Ny vecka - ny lista

Precis som jag trodde i början av veckan så gick även den här veckan i rasande fart. Listan som skulle prickas den här veckan fick sin första bock "redan" i tisdags, men vad hände sen? Inte mycket, ingenting närmare bestämt, förrän idag. Söndagar har blivi lite av en fixardag här hemma, den här söndagen har vi dock inte haft något sällskap/någon hjälp men vi fick en hel del gjort ändå, medan Milia sov. Nu kan den här veckans lista läggas till handlingarna och en ny kan göras för nästa. Nu måste vi lägga i en högre växel så att vi är "klar" till våren när de är dags att ta tag i tomten och garaget, åååå va jag längtar, skulle inte alls vilja ha de gjort. Nä tänk vad trevligt att Milia ska springa omkring på en leråker hela våren, all lera som kommer att dras in i huset... som jag längtar ; )

Groventrén och tvättstugan låg i fokus den här veckan. De är nämligen hit de mesta som ligger ouppackat i gästrummet ska, till veckan ligger alltså fokus på att tömma gästrummet och fylla klädkammaren. 

     
1. Hyllan vid sköbordet i tvättstuagn har kommit upp, nu är de ordning på blöjor m.m. De ena leder till de andra, nu kom vi på att vi ska upp med en till likadan hylla för tvättmedel m.m. 2. & 3. Hatthyllan och skostället som införskaffades från Åhlens i veckan hr kommit på plats.

Klädkammaren är färdig inredd, fantastiskt = )

     
1. Slangvindan till centraldammsugaren sitter på plats och underlättar en hel del, slanen tar betydligt mindre plats nu. 2. Garderobsstomme med trådbackar från Ikea ill handskar, mössor och annat. 3. Skoställ från Ikea, gisses va skor vi kan förvara där inne, man kan ju undra varför vi köpe ett skoställ till groventrén.

     
1. Hyllan/hyllplanet och klädstången var den klk-inredning som följde med huset, med enbart den inredningen har vi inte kunnat förvara speciellt mycket där inne.

Ny vecka - nya möjligheter, vi får väl se om de är "tomt" i gästrummet nästa söndag, de är planen i alla fall. Nu när jag har skrivit de här så känner jag lite extra press, nu måste de verkligen bli gjort annars måste jag ju erkänna för andra än mig själv att jag inte har lyckatsn = )


Ikväll släcker vi - EarthHour

Kl. 20.30 ikväll uppmanas vi att under en timme släcka ljuset i en manifestation för klimatet. Hemma hos oss kommer de att vara helt nersläckt, dels pga att vi inte kommer att vara hemme men också för att delta i manifestationen tillsammans med närmare en miljard människor i världen. Släcker du?

Jag ska försöka att få våra värdar för kvällen, mamma och pappa, att också släcka ner den där timmen. Lamporna blir nog inget problem men t v:n däremot, de är ju landskamp ikväll Portugal-Sverige kl. 21.00. De kanske inte gäller tv:n?


Bilden är lånad från www.wwf.se klicka HÄR om du vill läsa mer.

Måndag, ledig fredag

Just nu tycker jag att veckorna BARA består av måndagar och lediga fredag, veckorna går så otroligt fort. Visst jag längtar till våren och sommaren men jag skulle ändå gärna se att tiden stannar upp lite, om inte kommer Milia att fylla femton om typ två år.

Idag är de ju då veckans andra dag dvs ledig fredag som jag och Milia har tillbringat hemma. Vi har lekt, busat, ritat, myst, lekt, myst, busat, ritat, lekt och städat hela huset. När Mathias kom hem från jobbet åkte vi för att inhandla hatthylla och skoställ till groventrén samt storhandla/veckohandla (mat och annat). Jag blir så "besviken" på oss när vi inte har lyckats göra de innan fredag, de är så råkigt att måsta göra det då, dels för att typ alla andra gör de och dels för att då vill man bara vara hemma och mysa, äta gott och länge och se Så ska de låta.Bilderna är lånade från www.ahlens.se

De har inte varit så lätt att hitta hatthylla och skoställ till groventrén eftersom de max får vara 60 cm breda, inget vanligt mått har vi upptäckt. Vi hitade i alla fall tillslut dessa på Åhlens, de är kanske inte de absolut snyggaste jag har sett men duger helt klart, de fanns även i vitt och ek men vi fastnade för svart.  

