg igår skulle ny skorna på. Milia har döpt dom till mormor Öranskorna.

Nu är de "värsta" över

Veckan som gått är vår absolut värsta vecka under hela året på jobbet. Varje år är de samma sak, man tror aldrig att man kommer att fixa de till utsatt tidpunkt men varje år gör man de. Varför lär man sig inte, efter sju år borde man veta att de alltid går, förvisso med en hel del övertids timmar, men de går och man oroar sig i "onödan". Just nu känns de så otroligt skönt att vara klar men just de här året har också varit de värsta av alla år. första året med barn. Att hinna se Milia en timme på morognen har varit olidligt, alldeles för lite, jag vill ju vara med henne jämt, så mycket som möjligt. Nu är de inte långt kvar till semestern, då får vi massa tid tillsammans.

 

En annan kärlek

Som dom flesta vet vid de här laget så var anledningen till att vi lämnade Milia hemma med farmor och farfar att vi skulle till Stockholm för att se Bruce Springsteen på Stadion. De är inte samma kärlek men de är kärlek, jag blir lika imponerad varje gång, efter tre timmar står man hel tagen och trollbunden och önskar att man hade de ogjort. De går inte att säga vilken konsert som är den bästa, alla är bäst. De enda som möjligen skulle kunna göra den ena konserten bättre än den andra är sådant som varken Bruce, E Street Band eller någon annan kan påverka, vädret...

För er som på något underligt sätt har lyckats missa vem han är, vad han har gjort och inte riktigt kan förstå hur han får ihop till en tre timmar lång konsert som fyller Stadion i tre dagar kan läsa en kort summering här:

Bruce Springsteen, född 23 september 1949 i Freehold, New Jersey, USA, är en amerikansk rockmusiker. Han är sångare, gitarrist och låtskrivare. Han kallas även för The Boss.

Springsteen har gett ut 25 album som sålts i över 115 miljoner exemplar och de flesta har blivit kritikerrosade med ett par få undantag i början av 1990-talet. Han har under sina turnéer för det mesta spelat tillsammans med det numera legendariska bandet E Street Band men han har även turnerat ensam och med andra musiker. Hans låttexter handlar bland annat om hans egen uppväxt i New Jersey men även om arbetarklassens USA och om underpriviligerade människor i samhället. Låtarna har en stor variation mellan glada rocklåtar och vemodiga och nedstämda ballader. Bland hans utmärkelser finns en Oscar (1993), Polarpriset (1997) och en plats i Rock and Roll Hall of Fame (1999).[1]

Texten är lånad från www.wikipedia.se


KÄRLEK

Efter 4 dagar ifrån Milia var de med pirr i magen och tårfyllda ögon jag mötte upp henne på uppfarten igår. Man blir lite "rädd" för vilken reaktion man ska få, tänk om hon inte blir de minsta glad över att se mig... Hon kanske inte alls vill komma upp i famnen och pussas och kramas, vad gör jag då??? Så blev de inte, hon blev jätte glad, hon hade mängder av pussar och kramar att dela ut både till mig och Mathias. Jag vet inte hur många gånger hon sa snälla mamma, snälla pappa, hon kom även över till oss i natt mellan 3-4 och låg och sa snälla mamma, snälla pappa. GOA UNGE! Vi hade köpt med oss en liten present hem och den skulle självklart ut och testas på en gång.Jag tycker att de är så roligt att se hur glad Milia blir över att få något så enkelt som en hink och spade, hennes ögon lyste verkligen och hon sprang till hallen och hoppade i gummistövlarna för att gå ut och gräva.

Magont

På torsdag åker vi till Stockholm och vi lämnar Milia hemma, min mage "värker" redan. De är inte för att jag tror att hon inte kommer att ha de bra utan för att jag kommer att längta ihjäl mig. Hur ska jag klara mig utan henne i nästan fyra dagar? Jag har aldrig varit ifrån henne så länge.
 
Självklart ser jag fram emot vår lilla minisemster också, vi ska ju trots allt se Bruce Springsteen live, bo på "hotell", äta och dricka gott, se landskampen på lördag och umgås med vänner som vuxna, vuxna som bara ha oss själva att tänka på. Ja de blir nog helt fantastiskt men just nu är de delade känslor inför den här helgen.
Bilden är lånad från www.google.se

SommarfestPrecis som väntat rullade tårarna ner för mina kinder när Milia, alla kompisarna och fröknarna kom ut på innergården för att sjunga och dansa. Alla barnen sjung och tecknade några låtar tillsammans, bland annat Litet hus, Blinka lilla stjärna, Lilla snigel och Lille katt, när de var avklarat var de dags att plocka fram rekvistita. Sex åringarna som ska börja på skolan till hösen spelade upp askungen för oss och även då kom de några små tårar, dom var så dukig.Efter pjäsen var de dags för korv med bröd, tårta, saft, kaffe, lotteri och lek.

     

De blev en mysig eftermiddag med perfekt väder och de känns väldigt stort att ha varit på Milias första sommarfest/avslutning.


Igår varmt, idag ännu varmare

Vilken avslutning de blev på helgen, riktig högsommar värme, de enda som saknades var en pool, sjö eller hav i lagom temperatur att doppa sig i ett par gånger. Nu ska tydligen lite kyligare luft komma in och de gör väl i och för sig inget när man ändå ska jobba. Till helgen, eller från torsdag, önskar vi fint igen då bär de av till huvudstaden för Bruce Springsteen konsert på fredag.

Dagen idag har tillbringats ute hos Mathias mor och far, vi bjöds på massa god mat och en alternativ morsdagstårta, Vi åkte ner och hälsade på Mathias morbror som bor VÄLDIGT fint nere vid havet och Milia trivdes där nere, de fanns gott om plats att springa på och en studsmatta.
Den av oss som inte behöver så mycket utrymme fick sig både ett dopp och fotplask. 

Í morgon är de sommarfest på Milias dagis, ska bli så roligt, dom ska uppträda, de blir korv, tårta och lotteri. Kan inte fatta at vår lilla lilla tjej ska ha sin första sommarfest/avslutning, snart tar hon studenten....

RSS 2.0