Tomten börjar ta form

I fredags hände de grejer här hemma, svärmor och svärfar kom ut direkt på morgonen för att vara här och hjälpa oss hela dagen. Traktor med förare hade bokats in för att grovplanera tomten, dvs fördela ut jorden och plana ut den så långt de var möjligt. Vi behöver köpa till ytterliggare några lastbilar med fyll och matjord innan vi kan så något gräs och plantera buskar med mera. 

Tomten före:
     

Tomten efter:
     

Tomten blev för ögat så mycket större efter att alla högar jämnats med marken, innan tyckte jag att i knappt hade någon tomt men nu ser den ut att bli fullt tillräcklig.

Kusinerna, M & S, hade också ledig dag i fredags så dom kom och hälsade på och stannade för lek och lunchgrillning i lekparken. 

     

När traktorn var "färdig" började Mathias och Dan med soldäcket mot lekparken, dom gjorde färdigt själva ramen i fredgas och golvet skruvade Mathias dit igår. Nu ska de dit någon form av räcke och en trapp sen är däcket klart och altanen kan börja byggas.

     
Här lyser solen från tidig morgon till sen lunch. 

Inne har fotoväggen börjat ta form, spegeln som jag sprejade har kommit upp, Milias träblommor har fått färg och just nu håller Mathias på men tvättbänken i groventrén. Med bara några timmar kvar av helgen kan vi konstatera att de har varit en riktigt bra helg på fixa hemma fronten trots en dag gick bort.

     
Fotoväggen kommer att fyllas på eftersom tanken är att den ska gå från golv, eller bit ovanför golvet, till tak. Dom (2 stycken) lättskötta och odödliga träblommorna kommer att stå i Milias fönster, dom är köpt på Panduro och har målats med hobbylack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0