Afterwork

I går hade vi afterwork med gruppen på jobbet. Vi gick på en hyffsat nyöppnad restaurang här i stan, för mig var den helt ny, jag hade aldrig hört talats om den. Maten var fantastisk god så de var absolut inte den första och sista gången jag gjorde ett besök där.

Förrätt: Laxtartar med feta- och olivmousse på senapsbröd
Varmrätt: Knaperstekt ankbröst med rödvinssås smaksatt m vanilj och sidfläsk och kroketter
Efterrätt: Chokladbakelse med cocosglass och hallonsås, kaffelatte

Allt var fantastiskt gott och för allt de här betalade jag ENDAST 270 kr + dryck, dom hade nämligen halva priset på hela menyn måndag till torsdag. Erbjudandet räcker hela april ut så man kanske ska passa på att göra ett besök till innan sista april.                                                                                                                                                                                           

Mycket lyckad kväll!

Iittala

Ikväll har jag varit på medlemskväll hos Iittala butiken här i stan och jag gjorde en del fynd. Dels hade dom nedsatta priser på utvalda varor, dels 30 % på allt i butiken men också ett erbjudande till de 50 först betalande kunderna. Man fick köpa Alvar Aaltos berömda vas för endast 299 kr! Förutom vasen fick några Kivi lyktor, en stekpanna och ljus följa med mig hem och allt till ett väldigt bra pris.

 
Bilderna är lånade från www.iittala.com

Sen kunde jag inte motstå dessa söta trädgårdsredskap/verktyg i miniatyr från Fiskars till Milia. Vi har ju trots allt en hel tomt som ska göras iordning så fort snön smälter och termometern håller sig på plussidan och då måste hon ju ha egna verktyg så att hon kan hjälpa mamma och pappa.Hon blev jätte glad och stolt (över att ha lika som pappa), ett tag trodde jag att hon skulle dela säng med krattan i natt men hon gick med på att lägga undan den tills imorgon.
Våffeldagen

Jag antar att de inte bara är vi som har ätit våfflor till middag idag då de är självaste våffeldagen. Ska jag vara ärlig så hade jag dålig koll på att de var den dagen idag. Mamma påminnde mig och frågade om vi skulle äta tillsammans idag, dom tog med sig allt utom järnet och Slotts Original senap (till ärtsoppan) ner till oss så jag kom hem till dukat bord. Jätte gott var de, ärtsoppa och härligt frasiga våfflor med hjortronsylt men varför egentligen har våfflan en egen dag?  En dag som denne är det nog ganska lätt att få svar på den frågan men jag nöjer mig med att de bara är så och tar tillfället att äta något som vi annars äter ganska sällan.Milia tyckte inte att de var någon smaksensation, hon åt just ingenting. I och för sig har hon varit dålig att äta oavsett vad som har serverats dom senaste dagarna, hemma, på dagis säger dom att hon äter JÄTTE bra. Vi är verkligen inte van vid att Milia äter dåligt men har ändå tänkt att den dagen då hon ska matvägra kommer. Vi gör inte så stor grej av de för så länge hon äter ju bra till frukost, lunch och mellis klarar hon sig. 


Duplo

Just nu har Milia fattat tycke för att bygga med Duplo Lego, jag tyckte själv om att bygga med Lego när jag var liten så jag har inget emot att bygga med henne. Tänk när hon kan få sitt första "riktiga"  Lego, undra vem som kommer att tycke de är roligast? Milia, mamma eller pappa, vi kanske får köpa tre förpackningar så att de inte blir bråk när den dagen kommer. 

Nu finns de ju SÅ mycket mer än när jag var liten, då var de mest riddare, rymdfarkoster, bilmekaniker  och dylikt, jag tror aldrig jag såg en Lego gubbe som inte var av de manliga könet. Jag menar inte att de ska vara rosa prinsessor för at tjejer ska kunna leka med Lego men de är ju roligt att de finns både och.
Bilderna är lånade från www.hikmet.se


Idag är de "bara" tisdag imorgon är de REDAN onsdag

På att göra listan den här veckan har de redan börjat bockas av, de är ju faktiskt bara tisdag. Jag ska inte ropa hej än men eftersom de "bara" är tisdag så borde vi få mer än en sak gjord den här veckan. Å andra sidan är de redan onsdag i morgon, torsdagen går bort helt.eftermiddagarna och kvällarna går väldigt VÄLDIGT fort, jag tycker knappt jag hinner hem förrän de är dags att natta Milia.

