Barnvakt

Igår gjorde jag och Milia ett besök på kyrkis, de var länge sedan sist men på Milia såg de ut som att de var väldigt nyligt. Vi har varit mycket på kyrkis, Milia tycker att de är väldigt roligt med alla barn, alla leksaker och sångestunden. För egen del tyckar jag också om att gå på kyrkis.

     

Milia slocknade i bilen på vägen hem så de var bara att lyfta över henne till vagnen. I och med att hon sov fick jag inte chans att prova på att vara tvåbarns mor, jag hade nämligen fått den stora äran att vara barnvakt till min brorson Melwin 4 månader. Förvisso var de bara i en timme varav han sov i 20 minuter, inget jätte krävande uppdrag med andra ord men mysigt. 

.

Doppresent

Måste visa den fina möbeln som Milia fick i doppresent av familjen N/S och familjen O/W. Den kom med flyttlasset igår och när jag såg den inne på Milias rum idag så tror jag att den får bo kvar där och den andra möbeln får flytta ut i allrummet/lekrummet.

     

Rörmockare och fönsterputsare

Rörmockaren kom, precis som utlovat, idag så nu har vi kranar i båda badrummen och i köket. De underlättar en hel del och dessutom kan vi nu också köra diskmaskinen. De som inte var fullt lika roligt var att blandarna till duschen och badkaret passar inte eller passar kanske man inte ska säga men de var så invecklat så jag kan inte förklara. Ännu tråkigare blev de när jag fick höra vad vi har betalat för skiten, helt otroligt vad de kan kosta. Att lämna tillbaka dom och få tillbaka pengarna från husleverantören kan vi nog utesluta. Att försöka sälja blandare som måste kopplas in på ett sätt som man inte får i Sverige är nog inte heller så lätt.  I vilket fall som helst så måste vi köpa nya omedelbart för om vi ska flytta in vill vi gärna kunna dusch, känns jätte roligt att lägga ännu mer pengar på blandare...

     

Fönsterputsaren kom också som utlovat så nu är alla fönstren skinande rena eller nästan alla fönstren... : D


Lilla julafton

Vi gick ner till våra vänner S & R i förmiddags för att leka ute i snön. Efter mycket god lunch när de var dags för kottarna att sova föreslog S att vi skulle gå till huset och börja packa upp lite flyttkartonger, de kunde jag ju bara inte säga nej till. Vi fick en hel del gjort medan dom små sov och när dom vaknade fick dom komma in och leka på Milias rum och vi fortsatte. Vi blev kvar tills de var dags att äta middag.Våra saker har nu legat nerpackad i snart 9 månader så de blev lilla julafton när man öppnade kartongerna, kommer ju knappt ihåg vad vi har. En del saker undrar jag varför jag inte slängde när vi rensade ur i samband med nedpackningen och en del saker blev jag jätte glad av att se. Även fast vi hann med en hel del så är de en hel del som återstår. Jätte tack till snälla S som hjälpte till hela dagen, utan henne hade jag nog fortfarande hållt på med den första kartongen.

        
1. De är en del kartonger som ska plockas upp. 2. Milia & R ville gärna hjälpa till. 3. Allt porslin står nu på bordet och ska diskas innan de flyttar in i skåpen.


Milia visar sitt rum och sin nya spis som hon inte hade sett själv ens för R, dom lekte och lagade mat länge där inne.
R gjorde korv och Milia gjorde goggo (välling).

        
När dom var less på att leka då blev de hopp i soffan, bus och rackartyg som jag inte ens törs skriva om.
  

TACK SNÄLLA S FÖR HJÄLPEN!


Inspiration & design

Jag har ganska nyligt hittat en favorit blogg som jag besöker dagligen. Malin som bloggar är en väldigt pysslig tjej som delar med sig av sitt pyssel och sina idéer. Är ju själv ganska pysseltokig och har en hel del idéer som inte är genomförda ännu och nu har jag dessutom fyllt på listan med många tips och idéer från Malin. Nu är de bara tiden som saknas, den kommer väl så småningom.

Hon har också en hel del inspiration i sin blogg. Som de här svävande bokhyllorna från Miron concealshelf tipsade hon om igår. Jag funderar nu på dessa till köket, till kokböckerna. Hade först tänkt ha tavellister men dessa är helt klart ett aternativ.  


Bilderna är lånade från http://miron.concealshelf.com via Malins blogg http://inspirationsdesign.blogg.se

Du hittar en länk till Malins blogg under just Länkar här till vänster. Gör ett besök, de är värt de.

Flyttlasset har gått!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har Mathias precis kommit hem, dom har kört första och nästan hela flyttlasset. ÄNTLIGEN!!! Enligt uppgift står köksbordet på plats och de blev bra, skönt, vi har nämligen varit lite orolig för att bordet skulle vara för stort. I morgon blir de en tur till huset och kanske hinner jag börja packa upp lite ur flyttkartongerna medan Milia sover ute i vagnen.

Kan inte vara långt kvar tills vi bor där nu, imorgon kommer rörmockaren och förhoppningsvis blir han helt klar. I så fall har vi reglerbart vatten, dvs kranar, överallt och dusch och då är de ju bara att flytta in. Vi får även fönstren putsade imorgon.

Kan de vara sant, att de äntligen är inflyttnings klart? Jag hade nästan gett upp hoppet ; D 

Förbereda och planera

Som sagt är de inte så länga kvar tills vi ska börja skola in Milia på dagis. Tills dess är de en del saker som ska göras, bland annat märka upp alla kläder och skor med namn. De finns ett antal sätt man kan göra de på, märkpenna, lappar som stryks på, lappar som sys på sen såg jag något idag som jag aldrig hade sett tidigare nämligen en namnstämpel.

Namnstämpeln hittar man hos http://www.namnnappen.se/ där kan man också beställa nappar med valfri text på. Jag beställde nappar till Milia med hennes namn på. Tänkte att de kunde vara en bra idé tills hon börjar på dagis så slipper vi riskera att napparna förväxlas och kanske minimera bytet av baciller.


Bild lånad från www.esska-namnnappen.se

Ni som har barn som redan börjat på dagis, är de något mer man bör tänka på?


Drakborgen

KL. 10 i förmiddags gick vi in genom dörrarna på Drakborgen, ett paradis för klättriga, busiga och leksugna barn som Milia. Vi hade bestämt dejt med en mamma och dotter från babysånggruppen och de var precis vad Milia behövde, träffa andra barn och leka av sig. Nu är förhoppningsvis bus och klätter kvoten uppfylld för idag så när hon vaknar snart så vill hon bara sitta i mammas knä och mysa, bygga pussel, läsa böcker och andra lugna saker... ; D Skulle bli väldigt förvånad om de skulle hända.  

     

Dagis

En bra måndag följdes upp av en jätte bra tisdag.VI HAR FÅTT EN PLATS på de dagis som vi allra ALLRA helst vill ha Milia på. Är väldigt väldigt glad för de har länge verkat som att vi inte ska få någon plats där då de är ett populärt dagis med många köande.  

Den 16:e februari ska vi börja skola in henne och den 2:a mars börjar jag jobba. På de här dagiset har man börjat med en ny inskolnings metod som har varit väldigt lyckad, både barn, föräldrar och fröknar har varit väldigt nöjd. Man är tillsammans med barnet på dagis kl. 9-15 i tre dagar därefter lämnar man barnet själv i två dagar sen är då tänkt att inskolningen ska vara klar och att man kan börja jobba. 

Att man ska vara med barnet i tre hela dagar beror på att de är jag som föräldrer som ska skola in barnet inte personalen på dagiset. De är jag som ska visa, naturligtvis tillsammans med personalen, hur och var man göra saker och ting och var saker finns m.m. Kan tänka mig att de känns väldigt tryggt för barnet och även bra för mig att se hur dom har de, vad dom gör och lära känna personalen lite.

