Sista april

Vill önska alla er som hälsar på en riktig trevlig Valborgsmässoafton och en trevlig helg. I morgon är de ny månad IGEN, vart tog april vägen egentligen?! Snart är de midsommar, semester och sen är de nästan jul, tiden går så otroligt fort.

Ha de gott allesammans!

De krävdes fem...

för att få upp lampan och de krävdes två för att montera den, en hel del jobb med andra ord men så blev de bra också. Igår kväll bestämde jag och Mathias oss för att montera lampan så att den skulle vara klar att sättas upp idag när Mathias pappa skulle komma för att hjälpa oss med diverse ting. 

   

De vi inte tänkte på var att vi skulle förvara lampan monterad över natten. De gick inte att lägga den, den måste hänga, de är 4,5 meter till taket där den skulle sitta så vi kunde inte hänga upp den. Mathias kom på att vi kunde hänga den på lampkroken i tvättstugan men de visade sig att den inte gick in igenom dörren... till slut fick den hänga på en skurkäpp i köket.Så idag när lampan skulle upp krävdes de alltså fem personer för att få den på plats, egentligen kanske de inte var nödvändigt med så många händer men finns de fem personer tillgänlig så blir fem personer inblandad. En som står på stegen, en som håller i stegen, en som håller i lampan, en som skickar verkyg med mera och en som tittar att de blir rakt och hänger rätt.  Man brukar ju säga; desto fler kockar desto sämre soppa men i de här fallet blev de "soppan" bra trots så många "kockar".

         

UT UT UT UT

Även dagen idag har bjudit på otroligt fint väder, de har varit ännu varmare idag men de har blåst en del.

Idag precis som igår har i princip hela dagen spenderats ute, vi gick ut så fort morgonens bestyr var avklarade, vi har lekt och arbetat ute, vi har ätit lunch ute, Milia sov ute och vi har lekt ännu mer ute. När vi vid halv sex tiden gick in för att äta lite sen middag och duscha en väldigt skitig liten tjej trodde jag att hon var nöjd men nej inte alls så fort hon var torkad sprang hon naken, tog på sig skorna och ställde sig vid dörren  och skrek UT. Hon har blivit en riktig liten ute unge och de är inget jag ogillar, barn ska vara ute.


Lunch ute i lekparken.


Små trollen i sandlådan, varför göra de enkelt för sig när man kan kämpa lite extra och dra dockvagnen/cykla i sandlådan isället för på asfalten.

Vi har flyttat ut...

...därav dålig uppdateringen här. I och för sig har  vi en  bärbar dator med mobilt bredband så jag skulle kunna ta med mig den ut men jag vill inte.

Igår gick vi ut kl. 09.15 och gick inte in förrän vid 19-tiden bortsett från några korta turer in för att byta blöja och hämta mat och dryck. Vi har haft otroligt fint väder hela helgen, så vitt jag vet har de aldrig varit så här varmt den här tiden på året tidigare och de var många som var lite lätt rödbränd igår kväll.

     Vi var först ute i lekparken igår morse men de dröjde inte länge förrän de var "fullt" av barn och vuxna. Nästan alla barnen går på Milias dagis och de är ju jätte roligt att så många bor i närheten så att man även träffas utanför dagis.

Kl. 11.30 tändes den gemensamma grillen i lekparken så vid 12 åt de flesta sin lunch där ute, jätte trevligt. Vi är rätt nöjd med området vi vade att flytta till, igår eftermiddag när vi gick in för att hämta köttet vi skulle grilla hos våra vänner och tillika grannar sa jag och Mathias i kör - vi bor rätt bra, de här är optimalt. (De är klart man kan bo bättre men inte vi, inte just nu).  

I fredags kom mamma och pappa ner på premier grillning hos oss, gott blev de men tyvär fick vi sitta inne även fast vädret tillät utomhus middag. Första och största anledningen till att vi inte satt ute (se bild nedan).


Mysig miljö va?


Milia fick en dockvagn av m & m att ha ute och den skulle ut på en gång och har dragits fram och tillbaka till lekparken flitigt i helgen.

Summering: En super skön helg med fantastiskt väder! Sådana här helger hoppas vi att de blir många av framöver och till sommaren hoppas vi att hela veckorna ser ut så här.

