Vi drog till fjällen...

I torsdags eftermiddag packade vi bilen och styrde mot fjällen, Åkersjön närmare bestämt, efter många om och men. Vi var framme vid 8-tiden på kvällen och efter att ha packat ur bilarna och kommit iordning i stugan var de dags att natta kudden ganska omgående.



Fredagen bjöd på jätte fint väder, sol och ett par minusgrader. Grabbarna åkte iväg på varsin skoter och jag, Sofia och barnen stanade i stugan. Vi tog en promenad och satt ute i solen när barnen sov, de är lite svårt att dra iväg när man har två barn som äter så olika och sover så olika men på eftermiddagen kopplade vi kälken till skotern och åkte iväg en bit efter sjön och grillade korv.

      
Redo för först skoterturen, de gick förvånansvärt bra, trodde nämligen att hon skulle skrika bara vi närmade oss skotrarna. Vi åkte bil tillbaka till stugan, varken jag, Milia eller Sofia var så sugen att sitta på kälken tillbaka.

     
Melwin sov på skoterkälken hela vägen dit och under hela korvgrillningen, han brydde sig inte de minsta om varken ljudet från skotrarna eller att de kändes som att kälken skulle tippa.

Vi bestämde att vi skulle göra middag varsin dag, Krille och Sofia tog första kvällen och bjöd på stekt laxfjäril med klyftpotatis, marinerad fetaost, fetaost- och creme fraichesås och sallad. MYCKET GOTT!



I går, lördag, vaknade vi till grå himmel och snö men lagom till frukosten var undan stökad och vi var påklädda sken solen på klarblå himmel. Jag och Sofia tog skotern och åkte iväg en sväng, de var roligare än vad jag trodde/minns att åka skoter, vi var ju inte som grabbarna borta i flera timmar och bara åkte och åkte men ändå. De sägs att Åkersjön är ett riktigt skoterparadis och av de lilla jag såg verkar de stämma. 

     
1. Krille och Milia tittar på bilder från fredagens skoteråkning. 2. Milia tittar på Phu på datorn. 3. Milia och Melwin busar i soffan.

      
1. Mathias och Krille gör sig redo för ännu mer skoteråkning. 2. Milia föredrar sin egen tystgående skoter framför dom stora, fart- och ljudmaskinerna. 3. Bus och lek i snön.



Lördag kväll var de vår tur att bjuda på middag, jag valde mat som till största del gör sig själv, de blev kryddkyckling med ris, sallad och vitlöksbröd. De blev gott de också om jag får säga de själv.



Idag packade vi bilarna och städade stugan direkt efter frukost och styrde hemmåt. Lite tråkigt eftersom de idag var otroligt fint väder och man gärna hade varit ute hela dagen men de är också ganska skönt att komma hem i tid. Innan middag hos mor och far hade vi hunnit packa ur, upp och kört igång tvättmaskinen, väldigt skönt.

De Milia tyckt varit bäst (tror jag) med den här helgen är nog att hon har fått vara med Melle, dygnet runt i tre dagar.

     

     
 


Kommentarer
Postat av: Cajsa

Det ser ut som ni haft det mysigt! Tur att Milia kryade på sig. Kram Cajsa.

2009-03-16 @ 07:45:56
URL: http://wiselquist-nylund.blogspot.com
Postat av: Mamma

Vad mysigt ni har haft det, Milia och Melwin ser ut att ha haft det roligt tillsammans.De är så himla söt båda två kram Mammor/farmor

2009-03-16 @ 09:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0