Suck och pust

Milia tycker att de är ganska jobbigt att ha en lilla syster just nu. Den där söta lilla loppan som har legat där hon legat eller suttit där hon suttit och varit nöjd har helt plötsligt förvandlats. Hon är nu en jätte jobbig sabotör som är överallt och aldrig lyssnar :)

Milia alldeles nyss:
- men My kan du sluta, kan du vara snäll och lyssna på mig nu.

De är ju tur att hon själv föregår med så gott exempel...


Tok trött

My är tok trött men klockan är alldeles för lite för att hon ska få sova för natten och alldeles för mycket för att sova middag.

Hur gör man då för att hålla en 8 månaders bebis vaken och gärna på bra humör... Jo man stoppar in henne i duschen, hon skulle med lätthet kunna göra slut på varmvattnet :)


Café M & M har öppet idag också

Den ena café föreståndaren har ledigt idag, den andra jobbar på för fullt :) De bakas chokladkakor på löpande band så de är öppet även idag.


Fika vid havet

Jag tänkte att vi skulle packa en väska med lite fika och gå ner till havet. Vi har fortfarande inte kommit iväg och snart är de lunch. Milia fastnade med att träna skriva och vill inte sluta, de får bli en eftermiddags fika vid havet istället.


Chokladkakor

Milia var ute hela dagen igår med uppehåll för lunch. På förmiddagen var de grått och duggregnade men jag säger inte emot för de om hon vill vara ute.

Hon kom in med en kanna och frågade om hon kunde få lite vatten, dom lekte café. När hon kom in nästa gång avslöjade hennes kläder att vattnet hade inte använts för att låtsas att de var någon dryck som deras café hade att erbjuda.


Tjurskalle

Varför ska man slappna av, luta sig bakåt och somna när man är jätte trött...? När man jan sitta dubbelvikt och hänga framåt...?


Rensar i röran

SÅÅ tråkigt men SÅÅ skönt när de är klart. De är bara de att jag ser inget slut i de här. De känns som att den är utrensningen har pågått de senaste två månaderna. Antingen är jag inte så effektiv eller så har vi väldigt mycket "skit"...


De tar på krafterna

att äta små bitar smörgåsrån. Jag lovar, de är jätte jobbigt låter My hälsa :)


My kryper

Nu kryper My, riktigt, de går inte men någon raketfart men de går framåt. De är bara att njuta av de ön så länge stapplande "stegen" för snart går de fort och då kommer hon att vara ÖVERALLT, då blir de passa, passa, passa.


Halloween

Halloween är inget vi uppmärksammar speciellt mycket i den här familjen. En pumpalykta på bron och en godisskål med lite extra godis i i fall de kommer några spöken, vampyrer, häxor eller annat och knackar på är allt.


Polka och kaffe

Hoppas dom är lika goda som de antyds på påsarna, grymma polka skorpor och fantastiska kaffe skorpor. Återstår att se när kaffe sällskapet kommer :)


Bara LITE avundsjuk

Jag och tjejerna är ensam hemma i helgen. Mathias har åkt till London ned far och bror för att bl.a. titta på fotboll. Jag är bara LITE avundsjuk, inte på så mycket på fotbollen men jag hade gärna åkt till London :)


Nu är de nära

Nu är de inte långt borta tills My kryper, hon står på alla fyra och gungar men har inte riktigt kommit på tekniken än.


Höstmys hos Fröken Fräken

Jag och mamma besökte Fröken Fräken ikväll som hade myskväll med bubbel, tilltugg och fina erbjudanden. Butiken är verkligen full med fina saker och massa inspiration, att komma ut där ifrån tomhänt är näst intill omöjligt.

Vi fick med oss en liten goodiebag hem också :)


Snacka om lyx

Just nu får jag fönstren putsad och hon vill inte ha en krona för att hon gör de. En kopp kaffe på sin höjd...


Rensning

Titt som tätt måste jag gå igenom fotoalbumet i telefonen eftersom Milia så fort hon får chansen lägger beslag på den och bränner av ett 50-tal bilder lite snabbt.