Underbara sol

Idag har vi fantastiskt fint väder här, solen lyser från blå himmel och de är många plusgrader. Hela familjen är ledig idag så vi passade på att uträtta lite ärenden på förmiddagen så att hela eftermiddagen kan att tillbringas ute i de härliga vädret. Ikväll tänkte vi inviga grillen som Mathias fyndade när ett av byggvaruhusen här i stan hade konkurs utförsäljning. De känns lite tråkigt att måsta ställa den bland jord högarna men nu har vi väntat tillräckligt länge, nu ska de grillas.

Hoppas solen lyser på alla er också!   

Uteliv

Har suttit och bläddrat i Sköna Hem - tema uteliv, de är snart dags att börja ta tag i projekten att göra iordningen tomten och bygga altan/veranda så jag måste hitta inspiration. Vi kommer att behöva en utemöbel och jag hittade en jätte fin i tidningen men just den här passar inte vår plånbok men man kanske kan hitta en liknande som är lite vänligare mot börsen. Nu var de ju inte utemöbler jag skulle titta efter utan uteplatser, buskar, planteringar m.m. m.m. men de får bli en annan dag. Till helgen blir de nog, då är de vårmässa här och vi har fått "inbjudan" med biljetter från ett företag som anlägger tomter, även om vi anlitar dom så kan man ju inspireras lite och kanske få ett och annat tips. NU dags att natta kudden.

Bord Nami av polyuretan, ett formbart och mycket hårt gummimaterial, stomme och ben  av stål, 80 x 80 cm, 9 450 kr, stapelbar stol Lord Yo  i termoplast, 2 222 kr/st, har ben av aluminium, allt designat av Philippe Starck, elftehuset.se. Krukväxter från Floristkompaniet.
Bilden är lånad från www.skonahem.se

CYKEL!!!

För ett par dagar sedan skrev jag att jag var den enda i familjen som saknade cykel, i morse när jag vaknade stod de en cykel i hallen. Den var till mig, jag fyller nämligen år idag och helt ovetandes utan minsta lilla misstanke har min kära sambo och dotter gått och köpt en cykel till mig, gissa om jag blev glad. De var precis en sån cykel som jag ville ha, en lite "damigare" modell med bred sadel, få växlar, forbroms, cykelkorg och pakethållare.

I eftermiddag/ikväll har vi haft fullt hus här hemma, jag bjöd in till fika med kaffe, tårta och bullar med mera. Ingen bjöds in för att jag skulle få en massa presenter utan för att fika och umgås, ändå var "presentbordet" fullt av fina ting. Av de bordet att döma skulle man kunna tro att jag fyller jämt men jag fyller inte ens halvjämt, jag fyller bland de ojämnaste man kan fylla. Jag har alldeles för snäll familj och vänner, TACK ALLA för både fina presenter och för att ni ville komma.

     
1. & 2. Dom små fick ett eget bord att fika vid, vi tog ut Milias lilla möbel till vardagsrummet. 3. Den minsta (som inte fikar ännu) körde runt i gå stolen och ville gärna ta de som låg på de lilla bordet.

Det finns bara ETT måste här i livet...

och de är inte att baka bullar med Milia 1 år och 8 månader men jag gjorde de ändå. Tänkte att de kunde vara lite mysigt söndagsgöra, de kommer att dröja till nästa gång, vi kanske kan baka bullar till hennes 12-års dag eller nått.

Att göra degen gick kanska bra men när de var dags för degen att jäsa i 30 minuter så grinade hon i 31 minuter, hon ville BAAAKA och hade minsann INTE tid att vänts. Så fort det pep (= att degen var färdig jäst) sken hon upp som solen, hon fick en bit av degen och hon kavlade, åt, kavlade, rullade, åt, kavlade och åt lite till. Tillslut tyckte hon att de var dags för henne att smöra, sockra och kanela precis som mamma... okej då. Smör, kanel och socker lite varstans i köket, de spelade i och för sig ingen roll eftersom jag ändå hade tänkt att städa men när hon avslutade med att smörja in ansiktet och "tvätta" håret med smörsockerkanel blandningen då tog  moitt tålamod slut. Dels så var de dags at göra lunch och sova i vegnen och dels så var hon ny duschad. Ja ja vi har i alla fall bullar att bjuda på på tisdag.     