De var inget stort jätte jobb som vi lyckades uträtta men de lilla ska ju göras de också. De är de lilla som gör hemmet personligt för just nu är de ganska sterilt här, inte speciellt hemtrevligt och ombonat. I och för sig gillar jag de avskalade lite sterila så de kommer inte att komma upp SÅ mycket mer men lite växter, textilier, nån prydnadssak och lite foton ska på plats och de gör ganska stor skillnad bara de.     
Milia har fått två tavellister på sitt rum till sina fina tavlor som hon fått i julklapp. Den nedre stora tavlan fick hon av kusinerna W/N och den kommer från IsaForm. De övre tavlorna fick hon första julen av morbror och moster, moster S som har gjort dom själv.


Efter tö kommer...... mer snö = (

Vilket bakslag, snöstorm och grå mulen himmel har avlöst varandra hela dagen idag, de kändes verkligen som att våren var på väg också kommer de MER snö. Den nytillkomna snön kommer förmodligen inte att få ligga kvar så länge och just därför känns de så onödigt att den ens ska komma. Nu vill jag verkligen inte skrapa/sopa/hacka bilen fri från snö och is en enda gång till, vill inte halka om kring som man gör när ett tunt lager puder lagt sig ovanpå som sen tidigare tinar och fryser, tinar och fryser och tinar och fryser. Smält, försvinn och kom inte tillbaka, nu vill jag ha vår och sedan sommar och sommaren får gärna förlängas med ett par månader i år.


Vår bil var inte riktigt så här isig så jag kanske inte ska klaga.
Bilden är lånad från www.google.se

   

Fixar söndag, snart en tradition

Jag stod och knackade på dörrarna till köpcentrat i förmiddags, när man har barn är man ju uppe rätt tidigt även fast de är helg. Hade lite småsaker som skulle införskaffas från bland annat Ikea. På väg ut från en av butikerna som stod på besökslistan träffade jag svärmor och svärfar som för övrigt var på väg till oss för ännu en fixar söndag, de börjar bli tradition, fix + middag. Dan var inte sen att nappa på förslaget att åka till oss när Karina föreslog att hon kunde stanna och åka med mig tillbaka, som "alla" andra karlar är inte han heller så förtjust att gå i affärer.

Vi uträttade diverse ärenden och kom faktiskt hem med de mesta av de vi hade tänkt oss, tror jag. Milia sov när vi kom hem så Mathias och Dan höll på för fullt, sådana här dagar är så underbara, när man verkligen ser att de händer saker. Ibland jobbar, jobbar och jobbar man men när man är färdig tycker man trots allt jobb inte att de har hänt någonting, osynliga saker är inte lika roliga som synliga saker men dom måste ju göras dom också.

     
Mörkläggnings gardinerna är på plats i alla sovrummen.

     
Lamellgardinen i allrummet sitter nu uppe och de blev väldigt bra. 


Klädkammaren har börjat inredas, här hjälper Milia farfar att skruva ihop garderobsstommen. Hon vill SÅ gärna hjälpa till.

I morgon är de måndag IGEN?! och jag har en tanke om vad som ska hinnas med i hemmet den här veckan, vi får väl se de faktiska utfallet på söndag. Jag tyckte inte att jag fick så mycket gjort under tiden jag var barnledig, de var den där timmen/timmarna mitt på dagen när hon sov, men nu när jag jobbar blir de ännu mindre.


Idag vs. idag för exakt ett år sedan


Idag, just idag


Idag, för exakt ett år sedan

Jag skulle gärna hoppa in i den nedre av bilderna, drömmer om värme, sol, bad och god mat........

Grilla

I fredags räknade vi med fint väder, jag, Milia, S och R skulle grilla korv till lunch UTE. De blev inte så fint väder så vi grillade korv inne istället, de blir liksom inte samma sak, inte lika gott.

Idag trodde vi återigen på fint väder, de var väldigt fint när vi vaknade vid 6-tiden, så lunch ute stod på agendan även idag. När de var dags att gå ut var de inte alls speciellt fint väder men vi klädde på oss och packade ner lunchen ändå. När vi kom ut kändes de faktiskt riktigt skönt, ett par plusgrader så de var nog ingen dum idé med lunch ute ändå. Men på den väldigt korta biten till grillplatsen fick vi vara med om tre "väderomslag", först började de blåsa sen började de snöa eller rättare sagt hagla och sist men inte minst kom den värmande solen. Solen valde dock att bara kika fram för en liten stund för sen blev de återigen mulet och började blåsa. Vi blev inte ute så länge men vi grillade och åt ute iaf.


