Premiär 1

Igår var de premiär för Milias sommarsimskola, varje morgon i två veckors tid ska hon plaska i utomhuspoolen på Himlabadet. Till skillnad mot minisimmet i vintras får inga föräldrar vara med i poolen. Vi pratade med Milia om detta eftersom de skulle kunna vara något hon ogillar men hon verkade okej med de.

Milia blir väldigt osäker i nya situationer med nya människor. Hon tar inte för sig speciellt mycket, hon tar ingen plats utan väntar till sist, tills alla andra har gjort/hämtat/fått etc. Som t ex när vi var i Thailand ville hon inte vara i Minilandet till en början, efter någon dag gick hon dit och målade och pysslade men ville inte vara med på aktiviteterna. Efter ytterliggare några dagar var hon med även på aktiviteterna och tillslut fick vi INTE följa med till Miniland. Hon sprang mellan poolen och Minilandet och vi fick absolut inte följa med, -Jag kan själv!!! Sån är hon, suderar tills hon vet hur de går till, tills hon känner att kan och övervinner räddslan för att göra fel för att hon inte förstår.

Lite bakom alla andra satt hon sig i ringen när de var dags för upprop vid poolkanten. Hon gick med ner i poolen, medan vi föräldrar fick lite information, och var med på uppvärmnings övningarna. Efter de var de dags för alla barn att ta en flytplatta och ställa sig med ryggen mot kanten. Hon hamnade "sist", längst ut där de var som djupast bredvid tre busiga grabbar som var lite bufflig. Jag såg att hon kände sig lite trängd men hon stod kvar och lyssnade på lärarna. När de var dags att göra första övningen (som hon inte förstod/inte hörde/inte kunde) med flytplattan satte hon upp den för ansiktet och vände sig mot mig också kom tårarna. Hon ville inte vara med något mer. Efter lite försök att övertala henne att byta plats och prova igen fick hon komma upp. Vi satt på kanten och tittade och en av lärarna kom och försökte få med sig henne men hon ville inte. Till slut fick hon ändå med sig M, dom höll sig lite utanför gruppen och skippade övningarna. Hon deltog inte i övningarna men hon var i alla fall med i poolen :)

När vi åkte hem frågade jag om hon ville gå på simskolan som idag och de ville hon. Hon sa att hon tyckte att de var roligt men hoppades att de kanske inte skulle vara lika många barn med idag... Efter uppropet idag, när de var dags att hoppa i poolen vägrade hon, hon ville verkligen inte. Både jag och Mathias var med idag och båda två började övertala. Om de inte vore för att vi vet hur roligt hon tycker de är att bada och simma och vet hur roligt hon kommer att tycka att de är med simskola när den där spärren släpper skulle vi naturligtvs inte försöka övertala henne. Vi fick henne att hoppa i poolen och en av lärarna hjälpte henna att genomföra övningen rätt. Gissa vad... - Mamma jag kan!!! Leendet som oftast sitter där var tillbaka och resten av övningarna deltog hon i och hon fixade dom galant. Nu hoppas vi att de håller i sig och att hon fortsättningsvis hoppar i och är med från början.


Kommentarer
Postat av: ann-Lo

Men huga då,stackars liten att behöva känna sån press men tur det ordnade sig/ lycka till nästa vecka, då kommer det nog att gå jättebra :)

2011-06-30 @ 17:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0