Rosa liten sötsak

Idag är egentligen min lediga dag men jag kände att jag låg lite efter på jobbet och behövde jobba ett par timmar. Farmor och farfar kom och var med Milia så jag behövde inte ha dåligt samvete av att lämna henne på dagis på vår lediga dag. Milia blir alltid glad när farmor och farfar kommer men idag tror jag nog att hon blev om möjligt ännu gladare. Med sig hade nämligen farmor och farfar en alldeles egen trehjulig cykel till Milia. En sockersöt rosa liten cykel som genast skulle monteras och provas. Den blev inte färdig innan jag åkte, de tog alldeles för låg tid för farfar tyckte Milia, till jobbet så jag såg inte ansiktsuttrycket när hon satt på den första gången, jag kan bara föreställa mig. De var i alla fall en VÄLDIGT stolt liten tjej som visade SIN cykel som mamma absolut INTE fick provsitta när jag kom hem. Just nu cyklas de bara innomhus, de får torka upp lite mer innan vi tar ut och skitar ner den.


Visst är den fin?! Nu är de bara mamman i huset som inte har en cykel, min blev stulen när vi bodde i lägenheten. Undra om man kan hitt en liknande Milias i vuxen storlek...

Den är inte med på bilden men de följde med en stång som man fäster bakom sadeln så att man kan hjälpa till att skjuta på och styra utan att behöva gå böjd som en krok och få ont i ryggen, jätte bra.

Virka

Just nu håller jag på att virka en elefant till Milia, så fort jag är klar med den tror jag att jag ska ge mig på att virka dessa söta bullar. Hon måste ju ha något att bjuda på till kaffet när hon dukar upp på sitt rum.


Bilden är lånad från http://elsasdesign.blogspot.se

Sen skulle jag gärna göra två sådana här blommor till hennes fönster men innan jag ger mig på de behövs nog en hel del träning. Dom kanske blir klar lagom till hon fyller 15, undra om hon vill ha dom i sitt fönster då...?


Bilden är lånad från http://monsterarkivet.blogspot.com

De grönskar

För ett tag sedan hade vi besök av en vän till min mamma, hon hade med sig en inflyttningspresent, tre små krukor på ett fat, torv och frön. Jag följde instruktionerna (har aldrig satt/sått frö tidigare) och nu har de faktiskt kommit upp små gröna växter där under plasten, såsmåningom ska de bli basilika, oregano och mejram. När jag har kommit så här långt borde de innebära att jag har lyckats men om de inte gör de har jag spanat in "färdiga" kryddväxter som jag plantera om och ersätta dom med. Ingen behöver ju veta ; )

Jag skulle i vilket fall som helst vilja ha ytterliggare några kryddor och sätta alla i en stor kruka att ha ute till sommaren.
Laddad

Nedräkninen har börjat, bara si så där 9 timmar kvar tills klockan ringer och skriker UT OCH RÖR PÅ FLÄSKET! Jag längtar faktiskt, känner mig laddad att sätta igång med morgon promenaderna, frågan är om jag kommer att känna mig lika pigg och laddad kl. 05.30 imorgon... jag får tänka på hus skön det kommer att kännas efteråt.

Tack vare inlägget om promnaderna igår har jag dessutom fått två vänner som vill sluta upp och gå vid min sida, härligt. De blir både lättare och roligare när man har sällskap och förhoppningsvis är någon av oss alltid VÄLDIGT sugen på den där promenaden, då kan man ju bara inte säga nej och stå över hur osugen man än känner sig.

Så var påsken över

för den här gången och jag har ätit för mycket av både den goda maten och påskgodiset så nu måste de tas nya tag. Vi har ju dessutom en stegräknar tävling på jobbet och jag ligger alldeles för långt efter täten. Jag vill hemskt gärna gå ut och promenera och gärna börja träna också för den delen men när man jobbar till kl. 17 och har ett litet troll hemma som ska börja nattas vid 19.30 tiden vill man INTE, då vill jag vara med henne. Nu när de börjar bli riktigt ljust på kvällarna kan man i och för sig gå ut när hon har somnat men efter att ha legat i sängen med henne en halv timme är man så där lagom sugen att gå ut på en rask promenad. Många ursäkter blir de... men nu har jag bestämt mig för att de dagar Mathias är ledig (börjar annars jobba ca 05.00) ska jag ställa klockan och gå min promenad mellan kl. 05.30 och 06.30, då hinner jag till jobbet till 8 och kommer hem efter arbetsdagen tränad och klar. Jag kan med gott samvete sjunka ner i soffan efter middag, bus, lek och nattning. Nästa lediga dag är på onsdag så då börjar jag mitt nya liv med morgonpromenader.