Kälkföret börjar bli riktigt dåligt

          
1. De går nu äntligen att gunga i lekparken igen, efter att Mathias gjort en insats med spaden. 2 & 3. Provar ut den bästa matplatsen, stubbe eller bänk? 4. Lycklig över att få ta av handskarna en stund och kunna gräva med spaden, de går ju absolut inte att göra någonting så länge handskarna sitter på.

Fredagsmys med tacos

Jag är inte speciellt spontan av mig men jag skulle gärna vilja vara de och jag älskar när andra är de. Varför ska allt planeras in i minsta detalj? Varför ska allt man gör vara planerat sen fler veckor tillbaka? Är de verkligen så fullt i kalendern att man bara ska kunna göra något om de bestäms och skrivits in två veckor i förväg?

I torsdags bestämde jag och S att vi skulle äta tacos och se Så ska de låta tillsammans på fredag (igår alltså), de gick alldeles utmärkt även fast de bestämdes från den ena dagen till den andra. I går bestämde vi att vi skulle bjuda med min mor och far och de gick också alldeles utmärkt även fast de var samma dag. Tänk man behöver inte planera så mycket, vi lyckades ha trevligt, få ihop ett välfyllt tacobord, en god efterrätt och gott att dricka i glasen ÄNDÅ, otroligt! ; ) 
Efterrätt, mmmmmmmmmmmm

Tävling

Nu har ju jag precis varit med och vunnit en blogg tävling så chansen att jag ska vinna igen är nog ganska liten. Men man vet aldrig så jag chansar och håller tummarna.

De är de här fina halsbandet man kan vara med och tävla om hos Inredningsgalen fram till de 30:e mars


Torsdag = helg

De gick otroligt bra att lämna Milia på dagis igår, hon blev inte de minsta ledsen, hon följde med fröken och vinkade i fönstret utan protester och utan minsta lilla tår, de var ju trots allt över en vecka sedan hon var där. De kändes så skönt i hjärtat och de blev så lätt att gå till jobbet MEN när jag sedan frågade Mathias (som hämtar henne) hur de hade gått så hade de inte alls varit en så bra dag men de gick ju så bra att lämna?. Hon hade mest bara velat vara i frökens famn och dom hade fått väcka henne efter TRE timmars sömn, hon var kanske inte helt återhämtad för att orka med en hel dag på dagis ändå.

Som tur är betyder torsdag helg för oss eftersom jag är ledig idag så nu får hon ytterliggare tre dagar att ta igen sig på. Vi har bara tänkt vara hemma vid, vi tänkte grilla och äta lunch ute i de fina vädret med S och R men annars inga planer. Nu lyser ju inte direkt solen utan de fina vädret lyser med sin frånvaro. Dessutom vaknade Milia igår kväll och hostade, hon hostade tills hon kräktes, i hela sängen... Så vi får se om de ens blir någon lunch grillning idag eller om vi ska hålla oss innanför husets fyra väggar. Vi höll tummarna för fint väder och friska barn men de verkar inte hjälpa om man så kramphåller tummen.


Fixarkväll

Idag har Milia fått vara hemma med farmor, en sista dag för säkerhets skull, imorgon blir de dagis igen. Jag kom hem från jobbet till dukat bord, fantastiskt skönt, de gör jag ju i och för sig nästan varje dag, lyx! Farmor och farfar stannade hela kvällen så Mathias och Dan har hunnit med en hel del fix här hemma, tex så har städskrubben äntligen fått flytta in i tvättstugan. I morgon ska jag ge mig i kast med att fylla de för att bli av med ännu en blå Ikea kasse från kontoret, tror att de är typ den tjugonde i ordningen och då har en del fyllts och tömts flera gånger. Hur mycket saker (läs skit, i många fall) kan man ha? 

I förmiddags var elektrikerna här också så nu har vi, efter lång väntan, äntligen fått våra svarta kontakter och lysknappar i köket. De första jag har gjort när någon kommit hit för första gången är att upplysa dom om att vi INTE ska ha dom vita kontakterna. Alla har sagt; men de tänkte jag inte ens på. Förstår inte de för de var de enda jag såg i köket, vita, stora, nästan självlysande uttag och knappar, nu sitter de svarta nästan osynliga där istället och snyggt blev de.  

Cult Design

Idag var jag inne i staden och jobbade, efter lunchen genade jag genom en butik som har väldigt mycket fint från bland annat Cult Design. Jag fastnade för ett par saker men inget fick följa med hem den här gången. 