En dag på dagis

Idag har jag varit med Milia på dagis hela dagen. De var jätte roligt att få vara med och se, även om de kanske inte blir precis samma sak när jag finns med i kulisserna.

Hon kan så mycket mer på dagis än vad hon visar hemma (innerst inne vet jag ju de men ibland funderar man ju). Att sitta still och äta 2 portioner under rimlig tid visade sig vara väldigt enkelt på dagis. Lika så att klä på sig när de var dags att gå ut, tom fingervantarna kunde hon ta på sig själv.

Jag tror inte att de bara var Milia som tyckte att de var roligt att jag var där, jag fick ganska många kompisar och blev mamman till många :)
- Mamman kan du bygga pussel med mig?
- Mamman kan du gunga på mig?
- Mamman kan du hålla i mig när jag går balansgång?
- Mamman kommer du imorgon också?

Jag tror absolut att jag kommer att tillbringa nån eller några fler dagar på dagis innan jag börjar jobba igen.


Flyttar om

Flyttar om och flyttar runt hemma men vet inte om jag blir nöjd...


Oläst

Idag damp en ny tidning ner i brevlådan och jag som redan innan hade 3 olästa tidningar. Ikväll var jag bara tvungen att strunta i alla måsten och börja beta av tidnings högen :)


Kontrollerad och godkänd

Idag har Milia varit på 4-års kontroll. Hon har balanserat, hoppat, ritat, kollat syn och hörsel, vägts och mätts. En total genomgång och hon blev mycket väl godkänd, hon behövde inte gå tillbaka till att vara 3 :)


Lycklig!!!

Just idag är jag lite lyckligare än andra dagar :) :) :)


Lilla och stora stjärnan

Våra stjärnor :)


Stearin vs. lampolja

Jag irriterade mig över att stearinljusen brann så dåligt ute nu när de börjar bli lite kallare. De är ju nu man vill tända lyktorna ute, nu när de blir mörkt så tidigt.

Sist jag tog in ljusen, som ser ut som nya om man inte kollar uppifrån, och svor över dom kom Mathias med den briljanta iden. - Varför ställer du inte ut dom små lyktorna med lampolja i istället för stearinljus...?

Ja varför gör jag inte de...? Jo för jag har varit fullt upptagen med att irritera mig över alla 50-timmars ljus som har brunnit ut efter 2 kvällar så jag har inte haft tid att tänka på de.


Härliga höstdag

Söndag, inga planerade aktiviteter, underbart höstväder :)


Vuxenpoäng

Idag har jag samlat vuxenpoäng, föräldramöte på dagis :) De var mycket givande och bra upplägg. Nu har jag bestämt att jag ska passa på nu när jag är hemma att vara med på dagis en dag, om Milia tillåter de. Helst av allt skulle jag vilja vara där och vara osynlig för att riktigt få se hur en dag ser ut.

Test

Test


Favorit i repris

Vi gjorde en repris av förra söndagen och gick motionsbingon idag igen.


Milia hade bingo innan vi hade gått hela varvet.


Hämtar ut vinsten.


Lycklig bingovinnare. Jag tror inte att hon visst vad hon hade vunnit men lika lycklig var hon för de.

Svarta grytan

Vid få tillfällen går de att få recept på något som vi blivit bjudna på hos familjen W eftersom de oftast inte finns något (som jag behöver) exakt recept. Ett av få tillfällen inträffade för några år sedan när vi blev bjudna på svarta grytan. 

Jag hade nästan glömt bort de här receptet tills nu när de är bra pris på rotsaker i princip varenda mataffär man kommer i kontakt med.


Svarta grytan med ris, creme fraiche och sweet chili. De ser inte lika aptitligt ut på bild som de är i verkligeheten. De är jätte gott!

Ibland glömmer man fort

Igår skrev jag att man skulle passa sig för att berätta saker allt för lång tid i förväg. Idag när jag fick ett sms om att följa med kusinerna till Drakborgen på fredag var jag snabb som bara den att meddela Milia detta. Hittills har hon bara frågat tre gånger om de är fredag imorgon...