Igår när vi var hos D & K började vi prata om bygge av altan/veranda/soldäck vilket är väldigt högt prioriterat för att överhuvudtaget kunna vistas utomhus i anslutning till huset i vår och sommar. Så idag när Milia sov passade jag på att mäta upp och märka ut ungefär var och hur stor altanen skulle kunna vara, de är ju väldigt svårt att se med två pinnar i marken men ändå. De ALLA säger är bygg inte en för liten uteplats så vi får väl se till att inte göra de men jag vill inte så gärna ha uteplats på hela tomten heller.


Så här ser uteplatsen ut för tillfället, de är tur att man inte är pinnsmal och liten om rumpan för då har jag ramlat mellan brädorna... ; )

Precis som jag lovade Milia igår så gick vi ut och plaskade i pölarna och leran. De blev till och med i två omgångar, på för middagen för att vi brukar gå ut på förmiddagarna när vi är hemma och på eftermiddagen eftersom de blev jätte fint väder precis när Milia skulle sova. Två omgångar ute innebär två omgångar genomblöta vantar OCH stövlar eftersom duktiga mamman lyckades spola i stövlarna när hon skulle skölja av dom... duktigt. Stövlar behöver hon inga fler av om mamman låter bli att fylla dom med vatten men däremot extra (flera extra) vantar MÅSTE införskaffas. Man kan ju visserligen ha galonhandskar på dom små men vilken unge vill ha de när man inte kan greppa någonting eller överhuvudtaget använda händerna? Nu ska jag återgå till pyssel-/extrarums fix för nu ska de bli ordning här inne, snart dags att bygga altan och fixa tomt : )

Mini-semester

I går morse åkte jag och Milia ut till farmor och farfar, Mathias jobbade och kom senare. De blev ingen heldag ute i de fina vädret som planerat eftersom de fina vädret aldrig kom men en lite tur ut blev de i alla fall. Ungefär samtidigt som vi kom in ringde S och önskade Glad Påsk från fjällen, dom hade JÄTTE fint väder, dom var fortfarande ute, kl. 19, och hade åkt hemifrån kl. 9, hela dagen ute i fint fjällväder. Lite avundsjuk blev jag eller ganska mycket avundsjuk. Som tur var fick vi fint väder idag i alla fall och har tillbringat större delen av dagen ute i skinande SOL.

 
Vatten, vatten, plaksa, hoppa, sitta, ligga, bada. Milia älskar vatten även brunt, geggigt vattenpöls vatten.

      
1. Kanske sista chansen att rulla sig i sön för den här vintern. 2. Jätte roligt att kasta snöbollar i vattenpölarna, farmor rullade, rullade och rullade. 3. Hittade STOOOOR boll som var jätte rolig att sparka på. 4. Nyvaken plutt som genast skulle fortsätta gräva i snön.

Vi sov kvar hos farmor och farfar i natt och i eftermiddag kom kusinerna ut. Vi åt middag tillsammans allihop innan hemfärd, de blev grillat och de var väldigt gott. I dessa tider pratar många om årets grillpremiär men eftersom vi nyss har flyttat ifrån mina föräldrar där vi bott i nio månader så uteblir grillpremiären i år, dom slutar nämligen aldrig att grilla.


Grävandet fortsatte med kusinerna, Milia har nog kunnat vara ute forfarande om hon hade fått. När vi kom hem fick hon syn på en ganska stor vatenpöl så hon ville genst på med skorna. Jag fick lova vattenpöls lek imorgon, jiiipppiiii.


Milia och Signe målar koncentrerat oh ed tungan rätt i munnen.