  
 
 
 
Bilderna är lånade från www.cultdesign.se

Ja mycket fint fanns det, pumpflaskan till diskmedel ångrar jag att jag inte köpte. Ljusfatet, ovan, för 9 st värmeljus skulle jag hemskt gärna vilja ha men de får nog skrivas upp på önskelistan.

Lådlås/lådspärr

Av någon anledning har vi fortfarande inte fått fast lådspärrarna på lådorna i köket, vi har inhandlat dom, de är inget problem att sätta fast dom och de är ganska snabbt gjort att skruva dit dom men ändå kommer dom inte på plats... jag fattar inte. Men nu, nu SKA dom dit, nu är jag less på att de lilla busfröt i huset drar ut allt innehåll titt som tätt. 

Idag försvann jag utom räckhåll i sisådär 10 sekunder, när jag kommer tillbaka har hon (förstår inte att hon hinner) dragit ut en av lådorna, fått tag i en påse med majskrokar, öppnat påsen i botten (upptill satt en sån där klämma ni vet och den fick hon väl inte upp), hällt ut alla majskrokar på golvet och satt sig i högen.... grrrr. De var bara att ta fram dammsugaren och när den ändå var framme passade jag på att dammsuga hela huset.När de var färdigt var de dags att äta, glad blev jag när jag konstaterade att endast ett par riskorn hade landat på de nyss dammsugna golvet. Jag tar tallrikarna vänder mig om för att ställa dom på diskbänken och i samma veva hör jag klirr, mitt dricksglas som stod minst två vuxna armlängder ifrån henne hade "ramlat" i golvet, ojdå säger Milia med upphöjda ögonbryn och ser förvånad ut. På de nyss dammsugna golvet låg nu inte bara ett par riskorn utan också tusen små glasbitar, suck, fram med dammsugaren igen. Hur hinner hon??? Ni som vet hur vårt kök ser ut vet också att man knappt behöver resa sig från stolen för att ställa tallrikarna på diskbänken, men ändå på nästan obefintlig tid hinner hon klättra ur matstolen, upp på bordet och "tappa" glaset i golvet...      

För ett år sedan

Den här dagen för exakt ett år sedan var vi på väg till Thailand för en tre veckor lång semester. En fantastisk resa som jag gärna skulle ha ogjord, eller som Mathias sa idag tänk om man hade en sån resa inbokad den 15:e mars varje år. Ja, va underbart de skulle vara att veta i mörkaste november att man i mars ska få åka iväg till sol och värme i tre veckor... drömma kan man ju och de gör jag ganska ofta. Nu går vi ju mot ljusare tider, mot vår och sommar, vilket känns skönt men innan de är de slask, slask och åter slask som kommer att "förgylla" våra dagar.     
Första veckan var vi på en liten ö vid namn Koh Kho Khao, de var verkligen paradiset.     
Vecka två och tre var vi i Kata på Phuket bortsett från några dagsutflykter till bland annat Freedom Beach (rekommenderas om man ska till Phuket). Phuket är allt annat än Koh Kho Khao men också bra på sitt sätt.

Jag drömmer vidare och hoppas att drömmen blir verklighet igen, ganska snart.....

Vinnare!!!

När vi om hem från tre dator- och internetfria dagar i fjällen möttes jag av nedanstående kommentar i bloggen:

Grattis till din sambo och grattis till dig för du är vinnaren av presentkortet på 500 kr på Designonline!

Jag har alltså vunnit 500 kr i presentkort hos Designonline, jiippiiee! Jag var med och tävlade om presentkortet hos Inspirera mera. Gissa om jag blev glad... =) jag brukar aldrig har tur men de kanske har vänt nu.

Vi drog till fjällen...

I torsdags eftermiddag packade vi bilen och styrde mot fjällen, Åkersjön närmare bestämt, efter många om och men. Vi var framme vid 8-tiden på kvällen och efter att ha packat ur bilarna och kommit iordning i stugan var de dags att natta kudden ganska omgående.Fredagen bjöd på jätte fint väder, sol och ett par minusgrader. Grabbarna åkte iväg på varsin skoter och jag, Sofia och barnen stanade i stugan. Vi tog en promenad och satt ute i solen när barnen sov, de är lite svårt att dra iväg när man har två barn som äter så olika och sover så olika men på eftermiddagen kopplade vi kälken till skotern och åkte iväg en bit efter sjön och grillade korv.

      
Redo för först skoterturen, de gick förvånansvärt bra, trodde nämligen att hon skulle skrika bara vi närmade oss skotrarna. Vi åkte bil tillbaka till stugan, varken jag, Milia eller Sofia var så sugen att sitta på kälken tillbaka.