Är väldigt glad för platsen men de har nog inte riktigt gått upp för mig att hon faktiskt ska börja på dagis, att jag ska börja jobba, nu är den här tiden över... Från att vara tillsammans hela dagarna till att bara träffas ett par timmar på eftermiddagen/kvällen, den tanken känns ganska jobbig. Kan säga att de har rullat en del tårar ner för mina kinder idag.

     
1. Nyfödd. 2. 6 månader. 3. 1 ÅR! 4. Snart 1 år och 6 månader och ska börja på dagis.

Önska kostar ingenting

Dessa snygga hyllor från danska Sebra kan man klicka hem hos http://www.inreda.com/ De skulle jag gärna vilja göra, jag målade en hylla till Milias rum men nu finns det ingen bra plats för den pga att möbleringen inte blev som jag hade tänkt mig. Dessa skulle gärna få ersätta den hyllan, skulle även kunna tänka mig en uppsättning i allrummet och kanske som sängbord i vårat sovrum... Som sagt önska kostar ingenting 


Sebra Oval Bookcase, set om 4 st, VitSebra Square Bookcase, set om 4 st , Vit


Semester

Vilken bra måndag de här har varit, vi fick tag i biljetter till Springsteen konserten i Stockholm fast de kändes omöjligt ett tag. Så första veckan i juni blir de en minisemester i Stockholm, de kanske hinns med annat än att "bara" gå på konsert också.

Vi har betalat in handpenningen på resan som tillslut blev Side i Turkiet. Efter lite velande hit, lite velande dit och lite annat bestämde vi oss (vår lilla familj och min brors lilla familj) alltså för Side, det blir förhoppningsvis två sköna veckor i solen med massa bad i slutet av sommaren. Så fort handpenningen är betald känns resan närmare, trots att de lite mer än 200 dagar kvar, och de känns mer definitivt på något sätt.

  
Bilderna är lånade från http://www.ving.se/ där står att läsa: Bästa valet för barnfamiljer!

Så nu är våran SEMESTER semesterplanering för 2009 klar, övrig semster och ledig tid blir de till att hålla sig hemma. Vi har ju en hel tomt som ska göras iordning så fort tjälen gått ur marken och de kommer lite värme. Förhoppningsvis hinner vi flytta in, landa och bli helt klar inne innan vi sätter igång ute. De känns betydligt lättare att måsta börja (om) med tomten när man vet att man kommer få ett par veckor utan måsten och utan klocka. 

     
Ungefär så här såg tomten ut sist jag såg/fotade den utan snö. Vi har en del att göra!


BRUCE SPRINSTEEN & THE E-STREET BAND

Vi är LYCKLIGA innehavare av biljetter till Sprinsteens konsert på Stockholm Stadion den 5 juni 2009.                                          
Bilderna är lånade från www.aftonbladet.se

Men vilket strul de var innan vi fick biljetter, arrangören valde ju att byta biljettåterfösäljare från Ticnet till Eventim inför de här släppet. Biljetterna skulle släppas kl. 10 idag men bara efter några minuter kom de upp att dom pga tekniska problem måste skjuta upp släppet till kl 10.30. Kl. 10.30 skrev man på hemsidan att släppet skjuts upp tills vidare. Tills vidare blev kl. 10.55. Efter att ha försökt x antal gånger så kom jag tillslut fram, bokade biljetter, betalde biljetterna med kort, bekräftade betalningen men fick ingen bekräftelse tillbaka utan skickades till startsidan igen. När jag tittade under mina bokningar fanns ingen bokning men när jag tittade på kontot så hade dom dragit pengarna?

Ville ju inte riskera att bli utan biljetter så jag satte igång att försöka boka igen och efter ytterliggare x antal gånger kom jag in. Bokade biljetter, betalade biljetterna med kort, bekräftade betalning och fick en bekräftelse tillbaka, fick även en bekräftelse med bokningsnr och uthämtningskod på mailen. Nu har jag alltså betalat två stycken bokningar men har bara ett bokningsnummer och en bokningsbekräftelse. Vi får väl se om jag får pengarna tillbaka eller om jag har dubbelt antal biljetter.  

Inte så lyckat byte av biljettåterförsäljare kan jag tycka men vi fick ju BILJETTER i alla fall.

Nö! Nöar!!!

Nöar konstaterade Milia imorse, så efter välling och mys i soffan och innan de var dags för Mathias att åka ner till huset gick vi ut alla tre. De hade snöat hela natten så vi gick ut och skottade och lekte i pudersnön. De var väldigt länge sedan vi var ute och lekte all tre tillsammans eller bara Milia och Mathias så hon blev jätte glad när hon skulle få vara ute med pappa.        De har fortsatt att snö hela dagen och nu hoppas jag verkligen att de här får ligga kvar ett tag. Vi vill inte ha flera plusgrader så att de smälter och blir slask, vi vill heller inte att de ska regna för att sedan bli kallt och snor halt. De skulle vara bra om snön som är nu får vara som den är nu, termometern visar - 5 grader och sol skiner, de är väl inte för mycket begärt?

Husdag igen

När de var dags för Milia att sova styrde jag vagnen mot huset. De blev en promenad som heter duga, de snöade hela natten och plogbilen hade inte varit ute då jag gick så de var VÄLDIGT VÄLDIGT tungt att skjuta vagnen. Svettig kom jag till slut ner till huset till Mathias, Dan och Karina som åkte ner tidigare. Mamma och pappa kom och hämta Milia efter att ha varit och jobbat, hon hann inte vakna innan så hon fick inte se sin spis idag heller.

Vi har pysslat på med både de ena och de andra, bland annat satt upp alla handtag på skåp och lådor i köket, bättrings målat, silikonat och städat. Karina sa precis som jag sa igår - man tycker att man ska hinna så mycket när man jobbar en hel dag men allt tar sin tid.     


Dan silikonar (eller vad man säger) i taket

Vid middags tid åkte vi allihop hem till mamma och pappa och åt middag, Milia blev väldigt glad när vi kom hem och dessutom hade farmor och farfar med oss. Hon hade hjälpt till med maten och den var väldigt god, själv hade hon knappt tid att äta den, ju fler man är desto busigare och apigare blir hon.

Tävlar

Nu är jag med och tävlar om en fin Dixie burk, jag skrev ju tidigare att jag hade blivit lite kär i dessa burkar och bara vill ha fler och fler så nu hållar jag båda tummarna.


Tävlar gör jag hos http://mariamargareta.blogspot.com/


 
http://mariamargareta.blogspot.com/2009/01/utlottning-mer-award.html


Städa, städa, städa

Som jag nämnt tidigare är Milia en riktig liten hjälpreda, imorse innan vi for ner till huset skulle mamma torka golven. Gissa vem som hämtade sin egna lilla mopp och skulle hjäla till? Jo Milia, hon gick raka vägen till hinken och stoppade ner den. När mamma sa att hon måste vrida ur den tog hon tag i garnet och vred, men inte över hinken utan på golvet... De var väldigt blött innan de var färdigt.

 

     

Ikväll har Krille, Sofia och sötaste lilla Melwin varit här och ätit middag.
Krille och Mathias tog en tur med Krilles nyinköpta skoter, han är ganska NÖJD


Farfar mös med Melle på soffan  

Heldag i huset

Jag och Mathias har haft en heldag nere i huset idag, Milia har varit med mormor och morfar. Man tycker att man ska hinna så himla mycket när man är där en HEL dag men när dagen är över har man inte alls hunnit så mycket som man tänkt sig.

Lite fick vi gjort i alla fall, vi har städat ur tre av sovrummen, målat på Milias leksakslåda och en pall till köket, bättringsmålat på väggarna både lite här och där, fogat och tvättat av kakelplattorna i köket och sen har vi plockat och städat lite verktyg m.m. också.