Jag och Mathias har haft en liten mini-semester dom här två dagarna. De har bara varit farmor och farfar för hela slanten, igår fick jag inte ens följa med på promenad när hon skulle sova, mamma hemma sa hon bara och hon blev hysterisk när jag tog ner vagnen för trappen och inte farmor. I morgon är de "vardag" igen så då blir de till att krypa, springa, hoppa, läsa, bygga, rita, spela m.m. m.m. skönt att ha haft lite semester.


Sol sol strålande sol

Enligt väderleksrapporten skulle vi ha jätte fint väder här igår från lunch men de vädret lyste med sin frånvaro hela dagen, de var grått och rått. Idag däremot är vädret helt underbart, just nu sitter vi ute i solen i enbart linne, de är helt fantastiskt varmt, jag NJUTER. Nu hoppas vi på lika fint väder imorgon men de verkar inte så när man tittar på väderleksrapporten... de är ju allt som oftast inget att lita på i och för sig.

SOLEN skiner

Igår inleddes påsken med jätte grått och trist väder men idag visar termometern + 7,5 grader och SOLEN lyser, härligt. Vi har tillbringat förmiddagen ute med både arbete och lek. Nu när de smälter och tinar kommer allt skräp och annat som legat gömd under snön i vinter fram och värre blir de väl när all snö försvunnit. Jag och Milia gick en sväng till lekparken som också har tinat fram nu.     

Igår kväll fick vi trevligt besök av mina föräldrar och vänner från MODO-land, de blev som lilla julafton här hemma. Alla barn fick påskägg (INKL. jag), Milia fick påskpresent av både mormor och morfar, skottkärran ovan, och familjen Andersson, en svart påskhare som jag har adopterat och placerat i köket för den var som gjord för de. Sen fick vi också en inflyttningspresent av familjen Andersson och de var inte vilken inflyttningspresent som helst nä de var något som jag så gärna velat ha och tänkt önska mig till stundande födelsedag.     

Vi är bortskämd vi som får så mycket fina inflyttningspresenter, de är absolut inget vi tigger om och räknar med men vi är glad och tacksam för allt fint vi har fått.

Nu är kaffet klart så nu ska jag gå ut och sätta mig i SOLEN igen innan plutten vaknar.

GLAD PÅSK alla våra vänner, alla som vi känner och inte känner.


Snart ledigt

Nu återstår bara en halv dags jobb sen blir de "lång" ledigt. Vi är väl en av få familjer som inte kommer att åka till fjälls över påsk. Vi kommer bara att vara hemmavid, Mathias jobbar nämligen torsdag, lördag och måndag, jätte bra upplägg att jobba varannan dag...

Även fast vi bara ska vara hemma så är helgen fullbokad med aktiviteter och trevliga besök, i morgon har vi fullt hus här hemma, på fredag är vi bortbjudna och så även på lördag. 

Jag hoppas att det kommer lite små påskkärringar och knackar på dörren imorgon, jag har nämligen laddat för de. Vi kanske får ha en alldeles egen lite kärring här hemma också, men de är inte säkert för de kan vara så att hon bestämmer sig för NEJ och då är de NEJ de är ingen idé att försöka få henne att ändra sig då. Om de går så lovar jag en bild på de imorgon.

 Small Sabrina Easter Basket, White
Bild lånad från www.potterybarnkids.com

Rosa

Bortsett från Milias rum är de väldigt vitt på våra väggar. De var ett medvetet val, inte bara för att de är snyggt och stilrent utan även för att vi ville bo in oss och känna efter om och var vi evuntuellt skulle vilja ha färg/tapet. Nu är jag sugen på lite färg, i vårt sovrum, och jag är lite inne på rosa, varmt och mysigt. Mathias är INTE de minsta sugen på rosa... vi får väl se om jag kan lyckas övertala honom men troligtvis inte så jag får drömma vidare och leta i en annnan färgskala.


Den här tapeten skulle gärna få komma upp i sovrummet men gärna med ränderna liggandes. Hmm med lite grönt kanske rosa går bra?Även denna skulle jag kunna tänka mig liggandes men den är ju väldigt rosa så den behöver jag nog inte ens visa.