     
Melwin sov på skoterkälken hela vägen dit och under hela korvgrillningen, han brydde sig inte de minsta om varken ljudet från skotrarna eller att de kändes som att kälken skulle tippa.

Vi bestämde att vi skulle göra middag varsin dag, Krille och Sofia tog första kvällen och bjöd på stekt laxfjäril med klyftpotatis, marinerad fetaost, fetaost- och creme fraichesås och sallad. MYCKET GOTT!I går, lördag, vaknade vi till grå himmel och snö men lagom till frukosten var undan stökad och vi var påklädda sken solen på klarblå himmel. Jag och Sofia tog skotern och åkte iväg en sväng, de var roligare än vad jag trodde/minns att åka skoter, vi var ju inte som grabbarna borta i flera timmar och bara åkte och åkte men ändå. De sägs att Åkersjön är ett riktigt skoterparadis och av de lilla jag såg verkar de stämma. 

     
1. Krille och Milia tittar på bilder från fredagens skoteråkning. 2. Milia tittar på Phu på datorn. 3. Milia och Melwin busar i soffan.

      
1. Mathias och Krille gör sig redo för ännu mer skoteråkning. 2. Milia föredrar sin egen tystgående skoter framför dom stora, fart- och ljudmaskinerna. 3. Bus och lek i snön.Lördag kväll var de vår tur att bjuda på middag, jag valde mat som till största del gör sig själv, de blev kryddkyckling med ris, sallad och vitlöksbröd. De blev gott de också om jag får säga de själv.Idag packade vi bilarna och städade stugan direkt efter frukost och styrde hemmåt. Lite tråkigt eftersom de idag var otroligt fint väder och man gärna hade varit ute hela dagen men de är också ganska skönt att komma hem i tid. Innan middag hos mor och far hade vi hunnit packa ur, upp och kört igång tvättmaskinen, väldigt skönt.

De Milia tyckt varit bäst (tror jag) med den här helgen är nog att hon har fått vara med Melle, dygnet runt i tre dagar.

     

     
 


GRATTIS!!!

Idag fyller världens bästa pappa och sambo år, jag hade planerat att åka iväg på lunchen och köpa en present men nu blev de inget jobb och därmed ingen lunch att åka iväg på. Presenten får köpas och överlämnas en annan dag, trist för jag hade gärna velat att Milia skulle få ge pappa en present på födelsedagen.
VAB

Då var de då dags att vabba för första gången, Milia vaknade inatt och var brännandes het så de var bara att ringa till jobb och dagis och meddela frånvaro i morse. Nu har hon fått en alvedon och har precis somnat, hoppas hon får sova en stund, sömn är den bästa medicinen. De som är lite surt är att vi hade tänkt åka till fjällen med min bror och hans familj imorgon efter jobbet men nu vet vi inte hur de blir med de. Vi kan ju ha sån tur att hon vaknar upp imorgon och är precis lika pigg och kry som vanligt och då åker vi men de kan ju också vara så att hon är precis lika dålig som idag eller ännu sämre.... Vi får se.   Nu ska jag surfa in på Försäkringskassan och försöka anmäla detta, har hört de är väldigt viktigt att man anmäler första dagen på första dagen och inte i efterhand.

Vem f_n bakar...

...chokladbollar med en ett och ett halvt åring? Jo jag. Vad tänkte jag...? Att de skulle vara roligt att baka tillsammans. Chokladbollar? Ja de var väl kanske inte de absolut smartaste att välja chokladbollar men nu är de gjort iaf och goda blev dom.

     Efter baket och en sväng in i duschen var de absolut nödvändigt att dammsuga i köket, de var pärlsocker i precis hela köket, hon avslutade med att hälla ut allt pärlsocker som var kvar när jag vände ryggen till för att tvättade händerna. Sen, medan jag dammsög passade fröken på att färglägga vårt nya fina vardagsrumsbord som vi fick i inflyttningspresent av mor och far, neeeej  

 

Hon visste på en gång va fel hon hade gjort, hon lämnade ifrån sig kritan utan att jag behövde säga något och sen stog hon och försökte gnugga bort färgen. De hjälpte inte hur mycket hon än gnuggade, de var knappt vi fick bort de med diverse olika medel. Tänk om vi inte har fått bort de, bordet är inte ens två veckor gammalt.

Tävling

Nu är jag med och tävlar om ett par jätte fina barntofflor från Bellio hos Cajsa. Hoppas på tur!

bellio bild

Dags att komma ikapp helgen

Så var de då redan söndagkväll och snart dags att natta kudden för att vakna till en ny arbetsvecka. Helgen har varit fullspäckad och gått väldigt fort som vanligt.