     När vi hade fogat och tvättat kaklet i köket så tog vi bort täckpappen som har legat på bänkarna sen bänkarna kom på plats. Jag fick inte chans att se varken bänkskivan eller diskbänken innan pappen las på så de blev premiär för mig i dag. Jag kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd, vi betalade lite extra för att få diskhon nerfäld och underlimad från fabrik och de blev jätte bra och det kommet nog att underlätta att hålla rent också.   

     Lite bilder¨på de som gjordes igår när jag och Milia hade åkt hem:

     

Höll på att glömma, jag monterade Milias spis, en av julklapparna som vi la undan, en kommer hon nog att bli jätte glad över när hon kommer ner nästa gång. Nästa gång för henne blir troligtvis imorgon.


Fredags mys

Jag och Milia har varit ensam hemma ikväll, Mathias har varit nere i huset och mamma och pappa har varit på hockey. Så fort mor och far klev ut genom dörren tog jag och Milia och dukade upp för lite mor och dotter fredags mys. Vi mumsade på potatisskruvar, skålade i Loka päron och såg tecknade Pippi Långstrump på dvd, MYS.
 


Vi såg inte bara på film och åt godsaker. Med ett barn hinner man med väldigt mycket på ganska kort tid, vi duschade, vi gjorde välling, vi lekte, vi busade och vi lekte lite till.

        

Innan det var dags för sängen kom Mathias hem och de första hon gör när han kliver in genom dörren, alltid, är att ta hans snickarpenna så då blev ritstund. 

  

Tripp till huset

Som jag skrev tidigare bar de av till huset när Milia skulle sova.

Mathias jobbade halvdag idag och kom hem vid 11-tiden tillsammans med Dan och Karina som var ledig. Mathias och Dan åkte ner till huset direkt och Karina stannade med mig och Milia. När de var dags för Milia att sova tog Karina henne i vagnen och gick ner till huset jag tog bilen efter med lite packning.


Milia undrar om inte pappa,
farmor och farfar ska dyka upp snart


Mathias och Dan pysslade med köksfläkten så nu sitter den på plats, de blev faktiskt bra. Faktiskt för att jag hade lite svårt att föreställa mig hur de skulle bli, de är ju ingen traditionell fläkt, inte för mig i alla fall.

     
Milia ville gärna vara med och hjälpa till, de vill hon alltidKarina tvättad av väggarna i badrummen ett par gånger. Helt otroligt vad mycket de måste tvättas och torkas efter att de fogats men nu tror jag att dom ska vara färdig tvättade.

Jag då? Jo då, Milia sov i två timmar så jag målade på leksakslådan, de är bara en sista vända med en lite blankare färg kvar på den. Började dessutom att måla på lite bokstäver som ska sättas upp bland annat i Milias rum.

     

När Milia vaknade fick hon komma in ett tag eftersom jag ville vara kvar och titta när fläkten kom upp. Hon gick in på sitt rum, där hittade hon påsen med julklappar som vi la undan direkt efter att hon öppnat dom. Hon fick så himla mycket julklappar så vi valde att lägga undan en del, dels för att hon skulle hinna uppskatta och leka med allt men också för att vi ska rensa ut mycket av de hon har sen tidigare allt fick alltså inte plats. Vi tänkte rensa ur de när vi flyttar också tar vi fram resten av julklapparna i hennes nya rum. Nu fick hon ju syn på allt så vi plockade upp några av saker så hon fick leka, för första gången, på sitt rum. Snart, väldigt snart, hoppas jag att hon leker där varje dag.

     
1. Milia var väldigt sugen på hinkarna som farmor hade när hon tvättade väggarna. 2, 3 & 4. Hon glömde dock hinkarna ganska fort när hon såg påsen med leksaker på sitt rum.

     
De fanns mycket roligt i påsen, pussel, matstol till dockan och tågbana bland annat. Helst av allt hade hon nog öppnat och plocka fram precis allt ur påsen.

Efter att jag och Milia åkte hem hände det en hel del saker så jag måste ner och titta i morgon. Väggen i hallen är tapetserad, skåpet i stora badrummet sitter uppe och de är färdig kaklat i köket, äntligen!     

Medan Milia sover

hade jag tänkt ta en tur ner till huset med förhoppningen att hinna måla klart leksakslådan till Milias rum. Vi får väl se hur de går med de, så fort man tänker att man ska göra något när hon/dom små sover så sover dom antingen en väldigt kort stund eller ingenting alls. Dom gånger man tänker att man inte ska göra någonting, för hon vaknar ändå snart, då slår hon sovrekord är inte märkligt? Hon/dom känner väl på sig antar jag. 


Bloggen i en bok

Skulle du vilja skriva ut din blogg i bokform? Kika in på www.vulkan.se 

Mathias har sedan vi startat bloggen sagt att han skulle vilja skriva ut bloggen för att spara i all framtid. Vi startade bloggen för att dokumentera byggnationen av vårt hus, när saker händer och hur saker händer. Nu finns alltså möjligheten att göra detta så får Mathias bestämma så blir de nog så.

Nu har ju bloggen börjat fyllas av mer och mer sånt som inte har med husbygget att göra så de blir ju inte en bok om bara huset. De är ju ett så enkelt sätt att föra dagbok, nu ångrar jag att jag inte började blogga direkt när Milia föddes. Den bloggen hade nog varit lösenordskyddad, den hade varit ännu mer en dagbok och ännu mer privat. Suck, jag som för hand har fört dagbok sen hon föddes och den finns de inga bilder i. Tanken är i och för sig att jag ska skriva över de i en finare bok och lägga till bilder, de blir nog bra de också.

Present

Jag beställde en super söt liten sak i födelsedagspresent till min vän G. Hon har inte fått den ännu eftersom den damp ner i postlådan dagen efter hennes födelsedag men så fort hon har fått den ska jag visa den. Det är en super duktig tjej som har gjort den och hon gör en massa annat fint också. Jag beställde en till mig själv också.

   
Papper och band kommer från Lagerhaus

Borsta tänderna

Milia har inte tyckt om att borsta tänderna eller egentligen är de väl så att hon inte kan borsta tänderna. Hon vill gärna ha tandborsten med tandkräm och blir glad när vi säger att de är dags att borsta tänderna. Problemet har egentligen varit att hon bara biter och suger på den och man får absolut INTE hjälpa henne hur mycket man än försöker.

I julklapp köpte vi en el-tandborste åt henne, vi får fortfarande inte hjälpa till men den sköter ju jobbet lite av sig själv, hon behlöver inte hålla på att gnugga. Har hon den bara i munnen och flyttar runt den lite då och då så blir tänderna borstade. Man får "påminna" henna om att byta sida, flytta upp, flytta ner osv, de är den hjälp man får ge henna. Nu borstar hon dessutom tänderna ganska länge eftersom tandborsten spelar en melodi efter en minut, hon vill gärna borsta flera minuter så att hon får höra melodin flera gånger. 

Så tips till de som har barn som inte tycker om, inte kan eller som man inte får hjälpa borsta tänderna: Köp en el-tandborste. 


Milias tandborste är en Oral-B Disney och är köpt på Media Markt

Bobux

Som jag skrev  vid ett tidigare tillfälle så är jag ett fan av Bobux tofflor. Jag har precis varit in på deras hemsida och kikat, tänkte nämligen att Milia skulle få ett par tofflor till tills hon börjar på dagis. Då kan man lämna ett par på dagis och ha ett par hemma så slipper man glömma dom här eller där varje gång.

