Vi åkte

Den fruktansvärda kylan var inget som höll i sig, igår kväll när vi anlände Åkersjön visade termometern 12 minusgrader. Nu är vi på väg ut, de snöar lite lätt och termometern visar även idag - 12 grader, härligt! Minus 12 i fjällen är mycket mildare än minus 12 hemma.  


Packat och klart

Imorgon efter jobbet styr vi norrut mot en helg i fjällen, Åkersjön närmare bestämt. Väskorna är packade och nu ska jag bara fundera en sista vända om de är något jag glömt. Jag får alltid lite ångest över att eventuellt ha glömt något när jag ska iväg och allra helst när man ska till ett ställe där de knappt finns något.

Bror med familj åkte upp redan igår, när dom kom fram visade termometern - 38,5 grader, MINUS 38,5 grader... de är inte okej. Innan avfärd imorgon kommer jag att ringa upp och kolla av vädret, är de i närheten av 38 grader kallt kommer jag att packa upp väskorna och stanna hemma.

Bruna som pepparkakor

Åtta timmar försenade på grund av ovädret i Stockholm men nu är dom äntligen hemma efter 16 dagar i Thailand, som vi har längtat. Tror inte att dom har längtat riktigt lika mycket att komma hem till 20 minus grader, en skillnad på ca 50 grader.

Mathias och Milia har varit uppe hos dom större delen av dagen för att försöka få upp värmen. I går när Mathias åkte upp för att kolla läget upptäckte han att de var endast 10 grader inne. Nu, efter att M & M har eldat större delen av dagen och förbrukat halva mammas värmeljus förråd (lite mindre än ljuslagret i ett helt vanligt Ikea varuhus) är de behagliga 22 grader igen.

Söndagsbak

Med lördagens tidning kom en hem & fritid bilaga, i den fanns 6 recept på bakverk som lät väldigt goda, eller vad sägs om:

Sega chokladmuffins med marshmallowstäcke.
Dumlemousse.
After Eight-tårta.
Chokladkaka med kokostäcke.
Lime- och kokospaj med maräng.
Cheesecake.

Eftersom de tråkiga, kalla och blåsiga vädret höll i sig även idag och vi snart har en födelsedag att fira i familjen så tog vi och provade två av recepten. Vi, jag och Milia, föll för chokladkakan och chokladmuffinsarna, vi gillar choklad, dom blev VÄLDIGT goda.


Milia vill väldigt gärna hjälpa till och lägtar tills de är dags att slicka ur skålen. Ibland har hon så svårt att hålla sig så de lilla fingret åker ner i bunken så fort jag vänder ryggen till.

 
Sega chokladmuffins med marshmallowtäcke.

   


Chokladkaka med kokostäcke.

Ett glas med iskall mjölk och en ruta choklad-/kokoskaka till os-sändningarna ikväll när vi ska hålla tummarna för nya svenska framgångar. De var länge sedan jag sett så mycket på tv som jag gjort den senaste tiden, de är ju fantastiskt roligt med OS, VM, EM, ja mästerskap helt enkelt.

Lördagsgympa

15 minusgrader och hårda vindar då håller man sig gärna inomhus. Jag och Milia gick till skolan och deltog i lördagsgympan. Milia ÄLSKAR att springa och vill leka under hökens vingar kom hela tiden, har man tur (i Milias ögon) och inte har den efterfrågade färgen får man springa rakt över hela salen... jippiiiiiSkolan som ligger cirka 300 meter från oss är den skola som jag gick mina sex första år i. I gympasalen där vi gympar på lördagar ser det i de stora hela precis likadan ut som när jag gick där. Redskapen är nya men träpanelen på väggarna sitter kvar och golvet är desamma. De är förvisso inget fel men de har många år på nacken för de var inte nytt när jag gick där heller.


En sockerbagare

hon bor i huset...

När jag kom hem stod två bulldegar på jäsning. Efter maten var de dags för mig och Milia att baka ut.

Milias bullar innehåller mycket smör, MYCKET socker, lite kanel, en del saliv och kanske också lite snor.

Mina bullar innehåller inte de minsta saliv eller snor =) Kommer ni på fika är de dom vi bjuder på, jag lovar.


Tapetserat

Kom hem till ett nytapetserat kök och sovrum idag, Mathias och Milia har haft sällskap av farfar idag som har hjälpt oss få upp tapeterna som har legat i kartongen ett tag. Jag frågade Milia om hon hade hjälpt till -näää mamma, jag kan inte, bara pappa och farfar.

Köket kändes större nu när tapeten kommit upp och sovrummet blev de jätte bra, sängbord, lampor, kanske en ny gardin och lite kuddar sen så.


Milia städar efter pappa och farfar.


Kökstapeten skymtar i bakgrunden.


Milia hjälper pappa att montera, sovrumstapeten skymtar i bakrunden.


Tankad med frisk luft

Mathias och Milia åkte ut till D & K för husrum eftersom jag skulle ha tjejkväll hemma. Igår åkte jag ut dit och vi blev kvar en/ytterliggare en natt.