I fredags var jag och Milia ledig, trots de gråa trista vädret klädde vi på oss och gick ut, vi mötte upp S och R och hade kälkrace, sen bjöds de på lunch hemma hos dom. På eftermiddagen blev de en tur till både mataffären och möbelaffären, jag kan meddela att vi bara kom hem med matkassar. Vi mötte upp bror med familj på varuhuset, dom följde med hem till oss för lite fredagsmys till Så ska de låta.

       

I lördags stod det 1-års kalas, lilla William är redan 1 år, på schemat på förmiddagen där bjöds vi på både kakbuffé och jätte god tårta. Födelsedagsbarnet fick många fina presenter men som dom flesta andra ett åringar var han inte speciellt intresserad av vare sig paketen eller innehållet. 

     

Trots välfyllda magar började vi med middagen direkt när vi kom hem, vi väntade nämligen middags gäster. Mathias bror med familj som vi inte har träffat på väldigt väldigt länge, trots att de tar endast ca 15 minuter med bil mellan oss men ibland är de svårt att få till de, kom på besök. Milia var extra glad över att äntligen få träffa Maja och Ninne (Signe), Maja är lite av en favorit hos Milia.  

     
1. Maja blev jätte trött efter middagen och somnade sött i soffan. 2. Signe fattade tycke för Milias favorit leksak, sjungande och talande Puh, tror inte hon släppte den ur sikte på hela kvällen. 3. Dom två små höll sig vaken och när den här skålen kom på bordet var de absolut inga problem att hålla sig vaken...

     
Som jag sa var de väldigt väldigt länge sedan vi träffades så först igår bytte vi julklappar, vi funderade på om vi skulle byta ut julpappret till påskägg istället ; ) Milia fick en jätte fin tavla med sitt namn och en väldigt passande text på, den ska upp på väggen i hennes rum bara jag kan bestämma mig för var.

I dag har vi varit och hälsat på Milias farmor och farfar. Dom var de inte länge sedan vi träffade men de var väldigt länge sedan vi var hem till dom, vi har ju hat en del att göra i huset men idag tog vi oss tid. Vi har även hunnit med en tur till mamma och pappa för att hämta lite saker, vi har fortfarande en hel del kvar där men platsen här börjar ta slut...  

     
Milia testade diverse olika träningsredskap nere i hobbyrummet hos farmor och farfar. Hon brukar visa med armarna och ta i så hon håller på att spricka att hon är lika stark som Pippi, upp till bevis ; )

De var våran helg i bilder och text de, här hemma har de inte blivit så mycket gjort men ibland måste man få ta en paus och göra annat, hälsa på och umgås.

För ett år sedan

Nu är de helg för min och Milias del, jag har med andra ord avklarat min första arbetsvecka på lite mer än ett och ett halvt år och Milia har avklarat sin första dagisvecka någonsin. För min del har de gått bra, de har gått fort och de har varit roligt att jobba igen men mindre roligt att vara ifrån Milia. För Milias del har de som de verkar också gått bra, de är ju inte jag som hämtar men Mathias säger att dagispersonalen säger att de går bra och de får man väl tro på.
Den här dagen för exakt ett år sedan såg de ut så här, plutten åkte pulka för första gången. De här är något av de jag kommer att sakna allra mest, som jag saknar redan för den delen, att få vara ute på dagarna : (


Segt

Nu har vi äntligen fått igång internet igen, de är väldigt segt men de fungerar. De tidigare två inläggen från i lördags skrev jag i söndags men hann inte publicera innan internet valde att koppla ifrån så dom blev publicerad nu istället.

Vad har vi då haft för oss utan ett fungerande internet?

I söndags skulle vi ha åkt på kalas till min svägerska Cajsa som fyllde 32 år (GRATTIS!) men med risk att bli smittad av magsjuka valde vi att stanna hemma istället. De hade inte varit så passande att inleda Milias riktiga dagisstart och min jobbstart med sjukdom.