Hur söta är inte dessa:

   
   

Dom här fodrade ser ju också ganska gossiga ut:

   

Samtliga bilder är lånad från www.bobux.se

Kunde inte hålla mig

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig från att åka ner till huset tills att de är helt färdigt. Var ju så nyfiken att se hur de blir med kaklet i fönstren i köket. Dom hade "bara" hunnit sätta mellan köksskåpen och fläktväggen samt under köksskåpen, så jag såg inte så mycket av de jag ville se. Men nu är de bara i fönstren kvar och sen ska de ju naturligtvis fogas också. Vi har valt svart fog så att den ska synas så lite som möjligt. Vi har även svart fog på golven i badrummen, i groventrén och i hallen. På väggarna i badrummen har vi vit fog mot vita plattor, de blev jätte bra, fogen syns knappt.Nu höll jag på att glömma dom hade faktiskt gjort mer, kaklat "taket" i "hålet" och satt fast listerna ovan och nedan "hålet". Nästan svart, nästan grått

Av allt kakel och klinkers vi har köpt och satt upp är jag mest nöjd med de i köket. Egentligen är de en golvplatta, dvs klinker, men de fungerar ju att ha på väggar de också.  En stor platta, som mäter ca 30 x 60 cm, den skiftar i färg och glans, är mycket glad att vi valde en stor platta. De är svårt att säga bara en färg men de är i alla fall åt de svarta hållet, inte svart men nästan, inte mörk grå men nästan...

Vi kommer att ha spisen i ett hörn och innanför spisen och under fläkten är de ett "hål" i väggen som kommer att fungera som avlastningsyta bland annat. När jag var ner till huset nu i eftermiddag så hade dom kaklat "hålet", de blev jätte bra, så nöjd. De är dock inte helt färdig kaklat i köcket ännu men jag kan inte tro att jag skulle bli mindre nöjd när de är fardigt.


Nu ska jag nog inte åka ner till huset förrän de är helt färdigt och vi kan flytta in, längtar VÄLDIGT mycket nu. Längtan blir inte direkt mindre när man åker ner och tittar men just nu känns det som att de är en tag kvar, suck! Hade gärna sett att vi hade hunnit flytta in och fått klart innan jag börjar jobba men den dagen närmar sig med stormsteg så vi får se hur de blir med de.

Fotografera

Jag tar VÄLDIGT VÄLDIGT VÄLDIGT mycket kort och ännu mer har de blivit sedan Milia föddes. De är ju SÅ roligt att sitta och titta tillbaka på gamla bilder och minnas. Jag kan gå tillbaka nästan varje dag sedan Milia föddes, de är få dagar på snart 1,5 år som inte förevigad.


För exakt ett år sedan. Solstråle!

Vi skulle ganska snart behöva investera i en ny kamera, de verkar som att vår nuvarande börjar sjunga på sista versen. Den har verkligen varit värd varende krona, skulle vi räkna vad varje fotad bild har kostat så skulle de kanske bli 0,000001 kr eller ännu mindra, den har gjort sitt om man säger så. Någon dag, ganska snart, ska jag ge mig ut i kameradjungeln och leta en kamera som så småningom ska få ersätta den vi har. Nu verkar de som att pyret håller på att vakna så de blir inte idag.

Tösnö

När Milia hade somnat ute i vagnen passade jag på att skotta lite, de har kommit en hel del blötsnö/tösnö så de var tungt som bara de. De är bara att vänja sig för nu är vi snart husägare på heltid och då blir de mycket skottande och liknande aktiviteter. När man tänker efter så är de ganska enkelt att bo i lägenhet, då är de bara i lägenheten man måsta hålla ordning och städa mm. Men de finns så många fler fördelar med hus även om de är mer jobb, framförallt nu med ett litet barn i huset och fler kanske de blir.


GRATTIS!

Idag fyller Mathias mamma, min svärmor och Milias farmor 53 år. Vår vän och blivande granne H fyller också år idag, 31 blir han.

Stort GRATTIS till dom båda!


Farmor vill inte så gärna vara med på bloggen så de fick bli en dålig bild där hon knappt syns.


Hängig

Både jag och Milia är hängig idag, jag har ont i halsen och huvudet och Milia hostar och snorar. Att Milia inte är riktigt pigg fick jag svart på vitt för en liten stund sedan. Medan jag gjorde iordning mig hade hon somnat sittandes i fåtöljen utan tutte, ni som känner henne vet att hon inte bara somnar så där. Detta har aldrig hänt så jag var ju naturligtvis tvungen att ta fram kameran för att dokumentera.

De såg så sött och skönt ut när hon satt där lutad mot Melle dockan men de varade bara i fem minuter, hon behövde väl bara en power nap.Vi hade egentligen en lunchdejt med G inne i stan idag men vi fick lämna återbud. Förhoppningsvis kan vi boka en ny ganska snart.

Köttfärsbiffar och potatis

Idag har Milia, med hjälp av mormor, gjort köttfärsbiffar och potatis til middag, de blev jätte gott. Hon tyckte att de var roligast att gegga med köttfärsen och skölja potatisen.

     
Kocken själv tyckte att hon hade lyckats, mmmmmmm.

Hon är en riktig lten hjälpreda Milia, de går inte att göra någonting utan att hon ska hjälpa till. De gäller att ha tålamod och låta henne vara med, de är ju så dom lär sig, även fast man ibland gärna skulle göra de själv för att de ska gå fortare.

       
1 & 2. Hjälpa mamma med tvätten, plocka i och ur. 3 & 4. Hjälpa morfar att göra eld, de roligsate är att riva tidningspapper.

Huset

Efter middagen igår, när Mathias och Milia gick och badade/duschade åkte jag ner till huset för att se vad som hänt sedan sist. De hade hänt en del men de känns fortfarande som att de är ett tag kvar tills vi faktiskt bor där, som jag längtar nu.

Stora badrummet är nu färdig kaklat och fogat, jag blev jätte nöjd. 

     

     

     
1. Inbyggt för shampoo mm i duschen. 2. Inbyggt för toalettrullar i toalådan. 3. Taoletten sitter nu på plats på lådan.

     
Locket på toalådan i lilla badrummet blev i massiv ek.

     
Bokhyllan och skrivbordet är uppmonterat "kontoret".

Julgransplundring

Idag har jag och Milia varit på julgransplundring på mitt jobb. Hon tyckte att de var jätte roligt, vi sjöng och dansade, fikade och fiskade i fiskedammen. Ni skulle ha sett ögonen, som var VÄLDIGT stora, när hon fick napp, en egen godispåse. Först bar hon bara runt på den och visade stolt upp vad hon hade fått men när hon såg att alla andra hade öppnat sina och åt ur dom då ville hon också öppna. Hon åt väl sammanlagt en godis sen var hon ganska nöjd och gick med på att stoppa ner den i väskan för att visa pappa när vi kom hem att hon hade fått napp i dammen.

        
1. I väntan på sång och dans. 2. Fika, jätte stor bulle (den tog mamma). 3. Storfiskarn väntar på napp.

     
1. Tillslut nappade det, väldigt nöjd över fångsten. 2. Inventerar påsen, de slutade med att hon tog en tugga från 3 cola-flaskor mmmmm. 3. Hittade ett gömställe mellan två bokhyllor, där blev de tittut ett tag.

Efter sång, dans, fika, fiske, godis och plundring blev de spring i gångarna. Dom sprang och dom sprang och dom sprang, jag tror inte att de var en enda unge som inte var blöt av svett. Milia som var yngst av alla tog rygg på fyra killar i åldern 4-6 år, hon spanade in dom direkt när vi kom. Hon hade jätte roligt och ville inte åka hem, så fort hon fick chansen så smet hon ifrån mig i kapprummet och mot trappen för att återgå till festen. Inte förrän när, tidigare nämnda, grabbarna kom för att klä på sig och åka hem kunde hon stå kvar och vänta.