Lycka

Vissa saker passar man sig från att säga allt för lång tid i förväg som t ex att kusin S tagit ledigt från dagis och kommer och tillbringar dagen med oss istället. De är risk för skavsår i öronen om man säger de allt för lång tid i förväg =)

Igår kom hon i alla fall och var med oss eller rättare sagt Milia, jag och My såg bara till dom när de var dags att äta och när vi var ute tillsammans och lekte. Dom leker väldigt bra tillsammans och de är sällan eller rättare sagt aldrig de blir tjafs eller sura miner. Om man tjuvlyssnar riktigt noga kan man på sin höjd höra att de kan bli diskussion om vem som ska vara storasyster respektive mamma först men de löser dom själv.
9 timmar i huvudstaden

Kl. 04.55 igår morse hoppade jag och mamma på tåget för en dag i huvudstaden. Vi hann med ganska mycket samtidigt som vi tyckte att tiden sprang iväg. 9 timmar senare satte vi oss i alla fall på tåget igen, nöjda med trötta fötter och ben och med betydligt mer att bära på än på vägen ner :)


Vi hann med bland annat gofika på mysigt café.


Tom kalender

I lördags var min bror snäll och uppdaterade min telefon som för övrigt inte har uppdaterats en enda gång sen den kom i min ägo... Jätte snällt, jätte bra MEN allt jag hade lagt in i kalendern, både framåt och bakåt i tiden försvann. Jag lägger in ALLT i kalendern med påminnelser, finns de inte i kalendern glömmer jag de, min hjärna har verkligen gått ner i lågvarv nu när jag inte jobbar. Så nu när allt är borta har jag en liten kris och ständig oro över att glömma något. Jag har så gått de går försökt minnas viktiga aktiviteter och lagt in dom på nytt men en vet jag att jag hittills har missat.

I tisdags ringde dom från dagis kl. 08.25

- Hej de är xxx, har ni glömt bort att de är fotografering idag?
- NEEEEJ! Ja de har vi eller rättare sagt jag har de.
- Vi ska knäppa gruppbild ute kl. 08.30 (normalt lämnar jag Milia kl. 09.00)
- Vi springer

Som tur var, till skillnad mot de flesta andra dagar, var vi i stort sett klar. De som återstod var att borsta tänderna och håret och de gick undan den här morgonen, Milia var väldigt samarbetsvillig (också till skillnad mot de flesta andra dagar). Vi slängde på oss ytterkläderna och sprang till dagis, vi hann inte med att ta fram vagnen till My men de gjorde inte henne något, hon skrattade som bara den av springandet.

De är tur att de är nära till dagis, vi hann med fotograferingen.

Jag hoppas att de inte är något mer som är bortglömt.  

Mysfika

Efter babysången idag åkte jag och grannen för att göra ett besök på Gårdsbutiken som har bytt ägare nyligen. När vi öppnade dörren mötes vi av en helt fantastisk doft, doften av nybakat. Plåten med cookies var precis urtagen ur ugnen, de gick liksom inte att motstå så de blev kaffe med dopp. Barnen sov så vi kunde i lugn och ro gå runt och titta, dricka kaffe med påtår och doppa goda bakverk :)

Jag kunde däremot motstå att köpa med mig någon inredningspryl hem. Eftersom projekt utrensning fortfarande pågår här hemma har jag bestämt att ingenting nytt kommer in förrän de är klart.  

Billiga veckan

Ja har tagit ICA:s blad Billiga veckan vid ett flertal tillfällen men har aldrig riktigt fastnat för något av recepten som funnits med. I de senaste numret var de dock två rätter som lät riktigt goda och nu har vi provat båda två och både två kommer att skrivas in i receptsamlingen. Viltskavsgryta med messmörssås och chicken tikka masala.