Kanske den här...


eller den här?
Samtliga bilder är lånad från www.tapetenshop.de


Han lär nog inte hoppa högt av förtjusning över någon av dessa.  Enda rummet han frivilligt skulle gå med på att sätta upp någon av ovan tapeter är i Milias rum men där sitter de redan en och den har inte suttit där speciellt länge så som sagt jag får drömma vidare. Men visst skulle de vara mysigt med rosa i sovrummet? Varmt!


En vecka utan internet... vad gör man då?

Vare sig man har tillgång till internet eller inte går dagarna i rasande fart. De där rummet som skulle tömmas och göras iordning under veckan är inte tomt men vi är på god väg, vi flyttar över de till kommande veckas att göra lista och den här veckan SKA de bli gjort.

Förutom jobb, dagis och fix i huset har vi:


Dukat, ätit och fikat en hel del på Milias rum. Vi plockade fram kaffe- och matservisen som hon fick i julklapp i veckan och den blev hon VÄLDIGT glad i. Alla ni som är fikasugen är välkommen, Milia bjuder er mer än gärna på kaffe och gröt.


Vi har "byggt" pärlplattor eller egentligen har vi plockat pärlor på golvet, de var roligt att sätta några stycken sen var de roligare att kasta på golvet så at mamma fick krypa runt på knä.......       
Vi har vrit ute i tö- och slaskvädret och gissa vad nya favorit sysselsättningen ute är? Rätt svar: Hoppa i ALLA vattenpölar. I lördags bar de av mot destination nya gummistövlar, känns som att de kan vara en bra investering som kommer att användas flitigt framöver. När vi kom hem, utan gummistövlar men med en massa annat, passade Milia på att hoppa lite i en väldigt slaskig vattenpöl medan jag tönmde bilen, hon avslutade med att sätta sig i pölen iförd jeans och vanliga skor...


Vi har varit ute i skogen och plockat ris och pyntat med fjädrar till påsk. Fjädrar finns ju i precis alla färger, sprakande nästan självlysande men till mammas stora glädje valde Milia enbart svarta och vita, de är säkert de var Milia som valde ; )

Så, de var en snabbsummering av veckan som har gått, veckan som har tagit oss in i april, helt offatbart men nu är sommaren snart här och förbi, hemska tanke. Veckan som kommer bjuder på påsk vilket innebär färre arbetstimmar än vanligt, trevliga besök, massa god mat och förhoppningsvis kanske man kan få ett litet påskägg med godis (gärna choklad) även fast man är vuxen. Faktiskt så är ju vuxna också barn, stora barn och stora barn (JAG) tycker också om godis.

Mobilt bredband

Vi surfar runt på mobiltbredband här hemma, i söndags slutade de helt plötsligt att fungera. De hade hänt tidigare också men den gången fungerade de igen efter en dag eller två men så var inte fallet den här gången. Vi ringde supporten och angav felmeddelandet och fick till svar att de med största sannolikhet hade gått sönder. Vi skulle bli utan i två veckor eftersom de skulle skickas på reparation.... 

Jag har inte en aning om vad själva "dosan" kostar eller vad de kostar att laga den men jag kan tycka att, när något utan anledning går sönder efter endast EN månad, man ska få en ny. Nu har ju vi fått låna ett bredband men egentligen skulle vi inte få de utan vi skulle snällt vänta i två veckor tills de var lagat. De var tydligen väldigt ovanligt att de blev fel på dom här mobila bredbanden, de är för mig ytterliggare en anledning till att de verkligen är något fel på de. Dessutom vet jag, av erfarenhet, att nya saker som börjar krångla från början och lagas ofta bara fungerar en stund och sen krånglar de igen. De hände nämligen oss nyligen med vår laptop, efter två veckor fick vi lämna in den, fick tillbaka den, lämnade in den, fick tillbaka den, lämnade in den och fick tillslut en ny. Av de tre månader vi hade ägt datorn hade vi haft den hemma i tre veckor.
 
De är så irriterande när saker inte fungerar, nya saker som man har betalat dyrt för... = ( De medför en massa samtal, flackande fram och tillbaka för att lämna in och hämta, lämna in och hämta och sakerna blir ännu dyrare. 

Nu ska jag sluta klaga och gnälla för de finns dom som har de betydligt värre än mig, problem med internet vad är de för problem egentligen???   

RSS 2.0