     
1. Hon var väldigt sugen på att gå i trappen. 2. Rödblommig liten busunge i kapprummet. 3. Smiter och gör ett försök att komma upp till festen igen.

De var ett väldigt, väldigt trött busfrö med rödblommiga kinder (fortfarande) som somnade strax före åtta ikväll, hon han knappt äta upp vällingen.


Hon kanske går i mammas fotspår och blir en kontorsråtta.

Ingen middag

Eftersom vi fick så mycket gott att äta efter dopet så var de ingen av oss, förutom Milia såklart, som var speciellt sugen att varken laga eller äta någon riktig middag idag. Istället fick de bli lite enkelt tilltugg i form av kräftröra med tacochips nu ikväll.

     

Blanda 300 g philadelphia ost med 2 dl creme fraiche och bred ut i en pajform.
Häll av två burkar kräftstjärtar i lake, lägg ut dom över ost- och fraicheröran.
Hacka en rödlök fint och strö över kräftstjärtarna.
Klicka över en burk taosås medium.
Avsluta med (en påse) riven stark ost, förslagsvis västerbottenost.
Servera med tacochips.

Väldigt enkelt, väldigt gott!

Bruce Leontin Melwin

Idag har vi varit på lilla Melwins dop. Han var så snäll och duktig, inte ett pip, han bara flinade och tittade på alla som var där för hans skull. Två av Sofias kompisar sjöng för Melwin, de var jätte fint, de blir ju ännu finare när man har en relation till den/dom som sjunger. De blir ju också extra känslosamt när man har en relation så jag imponeras verkligen av att dom klarade av de.


Sötaste lilla prinsen, Bruce Leontin Melwin      


Sötaste lilla prinsessan

Efter cermonin bjöds de på paj, sallad och bröd och därefter tårta, kaffe och kakor. Dom hade beställt jätte fina och super goda tårtor. En massa fina presenter fick den lille också.   

       
1. Lillsnyggingen med farmor. 2. Milia och Sofia. 3. Milia mumsar god paj. 4. Krille öppnar Melwins presenter.


Dom fina tårtorna. De var dom här tårtorna plus två stycken till, en av dom står i vårt kylskåp nu så de blir nog en tårtbit ikväll också.

Dixie

Jag har blivit lite kär i Dixie plåtburkar, dom är så söta, snygga att ha framme och praktiska. Vill bar ha fler och fler, jag köpte två när vi var i Stockholm i december och två är besälld men inte hemkommen ännu.

I min lilla "samling":


Plåtburk för sysaker - Dixie   
För sysakerna

     Plåtburk för diskmedel, turkosblå - Dixie
För diskmedel


     Plåtburk för tvättmedel - Dixie    
För tvättmedel
     Plåtburk för spelkort - Dixie
För spelkort och spel

På önskelistan:

Plåtburk för medicinsaker - Dixie   Plåtburk för ljus, cerise - Dixie
Plåtburk för kaffe - Dixie   Plåtburk för kakao - Dixie

Bilderna är lånad från www.favoritsaker.se

                                        Soffan är intagen

Nu har jag precis intagit soffläge, Let´s Dance är på på tv:n (Laila är väldigt duktig), godsakerna står på bordet och glaset är uppfyllt med god dryck, de är FREDAG! Jag är ovanligt trött idag, brukar sällan säga att jag är trött men idag är jag VÄLDIGT trött, ska resa mig upp ur soffan i minsta möjliga mån ikväll, förhoppningsvis inte förrän de är dags att gå till sängen.  

Tröttheten kanske, till viss del, beror på att vi inte har varit utanför dörren idag, ingen frisk luft i lungorna. Termometern har visat drygt 20 minusgrader hela dagen idag så de blev en inne dag. 

Milia har inte riktigt varit sig själv idag, misstänker att de är en förkylning som smyger sig på, jag hoppas att jag har fel för imorgon är de dop för lilla Melwin.    

     
1. Milia undrar om inte mormor ska komma hem snart. 2. Memme (min mormor) kom förbi, hon hade beställt en jätte söt/tuff dress till Milia. 3. Milia hittade en påse ostkrokar i skafferit, så hon fick några i en burk efter maten, mmmmm. 4. Milia har toaletträning med mormor, de kom inget den här gången.

I går eller i förrgår

Igår, i min värld, i förrgår enligt klockan, åkte jag, Milia och mamma ner till huset. Vi var ju tvugna att se hur de blev med tolatten och hur de går med stora badrummet.

     
1. Toaletten på plats i lilla bdrummet. 2. Golvet (exkl. dushen) i stora badrummet är färdigt. 3. Golvet i duschen, smalare plattor för att få till fallet, blev färdigt idag/igår.

Inte sova

Milia skulle absolut inte sova normal tid ikväll trots att hon var väldigt trött, Melwin var ju fortfarande kvar. Jag har sagt de förut och jag säger de igen, hon är SÅ kär i sin lilla kusin. Nu blir även Melwin glad över att se Milia, han ser väl att hon är liten och följer efter henne med blicken, så gott de går, de är ju inte så lätt att hinna med henne. Milia blir lite generad när Melwin skrattar/flinar/ler åt henne. 

     
1. Milia hörde Melle i babyvakten, hon tog genast upp den och försökte prata med honom. 2. Melwin är glad över att se Milia också. 3. Milia läser bok för lillkusin (han ser ut att tycka att de var intressant).

När Melwin med familj åkte hem och Milia skulle gå och lägga sig kom pappa hem. Då blev hon uppe ett tag till och efter att hon fått träffa pappa en stund kom morfar hem efter en tripp till Åland. Ja då blev hon ju uppe ytterliggare en stund. Hon gick inte och kramade kudden förrän efter kl. 22 så de blir till att ställa klockan imorgon så att hon inte ställer in sig sena kvällar och tidiga förmiddagar.

     
1 & 2. Så fort pappa fått av sig skorna ska dom på på Milia. Så fort hon får chansen ska hon på med pappas gummistövlar trots att dom skaver i ljumskarna och knappt går att gå i. 3. Mys med nyss hemkommen morfar precis innan de var ett absolut måste att natta kudden.

Vi har kikat på lite resor ikväll, de är inte billigt att åka utomlands så nu blir de till att hålla i pengarna och spara, spara, spara. Milia sparar ju för fullt i sin Barbapappa bössa så hon har nog snart fått ihop till sin resa. Jag kan gärna dra in både lite här och lite där om de medför att vi kan få två veckors semester utomlands, de är de värt. De blir en helt annan ledighet när man åker bort jämfört med att vara hemma på semestern. Man kan lämna klockan hemma och de finns inga måsten.  


Sommarkläderna åkte på, de pratades ju faktiskt om sommar, sol, värme och bad


Pippi Långstrump

Milia fick en ny film av mormor igår, hon fyllde ju 17 månader... Den ville hon se nu, jag frågade om vi skulle gå ut, då svarade hon Pippi, kallt och la aramarna i kors för att verkligen visa att de var kallt. Faktum är att de är ganska kallt ute idag, -10 grader. Ja, ja de får gå för den här gången då, hon ska ju ändå sova ute i vagnene sen.

Så nu sitter jag och tittar på lite resor och drömmer mig bort medan Milia ser tecknade Pippi. Min bror med familj kommer ikväll, vi ska kolla och förhoppningsvis boka en två veckors semester i september. Jag ska, efter att ha tittat lite, föreslå antingen Alanya den 2:a september eller Side den 9:e september. Jag kommer inte ihåg vilken gång iordningen de blir Turkiet, de närmar sig 15 om de inte redan är 15 gånger.Bilderna är lånade från www.ving.se Bild 1 och 2 Alanya. Bild 3 och 4 Side.