I måndags så började jag då alltså och jobba igen, jag känner mig väldigt motiverad att jobba och tycker att de känns roligt samtidigt som jag tycker att de är jobbigt att få vara så lite med Milia. De var inte roligt att lämna henne i måndags skrikandes och med krokodiltårar rullandes ner för kinderna, fy fy fy jag ville bara gå tillbaka och hämta henne. Som tur är har de gått mycket bättre igår och idag, inga tårar bara rop efter mamma... : ( Nu är de bara en arbetsdag kvar sen har vi långhelg, som jag ska pussa, krama och snusa på henne då.

i tisdags var vi hem till mor och far och åt middag, min bror med familj kom också. De var länge sedan vi sågs och ingen var gladare än Milia över att få träffa Melwin, hon hade inte tid för mig när jag kom efter jobbet och ville gosa med henne. På vägen från jobbet hämtade Mathias vårt nya vardagsrumsbord, Cana, som hade kommit så de stod uppackat när jag kom hem och jag är supernöjd! Nu skulle jag jätte gärna vilja ha en nya soffa och kanske en ny TV, jag får nog spela på trav och/eller lotto till helgen om de ska bli möjligt ; )

Idag följde svärmor och svärfar med Mathias och hämtade Milia på dagis, dom ville se var dom skulle gå om dom ska hämta henne själv någon gång. När jag kom hem hade Karina fixat middagen så de var bara att sätta sig till dukat bord. Mathias och Dan har jobbat hela kvällen, dom har kopplat in tvättmaskinen och torktumlaren, dom har kapat ur för dom inbyggda högtalarna i väggen och förberett för att "hänga" upp tv-bänken på väggen.

De var senaste dagarna hemma hos oss de, bilder på de som hänt här hemma kommer en annan dag nu är de dags att natta kudden.

Förrättsmiddag

Jag tycker oftast att förrätten är den godaste delen av middagen, måste jag välja mellan förrätt och efterrätt väljer jag 99 gånger av 100 förrätt. Jag och S har många gånger pratat om att äta en middag bestående av bara förrätter/tilltugg men de har aldrig blivit av. Nu i veckan frågade S om vi inte skulle ha en förrätts kväll som igår (lördag), jag var inte sen att tacka JA till de. Vi bestämde att vi skulle göra tre saker var men när vi stod där och höll på och insåg hur mycket de skulle bli gjorde vi "bara" två rätter var och de räckte och blev över.

     
1. Chvréost toast med honung, ruccola, isbergssallad, olivolja och balsamvinäger. 2. Vitlöksbaguetter (butiksbakad baguett, olivolja, flytande margarin, jätte många vilöksklyftor, salt, persillade och riven parmesan. 3. Kesoröra (till baguetterna). Keso, avocado, räkor, citron och salt.

     
1. Melonsallad, honungsmelon, schalottenlök, citron, salt och svartpeppar. 2. Kräftröra/paj/tårta med tacochips (recept finns på bloggen sen tidigare) som blev näst intill orörd, inte för att den inte är god, den är väldigt god men vi blev SÅ mätt. 3. Mmmmmmmmmmm

Förutom detta hade vi tänkt ha tomat och mozzarella med kex och smördegsbullar fylld med soltorkade tomater, basilika och lite annat........  Dessutom hade S köpt med sig glass m.m. för att göra marängswiss, den orkade vi inte ens tänka på.

Allt var väldigt väldigt gott och får jag bestämma måste detta göras om SNART igen.

Milia och Rasmus var inte med och åt av förättsmiddagen bortsett från lite provsmakningar här och där. Dom fick äta Kinderägg, som Rasmus hade med sig som överraskning till Milia, från golvet som små hundar... ; ) Bli inte orolig dom fick naturligtvis annan (vanlig) mat också.

     

Förmiddag ute

Igår (lördag) sken solen så vi packade ner lite fika, klädde på oss och drog fram kälken. Vi gick förbi våra grannar och hämtade upp dom och gick till en närliggande lekpark. De blåste lite men i lekparken var de lä så de var otroligt skönt i solen tyvär tycker inte Milia att de är speciellt roligt att vara ute och leka några längre stunder. Kan ju förstå henne, de är mycket snö så de är svårt att gå, ramlar hon så tar hon sig knappt upp på egen hand för alla kläder och snön, dom tjocka handskarna gör att hon inte kan använda händerna, de går inte att greppa någonting. Gungorna är översnöade, klätterställningarna lika så, de går att åka kana om man blir upplyft men när man åker ner åker man in i en vägg av snö, som ni kanske förstår längtar vi till vår, mindre kläder och bar mark : ) 

Dålig uppdatering

De är dålig uppdatering här på bloggen för tillfället och de är inget jag rår över, vårt internet slutade helt plötsligt fungera i söndgs. Förhoppningsvis har vi ett fungerande internet imorgon igen så då ska här uppdateras om vad som hänt dom senaste dagarna.

RSS 2.0