Kusinerna kom också ut och de blev pulkåkning och korvgrillning.På eftermiddagen tog jag och K en tur på längdskidorna. Man har gjort iordning ett 5 km långt spår på golfbanan, de är ju väldigt öppet på en golfbana jämfört med i ett eljuspår som oftast går i skogen så vi hade solen lysandes på oss hela tiden, härligt!

Hål 11, par 5...Idag blev de en heldag ute, kälkåkning, skidor, skoter och grillning i solen ute på älven, härligt härligt härligt.Efer en härlig helg som den här då man kunnat vara ute och fått en massa frisk luft känns de inte lika jobbigt att man inte får tid att vara ute mer än den korta stunden till och från bilen på vardagarna. De är fortfarande mörkt ganska tidigt så efter jobb och middag är de liksom för sent eller för mörkt att gå ut.

Tjejkväll

I fredags hade jag som sagt tjejkväll här hemma. Otroligt trevligt att få umgås bara vi tjejer vilket vi aldrig gjort tidigare, antingen har vi umgåtts i par (innan barnen) eller så har vi umgåtts vuxna och barn dvs inte en lugn stund.

Halv fyra kom jag i säng då kom jag på att vi hade tillbringat exakt hela kvällen runt köksbordet. Nog för att vi åt större delen av tiden men inte hela tiden, de är väl helt enkelt så att de är mysigare att sitta runt ett bord än på rad i en soffa.

De blev en bra start på en skön helg!

Inköpslista

Somnade med Milia när vi läste saga och hann tyvär piggna till på väg till vår säng eftersom de fanns tvätt att hänga.

Nu sitter jag pigg som bara den i soffan och skriver inköpslista till imorgon. Mathias och Milia ska åka ut till farmor och farfar och sova där, jag ska ha tjejkväll men vin och massa godsaker hemma, längtar!

Fryyyyyser

Sitter med linne, tröja, kofta, fleecejacka och filt på i soffan, de eldas för fullt i kaminen ändå fryser jag. Har frysit exakt hela dagen, så mycket att de börjar verka i kroppen. Nu ska jag lägga mig under täcket med alla kläder på och hoppas att jag vaknar imorgon av att jag svettas. Har inte tid med att de är något annat än en illfällig frossa.


Underbart!

De är precis som idag vintern ska vara, då kan jag också ställa mig till skaran som älskar vintern och kan tänka mig att ha kvar den ett tag till =) Mycket snö, - 3 grader och SOL, vi har varit ute hela dagen. De var länge sedan man kunde vara ute en hel dag utan att frysa de minsta om någon endaste kroppsedel eller behövt skotta =)Mathias "skottade" fram grillplatsen på allmänningen så nu är grillsäsongen igång.I väntan på mat...Skön söndag!

1 år

Den här dagen för exakt ett år sedan flyttade vi in i huset. Planen var till en början att vi skulle flytta in strax före jul 2008 så när vi äntligen fick flytta in den 7:e februari 2009 hade vi längtat länge. Redan första kvällen kändes de som att vi hade bott här länge, de var nog för att vi var här mer eller mindre varje dag från de att huset kom i början av september.

Då liksom nu var de vitt vitt vitt ute.

Klicka för att stänga bilden

De har hänt en hel del under de här året som gått, de stora är väl att huset målats, en liten veranda har byggts, gräs har såtts och massa marksten har lagts.

  

 

Under de kommande, 2:a, året ska den stora verandan byggas, tomten ska förses med träd, buskar och kanske en häck, lite mer marksten ska läggas och en massa annat =S

Klicka för att stänga bilden
Pluttarna för ett år sedan. Mormor, morfar, morbror, moster, lillkusin och Bella kom på middag.

Lördagkväll hemma hos oss

Lillpigan har hjälpt till med middag och efterrätt, hon älskar att hjälpa till men vill ibland hjälpa till lite för mycket dvs mer än vad mamman har tålamod till =)Medan hon skar frukt sprang hon iväg med bitar till Mathias som satt i soffan lite då och då. De gick att lyssna till följande från köket, varje gång -måste sitta upp äta päron pappa, tugga noga inte sätter halsen, ta inte så stor bit... Hmmm... vart kan hon ha hört de där, de känner jag inte alls igen.

  Proppmätt intog vi soffan med Melodifestivalen på TV:n, öppningsnumret och Dolphs nummer var väl höjdpunkterna, låtarna... nja inget som föll mig i smaken.

Skotta, skotta, skotta

Imorgon hoppas jag vakna utan träningsverk i benen men jag gissar att en träningsverk i överkroppen kommer att smyga sig på under natten. Efter två dagars skottning känns de i axlar och rygg och dagens skottning var riktigt tung, skottade av hela altanen, gången och uppfarten medan Milia slummrade i soffan.

Precis som många andra i grannskapet skottade Mathias av hustaket idag. Just nu är inte snön JÄTTE tung men den kommer förmodligen att bli så småningom och de är lika bra att göra de innan de är ett absolut måste.