Födelsedagar

I vår familj/släkt/vänskapskrets startar och slutar året med massa födelsedagar, sen är de en hel del födelsedagar i mars också. Jag är faktiskt, om jag får skryta lite, ganska duktig på att komma ihåg födelsedagar i huvudet men brukar ändå alltid börja med att skriva in alla födelsedagar så fort jag påbörjar en ny kalender.

I år har jag dock investerat i en speciell födelsedagskalender, den avser inget speciellt år utan räknar bara upp årets alla månader och dagar. Alla fyller ju år samma datum varje år och de är ju datumet som är de viktiga sen om de är en måndag i år och en tisdag nästa år har ju ingen betydelse. 

     
Kalendern kommer från nobhilldesigners (www.nobhill.se)    

Utseende

Jag har försökt ändra utseende/design på bloggen men de är inte lätt när man inte kan ett endaste dugg om html-koder och annat. Jag ger upp för den här gången, bloggen får se ut som den gör tills nästa gång jag får för mig att gå in i djungeln av koder.

GOD NATT!

Damernas

Jag har ju glömt att berätta att vi sedan i söndags har en fungerande toalett på plats i lilla badrummet. Nu kan alltså även damerna som besöker/arbetar i huset gå på toaletten. Jag har, kom jag på nu, inte varit ner till huset sedan i lördags så jag har varken sett eller provat toaletten. Imorgon måster jag ta mig ner, sugen att se hur golvet blev i stora badrummet, de borde, efter idag, vara färdigt.

De smälter

Dom fina vita vintergatorna har på ett par dagar byts mot gråa, hala isgator. Jag och Milia var ut en stund på förmiddagen innan vi fick besök. Hon tyckte inte att de var speciellt roligt eftersom hon mest drutta på rumpan, hon hann bara ta ett par steg innan hon satt på rumpan igen. 

     
Så här såg de ut mest hela tiden


Tillslut var de bara hålla handen som gällde men hon tjurade på länge, skam den som ger sig

I går när vi skulle åka till G, med kalas kläderna på, halkade hon i en vattenpöl precis utanför bilen så de var bara att gå in igen och byta kläder. De är lika tråkigt varje gång de blir så här men ännu tråkigare nu när man är hemma med barn och gärna vill komma ut och leka varje dag, de är tur att hon sover ute och på så sätt får i sig frisk luft varje dag.

Kalas igen

Igår kväll åkte jag och Milia till G för att fira hennes födelsedag, S och R kom också. Vi blev bjudna på tårta, bullar och massa kakor, gott var de.


Milia och födelsedags barnet bygger tågräls. G försökte i alla fall men Milia hade ro att sitta still ungefär lika länge som det tog för mig att ta kortet

Små trollen busade och levde rövare, framförallt Milia, hon får ett tvångsmässigt behov att ta på ALLT så fort jag säger ajaj, rör inte.


Småtrollen fick låna badkaret hos G, dom hade nog kunnat suttit där hur länge som helst

Milia fick pyjamas och välling innan vi for hem eftersom hon med största sannolikhet skulle somna i bilen, och de gjorde hon. MEN hon vaknade när vi kom hem, så istället för att ha somnat för natten i bilen så sov hon en power nap. De blev en sen kväll för pyret.

Idag har vi haft trevligt besök av S och R samt R:s söta kusin A hela dagen. Milia, R och A har lekt, ätit, busat, fikat, sett film och "bråkat" om vartannat. Ett tag såg de ut som att någon hade släppt en bomb här inne tätt följd av en tromb genom lekhörnan. Jag och S har druckit kaffe, druckit kaffe och druckit kaffe så mycket så att Sandra konstaterade at hn luktade kaffe efter att ha varit utanför dörren en sväng.


Två trötta busungar ser på film efter en hel dag med MASSA bus och lek

GRATTIS!!!

Idag fyller G, en nära vän och en av dom allra bästa vänner, år. Jag vet att hon brukar kika in här så jag hoppas hon läser detta. Hoppas du får en fantastisk dag trots att de är en vanlig jobbmåndag.

Vart tar maten vägen?

Jag ska absolut inte klaga, jag vet att många får kämpa för att få i sina små mat. Vi får också kämpa, inte för att få i henne maten i sig för mat gillar hon men för att få henne att sitta ner under hela måltiden. Hennes problem är att hon inte har tid att äta inte att hon inte vill äta.Idag när vi var på kalas satt hon ner nästan hela tiden och hon åt och åt och åt. S gör som många andra inte gör, tänker på att Milia inte kan äta samma sak som dom flesta andra äter. Jag brukar för de mesta ha med mig något till henne som hon kan äta om jag vet att de blir mat eller fika. De behöver man inte när man ska till omtänksamma S, hon hade gjort en egen marängswiss till Milia.


Milias marängswiss


Vanlig marängswiss till resterande små och stora barn

När marängswissen dukades fram hade Milia strax innan ätit två korvar och ett bröd. Jag la över hälften på en ny tallrik för de var väldigt mycket swiss till en liten Milia som nyss ätit två korvar. Men gissa vad? Hon åt upp alltihop, i och for sig i två omgångar men ändå. Ena stunden undrar man vart allt tar vägen, hon har ju inte ett gram för mycket på kroppen. I nästa stund när man tänker/ser hur mycket hon går, springer, dansar, hoppar, klättrar m.m. så är de inte de minsta konstigt att hon kan äta så mycket.

När vi kom hem efter kalaset hade mormor gjort iordning middag och gissa vem som satt vid bordet först och skrek ma (mat)? Jo de var Milia, jag trodde att hon skulle stå över middagen idag med tanke på att korven serverades vid 16-tiden, marängswissen strax efter och middagen kl. 18. Dessutom gick hela vällingflaskan ner kl. 20. Men som sagt jag ska inte klaga, de gör jag inte heller, för de kommer säkert perioder när jag drar mig i året för att hon inte äter någonting.

Kalas

Milias kille R fyllde 2 år för några dagar sedan och idag var de barnkalas. Fullt hus var de, 10 barn med föräldrar/förälder. De bjöds på korv med bröd och marängswiss till både små och stora barn, man blir aldrig för stor för marängswiss mmmm.När jag har varit nere i huset har jag skrivit att jag hållt på med ett litet projekt. Anledningen till att jag inte skrivit mer än så är att R skulle få de lilla projektet i födelsedagspresent av oss och familjen O/W. Nu har han fått den så då tänkte jag visa vad de är jag har gjort.


Trälåda i furu kommer från IKEA och är målad med vit halvblank färg. Indelning i lådan har Mathias gjort. Bokstäverna kommer från Panduro och är målad med svart hobbylack som också kommer från Panduro. Tågräls, pusselbitar och lego är målad med svart hobbylack och är sen jag var liten, inventerade lite i mamma och pappas garage.

     

Milia kommer att få en likadan låda att ha på sitt rum fast med rosa bokstäver. Nu hoppas jag att dom små trollen håller ordning på leksakerna... Jag tror att R fixar de bättre än Milia, hon är inte speciellt ordningssam av sig men hon kanske kan bli.

Igår när vi var nere i huset kom R:s mamma S dit och hälsade på och naturligtvis såg hon lådan. Som tur var hade jag inte satt fast bokstäverna ännu så de var bara en helt vanlig vit låda. Hon frågade vad vi skulle ha lådan till, hmm jag vet inte riktigt, vi kanske ska ha ved i den...? Ved? Kunde jag inte ha kommit på något bättre?

Heldag i huset

Milia har varit med mormor och morfar idag så jag har kunnat vara nere i huset hela dagen. På förmiddagen åkte dom iväg på en liten shoppingrunda, bland annat fick Milia ett par jätte fina ecco Gor-Tex kängor. De tackar vi väldigt mycket för eftersom hennes nuvarande vinterskor börjar bli lite små. På eftermiddagen fick Milia följa med på heja heja, riktiga elitserie heja heja i stora ishallen. De hade gått jätte bra, hon satt i knät eller stod nedanför och dansade och sjung heja heja heja.