Nu ska billiga veckan få fler chanser för just nu har vi total idetorka vad gäller vardagsmaten. De känns som att vi äter samma mat hela tiden, spaghetti och köttfärsås, korvstroganoff och ris och lasange är väldigt vanligt förekommande på vår matsedel. Åker man och handlar och inte har någon plan blir de lätt så att samma varor som alltid hamnar i korgen och när man då ska till att laga maten blir de samma rätter som alltid.

Tips på god, lättlagad, matdose vänlig vardagsmat mottages. 

Motionsbingo

Vi vaknade upp till en grå dag med tom agenda. Trots de gråa trista vill jag gärna att vi kommer ut ett tag så dagens hitta på fick bli en uteaktivitet när de var dags för My att sova. Vi åkte upp till ishallen och gick Korpens motionsbingo, en aktivitet som både Milia och My blev nöjd med. My fick sova i en vagn som rörde sig och Milia tyckte att de var spännande att leta siffror iaf 7 av 10 "stationer". 

 


De blev ingen bingo för Milia men va gjorde de när hon köpte lotter och vann en godispåse :)


Grillsäsongen är i gång

Nu är grillsäsongen i lekparken igång igen efter några månaders sommaruppehåll.


4 års trots?

Är varje älder en trotsålder? 2-års trots och 3-års trots har jag hört talats om men inte 4-års trots... Om de inte finns något sådant är Milias 3-års trots kraftigt försenat.


Ibland världens snällast och gulligaste 4-åring, ibland otroligt trotsig. 

Fredagsmys

Milia hade laddat för fredagsmys med Idol och popcorn men somnade i mitt knä efter att ungefär halva startfältet hade gjort sitt. Hon missade väl inget om man frågar mig.

Bokpåsar

Kommunens bibliotek har skänkt bokpåsar till Milias förskola. Varje bokpåse innehåller sex böcker anpassad för åldern på barnen på förskolan. På varje avdelning finns 10 st bokpåsar som man får låna hem i 3 veckor.

Vi läser för Milia varje kväll innan hon ska sova så de blir en hel del läsande och många böcker läses om och om igen. Både vi och Milia, framför allt jag och Mathias, tröttnar på de böcker som finns i bokhyllan så nya får införskaffas med jämna mellanrum. Men nu kan vi låna hem bokpåsar och läsa nya böcker ofta utan att de kostar en massa pengar, jätte bra.

 
Bubbelbad

My fick bada med Milia för första gången i stora badkaret. Hon var väldigt fascinerad av allt vitt skum. Hon provsmakade ett par gånger innan hon förstod att de inte var något som skulle förtäras.
Eftermiddags utflykt

De har varit några fanastiska höstdagar senaste tiden. På mornarna har termometern visat ganska få grader men under dagarna har de blivit riktigt varmt för att vara oktober. Igår tog vi tillvara på dagen och tillbringade hela dagen utomhus, efter att ha lekt ute kring hemmet hela dagen packade vi in oss i bilen för att fortsätta leka i en av stadens lekparkar, Norraberget.


     

Tidigare har vi alltid besökt lekparken på förmiddagar och då har de alltid varit jätte mycket folk. Nu var vi nästan själv så My fick göra annat än att bara titta på, hon har "lekt" i lekpark för första gången :) 

Barbapapa

Vi är nyss hemkommen från kusinerna på Mårtensbacken där vi har firat M som fyllde år när vi var utomlands. Presenten passade vi på att köpa i Turkiet, även hon fick en Onepiece, en äkta fejk. Hon verkade dock inte bry sig huruvida den var äkta, fejk eller äkta fejk =) Hon verkade jätte nöjd, den åkte på omedelbart och satt på hela kvällen.

Jag skulle också vilja ha en, tänk va mysigt att få hoppa i den på kvällarna nu när de börjar bli lite kallt. Jag hade kunnat köpa en i Turkiet men efter att ha sett hur stor dom ser ut i storlek till en 7-åring ville jag inte ens be dom ta fram en i min storlek. De har förmodligen sett ut som ett 5-manna tält... Jag skulle nog kunnat misstas för Barbapapa eller möjligtvis Barbamama eftersom jag allra troligast hade valt att köpa en i svart. 

  

RSS 2.0