Gympa

I morse gick jag och Milia och var med på gymnastiken som anordnas av idrottsföreningen varje lördag. Med min träningsverk, som för övrigt är fruktansvärd idag, blev lekar som under hökens vingar kom, bläckfisken och knäkull ganska jobbiga. Milia hade jätte roligt och provade på allt, gick balansgång, hängde i ringar, svingade sig i lianen, hoppade studsmatta, klättrade i ribbstol m.m.En timme och massa hopp och spring senare skulle man kunna tro att de var en nöjd och ganska trött Milia som satte sig på kälken. Icke, den kroppen rymmer EN MASSA energi -mer gympa mamma. Gympan var slut för den här gången så vi gick hem och åkte skidor, kälke, och spark. Efter en och en halv timme snölek tog faktiskt energin slut och Milia somnade utslagen i soffan.  
De är inte konstigt att de tar på energin när snön når upp till midjan.

Till resan

Gulligt fodral att stoppa passet i och tag att hänga på resväskan.

 

Från danska Lisbeth Dahl, som så mycket annat, finns att köpa hos Systerlycklig.

C-vitaminer

De var tänkt som efterrätt ikväll men de får bli imorgon istället, vi får se till att lämna lite utrymme i magsäcken.


Ass n´ legs 30

30 minuter intensiv ben- och rumpträning, de var ett tag sedan mina muskler fick arbeta så hårt. Idag "bränner" de i benen och värre blir de väl imorgon. 

Igår införskaffade jag äntligen ett träningskort och ska försöka köra 2-3 pass i veckan. Min träningskompis är lite av ett träningstok så jag kommer inte att slippa undan =) De är precis vad jag behöver, någon som "tvingar" mig att komma iväg och inte lika lätt som jag faller för frästelsen att stå över och stanna hemma. 

Milia gillarBarbapapa är en stor favorit hos Milia, varje kväll tar hon fram två böcker som ska läsas innan hon slår igen ögonen. Senast hon fick en ny bok var när jag var till Stockholm i november, den boken tillsammans med någon annan har vi läst nästan varje kväll sedan dess. Förra helgen var jag (ursäkta Milia) så less på den (lär dig färger med Barbapapa) att jag åkte och köpte två nya, nu läser vi dom varje kväll...

25 februari startar årets bokrea, då vet jag vilka böcker jag ska leta efter. Hittar jag några ska jag köpa och lägga på hög och ta fram dom eftersom =)

Jag mår illa

Har precis sett Super size me på TV4 och jag mår illa, disgusting.

Super size me

Amerikansk dokumentär från 2004. I ett försök att undersöka effekterna av att leva på snabbmat bestämmer sig dokumentärfilmaren Morgan Spurlock för att enbart leva på mat från Mc Donald's under en månad. Han genomgår kontinuerliga läkarkontroller och såväl hans fysiska värden som hans mentala hälsa försämras kraftigt under experimentets gång. Spurlock tar också en närmare titt på skolornas matkultur och hittar intressen som inte alltid sätter hälsan i första rummet.

De kändes inge bra att vi hade lyxat till de med efterrätt (de var iaf inte snabbmat) en helt vanlig onsdag men men nu är de gjort. I morgon är en ny dag och jag ska köpa träningskort.


TV i allrummet

I helgen införskaffade vi en ny eller rättare sagt en till TV att ha i allrummet så att Milia kan sitta där inne och se film. Jag och Mathias konstaterade ikväll efter att ha fått upp den att vi kommer nog också se film där inne, mysigt att sitta hopkrupen i fåtöljen eller i en puff på mattan på golvet.De blev en snygg vit med inbyggd dvd, precis vad vi letade efter.

Mmmmmmmmm

När Mathias kom hem från jobbet åkte jag iväg och jobbade några timmar. När jag kom hem gräddades de bröd i ugnen, nu har vi precis provsmakat och de var fantastiskt gott.


Avslöjad... glaset är inte rengjort på ett tag =)

Bokstäver

Milia har intresserat sig för bokstäver den senaste tiden, så fort hon ser ett M säger hon -min bokstav och frågar ofta efter andras bokstäver. För att bejaka hennes nya intresse beställde jag en alfabetstavla av HUSnrNIO 

Bilderna gör inte tavlan rättvis, den är mycket finare i verkligheten.


Skulle vilja ha

Tove Admans taggtrådskrona och gärna ett par av hennes betongljustakar.

  betongljusstake adman 221
Bilderna är lånade via www.google.se

Önska kostar ingenting...

Jag ser de snöar, jag ser de snöar

de var väl roligt hurra! Seriöst, nu räcker de!!!

Magsjuka, hög feber, hosta, vattkoppor

är vad som går runt på Milias dagis nu. Milia vaknade inatt och kräktes, tror dock (och HOPPAS) inte att de är magsjuka utan den varianten med hosta så man kräks. Vi är hemma idag och resten av veckan är hon ledig, antingen har vi tur och de blir inte värre än så här eller så har vi hela registret att se fram emot. De kanske är lika bra att få vattkopporna överstökade, kommer de inte nu så kommer de vid något annat tillfälle. 

Som om att de inte räckte

Checkade temperaturen imorse innan de var dags att åka till jobbet, minus 24,7 grader. Till råga på allt började de att snöa, jiiipppiii vi som nästan inte hade någon snö...

 


RSS 2.0