Vi (jag, Mathias, Dan & Karina) har ängnat oss åt montering, städning, målning och mitt lilla "projekt" nere i huset. Bland annat monterade jag och Karina en bäddsoffa som vi ska ha som extrasäng, de tog halva dagen om ni hade sett högen med skruvar, muttrar, plugg och annat skulle ni förstå varför det tog sån tid. De var hur mycket som helst, de kändes ett tag som att de aldrig tog slut men de är väl så; köper man billigt får man göra de mesta jobbet själv.

     
Garderoberna i vårt sovrum är nu helt färdig, inredning och handtag är på plats

     
Nu kan gästerna snart sova över, lite kuddar, täcken och textilier sen så
  


Återintroducera

De blev en rekordtidig morgon imorse så när det var dags att åka till sjukhuset var Milia jätte trött, hon somnade i bilen men han bara sova i 3 minuter. När vi kom in i väntrummet eller lekrummet kanske man ska säga kunde man tro att hon sovit i 3 timmar. Tror att de var bra att hon fick leka och ha roligt innan doktorn kom och ropade upp oss.

     

Hon tyckte inte om när doktorn skulle klämma och känna på henne men de var bara under en kort stund så de gick bra. Karina var väldigt snäll och följde med och de underlättade verkligen när vi var inne hos läkaren. Hur gick de då att göra pricktestet? Hon behövde inte göra något, de tyckte jag var  skönt. Nu ska vi börja återintroducera mjölk i hennes kost, små mängder varje dag som succesivt ska ökas om inga symtom uppstår. Hoppas, hoppas hoppas att de går bra, att de har växt bort. De är väldigt få som vid två års ålder har kvar sin komjölksproteinallergin när den upptäckts tidigt och man helt uteslutit komjölk i kosten under en längre tid.

Efter läkarbesöket åkte vi hem och åt lunch, när det var dags för Milia att sova tog Karina vagnen och gick ner till huset. Medan Milia sov började jag och Karina att montera garderober, Dan fogade i stora badrummet. Mamma och pappa kom och hämtade Milia efter jobbet, vi fortsatte att montera, foga, tvätta och måla sen åkte vi hem och åt middag hos mamma och pappa allihop. 

     
1. Garderoberna i vårt sovrum står på plats, dock inte helt färdiga. 2. Dan fogar och tvättar i badrummet. 3. Centraldammsugaren sitter på plats i groventrén. 4. Milia provsitter sin lilla möbel och äter en korv till mellis.


Milia hittade en perfekt plats att sitta och fika på, fönsterbrädan i vardagsrummet, där kan man dessutom sitta och titta ut.

Imorgon ska Milia få följa med mormor och morfar på heja heja så då åker jag ner till huset och fortsätter montra och måla på mina små projekt.

 


Spara, spara, spara

Måste bara få visa den här söta sparbössan, den är så fin och Milia är så glad över den. Tomten kom med den till henne från mormor och morfar.     

Sparbössan är nu väldigt tung, den är snart full. Milia kommer på lite då och då att hon ska plocka fram den också går hon runt till alla lägger huvudet på sne och ber att få lite pi (pengar). Hon har dessutom lärt sig att när morfar reser sig ur fåtöljen ska man gå dit och titta för de har ofta ramlat några mynt ur hans fickor.

Fyndat

Jag och Milia åkte iväg för att fynda lite på förmiddagen idag, Vi gjorde av med lite presentkorts pengar som Milia fick i julklapp. Hon är så snäll att ha med sig, satt duktigt i vagnen medan mamma strosade runt blad hyllorna. Men när hon fick syn på lekbordet var hon dock inte så sugen på att sitta kvar i vagnen längre, då blev de lek vid bordet och kryp fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka i "tunneln".
 
Imorgon kl.09.15 ska vi infinna oss på barnkliniken, vi ska träffa läkaren samt att det ska göras ett pricktest på Milia. Jag kan inte för mitt liv förstå hur det ska gå till, hon måste sitta still i flera minuter. Ni som sett/träffat Milia live kanske förstår hur jag tänker.

När jag pratade med sköterskan så sa hon att de brukar gå bra i de allra flesta fall och om inte annat får man ge lugnande, de hoppas jag verkligen inte behövs. De är ju i och för sig ingen idé och sitta här och fundera på hur de ska gå, de kanske går jätte bra, hon kankse sitter som ett ljus under hela testet, vad vet man? 

Ärenden

Eftermiddagen har bestått av ärenden av olika slag. Milia fick vara hemma med mormor och morfar, när vi var klar hämtade jag henne och åkte ner till huset till Mathias, Dan och Karina. Milia skulle in på sitt blivande rum på en gång och ville inte åka därifrån, de känns ju jätte skönt men jag tror att det beror mycket på att Mathias är där och att han allt som oftast inte åker hem med oss. Vi fick locka med att farmor skulle följa med hem och att vi skulle fika när vi kom hem, tillslut så följde hon med frivilligt.


Golvet i stora badrummet börjar komma på plats


Handfatet på lilla toaletten är snart på plats


Milia tyckte at de var lite för mycket oväsen så hon fick låna pappas kåpor med musik i 

Ja just de, fönsterputsningen är uppskjuten de blir alltså inte av imorgon. Detta medför, känns det i alla fall som att även inflyttningen skjuts upp. Jag hoppas att jag har fel. 

Melle

Milia är vansinnigt förtjust i sin lilla kusin Melwin, hon blir så glad och helt till sig när hon träffar honom. Inte många dager efter att hon träffat Melwin, eller Melle som hon själv kallar honom, första gången så döpte hon sin favorit docka till Melle. Just nu är det Melle Melle Melle, han ska sova med henne i sängen, han ska se film med henne, han ska vara ute och leka med henne, han ska åka pulka med henne, han ska äta med henne, han ska åka bil med henne med andra ord Mella ska ALLTID vara med.


Melwin & Milia hos fotografen, årets julklapp till nära & kära.

     

     Skitiga fönster

Visst sa jag att dom kommer och putsar fönstren i huset på torsdag. Det behövs verkligen och de känns skönt att de är proffs som ska göra de och inte jag som ska stå där "kladda".


Den här fina gubben har någon ritat på ett av de väldigt skitiga fönstren.

Väderomslag

Jag och mamma packade ner Milia i vagnen när det var dags för dagens tupplur och gick ner till huset. De var jätte härligt väder 1 minusgrad, sol och LITE vind. Promenaden tar ca 10 minuter och vi hade väl varit i huset i fem minuter när det plötsligt var snöstorm utanför dörrarna. På en kvart hade alltså vädret helt slagit om. 

Mathias och Dan höll på att jävlas med att sätta upp fläkten i köket när vi kom, de gick inte alls som dom hade tänkt sig. Efter många timmars jobb har dom nu fått till de i alla fall.I eftermiddag har vi varit på kalas hos min kusin Bjön som fyller 18 år imorgon. GRATTIS GRATTIS!


Milia försöker charma födelsedagsbarnet

Idag fyller Milias bästa kompis R 2 år, till honom ska vi på söndag. GRATTIS GRATTIS!


 

Himlen måste sakna en ängel...

för en finns här hos mig. Nog för att Milia allt som oftast både ser ut som och är en riktig busunge, med glimten i ögat, så kan hon också vara en riktig ängel och se ut som en. Inte idag men andra dagar för just idag har de varit mycke bus inte minst kakao incidenten. I vilket fall som helst är hon alltid mammas och pappas lilla ängel.
Bilderna när från i början av december när vi var till en fotograf för att fota och ge bort i julklapp till nära och kära.

Vi gav bort foton i julklapp i fjol också och då knäppte vi liknande kort. Hon var då en flygande ängel eftersom hon inte kunde stå på egen hand.

Alla bilder på den här bloggen är privata och får inte lånas/kopieras utan att ha frågat mig först.

De blev tyst

Milia försvann och de blev väldigt tyst under dom få minuter jag satt vid datorn för en stund sedan. Så här såg de ut när jag kom in i köket:     

När jag skulle ta av henne förpackningen blev hon jätte sur och la sig ner i kakaon. Ni ser ju själv vad FIN hon blev. De går inte att lämna de här lilla trollet utan uppsyn speciellt länge.
Trevligt besök

Idag har vi haft/har trevligt besök från både nära håll och lite längre bort. Båda två ville åka ner och titta på huset live så vi tog oss en tur dit ner. 


Milia leker med Bella och visar alla sina fina nya och gamla saker

De händer saker där nere hela tiden men det är saker som inte syns så mycket. Bland annat är väggarna i lilla badrummet färdig fogade, i köket är de som kan fogas fogat, nästan alla väggar i stora badrummet är fogade och pannan är inkopplad. 
Sötaste skorna

Dom här super söta Bobux (www.bobux.se) skorna (inneskor/tofflor) fick Milia av farmor och farfar i julklapp. Hon har ett par sedan tidigare också men dom är snart för små. Jag tycker att dom är helt perfekt, dom sitter bra på foten, dom är smidiga, dom håller foten lagom varm då de är äkta skinn, dom är halkfria och inte minst väldigt fina. Dom finns i alla möjliga färger med alla möjliga applikationer.Varför skriver jag de här här? De bara blev så, ett litet tips på något bra att ge bort i present kanske. Själv har jag gett bort ett par i julklapp, i doppresent och i fördelsedagspresent och alla tre fallen har de blivit väldigt uppskattat.

Besökare

De är ett antal som läser vår blogg varje dag, en del dagar fler en del dagar färre. De skulle vara jätte jätte roligt att veta vilka ni är som besöker oss så lämna gärna ett avtryck. Om de är så att de är någon som inte vet hur man gör så får ni här en kort instruktion.

- Under varje inlägg, precis under den ljusgrå rutan står det Kommentarer, klicka där
- Då kommer de upp en fyra vita fält, namn (de här fältet syns för alla läsare), e-post (syns inte för någon annan än mig), URL (adress till egen blogg eller hemsida, detta fält syns för alla läsare och blir en klickbar länk) och till sist kommentar (här kan du skriva ditt "meddelande", detta fält syns för alla läsare)
- När du fyllt i de du vill klickar du på skicka kommentar
- När du klickar på kommentar sedan kan du se din egen och andras kommentar 

Kallt

Idag är de nästan 20 grader kallt ute, Milia sover i vagnen ändå fast inne på altan. Här inne råder pyssel stund för min del, man får passa på när lilltrollet sover för annars ska hon vara med och de är inte till någon hjälp om man säger så.


Änglavingar i trä målade med vit hobbylack och glitter i form av pullver som strös på. Allt material kommer från Panduro Hobby.


Tågräls, pusselbitar och bokstäver i trä målade med hobbylack. Bokstäverna kommer från Panduro Hobby, tågräls och pusselbitar är sen jag var liten.Mathias och Dan är nere i huset och jobbar på som vanligt. På torsdag kommer en firma som vi anlitat för att putsa fönstren så till dess måste de vara hyffsat urstädat.

IKEA

Igår lagom till öppnings dags åkte jag och Milia till IKEA där vi mötte upp farmor (MIlias alltså). Vi tänkte försöka inhandla de som var slut eller som jag och Mathias glömde i måndags när vi var där. Allt som var slut hade kommit hem, men tyvär tog handtagen till köksluckorna slut igen, vi behövde sex förpackningar men det fanns bara fem kvar. 

Efter shopping, lek, lunch och fika for vi hemmåt, Milia somnade i bilen så vi åkte ner till huset direkt och la henne i vagnen. Jag och Karina passade på att måla diverse ting medan hon sov.   

     
1. Paus i soppingn för lite lek på lampavdelningen. 2. Skulle abslt gå själv nr för den stora trappan på IKEA. 3. Milia i huset med den super söta lilla prinsess musen som hon fick på IKEA. 4. Kramkalas med farfar.

När vi kom hem blev de lååång mysstund i fåtöljen med morfar framför tv:n, jag tror aldrg att hon har suttit stil så länge förut.


KL. 01.47

Så här såg de ut hos oss i natt, från kl. 24 till kl. 03 var lilltrollet JÄTTE vaken och JÄTTE pigg, hon ville absolut INTE sova. Hennes mamma var inte fullt lika pigg och är absolut inte lika pigg nu heller.


(Färg explosion)

Målat

Idag när Milia skulle sova tog jag en promenad ner till huset. Tänkte passa på att måla en hylla till Milias rum medan hon sov ute i vagnen.Dan och Karina kom dit vid 13-tiden för att hålla arbetslågan uppe nu när Mathias jobbar och inte kan vara där på dagtid. Jag var kvar tills Milia vaknade så att hon fick träffa armor och farfar. När hon slog upp ögonen och såg att vi var i huset sa hon pappa på en gång, pappa brukar ju alltid vara där. När hon kom ner på golvet sa hon Milia och sprang till sitt blivande rum. Klockan blev så mycket så vi bestämde oss för att vänta tills Mathias kom så Milia fick träffa honom och vi kunde ta bilen. 

     
1. Milia på sitt rum. 2. Milia tittar om hon ser några barn i lekparken. 3. Farfar lär Milia klättra på stegen. 4. Milia ville klättra igen och igen.

Jag och Milia åkte raka vägen till Meme (Milia kallar min mormor Meme) för att hälsa på. Där fick vi gott fika, Milia mumsade och åt av hela "buffén".Det blev en tur ner till huset nu ikväll också för att lämna mat till arbetarna. S, H och lilla R kom och hälsade på, R spanade in Milias rum.
Nytt år nya möjligheter

Så var de då nytt år igen, redan. Undra vad de här året har att bjuda på. Ett som är säkert är i alla fall att vi kommer att få flytta in i huset de här året, vi har ju 365 dagar på oss, längtar, längtar, längtar.

Vi hade ett jätte trevlig nyårsafton igår. Började dagen med en tur till pulkbacken, de åktes på diverse olika ting och jag vet ärligt talat inte om de var barnen eller de vuxna som tyckte att de var roligast. Vi grillade korv till lunch innan de bar av hemmåt igen efter 2,5 timme ute i den härliga friska luften.

     

   

Vid 5 tiden åkte vi ner till våra vänner och till lika blivande grannar där vi skulle fira in de nya året. Vi hade anordnat knytis uppdelat på förrätt, varmrätt, efterrätt och snacks. Allt var väldigt gott och som vanligt åt man alldeles för mycket, proppmätt. Milia var inte med på tolvslaget i år till skillnad från förra året, hon var helt färdig vid 22-tiden, hon hade så roligt tillsammans med R & M. Dom lekte, dom dansade, dom busade och dom åt godis, massor med godis i Milias mått mätt, dom verkade vara väldigt nöjd med kvällen.

    

    


Gott Nytt År!

Nu på förmiddagen har vi varit på nyårsdagspromenad, de blev en tur ner till huset. Mathias åkte ner och började jobba i morse. Imorgon börjar han jobba på sitt riktiga jobb igen så nu blir det bara kvällar och helger nere i huset, skönt att de inte är så mycket kvar.


Morfar/farfar och mormor/farmor styrde varsin vagn på promenaden

     
1. & 2. Väggarna i stora badrummet är snart helt kakelbeklädda. 3. Melle på Milias rum för första gången

RSS 2.0